Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

w kwestii formalnej. lub czasopisma.

W kwestii wyjaśnienia:

I żeby nie doszukiwali się w tym poście żadnych grup trzymających władzę, sztucznych mgieł, stalowych brzóz

...lub czasopism.

Dopełniacz: Kogo? Czego? ;)

Gość

(Konto usunięte)

czasopisma - sztuk jeden.

(mowa była o poście, a nie o postach)

partick, proszę Cię, daj już spokój ;)

NIE DOSZUKIWALI SIĘ (kogo? czego?) - CZASOPISM...

Edit:

Dobra, już wiem! :)

Nie zrozumieliśmy się. Tobie chodzi o stricte jak było to w ustawie - w liczbie pojedynczej.

W takim układzie, to miałbyś rację, ale ja akurat nie zwróciłem na to w momencie pisania uwagi.

Zachowałem liczbę mnogą, bo metalofczyca wymieniła wszystko też w l. mn.

III. PRAWA AUTORSKIE

§ 7.

1. Użytkownicy zobligowani są do rozpowszechniania za pośrednictwem Forum wyłącznie treści (wypowiedzi) własnego autorstwa. W przypadku posłużenia się utworami lub wypowiedziami innych osób, Użytkownicy zobligowani są do jednoznacznego wskazania cytatu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

2. W zmian za umożliwienie korzystania z Forum, Użytkownik upoważnia Właściciela Forum do korzystania z Utworu bez ograniczeń terytorialnych i ilościowych, na wszelkich znanych polach eksploatacji, w tym:

a. w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – wytwarzania dowolną techniką egzemplarzy Utworu, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową, a także do wprowadzania Utworu do pamięci komputera, publikowania Utworu na stronach internetowych, w szczególności na łamach Forum,

b. w zakresie obrotu oryginałem Utworu albo egzemplarzami, na których Utwór utrwalono – wprowadzania do obrotu, użyczania, najmu lub dzierżawy oryginału albo egzemplarzy,

c. w zakresie rozpowszechniania Utworu w sposób inny niż określony w pkt b. – publicznego wykonania, wystawienia, wyświetlania, odtworzenia oraz nadawania i remitowania za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną lub za pośrednictwem satelity, a także publicznego udostępniania ww. utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym poprzez udostępnianie go w sieci Internet,

d. rozpowszechnianie Utworu w prasie oraz za pośrednictwem wszelkich pozostających w dyspozycji Spółki Site S.A. stron internetowych.

3. Licencja powyższa udzielona jest bez ograniczeń terytorialnych, na okres 5 lat, licząc od dnia pierwszego rozpowszechnienia Utworu za pośrednictwem Forum. Po upływie ww. okresu 5 lat, licencję uważa się za udzieloną od tej chwili na czas nieoznaczony.

4. Spółka Site S.A. nie jest zobowiązana do publikowania (wydania, rozpowszechnienia) Utworu, ani też rozpowszechniania go w inny sposób.

5. Licencjobiorca (Spółka Site S.A.) może upoważnić inną osobę do korzystania z Utworu w zakresie uzyskanej przez Spółkę Site S.A. licencji.

Według mnie ten zapis regulaminowy ma jeden główny cel - zapobieganie sytuacji gdzie jeden użytkownik coś pisze, kilku innych odpowiada, po czym ten pierwszy się rozmyśla i żąda usunięcia wpisu (łącznie z cytatami w odpowiedziach) powołując się na prawa autorskie. Czyniłoby to z odpowiadających (w dobrej wierze) wariatów dyskutujących z duchami.

Gość partick

(Konto usunięte)

A tak bez wchodzenia na triądziaka rozumiem, że nie dało się założyć tego tematu?

zobaczymy, założyłem.

http://www.audiostereo.pl/hi-end-w-wielkiej-plycie_105021.html

A poza tym to dyskusję o regulaminie należałoby przenieść na Bocznicę, w tym wątku OT niemożebny się zrobił.

no ale ten wątek już jest na bocznicy ;)

Dziękujemy za zgłoszenie. Postaramy się wyjaśnić tę sprawę z moderacją.

Dziękuję za zauważenie problemu.

Kilka dni minęło i nic się nie zmienilo. Odpwoiedzi brak. Co gorsza brak jest rownież dzialania. Moderator Palton nadal wykonuje swoje obowiązki we wlaściwy sobie sposob kasując niewygodne wpisy bez najdrobniejszego zażenowania.

W firmie, w której pracuję, takie sprawy zalatwia się blyskawicznie. Osobom niekompetentnym dziękuje się po prostu za współpracę.

Tutaj jak widać panują inne zwyczaje, króluje kolesiostwo, cenzura i zwalczanie niepoprawnych poglądow i ludzi wszelkimi metodami.

Wstyd panowie, wstyd.

