Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę bardzo, już przebieram nóżkami z niecierpliwości na myśl o forum audio bez kablarzy :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

To może inaczej. Jeśli to co wyżej napisałeś, można to odebrać jako propozycję rozwiązania problemu. Sugerujesz, że powinni być moderatorzy z "różnych obozów", że tak to ujmę? I że to rozwiąże problem. jeśli tak to może wprost to zaproponuj, a niema co się obrażać na modów. Tak będzie zdrowiej dla sytuacji. I wtedy zobaczysz jak zareagują na taką propozycję, bo możesz się pozytywnie zdziwić :). A samo utyskiwanie jacy to wszyscy są źli, to wiele nie pomoże.....

zawsze to jakieś rozwiązanie ...nie obrażam się na modów , ale blokowanie za bzdety jest niepoważne...skoro Stary M miał swój temat , to komu to przeszkadzało , zwolennicy audiovoodo niech nie zaglądają , będą zdrowsi...to działa też w drugą stronę , chyba , że ktoś robi wpis merytoryczny , bez osobistych wycieczek...druga strona medalu , temat bez adwersarzy to zbiorowy onanizm , chyba , że wyraźnie się to zaznaczy w temacie bądź wynika to z tytułu....niestety, zawsze będzie coś nie tak...tacy już jesteśmy...
Gość papageno

(Konto usunięte)

Rochu, wszystko już było, rzekł Ban Akiba, a co nie było zdarzy się chyba:)

"tak by gdzieś het gnało, gnało,

tak by się nam serce śmiało

do ogromnych, wielkich rzeczy”

"a tu pospolitość skrzeczy,

a tu pospolitość tłoczy,

włazi w usta, uszy, oczy”

"A, ja myśle, ze panowie

duza by juz mogli mieć,

ino oni nie chcom chcieć!”

Oczywiście, że cytaty są trywialne, ale oddają istotę rzeczy i są po prostu piękne.

Gość rochu

(Konto usunięte)

: )

"Wesele" nie jest wcale trywialne.

To znakomite przestawienie historiozofii Krakowskiej Szkoły Historycznej

Czasami obserwując to co się dzieje dookoła myślę z przerażeniem, że Bobrzyński i reszta mieli rację.

Tak czy inaczej,jak widzę,potrzebny jest ring,a nie...dwa;)

Rozwiązania,tak już trochę poważniej teraz,nie ma.Temat słyszenia(lub nie) jest na tyle kontrowersyjny,że skutkuje niezwykle emocjonalnymi wypowiedziami.Taka natura kontrowersji,może pewne tematy po prostu nie są godne...zwyczajnej dyskusji.

l'enfant sauvage

Jeśli to forum ma mieć jasno określoną tożsamość, trzeba podjąć stosowne kroki. Większość wie jakie, ale decyzje nie należą do nas. Niestety.

Juz dobrze,dobrze-wiem,wiem już to od dawna,że powinienem zostać tu szeryfem!!

Może ankieta w tej materii...........zauważcie,ze piszę ściśle i zgodnie z tematem wątku.

Niemniej co pokazuje ankieta zdaje sięponad 30% użytkowników tego forum neguje wpływ kabli, więc co, wszystkich "chcecie" zbanować? :) Powodzenia :)

Po co Tobie taka prostacka manipulacja?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież każdy normalny człowiek może sobie przeczytać, że ankieta miała tytuł:

"Kto słyszy kable a kto nie"

Proszono w niej o odpowiedź na pytanie:

"Czy słyszę różnicę po zmianie kabli na inne??"

A pierwszy wpis autora wątku brzmiał:

"Policzmy ilu wśród nas słyszy / nie słyszy różnic.

Tylko bez dyskusji w tym wątku - juz i tak jest ich za wiele na tym forum.

Sama czysta ankieta."

Dwa pierwsze wpisy bum1234, który rzekomo umie czytać ze zrozumieniem:

- "Ciekawe czegóż takiego ta ankieta ma dowieść?"

- "A jak z jego wiarygodnoscią? Praw fizyki nie formułuje sie przez głosowanie - one sa niezależne od nas!"

Na prośby autora wątku:

"nie piszmy - klikajmy i już.

Myślę, że wynik dla każdego będzie ciekawy.

Ankieta niczego nie ma dowieść - czysta statystyka - ile osób słyszy zmiany a ile nie. Bez żadnego faworyzowania, krytykowania."

pozostaliście ... głusi.

Zatem ankieta miała pokazać kto słyszy a kto nie. Nie była ankietą: "Kto neguje wpływ kabli na brzmienie a kto nie". To Wy "koledzy sceptycy" zrobiliście z niej gnojowisko.

