Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

jesli doprowadzi do kolejnych problemów to wtedy to zostanie opisane wraz z banem, teraz nie widze potrzeby

A teraz możesz wyjaśnić?

Pozdrawiam

Tomasz

Witam,

Czy coś się zmieniło w sprawie skrzynki PW. Bo nagle nastąpiło jej przepełnienie.

Z tego co pamiętam to skrzynka miała pojemność 500 wpisów (miałem ok 450) i wszystko było ok.

A dzisiaj pokazuje mi zapełnienie 100% i limit 200 wpisów. Czy przeoczyłem jakieś zmiany, czy było ogłoszenie na ten temat?

JarekC

Witam,

Czy coś się zmieniło w sprawie skrzynki PW. Bo nagle nastąpiło jej przepełnienie.

Z tego co pamiętam to skrzynka miała pojemność 500 wpisów (miałem ok 450) i wszystko było ok.

A dzisiaj pokazuje mi zapełnienie 100% i limit 200 wpisów. Czy przeoczyłem jakieś zmiany, czy było ogłoszenie na ten temat?

JarekC

Parę dni temu miałem ten sam problem i musiałem usunąć połowę prywatnej korespondencji , i oczywiście też nie zostałem poinformowany o zmianach w AS .

Piotr

• Użytkownicy+

Jakiś czas temu, były zmiany związane z wiadomościami. Admin zapewne odpowie precyzyjniej, ale wiem, że zmniejszono limit, jedynie klubowicze mają większy.

• Użytkownicy+
Wskaż rodzaj abonamentu:abonament na okres 1 miesiąca (10.00 zł)

abonament na okres 3 miesięcy (20.00 zł)

abonament na okres 6 miesięcy (35.00 zł)

abonament na okres 12 miesięcy + karta gratis (70.00 zł)

Przypisanie do grupy "Klubowicz" na forum, a co za tym idzie:

większą skrzynkę na wiadomości PW

możliwość edycji własnych postów przez 30 minut od publikacji

większe limity na umieszczane załączniki

większe limity w zakładce Galeria

większe limity w zakładce Blogi

możliwość tworzenia blogów prywatnych i tylko dla przyjaciół

Witam,

JarekC

Czy doczekam się odpowiedzi o administracji forum, czy temat zostanie zamieciony pod dywan?

JarekC

• Administratorzy

Witam,

JarekC

Skrzynka PW dla zwykłych użytkowników ma pojemność 300 wiadomości. Aby zyskać dostęp do większej skrzynki należy wstąpić do Klubu AS.

Dzięki ! Mam jeszcze jedno pytanko , czy opłatę klubową można uiścić sms-em ?

Tak - http://www.klub.audiostereo.pl/telesubskrypcja

Panowie, a co sądzicie o takim rozwiązaniu podobnym do kosza tj. użytkownicy widzą wszystkie swoje skasowane posty w danym temacie? Oczywiście odpowiednie oznaczone. Przy skasowanym poście widniałaby informacja przez kogo i za co został skasowany. Rozwiązanie chyba lepsze od kosza, bo widać dany post w konkretnym wątku i dzięki temu cały kontekst, a nie tak jak w koszu jedynie pojedynczy post oderwany od dyskusji. Takie rozwiązanie jest w tej chwili obecne dla moderatorów - oni widzą wszystkie usunięte posty. Oczywiście użytkownik widziałby jedynie swoje, a nie innych forumowiczów.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Skrzynka PW dla zwykłych użytkowników ma pojemność 300 wiadomości. Aby zyskać dostęp do większej skrzynki należy wstąpić do Klubu AS.

A dlaczego została zmniejszona?

Jak zarchiwizować wiadomości przed usunięciem?

JarekC

• Administratorzy

Standardem na różnych portalach są dużo mniejsze skrzynki. Klubowicze otrzymują od nas praktycznie nielimitowaną skrzynkę.

Rozmowy można archiwizować klikając na "Archiwizuj rozmowę" w prawym dolnym rogu w danej konwersacji - kopia zostanie wysłana na maila.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Panowie, a co sądzicie o takim rozwiązaniu podobnym do kosza tj. użytkownicy widzą wszystkie swoje skasowane posty w danym temacie? Oczywiście odpowiednie oznaczone. Przy skasowanym poście widniałaby informacja przez kogo i za co został skasowany. Rozwiązanie chyba lepsze od kosza, bo widać dany post w konkretnym wątku i dzięki temu cały kontekst, a nie tak jak w koszu jedynie pojedynczy post oderwany od dyskusji. Takie rozwiązanie jest w tej chwili obecne dla moderatorów - oni widzą wszystkie usunięte posty. Oczywiście użytkownik widziałby jedynie swoje, a nie innych forumowiczów.

