Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to się nie chce władzy oddać ... co SlawekR ?:-) Będą się stołków trzymać za wszelka cenę . Poczekają aż się wygadamy i zmęczymy i z czasem dalej będą nami kręcić i mącić .

robią to do czego ich wynajęli

każdy ma swoje prefery...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Właśnie dlatego nie wierzę już w czyste intencje, a już na pewno kogoś takiego jak StaryM.

Nie będę go bronił czy wybielał.

Dał w kość mnie, Tobie i wielu kolegom.

My jemu zresztą też nie byliśmy dłużni.

Polało się wiele krwi.

To jednak nie przekreśla jednego - jest człowiekiem. Z krwi, kości, emocji, pokręconej historii, czasem żółci gotującej się gdy ktoś za mocno wk...wi...

Ty, ja i cała reszta jesteśmy tak samo zbudowani.

Spróbuj spojrzeć na innych na tym forum jak na żywego człowieka.

A nie jak na nick z głupawym często awatarem

Ponieważ uczestnicy obecnej dyskusji nic sobie nie robią z próśb o zaprzestanie personalnych przepychanek, w miejscu do tego nieprzeznaczonym. Ostrzegam, że każdy kolejny wpis o takim charakterze zakończy się formalnym banem na okres trzech dni. Czas zrobić porządek z tym bajzlem i nic nie wnoszącym do dyskusji personalnym offtopem.

Kolego moderatorze, czas zrobić porządek z bajzlem u siebie, winowajcą sytuacji równych i równiejszych oraz nietykalnych nie jest żaden indywidualny użytkownik.

Właśnie tego typu podejście niezgodne z rzeczywistością generuje problem.

Czy Kolega naprawdę uważa że dorośli ludzie nie mają nic lepszego do roboty, tylko funkcjonować na forum jako co, trolle?

Bardzo proszę o refleksję.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

To ja napiszę Sławku i w nosie mam czy będzie ban czy nie.Po 8 latach pisania tu i darcia kotów z wieloma osobami z którymi teraz Chwała Bogu pogodził mnie Protest jakiś malutki kutafon zarzuca mi ,że jestem klonem w dodatku żoną Szymona.Gówno z tym zrobiliście, pozwalacie jakiejś mendzie na szkalowanie i dorabianie gęby a sami macie twarz pełną frazesów o zachowanie powagi dyskusji??Gdzie ban dla cwaniaka hi_aro, który spał snem spokojnym od 2003 roku , a wrócił o służby w czasach kryzysu, tylko po to aby szkalować,do takiego poziomu sprowadziliście paltonizm!!

dno,dna a teraz banuj nie zapomnij tylko o klonie hi_aro niech dalej szkaluje i oczernia-brawo AS!!

Rochu, daj spokój. Czym innym jest pisanie na innych forach, bo to jest ok, a czym innym jest na jego forum! To zasadnicza różnica. I nie chodzi o taki czy inny nick. Owszem, człowiek, emocje itd ale konflikty z nim to nie były jednostkowe incydenty, które mogą się pojawić pod wpływem emocji. To była 2 letnia krucjata przeciwko audiofilom prowadzona z premedytacją, z wykorzystaniem wyrachowanej demagogi by ich ośmieszyć i skompromitować. Macie krótką pamięć. Dziwie się, że ty go jeszcze bronisz. Od dawna nie pisałem nic o nim ani do niego. Był sobie gdzieś schowany i nie było powodów do konfliktów. Nie sądziłem jednak, że wypłynie przy takiej okazji i że zmanipuluje tylu ludzi. Przecież bez problemu mogliście mieć swoje forum, bez niego i bez tego cyrku. Gdzie był problem?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Kolego moderatorze, czas zrobić porządek z bajzlem u siebie, winowajcą sytuacji równych i równiejszych oraz nietykalnych nie jest żaden indywidualny użytkownik.

Właśnie tego typu podejście niezgodne z rzeczywistością generuje problem.

Czy Kolega naprawdę uważa że dorośli ludzie nie mają nic lepszego do roboty, tylko funkcjonować na forum jako co, trolle?

Bardzo proszę o refleksję.

Zapewniam, że zmiany będą dość kompleksowej natury. Właściciel, administracja i zespół moderatorski uważnie przeczytał już wszystkie uwagi i postulaty. Proponuję więc zaprzestać dalszego bicia piany i podsycania niezdrowych emocji. Bo zaczyna to wyglądać jak najzwyklejsza próba "wyżycia się i "ulżenia sobie" kosztem innych, a nie jak rzeczowa dyskusja.

