Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim kolegom serdecznie dziękuję za wsparcie, już mogę pisać bez kontroli.

Szczegóły przykrych wydarzeń ostatnich dni w:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jakby nie było lajków - mniej możliwości patologi.

Tu pełna zgoda. Też osobiście jestem zdania, że system "kolejek" jest całkowicie zbędny. Wiele for dyskusyjnych tematycznych, odchodzi do systemu "lajków". Nie ma co powielać funkcjonalności mediów społecznościowych. Forum dyskusyjne, szczególnie stricte tematyczne, spokojnie bez tego się obchodzi. A zawsze odpada pokusa do nadużyć i patologii.

Poza tym, nie widzę powodów, by wykonywać systematycznie zapytania w bazie w poszukiwaniu multikont. Powiem więcej, ze coś takiego z pewnością przez adminów jest wykonywane. Pytanie, dlaczego w danej chwilii multikonta są ściagane a kiedy indziej nie. Bo to niemożliwe, by założył (uzył) te konta dokładnie tuż przed założeniem konkretnego wątku.

Ciekawe ile więc istnieje takich "tolerowanych"?

Jak już przedstawiciel Administracji słusznie zauważył, nie ma potrzeby ujawniać mechanizmów jakie są stosowane. Bo to by było tylko ułatwieniem dla klonów. Wystarczy ograniczyć się do stwierdzenia, że mechanizmy analizy są złożone. Siłą rzeczy, mają charakter nieco bardziej heurystyczny. I ich efekty, trudno zaszufladkować wprost zero-jedynkowo na zasadzie tak-nie. Tak samo jak działają mechanizmy programów antywirusowych, przy wykrywaniu nieznanych zagrożeń. Analizowane jest wtedy wiele czynników. Zapewne mogą zdarzyć się też fałszywe alarmy, tak samo jak przy antywirusach. Ale i trudno się za to na nie obrażać. I od korygowania tego jest człowiek, który posługuje się logiką i rozumem, a nie tylko stosuje ślepo jakieś tam algorytmy.

• Użytkownicy+

Świadomie moderacja nie przedstawiała stanowiska w sprawie, do czasu naświetlenia tematu przez administrację.

Pozostawiam ocenie kolegów etyczność działań Szymona.

Pod moją relacją z ostatniego AS pisała jego... żona, używając w swoim wpisie słowa "zamieściłem" kontynuując myśl z poprzednich wpisów męża.:

Ukryta Zawartość

Teraz okazuje się, że pracownicy o zróżnicowanych nickach- "mitoman", "mitoman2" i "mitoman3", lajkowali wpisy szefa...

TO NIE JEST ŚMIESZNE.

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

I co, są te wpisy zalakowane?

Przejrzyj na oczy, człowieku, jest wiek ryjbuka! Sto razy wam różni ludzie mówili, że pomysł z ocenianiem postów jest debilny!! Ślepi byliście? Nie, chcieliście być supernowocześni. No to teraz macie.

I potem taki Sławek albo inny niespełniony ma "pretensje", bo ktoś dostał więcej "laków" pod wpisem hejtującym moderatorów niż on pod swoją n-tą drętwą gadka umoralniającą. Chcieliście - macie. Żal miejcie do siebie. To, co zrobili "mitomani" w żadnym sensie nie jest nielegalne, a jako takie NIE MOŻE BYĆ KARANE!! Co wy k...a, Święta inkwizycja??? POSZALELIŚCIE TAM WSZYSCY DO RESZTY???

• Użytkownicy+

Jeszcze kilka słów w sprawie przyszłej wystawy AS.

Jak kilku kolegów już zauważyło, skrót DiY coś oznacza. Jest kilka osób, które mają problem ze zrozumieniem tej wydawałoby się prostej sprawy. Czuję się niezręcznie, że po raz nie wiem który, jestem zmuszony do prostowania tej sprawy. Nie wystarczy bowiem KUPIĆ sprzęt od osoby nieposiadającej zarejestrowanej firmy, żeby można było mówić o DiY. Posiadanie ma się nijak, do tej idei. Rozumiem chęć prężenia muskułów i ścigania się z firmowymi sprzętami. Rozumiem, że osoby zamożne stać na kupienie drogich i pięknie wykonanych klocków, które niekoniecznie będą miały firmowe logo. Tylko co z tego?

