Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Wchodzisz na zdjęcie które chcesz wkleić. Jeżeli to zdjęcie z internetu to klikasz na nie i wchodzisz w opcję "pokaż obraz". Kopiujesz adres tego obrazka z paska u góry ekranu ( zaznaczasz go na niebiesko i prawym klawiszem myszki wciskasz kopiuj).

Następnie wchodzisz na audiostereo, otwierasz post i klikasz myszką w miejsce w którym chcesz wkleić ten obrazek (nad tekstem, pod tekstem, bez tekstu). Klikasz myszką w 4 od prawej zieloną ikonkę która podświetli się jako obrazek. Klikasz w nią, masz tam pole do podania adresu obrazka - wklejasz tam to co poprzednio sobie skopiowałeś. Gotowe !

eskalacji pyskówki i offtopa.

Sławek offtop nie jest groźny. Pyskówka jest groźna i należy ją eliminować!!! Offtop często służy atrakcyjności dyskusji (nie zawsze, ale przeważnie). Jak go nie ma to zaczyna wiać nudą jak na forach TV :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

+ Lechu36, masz browarka :-)

Już wypiłem :-). Ale dzięki !

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ciekawostka !!!

Gdy w jakimś temacie z kimś rozminę się co do wspólnego zdania ( to znaczy trochę się potłukę po łbach), to za niedługi czas zostaję bez powodu, bez sensu napadnięty przez "inne" obce osoby w pozostałych wątkach, gdzie się wypowiadam.

I niech mi ktoś powie, że na świecie nie ma klonów :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Klony są ale jeszcze w uśpieniu, i czekają na wiosnę żeby "puścić soki". :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ciekawostka !!!

Gdy w jakimś temacie z kimś rozminę się co do wspólnego zdania ( to znaczy trochę się potłukę po łbach), to za niedługi czas zostaję bez powodu, bez sensu napadnięty przez "inne" obce osoby w pozostałych wątkach, gdzie się wypowiadam.

To nie jest ciekawostka tylko prawie norma w tym chorobliwie ambitnym społeczeństwie. Jak zwykle nie wszystkich oczywiście to dotyczy, ale na tym forum też jest obecne.

Z netykiety:

15.Moderacją Forum zajmują się osoby wyznaczone przez Redakcję Serwisu Audiostereo (Moderatorzy). Użytkownicy forum mają możliwość zgłaszania wpisów do moderacji (przez mechanizm forum), natomiast tylko Moderatorzy mają możliwość usuwania/zamykania wpisów, tematów, banowania użytkowników. Należy także pamiętać, że Moderator to też człowiek i nie może 24 godziny na dobę śledzić forum - możliwe są opóźnienia w reakcji, zazwyczaj nie dłuższe niż kilka godzin.

Najwłaściwszym sposobem kontaktu z Moderatorami jest system Prywatnych Wiadomości

Z regulaminu:

§ 2.Użyte w regulaminie określenia oznaczają:

1.Forum dyskusyjne - system umożliwiający zamieszczanie tematów i prowadzenie przez Użytkowników dyskusji w zakresie danego tematu, będący miejscem wymiany informacji, idei i pomysłów,

2.Redakcja – podmiot zarządzający i prowadzący Magazyn Audiostereo wyznaczony przez Spółkę Site S.A.,

3.Moderator – osoba wyznaczona przez Administrację do moderowania wpisów zamieszczanych na Forum,

4.Administrator - osoba wyznaczona do nadzoru nad techniczną i programistyczną stroną funkcjonowania Forum

Zmieniono regulamin a o netykiecie zapomniano, że nie wspomnę, że o zmianach nikt nie poinformował.:(

V. ZMIANY REGULAMINU§ 9.

1.Wszelkie postanowienia Regulaminu mogą być w każdej chwili zmieniane przez Administrację, bez podawania przyczyn.

2.Zmiany będą publikowane na bieżąco w postaci ujednoliconego tekstu Regulaminu na łamach Forum wraz z informacją o ich dokonaniu.

3.Po ukazaniu się informacji o zmianach w Regulaminie, Użytkownik powinien niezwłocznie zapoznać się ze zmianami, gdyż zalogowanie się do Forum po takim ogłoszeniu stanowi bezwarunkową akceptację nowej treści Regulaminu przez Użytkownika.

4.W przypadku nie zaakceptowania zmian w Regulaminie, Użytkownik powinien powstrzymać się od zalogowania do Forum i niezwłocznie powiadomić Administratora o takiej decyzji.

5.Oświadczenie o nie zaakceptowaniu zmian w Regulaminie, pociągnie za sobą usunięcie Konta Użytkownika.

Z innego wątku:

To jest ostatnie ostrzeżenie, posypią się "urlopy wypoczynkowe" od pisania postów.