A propos, wspomniałem "zespół moderatorski". Czyli grupa ludzi, różnych ludzi, o różnych poglądach. Czasem zdecydowanie różnych. Jeśli Ci się wydaje, że nie prowadzimy ożywionej dyskusji na temat swoich wzajemnych działań i nie zawsze się ze sobą zgadzamy, to się grubo mylisz. A, że tego nie pokazujemy publicznie, to jeden ze zdrowych kanonów, że brudy pierze się we własnym gronie.

Mogę zapewnić, że zdecydowanie mocniej moderatorzy będą sobie patrzeć wzajemnie na ręce. I zdecydowanie postawimy na szczerą komunikację, jeśłl będziemy wzajemnie mieć uwagi co do swoich działań. Czy taka refleksja Cię satysfakcjonuje? Jeśli tak to apeluję o zakończenie personalnej nagonki. Bo to już naprawdę nie jest żadna "prośba o refleksję", a najzwyklejsza nagonka właśnie. Nic innego, tylko nagonka i bicie piany w kółko, na zasadzie "im gorzej tym lepiej".

EDIT

A tak w ogóle, Koledzy, którzy są za granicą, mogliby wysłać smsa czy też zadzwonić i zagłosować na Polskę w Eurowizji. Właśnie jest dobry moment na to. Będąc za granicą mogą na Polskę głosować. W przeciwieństwie do tych którzy są w kraju. Nikomu pewnie z tego powodu korona z głowy nie spadnie, jak oderwie się na 5 minut od klawiatury :-))))))

Inne nacje zapewne tak właśnie robią w tym momencie, więc i my możemy. Warto skorzystać z sytuacji, że sporo osób jest za granicą.

Gdzie był problem?

Problem był że na forum wiele niewyrobionych owieczek jest tak ze fałszywym pasterzem zostać to nie problem!

Co jakiś czas powtarzam Uszka macie to używajcie no ale kto by to chciał robić jak łatwiej poczytać na forum :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

żoną Szymona.

A nie jesteś?

Edit moderator

Nawiązując do mojego ostrzegawczego postu, nr 8394

www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__view__findpost__p__3154724

3 dni urlopu od pisania postów + 3 puntky na konto, za kontynuowanie i eskalowanie personalnej przepychanki pomimo wielokrotnych próśb i ostrzeżeń ze strony moderacji.

rzeczowa dyskusja

Dyskusja jest rzeczowa wbrew pozorom, ma charakter co najmniej demaskatorski, w stosunku do niektórych osób, czy zjawisk, przyczynia się więc do poszerzenia stanu wiedzy, a to z kolei bardziej precyzuje potrzebne ewentualne zmiany.

Rochu, daj spokój. Czym innym jest pisanie na innych forach, bo to jest ok, a czym innym jest na jego forum! To zasadnicza różnica. I nie chodzi o taki czy inny nick. Owszem, człowiek, emocje itd ale konflikty z nim to nie były jednostkowe incydenty, które mogą się pojawić pod wpływem emocji. To była 2 letnia krucjata przeciwko audiofilom prowadzona z premedytacją, z wykorzystaniem wyrachowanej demagogi by ich ośmieszyć i skompromitować. Macie krótką pamięć. Dziwie się, że ty go jeszcze bronisz. Od dawna nie pisałem nic o nim ani do niego. Był sobie gdzieś schowany i nie było powodów do konfliktów. Nie sądziłem jednak, że wypłynie przy takiej okazji i że zmanipuluje tylu ludzi. Przecież bez problemu mogliście mieć swoje forum, bez niego i bez tego cyrku. Gdzie był problem?