Odniosę się też do zarzutów, odnośnie organizacji przez moją osobę pokoju na AS.

Czy mam ciśnienie, żeby to robić? TAK! mam. Lubię tą atmosferę, spotykanych corocznie ludzi z forum. Dzwonią do mnie jak co roku koledzy, którzy wystawiali się w poprzednich latach. To ich napędza, powoduje, że znów mają zapał do poszukiwań i tworzenia nowych, lepszych konstrukcji. Czemu miałbym temu zaprzeczać?

Były też słowa o poklepywaniu po pleckach. Były one słuszne, bo tak było i będzie. To jest pasja, a nie biznes. Jesteśmy przyjaciółmi i nie będziemy się tego wypierać. Co roku dochodzą kolejni koledzy i zapewniam, że w kwestii dźwięku są traktowani na równi ze starymi. Zresztą po kilku chwilach, wszyscy są już zgraną grupą.

Najczęściej konstruktor danej rzeczy sam mówi - muszę jeszcze popracować, bo jednak sprzęt kolegi XXX gra lepiej. Panowie, tak to wygląda - po przyjacielsku, z dużą dozą samokrytycyzmu.

Jeszcze kilka słów w sprawie przyszłej wystawy AS.

ale ten post to chyba do DIY?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Użytkownicy+

I co, są te wpisy zalakowane?

Przejrzyj na oczy, człowieku, jest wiek ryjbuka! Sto razy wam różni ludzie mówili, że pomysł z ocenianiem postów jest debilny!! Ślepi byliście? Nie, chcieliście być supernowocześni. No to teraz macie.

I potem taki Sławek albo inny niespełniony ma "pretensje", bo ktoś dostał więcej "laków" pod wpisem hejtującym moderatorów niż on pod swoją n-tą drętwą gadka umoralniającą. Chcieliście - macie. Żal miejcie do siebie. To, co zrobili "mitomani" w żadnym sensie nie jest nielegalne, a jako takie NIE MOŻE BYĆ KARANE!! Co wy k...a, Święta inkwizycja??? POSZALELIŚCIE TAM WSZYSCY DO RESZTY???

Dużo słów, tylko czemu nie na temat?

Mówimy tu o sytuacji jaka jest, regulaminie i netykiecie, a także o zwyczajnej przyzwoitości. To nie chodzi nawet o moderację, ale o oszukiwanie innych forumowiczów, w tym Ciebie. Jest to jeden z elementów socjotechniki, sprawianie wrażenia, że wielu forumowiczów popiera dany wpis, podczas gdy za tym kryje się jedna i ta sama osoba. Mówienie teraz o sprawach technicznych, jaką jest możliwość oceny posta, nie ma związku z tematem.

ale ten post to chyba do DIY?

Oczywiście, jednak w tym temacie zostały na poprzednich stronach zarzucone mi wyłuszczone sprawy, więc tutaj odpowiadam i się do nich odnoszę.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Palton, czy ty NAPRAWDĘ tak (nie)myślisz, czy tylko udajesz, bo już nie wiem?

Ok, ponieważ było za trudno (trzeba się było domyślić pewnych rzeczy), to teraz postaram się prościej.

Istnieje cała gałąź biznesu, polegająca na tym, że na ryjbuku tworzy się fanpejdże po to, żeby naiwne sieroty je "lajkowały". Nie jest ważne, co się tam wstawia, "ratujmy pandy" albo "Magik był wielkim muzykiem, pamiętajmy o nim". Zbiera się lajki frajerów. OCZYWISTYM JEST, że pierwsze 10 lajków jest od tych, co kręcą ten biznes. Jak jest 2000, 5000 czy ile tam trzeba - fanpejdż idzie na aukcję i wstawia się w niego treść jakiejś firmy, która go kupiła i która właśnie "udaje", że ludzie ją lubią. TO NIE JEST NIELEGALNE. Prawo tego NIE ŚCIGA. W świetle prawa NIE JEST TO OSZUSTWO, bo regulamin tego nie zabrania.