Netykieta:

15. W razie nieprzestrzegania Regulaminu oraz Netykiety Moderator może przyznać Ci ostrzeżenie. Jeśli nadal nie będziesz przestrzegał regulaminu Twoje konto może zostać zablokowane na określony czas lub na zawsze (ban).

Zapoznaj się może najpierw z taryfikatorem kiedy i po ilu ostrzeżeniach możesz rozdawać bany. Jest gdzieś na forum, mlb go publikował.

Nie może być tak aby za "bele co" bez nazbierania odpowiedniej liczby punktów ostrzeżeń sypały się bany.

I jeszcze z profilu SławkaR:

Ewentualne uwagi odnośnie moich działań moderatorskich proszę zgłaszać w wątku do tego przeznaczonym, to ten przypięty na bocznicy. Przepychanki na priva będą ignorowane.

Ale netykieta w punkcie 15-tym wyraźnie mówi:

Najwłaściwszym sposobem kontaktu z Moderatorami jest system Prywatnych Wiadomości

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

testuje wstawianie fotek

andrzejzujewicz_figazmakiem_kopia.jpeg

Zdaje się, że znowu obsługa techniczna forum poddawana jest niemocy.

P R O F E S J O N A L I Z M

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mnie też. Dlatego nauczyłem się tego sposobu. Jest lepszy w sumie bo nie trzeba oczekiwać od innego klikania w miniaturkę.

Az mnie zbanowali na dwie doby za tę umiejętność :)

abchazja-madnarynki.jpg

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dyskutowalismy. W pewnym momencie poczułem, że to nie ma sensu. Pokazałem mu co o nim myślę. O!

143984_aka-baran-rogi.jpg

Parę razy. Poczuł się urażony i mnie zadenuncjował. Sławek wykazał się zrozumieniem i proszę. Na urlop wysłał :)

Komedia.

Ale to jest link do zewnętrznego obrazka. To działa.

Wiem, że działa.

To było na przekór dewiacjom w profesjonalizmie obsługi technicznej forum.5922.png

• Administratorzy

Co się stało z wstawianiem fotek z dysku?

Wyskakuje błąd podczas ładowania z różnych komputerów (Firefox).

Jaki to błąd? Musieliśmy wprowadzić limity na wielkość plików, bo miejsce na dysku znikało w zastraszającym tempie. Obecnie obowiązuje limit 2MB na post i 50MB na użytkownika. Swoimi zdjęciami możecie zarządzać klikając w Moje Media (8 ikona w edytorze od końca). Oczywiście dotyczy to jedynie zdjęć wrzucanych na nasz serwer. Wrzucanie zewnętrznych nie jest ograniczone w jakikolwiek sposób.

Menu rozwijane po najechaniu na nick się rozwija.

Nie działa przycisk odpowiedz i cytuj selektywnie - pod postami.

Pisząc twego posta nie załącza się po naciśnięciu przycisku napisz. Dopiero po wejściu w więcej opcji. Konfiguracja jak napisał Twonk XP i Firefox. Na IE7 to samo.

Dzieje się tak od czasu do czasu. Po okresie sprawnego działania. nie bardzo zauważam tu związek z działaniami usera.

IE7 to bardzo stara przeglądarka, prosimy o aktualizację do nowszej wersji.

test wstawienia obrazka:

dzien.jpg

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Firefox nie podałeś w jakiej jest wersji. Spróbuj proszę wyczyścić dane przeglądarki, CTRL+R, CTRL+F5 na podstronie która sprawia problemy.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Chyba silnik się zaciera ,rzęzi strasznie. :(

Spokojnie, to tylko 747, dokleił jeszcze parę fotek i wykorzystał quotę na dysku na ten kwartał.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

.

Jaki to błąd? Musieliśmy wprowadzić limity na wielkość plików, bo miejsce na dysku znikało w zastraszającym tempie. Obecnie obowiązuje limit 2MB na post i 50MB na użytkownika.

Ależ Ty kity wstawiasz.

Widzę, że udało się wstawić fotkę.

Widzisz to chcesz widzieć.

Spróbuj proszę wyczyścić dane przeglądarki, CTRL+R, CTRL+F5

Proszę nie ośmieszać się. Fachowcowi nie wypada.

Poza tym podejście typowego administratora mającego innych za idiotów nie bardzo przydaje Tobie wiarygodności.

Napisz po prostu, że nic nie możesz z tym zrobić, zapewne zdobędziesz więcej sympatii mimo, że fachowości jednakże nie przybędzie.

PS

Oczywiście piszę to wszystko aby zmobilizować do działania na rzecz poprawy działania forum.

Bład kodowania zawartości. Witryna uzywa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji - takie komunikaty czasem wywala podczas przechodzenie między stronami. A problemy są te same na wszystkich podstronach/ Firefox jest aktualny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.