Wiesz, sly, że byłem na szpicy wojny ze StarymM, a teraz pozwoliłem sobie pisać głównie o muzyce (a nie o braterstwie broni) na tamtym forum (co nie oznacza, że opuszczam AS, żeby była jasność; czekam na rozwój wypadków i zmiany), które nie jest jego, lecz jest wynikiem zawieszenia broni między jedną a drugą grupą protestujących. Jest tam też facet, któremu StaryM kazał wraz ze mną i tobą i wieloma innymi spadać frywolnym truchtem z jego wątku, i inni, którzy go nie znosili. Rozumiem twoją egzaltację, imponuje mi twoja pryncypialność, lecz uświadom sobie, że jest pewna granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna (to z Miłosza). Audiofil, ten mityczny Audiofil, nie jest świętą krową. Bo i moderacja to audiofile, i rzucający antysemickim gównem Szymon, i... wymieniać dalej? Proponujesz układ zerojedynkowy? To powiedz, czemu możesz patrzeć rano w lustro, współuczestnicząc w forum, którego morale sięgnęły dna i na którym opowiada się o "żydkach"? Też nie jesteś święty, ani ja, ani nikt. Problem polega na tym, że istnieją w świecie takie pojęcia, jak: miłosierdzie, gruba kreska, wybaczenie, "niech pierwszy rzuci kamieniem" itd. Nie pokochałem nicka StaryM, omijamy się dzielnie, ale stare wojny o kable, o prawo do tego, by audiofil miał prawo być audiofilem, by nikt nie obrzucał go gównem, nie upoważniają ani mnie, ani ciebie do tolerowania sytuacji, jaka ma miejsce na AS od jakiegoś czasu. Nie ma przymusu, byś współtworzył forum StaregoM i frywolnego, ale zapiekła nienawiść (która jest rewersem miłości) nie jest rozwiązaniem na ten świat, a tym bardziej na świat wirtualny. Mnie interesuje muzyka i względnie przyjazne środowisko do zajmowania się nią z różnymi ludźmi; nie interesują mnie gry interesików, radykalny infantylizm, pierdolenie w przyrodzenie i brandzlowanie powietrza. Jest coś takiego jak przesilenie. Jak wewnętrzne przesilenie. I dlatego bardzo cię proszę, nie obrażaj kolegów, którzy zdecydowali się zaglądać do StaregoM i frywolnego, bo to nie jest tak, że masz do czynienia z kumplem, który zerżnął ci żonę. O, wtedy to możesz po nim jechać. Ale w tej sytuacji mocno przesadzasz ze swoją filozofią życiową. A wiesz dlaczego? Dlatego, że w każdym z nas ukryta jest mała kanalia, która na różnych etapach życia dała o sobie znać i powinna być powodem własnego wstydu od czasu do czasu. To nie jest biznes. To jest życie. Kto jest bez winy... Pamiętaj o tym.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A nie jesteś?

Jesteś gnojkiem to co uprawiasz jest najgorszą formą hejtingu.Byłem pierwszy, który bronił Elberotha, kiedy został zaatakowany prze Szymona tekstem o zdjęciu gaci, ale gówno o tym wiesz bo byłeś uśpiony,wiele innych tekstów Szymona też mi nie pasuje, ale uznałem,że ban paltona za pomysł pokoju DIY to już przegięcie przegięć, tak jak ban dla Starego.Masz za mały umysł by to pojąć.Więcej cię nie zaszczycę odpowiedzią.powinieneś dostać bana za szkalowanie to jest w regulaminie!!!!, ale właśnie dlatego,że to miejsce osiągnęło poziom paltonizmu możesz tu pisać.Więc bądź łaskaw odpier**lić się ode mnie!!!!!!!!!!!!

______

Edit moderator

Nawiązując do mojego ostrzegawczego postu 8394

www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__view__findpost__p__3154724

Ostrzeżenie, 3 dni urlopu od pisania postów + 3 punkty na konto, za kontynuowanie personalnego obraźliwego offtopu

Rozumiem Szub twój punkt widzenia ale pozostanę przy swoim. Masz racje, nikt nie jest święty. Ale przynajmniej dla mnie są pewne granice, których nie przekraczam. Widać mamy nieco inny system wartości i inne kryteria.

Rozumiem Szub twój punkt widzenia ale pozostanę przy swoim. Masz racje, nikt nie jest święty. Ale przynajmniej dla mnie są pewne granice, których nie przekraczam. Widać mamy nieco inny system wartości i inne kryteria.

Możliwe, że tak jest. Pozostańmy przy swoich zdaniach. Zapewniam cię jednak, że dla mnie też istnieją granice, których nie przekraczam. Ale to nie była TA granica.

Więc bądź łaskaw odpier**lić się ode mnie!!!!!!!!!!!!

Chciałbym, ale nie mogę. Gnoisz wszystkich i wszystko co stoi na Twojej drodze.

Jak idzie weryfikacja moich danych?

Już jestem zarejestrowany na forum Zjednoczonej Elity. Właściwie Ja i moje klony. Sprawdź to! O ile potrafisz.?

"Follow the white rabbit":)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Panowie jamówię i hi_aro a tak naprawdę to o co Wam chodzi ?

Zachowujecie się jak dwa psiaki namiętnie się obszczekujące w beznadziejnej chęci szczekania głośniej od drugiego, dajcie już sobie z tym spokój.

Wszystko jest jasne.

Uwierz, że jeszcze nie wszystko jest jasne :)

Biedny sly30 (bez urazy, wiesz, że Cię lubię) naiwnie myślał, że bierze udział w wielkiej sprawie i tworzy historię,

a tu nagle jego świat runął jak stary dach, gdy się dowiedział, że prawdziwym pretekstem do tego całego zamieszania

były tylko i wyłącznie osobiste interesy wąskiej grupki userów, którzy wyczuli być może jedyną i niepowtarzalną okazję

do ugrania czegoś dla siebie przy wykorzystaniu niczego nieświadomych forumowiczów, walczących podobnie jak sly30 za sprawę.