Jest takie przysłowie: "okazja czyni złodzieja". Tu należałoby powiedzieć "okazja czyni korzystającego z okazji", bo absolutnie nie powiem "oszusta". Stworzyliście możliwość "oszustwa" (cyt. palton, ja tego tak nie nazywam), to teraz miejcie żal wyłącznie do siebie. Ja nie czuję się nijak oszukany, bo mam gdzieś, ile jest punktów pod wpisem. Skoro ty czujesz się tak straszliwie pokrzywdzony - no przykro mi, ale to świadczy tylko o twoim poziomie rozwoju, nikogo innego.

Ktoś tworzy narzędzie "oszustwa" (cyt. palton, ja tego tak nie nazywam), w dodatku WBREW głosom użytkowników forum, a potem ma pretensje, że ktoś inny z niego korzysta. Jak nazwać takiego ktosia? Nie napiszę, bo dostanę bana za wulgaryzmy. Co najwyżej uśmiechnę się z politowaniem, a co sobie pomyślę o tych osobach, to już moje :-) Tak, uśmiech politowania - to wszystko, na co zasługujecie.

• Użytkownicy+

Father_PiO - ależ masz rację, jednak "lajki" na fejsie, a nasze forumowe kolejki to nieco inna rzecz.

Mi osobiście jest obojętne, czy kolejki można stawiać, czy nie. Kiedyś po konsultacjach, admin podjął taką decyzję i nicmi do tego. Jednak skoro taka funkcja już istnieje, to powinna być wykorzystywana w odpowiedni sposób. To jest po prostu inna forma wypowiedzi.

Jak według Ciebie powinno być udokumentowanie multikonta? Przyznasz, chyba, że jedna osoba powinna mieć jeden nick, co zresztą jest zawarte w regulaminie.

PS. Z czystej ciekawości zapytam, w realu też posługujesz się takim językiem jak na forum?

Palton przestań opowiadać jakieś brednie o lajkach i miej odwagę napisać prawdziwe powody chęci usunięcia mojego wątku i mnie z forum.

Po prostu poczułeś się zagrożony utratą posady mistrza ceremonii na AS i zimny pot cię oblał, że ktoś inny może to zrobić lepiej.

Jak Ci tak przeszkadzają moi koledzy z pracy to Sobie odejmij te 3 punkty od 34 i będziesz szczęśliwy.

Wszystko zostało ustalone z Administratorami i właścicielem forum. Nie widzą NIC SPRZECZNEGO z interesem forum, sam spytaj.

Dowód: właśnie tu piszę po Twojej blokadzie na pisanie postów do 2038 roku! Patrz załącznik. Dziwnym trafem zawsze banujący mnie i moich znajomych jest jeden Palton.

Który użytkownik złamał regulamin w moim wątku skoro tylko ja tam pisałem?

Dla mnie Twoje postępowanie jest po prostu hańbą i draństwem, na które nie potrafię znaleźć słów. Za co zbanowałeś do 2038 roku Starego Audiofila, może się pochwalisz?

Już dawno powinieneś być zdjęty z funkcji moderatora bo tylko jątrzysz i wszczynasz awantury.

KTO POPIERA USUNIĘCIE PALTONA Z MODERACJI PROSZĘ O KOLEJKĘ!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo ten, kto wprowadza "lajki" uważa, ze to ON będzie ich najwięcej dostawał. A jak nie, to oszustwo i działalność wywrotowa.:)

Nie na darmo część moderatorów na forach własnie z takich pobudek nimi chciała być i jest. Jedni się dowartościowują przechwałkami poziadania sprzętu za setki tysi, inni funkcjami moderatorskimi a jeszcze inni lajkami.

Zwykłe, pospolite kompleksy...

• Użytkownicy+

Palton, a co z użytkownikiem SA?

Admin wyjaśnił powyżej:

Konto Stary Audiofil zostało zbanowane, ponieważ kolejne prośby i ostrzeżenia nie odnosiły rezultatów.

jar1 - admin liczył na lajki???

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Father_PiO - ależ masz rację, jednak "lajki" na fejsie, a nasze forumowe kolejki to nieco inna rzecz.

No oczywiście, "lajki" na ryjbuku są dla plebsu, "wasze" kolejki są elitarne. No bo przecież są wasze!