Na moje pytanie o powód przeniesienia części wpisów z wątku o Metronome na bocznicę wspomniany już moderator nie odpowiada.

Wpis kasuje i ostrzega!:

Ostatni raz uprzedzam - każdy wpis nie na temat wątku, będzie nagradzany banem na wątek i ostrzeżeniem, bądź czasowym banem na forum.

Jest to postępowanie świadczące o kolesiostwie, cenzurze i braku poszanowania dla czytelników tego forum, ktorzy mają prawo do wyrobienia sobie wlasnego zdania na temat wiarygodności wpisów. I prawo to dotyczy wszystkich, a nie tylko zarejstrowanych i zalogowanych. Kasowanie niewygodnych, bo pokazujących, że świat nie jest jednolity i można mieć na różne rzeczy rożne poglądy, zwłascza w audio, w którym o wszystkim decyduje subiektywizm, przymykanie oczu na różne niedozwolone praktyki jest niedopuszczalne skandaliczne i pokazuje, że osoba to robiąca nie powinna być moderatorem, bo nie rozumie na czym to zajęcie polega i świadomie lub nie jest narzędziem w rękach innych.

W normalnej sytuacji takie działanie nazywa się przekroczeniem uprawnień i skutkuje zwolnieniem ze stanowiska.

• Redaktorzy

Będę niezmiernie wdzięczy nadgorliwej moderacji za przywrócenie mojego wpisu w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znak wodny umieszczony na zdjęciu jest zabazpieczeniem przed nieautoryzowaną publikacją i nie łamie ani regulaminu, ani netykiety audiostereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość

(Konto usunięte)

Własne fobie i manie prześladowcze proszę leczyć u specjalisty a nie na forum.

Własnym oczom nie wierzę!

To już nawet Redaktorzy mają "problem" z Moderatorami?

A przecież niektórzy uważają, że wszystko jest OK... ;)

wpis został potraktowany jako spam - zawiera reklame najnowszego arykułu na portalu SR autorstwa Fr@ntz-a

SR nie jest klientem Audiostereo -takie mam oficjalne info od Administracji Audiostereo i tam prosze kierowac reklamacje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

wpis został potraktowany jako spam - zawiera reklame najnowego arykułu na portalu SR autorstwa Fr@ntz-a

SR nie jest klientem Audiostereo -takie mam oficjalne info od Administracji Audiostereo i tam prosze kierowac reklamacje

A był w moim poście jakikolwiek link do tegoż artykułu? Nie było, bo byc nie mogło - przecież blokujecie mozliwość dodawania linków do portalu, którego nazwa na AS wywołuje popłoch wśród modów. Ciekawy jestem kiedy cenzura dotknie pozostałych wydawców elektronicznych recenzji w postaci High Fidelity, 6moons i innych.

ps. stosownej reklamacji oczywiście nie omieszkałem skierować pod właściwy adres.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

bardzo proszę, równiez bedę wdzieczny za wyjasnienie tego

mod nie ma mozliwości blokowania linków - to tak aby po częsci już wyjaśnić jeden z problemów więc o jakim popłochu z naszej strony jest mowa, co najwyżej można mówić o zniesmaczeniu jak widzimy kolejne z prób ominięcia blokady przez przedstawiciela innego komercyjnego portalu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Czy ktoś może wyjaśnić o co tu chodzi?

Redaktor Naczelny audiostereo - Marcin Olszewski

Redaktor Naczelny portalu Soundrebels - Marcin Olszewski

Autor najnowszego artykułu na portalu Sounrebels - Marcin Olszewski

Czy to zbieżność nazwisk? Czy też jakieś rozgrywki?

Nadal czekam na odpowiedź kogoś, kto zarządza tym portalem (bo jak widać, właściwie nie wiadomo czy w ogóle ktoś tu nad czymkolwiek panuje) w sprawie działań moderacji.

Ostatni gasi światło na razie chyba tam jest rozpierducha i każdy ciągnie w swoja stronę.

W sumie mnie to nie wzrusza, właśnie sobie słucham dodatku CD do książki Vaggi Varri. W tundrze Samów i może być pięknie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wpis zawiera reklamę podmiotu nie będącego klientem audiostereo.pl. Zobaczymy jak będzie z konsekwencją moderatorów i administracji, ponieważ na podstawie tego stanowiska to 3/4 forum należy usunąć w trybie natychmiastowym! :D

• Redaktorzy

Czy ktoś może wyjaśnić o co tu chodzi?

Redaktor Naczelny audiostereo - Marcin Olszewski

Redaktor Naczelny portalu Soundrebels - Marcin Olszewski

Autor najnowszego artykułu na portalu Sounrebels - Marcin Olszewski

Czy to zbieżność nazwisk? Czy też jakieś rozgrywki?

