Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

To Stary dostał dożywotniego bana?

Ludzie, ganiacie Go po całym forum szukając "haka" i za pierdoły robicie z nim wypad, a jeden kolega w co drugim wpisie straszy wszystkich "ayranem" to jest ok. Trochę wyrozumiałości, SA jaki jest każdy wie. Jeśli ktoś uważa Go za "trola", to najprostszym sposobem jest nie karmić odpowiedziami na zaczepki.

Dodam, że nie konsultowałem tego posta z Piotrkiem. Znam Go trochę, a o definitywnym banie wyczytałem we wpisie Twonka. Trochę przegięliście. Szkoda.

pozdr. Jacek.

Też tak uważam i również żałuję !

Naszą postawą wpływamy na naszego rozmówcę i jest nie fair , jeżeli go prowokujemy lub dajemy się sprowokować a potem w podzięce go banujemy miast po prostu zignorować , tym bardziej , iż każdy z nas ma sporo za uszami , z poważaniem , Piotr .

Piotr

Umka

Dzięki za troskę,ale żyję.......

pozdr.

witaj

u lala, komuś zwieracze puścił, że Cie przywrócili;-))

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Czy moderatorzy, administratorzy i właściciele tego forum uważają, że takie antysemickie gówno powinno "zdobić" AS? Że to jest fajne? Albo że OK? Albo że tam są wpisy o charakterze konstytucyjnym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem, to jest wstyd, że takie coś ma prawo być na tym forum.

Ukryta Zawartość

anysemickie gówno dla SzuBa to dla SzuBa

KK powinien dawno temu zostać zlikwidowany jako instytucja zbrodnicza.

ale taki cóś jak i cały mody jeszcze watek, obraża uczucia religijne, z ustawy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Kodeks karny

Art. 257.

Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Sorry, Grzegorzu, ale naprawdę nie dostrzegasz w tamtym wątku niczego niewłaściwego na fundentalnym poziomie? Nie chodzi o zniewagę, ale o smak. A on mówi, że to po prostu czysty antysemityzm. Po co owijać w bawełnę? Mnie się to nie podoba i daje temu wyraz.

SzuB. Bo widzisz ten watek jest za długi.

Można go skrócić do stwierdzenia, że przeciętny Żyd jest nacjonalistom w złym tego słowa znaczeniu. W szczególności jest antypolakiem.

Natomiast bardzo niewielu Polaków jest antysemitami.

Tymczasem w mediach tworzy się odwrotny obraz. Zastanów się dlaczego.

A to, że nie ma tam poziomu dyskusji?

Takiego poziomu nie ma w dyskusji o sprawach trywialnych. A ma być tam, gdzie dyskutuje się o trudnych stosunkach Polsko-Żydowskich?

SzuB. Bo widzisz ten watek jest za długi.

Można go skrócić do stwierdzenia, że przeciętny Żyd jest nacjonalistom w złym tego słowa znaczeniu. W szczególności jest antypolakiem.

Natomiast bardzo niewielu Polaków jest antysemitami.

Tymczasem w mediach tworzy się odwrotny obraz. Zastanów się dlaczego.

A to, że nie ma tam poziomu dyskusji?

Takiego poziomu nie ma w dyskusji o sprawach trywialnych. A ma być tam, gdzie dyskutuje się o trudnych stosunkach Polsko-Żydowskich?

Wybacz, ale mamy inne punkty odniesienia. Dla ciebie to jest może Palestyna, dla mnie Auschwitz i Marzec '68. Historycznie dwie różne sprawy, bo co innego antysemityzm, a co innego współczesna polityka Izraela. Dyskutować na ten temat można. Polecam też:

Ukryta Zawartość

A jeśli mowa o polskich bohaterach, to dla mnie jest to Marek Edelman, którego znałem. Kropka.

Ukryta Zawartość

Zapewniam Cię SzuB, że w polskich domach żyje/żyło wielu bohaterów.

Pochodzę z takiego domu.

Dziadka za pomoc Żydom wykończyli funkcjonariusze UB tej narodowości już po wojnie bo przy okazji pomagał partyzantce AK i go podpieprzyli po wojnie.

I bynajmniej z tego powodu nie jestem opryskliwy dla przyjaciół przyznających się do Żydowskiej krwi.

Z drugiej strony wszyscy podobno mamy jej domieszkę.

To całe gadanie o narodowościach jest bez sensu.

Jestem tu, kocham to miejsce, jestem Polakiem. Nie ważne, że w którymś pokoleniu miałem domieszkę... Jakie to ma znaczenie?!

Ludzie dzielą się na dobrych i złych.

Mieszanie do tego ideologii narodowościowej kończy się właśnie kłótniami...

Nie jestem pieniaczem. Ale to jest piosenka, pod którą się podpisuję:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie dzielą się na dobrych i złych.

Nie, Grzegorzu, nie. To właśnie takie podziały powodują konflikty. W kultowym filmie Pawlak dzieli ludzi ponadnarodowo, na mądrych i głupich. W pewnym sensie ma rację ale powiedziałbym, że powinien na świadomych i świadomie nieświadomych...

Robimy tu OFFA może moderacja przeniesie do wątku o przyszłości Forum?

W końcu to wątek do zgłaszania błędów technicznych...i moderacji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Proponuję zaimplementować w zakładkach tematycznych możliwość edycji/usuwania postów przez autora wątku do 2-7 dni wstecz.

Wątki byłyby wtedy bardziej merytoryczne a jednocześnie zawartość nie wyparowała po kilku latach.

Proponuję zaimplementować w zakładkach tematycznych możliwość edycji/usuwania postów przez autora wątku do 2-7 dni wstecz.

Wątki byłyby wtedy bardziej merytoryczne a jednocześnie zawartość nie wyparowała po kilku latach.

To jest dobry pomysł. Ale ile nowych konfliktów przyniesie! Np. taki, że moderatorzy staną się (prawie) zbędni. ;-)

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />rydzu - bardzo dobre, po prostu w takim wątku nikt rozsądny nic nie napisze <br />

Aaaa,znaczy się tych nierozsądnych tylko piszących będzie wycinał,

i zostanie sam ze swoim "wontkiem" rozumiem:)

Mam problem z dodawaniem odpowiedzi poprzez przycisk Napisz , muszę wdusić więcej opcji i Dodaj odpowiedź...WTF?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Administratorzy

Czy możesz napisać coś więcej? Postaramy się ustalić co jest przyczyną.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

a czemu adominatorzy audiostereo.pl maja awatary "STAFF"? mamy ustawe o ochronie jezyka polskiego, staff polskim slowem nie jest a mamy takie piekne jak np. personel.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

• Administratorzy

Bo są fanami Leopolda Staffa ;-)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Metalowa obiecała w innym wątku że jak sie z obecną robotą uwinie i będzie mieć odrobinę czasu to pomyśli o mobilnych i szklaneczkach dla takowych

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

• Użytkownicy+

czy ja się wreszcie doczekam odpowiedzi w sprawie skórki mobilnej - toż tam nawet szklaneczki nie można postawić :-(

Można, trzeba tylko odpalić pełną wersję. Pamiętam, że przycisk znajduje się gdzieś na dole strony. Trochę to niewygodne, bo trzeba powiększać strony, ale za to są wszystkie funkcje.

Ale tu chodzi o wersję mobilną, a nie full. Też używam głównie opcji mobilnej i o nią chodzi. Nie można dodawać zdjęć, ani stawiać kolejek. Powinno to byc w opcjach. Full wersja działa, owszem, ale jest niewygodna poza komputerem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.