Jednak skoro taka funkcja już istnieje, to powinna być wykorzystywana w odpowiedni sposób. To jest po prostu inna forma wypowiedzi.

Jeśli coś istnieje, to powinno być ujęte w REGULAMINIE. Wszystko, co nie jest zabronione, jest dozwolone, nie wiesz o tym jeszcze? Ale co tam, zrobić bez pomyślunku a potem mieć pretensje.

Jak według Ciebie powinno być udokumentowanie multikonta? Przyznasz, chyba, że jedna osoba powinna mieć jeden nick, co zresztą jest zawarte w regulaminie.

G... mnie to obchodzi, ale nie powinno budzić ŻADNYCH wątpliwości u NIKOGO. Winę należy UDOWODNIĆ, a za domniemania esbeków skazywali tylko PRLowscy kaci, bo nie powiem prokuratorzy. Do nich chcesz równać?

PS. Z czystej ciekawości zapytam, w realu też posługujesz się takim językiem jak na forum?

Odpowiedź 1: Nie kupuję w Realu, mam Lidla po drodze do pracy.

Odpowiedź 2: Z reguły tak, posługuję się takim językiem, jak na forum. Chyba, że trafi się klient z zagranicy, to wtedy posługuję się angielskim.

KTO POPIERA USUNIĘCIE PALTONA Z MODERACJI PROSZĘ O KOLEJKĘ!

Poszła. Zaraz się zaloguję na wszystkie moje pozostałe konta i dam Ci jeszcze 20. A potem poproszę wszystkie koleżanki z biura, żeby pozakładały konta na AS, to będzie jeszcze kolejne 20.

• Użytkownicy+

Father_PiO - ok. rozumiem, że odpowiada Ci to. Można być gnidą, byleby tego nie udowodnili. Na naszym forum jest inaczej. Są stosowne wpisy w regulaminie i netykiecie o zachowaniach związanych z etyką i współżyciem społecznym. Tym co nie rozumieją, nie będę tego tłumaczył. Dżentelmenom, nie trzeba o tym nawet wspominać.

Dziękuję za uwagę.

Palton, jak rozumiem, to założenie wątku przez Szymona przepełniło czarę i nie wytrzymałeś.

Tylko akurat w tym wątku ja niczego złego nie widzę. Oprócz tego, że do DIY na forum to ma się nieco nijak. Ale wątek założony był w końcu w Hi-Endzie. Dlaczego niby Szymon z kolegami ma nie zorganizować sobie takiej imprezy, jakiej chce? A może pokażą coś dobrego, postarają się. Dla forum to też korzystne. Nawet, gdyby to miała byc jakaś forma rywalizacji. To byłaby to zdrowa rywalizacja. Przecież mają prawo się pokazywać, tak, jak oni tego chcą.

Sugerują, że zrobią to lepiej od Ciebie, mają do tego prawo. Jak zrobią lepiej, będą docenieni, ale nie przez ciągłe utarczki na forum, jak dotąd, bo przez realne dokonanie. A jak nie wyjdzię, to też zostaną ocenieni - tylko inaczej.:)

Ja na Twoim miejscu, nawet poparłbym taką inicjatywę, bo wcale nie muszą być skazani na sukces - nie jest tak prosto wytrzepać z rękawa dźwięk genialny na zawołanie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Odnoszę wrażenie, że forum wywróciło się na chwilę.

Zastanawia mnie tylko, że takie fikołki serwera zdarzają gdy atmosfera dyskusji gęstnieje.

Oczywiście zawsze mogę się mylić...

• Użytkownicy+

jar1 - ja naprawdę bym popierał tylko, że DIY coś oznacza...

Co mam napisać o idei DIY? To co jest proponowane, to wypaczenie. Piszę o tym xxx razy, kilka zaledwie osób o tym napisało.

Proponowałem dyrygowanie w drugim/pierwszym pokoju w poprzednim roku i była cisza.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie uważacie Panowie iż temat Waszej dyskusji odbiega cokolwiek od tematu wątku, który brzmi Propozycje i uwagi dotyczące Forum.

Chyba już czas podnieść przyłbicę i dyskutować na temat DIY i ewentualnie alternatywnego pokoju DIY na AS2014 w wątku do tego celu powołanym przez Szymona, niezależnie od tego co z tego miałoby wyniknąć.