Nadal czekam na odpowiedź kogoś, kto zarządza tym portalem (bo jak widać, właściwie nie wiadomo czy w ogóle ktoś tu nad czymkolwiek panuje) w sprawie działań moderacji.

Dark Knight - jak zajrzysz do ostatniego HFC to też znajdziesz w nim mój artykuł. ;-) A tak na serio SoundRebels nie jest konkurencją dla audiostereo z jednej, podstawowej przyczyny - nie było, nie jest i nigdy nie będzie forum dyskusyjnym. Pomijam fakt zupełnie innych kryteriów doboru urządzeń do testów - bierzemy to, co z założenia może nam się podobać i czego odsłuch może sprawić przyjemność a co najważniejsze nie zajmujemy się budżetówką, która akurat tutaj cieszy się największą popularnością.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Użytkownicy+

Na moje pytanie o powód przeniesienia części wpisów z wątku o Metronome na bocznicę wspomniany już moderator nie odpowiada.

Wpis kasuje i ostrzega!:

Proszę przeczytać mój wpis ze zrozumieniem! Przeniesione wpisy są NIEZGODNE z tematem wątku. Naprawdę, niewiele potrzeba wysiłku, aby to pojąć.

O!

Znowu były tu nożyce!

Ale zapomniały dokladnie wyczyścić wszystkie ślady :-)))

Róbcie tak dalej panowie, niedługo zostaną tu tylko wielbiciele Reimyo, Magico i moderatorzy.

Ciekawe kogo będą moderować, samych siebie - zresztą już w teje chwili się kłócą.

Proszę przeczytać mój wpis ze zrozumieniem! Przeniesione wpisy są NIEZGODNE z tematem wątku. Naprawdę, niewiele potrzeba wysiłku, aby to pojąć.

Panie Robercie z Inowrocławia!!

Może mnie Pan zbanować, wyasować wszystkie moje wpisy. I tak ci co mają wiedzieć, wiedzą jaki z Pana człowiek.

Czytanie ze zrozumieniem to sprawa prosta, ale moderowanie ze zrozumieniem chyba już nie bardzo.

Ma Pan przewagę wpostaci nadużywanego przez Pana guzika.

Nie upoważnia to Pana do niehonorowego zachowania.

To co Pan robi to zwykle przekroczenie uprawnień.

Palton, niezły z ciebie chojrak, jak występujesz z pozycji moderatora. Niestety, wygląda na to, że twoja działalność z moderację nie ma nic wspólnego, to zwykłe leczenie kompleksów przez uwikłanego w różne rozgrywki frustrata. Dziwię się, że jeszcze ciebie administracja nie zawiesiła, bo to co tu robisz to przypomina folwark zwierzęcy...

Niehonorowe zachowanie z mojej strony? Pisanie bez DOWODÓW na takie twierdzenie, jest nieetyczne i to zwykłe draństwo, które zasługuje na potępienie.

Proszę przedstawić/udokumentować administratorowi moje przekroczenie uprawnień, oraz niehonorowych zachowań. Będę wnioskował o zawieszenie Twojego konta do czasu ujawnienia owych dowodów, lub przeprosin na łamach forum. Zobaczymy kto ma honor.

Panie Robercie!

Dowodem są pańskie metody i korzystanie z przywilejów, za ktorymi się Pan chowa.

Niech się Pan cieszy, że dzieli nas jakieś półtora tysiąca kilometrow, bo wątpię aby odważył się Pan powiedzieć to co Pan tu napisał wprost w twarz. nie chodzi mi o jakiś pojedynek albo groźby. Po prostu, gdy ktoś ukrywa się za klawiaturą, i na dodatek zrządzeniem losu ma większe możliwości, bo przecież w każdym momencie może niewygodnemu użytkownikowi forum zamknąć usta, jest wtedy bardzo odważny i pewien swych racji. W realnym świecie sytuacja jest, bo od razu widać z kim się ma doczynienia.

Wniskować Pan sobie może co tam Panu do głowy przyjdzie. Na mnie nie zrobi to żadnego wrażenia, bo mam całą masę różnych zajęć i zbyt mało czasu, by przejmować się jakimś zaściankowym moderatorem. Żal mi tylko innych forumowiczów, którzy muszą znosić Pana wyskoki i chorobliwą nienawiść do wszystkiego co nie odpowiada pańskim horyzontom myślowym.

Żle się dzieje w Starym Kraju, w którym za cenę paru recenzji szaleje nie potrafiący opanować swoich emocji i uprzedzeń moderator i co gorsza nikt nie chce zrobić z tym faktem porządku.

• Użytkownicy+

Przedstaw DOWODY na poparcie swoich tez. To takie proste, naprawdę, przestańcie mówić ogólnikami, czekamy na szczegóły. Też bądź chojrak i miej jaja!