Ujemny, tym samym pokazujesz tu mechanizm jakiego używaliście w różnych wątkach aby się pobawić cudzym kosztem. Za plaska w pysk od co odważniejszych forumowiczów za Wasze bezczelne zachowanie, smrodziliście jeszcze bardziej.

To przykład jeden z wielu, po co tak naprawdę potrzebna jest Wam obecność na forum, które nie jest Wam do niczego innego potrzebne, jak do zabawy kosztem innych uczestników forum poprzez niewybredne a często obelżywe wyśmiewanie ich pasji, ich hobby, które właśnie spowodowały powstanie tego forum.

"Koledzy sceptycy", znacie przypowieść o statku, do którego coś się przyczepiło i krzyczy: płyniemy! ?

No to może już nie krzyczcie i znajdźcie sobie inny statek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)

Oczywiście, źle się wyraziłem. To ja trywialnie dobrałem cytaty powszechnie znane. Ale czy aby na pewno? Hehehehe.

Dobrze dobrałeś : )

A tak z innej beczki.

Co się dzieje z Józwą Marynem?

Jest wymieniony w spisie moderatorów a ostatni raz był na forum 21 marca br.

Skoro tak, to jest li on czy nie jest moderatorem?

Swoją drogą lubiłem czytać jego wpisy i trochę mi ich brakuje.

Podejrzewam,że w oczach przytłaczającej większości społeczeństwa każda pasja to pośmiewisko i niezła heca.

Bo kto "normalny" nie postuka się w głowę gdy jeden z drugim kupuje znaczek pocztowy w cenie domu i trzyma go w próżni,kupuje osprzęt do roweru w cenie wszystkich rowerów w jego bloku albo kable za które można mieć niezłą furę?

Pasje mają to do siebie,że łączy ich jedna wspólna rzecz:są pasjami i często nie podlegają zdroworozsądkowym regułom.

Jest zasadnicza różnica pomiędzy zbieraniem znaczków a kolekcjonowaniem audio-gadżetów. Nie słyszałem jeszcze o filateliście, który przekonywałby swoich kolegów, że używa swoich znaczków jak latającego dywanu i zwiedził przy ich pomocy pół Europy.

Jest jeszcze jedna różnica pomiędzy audio a kolekcjonowaniem znaczków.

Bum nie miałby o czym pisać na forum filatelistycznym.

Za to ty mógłbyś się wykazać na każdym forum. Trollingiem. Takim samym, jaki prezentujesz tutaj od wielu lat.

Strasznie to jednostronnie ujmujesz, a czemu tylko "anty-woodoo", a nie wszyscy którzy uprawiają trolling?

I od razu dożywotni ban? A to podobno ja jestem tutaj wzorem "zamordysty", chcącego zniszczyć forum i ograniczać ludziom prawo do wypowiedzi, jak to mnie przedstawiał Szub.

A jakoś nigdy nie proponowałem skrajności podszytych emocjami. Stopniowane ostrzeżenia, czasowy odpoczynek od postowania, a ban za recydywę, po zebraniu określonej liczby ostrzeżeń wskazującej na permanentną niechęć do normalnej formy dyskusji. I zasady te stosowane wobec wszystkich, żadnych "świętych krów" nie podlegających zasadom.

Tak jak pisałem, nie wiem co Ci w głowie siedzi, więc może i tego nie rozumiem. Jedynie mogę próbować oceniać co robisz, a to mi się może podobać, albo i niekoniecznie. Za to Ty widzę, od razu jesteś w stanie określić co myślą inni, co rozumieją, czego nie..... Rzadki dar. Tylko się cieszyć :).

A tak poważnie, to nie zamierzam się o to spierać. Bo i po co. To nie rozwiąże problemu, który tutaj rozważamy. Lepiej spróbujmy wykombinować co z tym zrobić. I akurat wycięcie jednej grupy użytkowników w pień, które proponujesz. To moim zdaniem średnio fajna metoda. Bo wtedy rodzi się pytanie, czy Audiostereo ma być forum publicznym, czy kółkiem wzajemnej adoracji jednej grupy użytkowników o podobnych poglądach.

Widzisz, zetknąłeś się z rzeczywistością. Z pewnymi osobami nie da się dyskutować normalnie.

Czy do ciebie nie dociera, że pewnych osób nie powinno być na tym forum?

Jesteś jedna z nich - bo skoro tak ci sie tu nie podoba, to po jakiego grzyba tu zaglądasz?

Żeby trollować?