Przestańmy (przestańcie) chować się na bocznicy, nie widzę w konkurencji nic zdrożnego czy też zakazanego.

Wyjazd stąd Panowie do stosownego (jawnego) wątku.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Można być gnidą, byleby tego nie udowodnili.

Widzisz, a ty nadal nie potrafisz pojąć, że dopóki nie UDOWODNISZ bycia gnidą, to nikt gnidą NIE JEST. A mówienie o kimś, że jest gnidą bez posiadania dowodów jest KARALNE w myśl kodeksu karnego. Zastanów się, co wyprawiasz, a potem bierz się za chlapanie jęzorem.

Nazwałeś Szymona gnidą. Wiesz, co to jest? Chamski atak personalny. WNOSZĘ O BAN DLA PALTONA ZA ATAK PERSONALNY.

A jak dalej nie potrafisz przyswoić, dlaczego trzeba coś komuś udowodnić, to możemy zrobić eksperyment myślowy. Ja nazwę cię publicznie gnidą, gnojem, pedofilem, złodziejem i kazirodcą. Potem powiem, że nie mam na to żadnych dowodów. A ty wtedy publicznie powiesz: "spoko, nie ma problemu, nie musi być dowodów, możecie mu wierzyć na słowo, bo każdy może mówić, co mu się podoba bez konsekwencji". Co ty na to? Piszesz się?

Na naszym forum jest inaczej.

To nie jest wasze forum, panie moderatorze.

Są stosowne wpisy w regulaminie

No to z czym masz problem, panie moderatorze? Przestań wreszcie chrzanić bzdury i podaj KONKRETNE punkty, które zostały złamane i za złamanie których był ban! Jasno i wprost. Bo wiesz, takie ględzenie NIE JEST ŚMIESZNE.

Na koniec dodam, że poprawiłeś sobie literówkę w poście długo po upłynięciu czasu przeznaczonego na edycję wpisów. To jest niewielkie, ale całkowicie oczywiste nadużycie twoich przywilejów, jako moderatora. Bo pisząc post, nie jesteś w NICZYM "lepszy" ode mnie. Więc jeśli ty poprawiasz błąd w poście po 40 minutach, to ja ŻĄDAM TAKIEGO SAMEGO PRAWA. A w tym miejscu ponownie wnoszę o BAN DLA PALTONA ZA NADUŻYWANIE PRZYWILEJÓW MODERATORSKICH.

• Użytkownicy+

Widzisz, a ty nadal nie potrafisz pojąć, że dopóki nie UDOWODNISZ bycia gnidą, to nikt gnidą NIE JEST. A mówienie o kimś, że jest gnidą bez posiadania dowodów jest KARALNE w myśl kodeksu karnego. Zastanów się, co wyprawiasz, a potem bierz się za chlapanie jęzorem.

Nazwałeś Szymona gnidą. Wiesz, co to jest? Chamski atak personalny. WNOSZĘ O BAN DLA PALTONA ZA ATAK PERSONALNY.

Giniesz w dyskusji od swojej broni...

Wskaż mi, gdzie napisałem słowa, że "Szymon jest gnidą"?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pozostał część wpisu, to zwykła socjotechnika. Na manipulację wskazują min. słowa "To nie jest wasze forum, panie moderatorze." Trzeba być wyjątkowo złośliwym, żeby tak taniej erystyki używać.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Wskaż mi, gdzie napisałem słowa, że "Szymon jest gnidą"?

Wiesz, co to jest kontekst?

Giniesz w dyskusji od swojej broni...

Trochę ci brakuje, żebyś mógł ze mną dyskutować o czymkolwiek.

Trzeba być wyjątkowo złośliwym, żeby tak taniej erystyki używać.

Ok, identyczna konstrukcja zdania. I niczego mi nie "udowodnisz":"trzeba być wyjątkowym debilem, żeby nie rozumieć domniemania niewinności".

A teraz możesz mi skoczyć, bo to nie jest atak personalny.

Gdzie się podział wątek Szymona o pokoju DIY na AudioShow 2014? A jeżeli został usunięty, to z jakiego powodu?