Mam dosyć zarzutów bez pokrycia. Mówię - sprawdzam.

Ja w przeciwności od Was, mogę w każdej chwili UDOWODNIĆ , że wielokrotnie trollowaliście i pisaliście nie na temat danego wątku, często również obrażaliście innych. Pisałem o Waszej misji i wielokrotnie dawałem na to dowody.

Jedyne rozgrywki jakie są tutaj prowadzone, to polowanie na potknięcie moderatora.

Wielokrotnie o tym już mówiłem - normalny forumowicz, nie ma do czynienia z moderacją.

Panie Robercie!

Dowodem są pańskie metody i korzystanie z przywilejów, za ktorymi się Pan chowa.

Niech się Pan cieszy, że dzieli nas jakieś półtora tysiąca kilometrow, bo wątpię aby odważył się Pan powiedzieć to co Pan tu napisał wprost w twarz. (...). Po prostu, gdy ktoś ukrywa się za klawiaturą, i na dodatek zrządzeniem losu ma większe możliwości, bo przecież w każdym momencie może niewygodnemu użytkownikowi forum zamknąć usta, jest wtedy bardzo odważny i pewien swych racji. W realnym świecie sytuacja jest, bo od razu widać z kim się ma doczynienia.

Tak się składa, że to Ty jesteś anonimowym forumowiczem o nicku Dark Knight. Mój wizerunek jest wszystkim zainteresowanym doskonale znany, bo nie mam nic do ukrycia. Spotykamy się z wieloma forumowiczami przy wielu okazjach (min. na wystawie AS), są tego dowody w postaci zdjęć umieszczonych na forum. Osobiście znam się z co najmniej setką forumowiczów. Podpisuję się z imienia i nazwiska, pod artykułami, które tu zamieszczam. Kto tu więc jest anonimowy???

Mam nadzieję, że koledzy wyciągną odpowiednie wnioski i pomówieniom bez pokrycia będzie koniec.

Robert Trzeszczyński

Nie mam w zwyczaju bawić się w przedszkole i gromadzić zrzutów z ekranu. Sam Pan dobrze wie o co chodzi, a jeśli nie, to nie pozostaje mi nic innego jak tylko Panu współczuć. Jesteśmy, jak mi się wydaje dorośli.

I skąd ta liczba mnoga? Jacy my? Nie należę, tak jak niektórzy tutaj, do żadnego kółka wzajemnej adoracji, nie zakladam żadnych stowarzyszen ani klubów i reprezentuję samego siebie.

Skąd pomysł o jakimś polowaniu? To już zakrawa na manię prześladowczą.

Proszę o rzetelną odpowiedź na pytanie: Dlaczego Soundrebels_._com jest blokowany?

Wersja z konfliktem interesów mnie nie przekonuje. Frantz pisze jeszcze do Hi-Fi Choice, kilka osób pisze do HighFidelity, nawet Palton napisze czasem dla Hi-Fi Muzyka. Żaden z tych tytułów nie jest blokowany.

O co chodzi?

• Użytkownicy+

Wpisy niezwiązane z tematem, są przenoszone do "Rozmów na luzie"

Dlaczego z przyklejonych wątków ogłoszeniowych w dziale DIY nie są usuwane wpisy?

Tradycja?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

"Jesteś żałosnym frustratem" i "koniec rozmowy z pierwotniakiem".

http://www.audiostereo.pl/brak-humoru-na-forum_2055.html/page__st__15420#entry2909838

http://www.audiostereo.pl/brak-humoru-na-forum_2055.html/page__st__15420#entry2909889

Wzajemna napierdzielanka słowna prowadzona w najbardziej chamskim i skandalicznym tonie pomiędzy użytkownikami... I co?

I nic, moderacja zamiast działać, "czeka na Godota". Wszystko jest ok, wszyscy mają się dobrze, forum ma się dobrze.... Lepiej skierować swoje siły i działania na tematy "bardziej istotne", poprzenosić z wątku do wątku rozmowy na swój temat, wdać się w polemiki nie przystające moderatorowi. Wyrazić żale, że wszyscy tylko czekają na potknięcia moderacji...

Ależ oczywiście, że czekają, niestety na tym to polega. Tak było, jest i będzie, na każdym forum. Moderator powinien być bardziej papieski od papieża i wiadomo, że wszyscy będą mu na ręce patrzyć i błędy wytykać. A jeśli moderatorowi taka sytuacja nie odpowiada, to jest proste rozwiązanie tego problemu. Niech się zdecyduje, albo czuje się na siłach i bierze się do roboty, jak moderator, albo powinien przestać pełnić funkcję, której efekty fo tak uwierają i frustrują.

I żeby nie było wątpliwości, ten post jest w 100% zgodny z tematyką wątku zatytułowanego: "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" gdyż dotyczy funkcji porządkowych na forum właśnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.