No, to Ty już teraz wiesz za jaką sprawę walczyłeś, a wszyscy pozostali dowiedzą się trochę później,

kiedy przestaną już być potrzebni i elity podziękują im za współpracę kopniakiem w tyłek rechocząc przy tym w najlepsze.

Za kilka dni pozostali przywódcy albo ich przydupasy też zaczną odkrywać karty i wtedy dopiero szczeny wszystkim opadną.

sly30 myślisz, że tylko StaryM miał w tym wszystkim ukryty interes? No to uważaj, bo Ty pierwszy możesz ciężko się zdziwić.

P.S.

Jak tydzień temu już pisałem, że paru spryciarzy was wmanewrowało w swoje prywatne rozgrywki, to się w czoło pukaliście.

Jeśli ktokolwiek myśli, że to była jedyna niespodzianka jaka na was czekała, to ja się teraz w czoło pukam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No cóż....może miałeś racje. Nigdy nie uwierzyłbym, że stał za tym StaryM i poszli za nim ludzie, których z premedytacją traktował jak szmaty! Dziś odkryłem sam to paskudztwo i to przez przypadek.

Edit moderator

Ostrzeżenie, 3 dni urlopu od pisania postów + 3 punkty na konto, za kontynuowanie personalnego skierowanego offtopu i dyskusję o uzytkownikach forum w wątku do tego nie przeznaczonym.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

mężczyźni raczej nie używają słowa "gnojek"

A z jakiej to przyczyny nie używają słowa gnojek mężczyźni ?

Przyznam, że nie znam żadnego powodu dla którego nie miałbym nazwać gnojkiem kogoś kogo uważam za gnojka.

Argument zupełnie nie trafny, co to jakaś ideologia gender "cy cuś" ?

No cóż....może miałeś racje. Nigdy nie uwierzyłbym, że stał za tym StaryM

No z tą historią, to ja sam jestem w szoku. Trzeba przyznać, że Stary koncertowo to rozegrał :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Może i koncertowo ale tylko dlatego, że niektórzy za nim poszli. Musiał być pewnym, że za nim pójdą będąc czasowo obrażeni(i słusznie) na obecne forum. W końcu jest osobą wykształconą, zapewne dość inteligentnym i wykorzystał te atuty manipulując innymi. To nie tyle dobrze świadczy o nim, co...

Wszedłem tam i widzę nick StaryM i do tego na czerwono jako moderator. Nie mogłem wyjść ze zdumienia. Co on tam robi i jeszcze Moderator?!! On?!!! Później dowiedziałem się, że założył to forum. To już mi ręce opadły. A jak zaczęli go bronić…masza, rochu, Szub…to już nie mam nic do dodania. Ale po wiadomościach, które dostałem na priv.okazuje się, że są osoby, które mnie rozumieją. Rozumiem chłopaków, że wiele im się tu nie podoba, rozumiem, że mogli zapragnąć mieć swoje czy też inne forum i bez problemu mogli je założyć. Ale żeby iść za nim, to nie mogę pojąć.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Posiadam konserwatywne poglądy, więc i tak nic z tego by nie wyszło..

Postawiłem zresztą na Hyunę..

A mnie się zawsze wydawało, że konserwatywne poglądy mężczyzn w stosunku do kobiet (zwłaszcza znacznie młodszych od danego przedstawiciela rodzaju męskiego) są określone w stwierdzeniu iż należy dymać wszystkie, które na to oczywiście pozwalają - no ale ja w tej materii jestem chyba zaciekłym hm... konserwatystą.

Jeśli zaś chodzi o Hyuanę, to raczej ona byłaby w stanie mnie postawić do "pionu", w Azji używane było przez nas takie stwierdzenie - pytanie "Do You under stand ?" w sytuacjach gdy mieliśmy do czynienia z kobitkami którym niestety "Twoja" Hyuana do pięt nie dorasta, bez obrazy.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Sly- trollu kochany. Rozpieprzałeś zakładkę Analog miesiącami opowiastkami, że masz gramofon, a u audiofili, u których byłeś niemal codziennie nic tylko szumi i trzeszczy? Źle ukierunkowałeś swoją złość. Byłeś wygodny z powodu nabijania licznika. Taka jest prawda.

Edit moderator

Ostrzeżenie, 3 dni urlopu od pisania postów + 3 punkty na konto, za kontynuowanie personalnego skierowanego offtopu i dyskusję o uzytkownikach forum w wątku do tego nie przeznaczonym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.