Cir

po pierwsze , to wątek foxbata , więc naturalne , że zapytałem najpierw jego , nie miał z tym nic wspólnego , nie prosiłem go o odblokowanie , sam to zrobił , po czym z resztą dokonał wpisu w temacie , teraz dostałem ostrzeżenie za coś czego nie zrobiłem (zdjęcie bana) , chciałbym wiedzieć dlaczego dostałem bana i dlaczego nie dostał go jaro747 , czy wyraziłem się jasno , czy jest to zrozumiałe? może byś tak się ustosunkował do tego ? dobry obyczaj tego wymaga.czy mam rozumieć , że są równi i równiejsi?

dodam , że przed chwilą znowu mnie zbanowałeś , może to tez wyjaśnisz ?

Cir

po pierwsze , to wątek foxbata , więc naturalne , że zapytałem najpierw jego , nie miał z tym nic wspólnego , nie prosiłem go o odblokowanie , sam to zrobił , po czym z resztą dokonał wpisu w temacie , teraz dostałem ostrzeżenie za coś czego nie zrobiłem (zdjęcie bana) , chciałbym wiedzieć dlaczego dostałem bana i dlaczego nie dostał go jaro747 , czy wyraziłem się jasno , czy jest to zrozumiałe? może byś tak się ustosunkował do tego ? dobry obyczaj tego wymaga.czy mam rozumieć , że są równi i równiejsi?

dodam , że przed chwilą znowu mnie zbanowałeś , może to tez wyjaśnisz ?

pisze ostatni raz

bana masz w tym wątku od dawna , pare dni temu koniecznie chciałes aby go zdjąc - odmówilem

zalatwiłes sobie jak przystało na forumowego znawce sprawe po cichu z foxbatem

niestety macie pecha bo akurat to zauwazyłem więc mozecie obaj dalej pisac bajki

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

pisze ostatni raz

bana masz w tym wątku od dawna , pare dni temu koniecznie chciałes aby go zdjąc - odmówilem

zalatwiłes sobie jak przystało na forumowego znawce sprawe po cichu z foxbatem

niestety macie pecha bo akurat to zauwazyłem więc mozecie obaj dalej pisac bajki

odpowiedz dlaczego mam tylko ja bana ?za co mam tego bana , bo do tej pory nie wiem?dlaczego nie ma go np. jaro 747?jeżeli banujesz to racz wytłumaczyć za co?

Za spamowanie, poza tym to nie ładnie szukać towarzysza niedoli. Jak na gościa po Iluminacji coś dużo pytań stawiasz...i czemu Cię to dziwi...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

odpowiedz dlaczego mam tylko ja bana ?za co mam tego bana , bo do tej pory nie wiem?dlaczego nie ma go np. jaro 747?jeżeli banujesz to racz wytłumaczyć za co?

za to co sie dzialo w watku chyba dwa miesiace temu

odkad masz bana Ty i jeszcze jeden user jest wzgledny spokój

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

za to co sie dzialo w watku chyba dwa miesiace temu

odkad masz bana Ty i jeszcze jeden user jest wzgledny spokój

co takiego się działo ? czy coś się stało ?czy foxbat miał zastrzeżenia? czy jaro 747 to święta krowa ? czy ty i jaro to jeden user?czy jaro 747 jest pod ochroną?

Za spamowanie, poza tym to nie ładnie szukać towarzysza niedoli. Jak na gościa po Iluminacji coś dużo pytań stawiasz...i czemu Cię to dziwi...

spamowanie ? pokaż mi ten spam.

Panowie,

W sprawie Klubów relegowanych na Bocznicę - do trzech razy sztuka jak mówi stare powiedzenie.

Zawsze miałem, być może trochę naiwną, ale nadzieję że na Forum jest miejsce zarówno dla dobierających kable, jak i skupiających się wyłącznie na rzeczach weryfikowalnych ABX-em. W końcu chodzi o hobby i przyjemność z niego.

Proszę zatem o współzawodnictwo między Klubami w merytorycznych dyskusjach w ramach danej szkoły. Zachęcajcie marchewką...

Natomiast podejście ”bij kablowego spekulanta” jak i ”śmierć głuchym” - to na milę zalatuje waciakiem PRL-owskiej Inspekcji Robotniczo Chłopskiej ew. hunwejbinami Rewolucji Kulturalnej - czy takie indywidua zostałyby przyjęte do jakiegokolwiek szanowanego brytyjskiego klubu?

Jeżeli zobaczę deklaracje Założycieli, że będą dbać o zachowanie klubowego charakteru swoich wątków, zgłaszając do moderacji oraz banując za zachowania sprzeczne z nim, jak i z Regulaminem oraz Netykietą Forum (zwłaszcza ze strony "swoich" ale takich z którymi lepiej nie znajdować niczego), z najwyższą przyjemnością przeniosę wątki z powrotem.

Tony wklejek Tomuś.

To teraz misiomor robi za tego dobrego glinę? no ale, że cir za złego... :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.