WTF?! Czyżby zbuntowani banderowcy dotarli i na to forum? Plaga jakaś i ograniczanie wolności słowa, bo jak można nazwać kasowanie oponentów własnego spojrzenia na rzeczywistość. Jeszcze trochę i zostaną tutaj sami poklepywacze oraz neutralne szare myszy, czyli będzie bezpłciowo. Wszędzie rządzą układy, zakradły się niestety najwidoczniej i tu, tzn. taki mały, śmieszny układzik, ale krecha zostaje.

BTW. Jak chłopaki chcą mieć pokój, to niech mają, cieszą się nim i piszą o tym. Co komu do tego. Nie żebym obstawał, każdy ma czasami niewyparzony język i chlapie za dużo, czego pewnie potem żałuje. Ludzka rzecz. Ale żeby kasować cały temat i banować na śmierć zaraz. A co oni, zbrodnię popełnili jakąś? Gdyby ktoś nie miał wybujałego ego, to temat by wisiał, olał dyskusję, a tak to wg mnie tylko oznaka słabości i zażartości. Coś jak banowanie wszystkich myślących inaczej przez naszego dzielnego donosiciela, Van den Banmastera I'go.

Darłem koty nie raz z Szymonem,dworował sobie i ze mnie.

W wielu rzeczach nie zgadzam się ze Starym,

ale to nie są powody,aby się mścić,mając do tego forumowe narzędzia.

Można? Jak nie można, jak można, czego przykładem jest Stefek. Trzeba mieć tylko dystans Panowie, a nie rozwiązywać problemy dzięki uprawnieniom posiadanym jako np. moderator, aby chronić własne "interesy" (słowo na wyrost, bo co z DiY za interes) i siepać jak popadnie, bo mi się nie podoba i go nie lubię. Wyobrażacie sobie co by się działo w Sejmie, gdy pozwolić tak postępować wzajemnie posłom: stałby pusty, tylko w ich miejsce (wytłuczonych) przyszliby następni itd.

Nie podoba mi się to, tyle napiszę :(

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Mnie się konkretnie nie podoba palton, jego nadużycia, jego metody, jego ego, małostkowość, zawiść, itd.

Poważne pytanie. Czy istnieje jakiś mechanizm, pozwalający się go wreszcie pozbyć? Może jakąś petycje zróbmy czy coś? Ktoś ma wiedzę, jak się za to zabrać? Proszę o wpisy.

• Użytkownicy+

Trochę ci brakuje, żebyś mógł ze mną dyskutować o czymkolwiek.

Zgadza się. Brakuje mi typowego dla Ciebie chamstwa.

Zapomniałeś dodać wybujałe? Gdyby ktoś nie zrozumiał, tzn. mieć ku**w$ko wybujałe mniemanie o sobie. :)

Wskaż jeden wpis, z którego można wyciągnąć takie wnioski.

Kiedyś już była migracja sporej części użytkowników do Ah :-)

Tak było, ale to lata temu. Jak to pamiętasz vlado, skoro zarejestrowałeś się w 2010 roku? Nie bierz tego do siebie, po prostu pytam z ciekawości, bo afera miała miejsce znacznie wcześniej. Dużo ludzi wtedy odeszło z forum w ogóle, część do Audio Hobby, a część po prostu dała sobie długi urlop od "audio forów". Byłem w tej ostatniej grupie i chyba dobrze zrobiłem.

• Użytkownicy+

I kilkudziesięciu punktów ilorazu inteligencji.

Skromnie powiem - s pewnościom.

Co innego masz Ty:

wygórowane mniemanie o sobie połączone z arogancją i przecenianiem swoich zalet albo zasług przykłady:

(1.1) Zarozumiałość to bardzo uciążliwa wada charakteru.

PS. To ilość inteligencji rośnie wraz z chamstwem? Nie wiedziałem, ale trzeba w takim razie przyznać, masz sporo inteligencji.

Wskaż jeden wpis, z którego można wyciągnąć takie wnioski.

Na spokojnie, co Wy z tym wskaż wskaż, nie jesteśmy przy tablicy a przed nami nie ma mapy. Przecież Father_PIO napisał "jego ego". Grzecznie odniosłem się.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.