Jestem za, bo można jak coś odnieść się do czegoś co istnieje:) a nie jak teraz, że znika post i nawet nie wiadomo za co :D

<br />Panowie, a co sądzicie o takim rozwiązaniu podobnym do kosza tj. użytkownicy widzą wszystkie swoje skasowane posty w danym temacie? Oczywiście odpowiednie oznaczone. Przy skasowanym poście widniałaby informacja przez kogo i za co został skasowany.<br />

Pomysł bardzo mi się podoba, ciekaw jestem czy moderacji też?

Pozdrawiam

Tomasz

oczywiście obsługa tego i tak jest prosta -trolling , trolling, trolling ew. atak personalny

proponuje równiez każdy zawieszony post podesłać do admina audiostereo.pl celem weryfikacji poprawności takiej oceny jak równiez do pozostałych moderatorów celem zbiorowego głosowania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To ja jeszcze spytam, co proponujecie w związku z całymi tematami, które znikają lub zostają przeniesione? Wypadałoby również coś napisać typu, jaki punkt regulaminu złamałeś, że temat usunięto lub dlaczego temat nie może być w tej czy innej zakładce itd. Jestem ciekawy, czy obsługa tego również byłaby tak prosta i klarowna dla wszystkich. Oczywiście podesłanie takiego tematu do admina celem weryfikacji działań również jest dobrym pomysłem:)

• Administratorzy

Tyle, że admini pracują nad obsługą techniczną forum tj. zapewniają jego szybkie, bezproblemowe działanie, usuwają błędy, dodają nowe funkcje itd. Nie mamy takich zasobów, żeby administratorzy siedzieli i weryfikowali każde działanie moderacji, dlatego takimi rzeczami zajmuje się właśnie moderacja. Poza tym admini na pewno nie mają takiej wiedzy o audio jak moderatorzy, więc nie zawsze byliby dobrymi sędziami.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Tyle, że admini pracują nad obsługą techniczną forum tj. zapewniają jego szybkie, bezproblemowe działanie, usuwają błędy, dodają nowe funkcje itd. Nie mamy takich zasobów, żeby administratorzy siedzieli i weryfikowali każde działanie moderacji, dlatego takimi rzeczami zajmuje się właśnie moderacja. Poza tym admini na pewno nie mają takiej wiedzy o audio jak moderatorzy, więc nie zawsze byliby dobrymi sędziami.

odniosłem wrażenie że admin audiostereo.pl jest w stanie robić wszystko stąd propozycja podsyłania mu problematycznych wpisów

OK teraz rozumiem

Gość

(Konto usunięte)

Poza tym admini na pewno nie mają takiej wiedzy o audio jak moderatorzy

Dobrze, jeśli taka wiedza jest, ale w przypadku moderatora nie jest ona niezbędna.

Zadaniem moderatora jest przecież reagowanie na łamanie regulaminów, netykiety, dobrych obyczajów, itp., a nie rozstrzyganie, czy wzmacniacz X jest lepszy od wzmacniacza Y!

Jeśli o to drugie chodzi, to jak najbardziej może wypowiadać się na ten temat, ale już jako zwykły użytkownik, a nie z pozycji moderatora.

A że wśród niektórych moderatorów panują właśnie złe zwyczaje, czyli ocena samej treści dyskusji z pozycji uprzywilejowanej, to mamy to, co mamy - np. moderator "słyszy" wpływ skarpetek założonych na kable; ktoś inny wyraża opinię, że to ściema i prosi o ewentualne wyjaśnienie dlaczego ciężki worek za 1000,- zł, położony na kolumnie, rzekomo lepiej spełnia swoje zadania niż worek o takim samym ciężarze, kształcie, tylko za 100,- zł; skutek jest taki, że moderator po prostu banuje tamtą osobę.

I w takiej sytuacji jak najbardziej powinna zadziałać Administracja, bo to nic innego, jak uprawianie prywaty przez moderatora i wiedza na temat audio naprawdę do oceny tego nie jest potrzeba.

PS I proszę bardzo - w innym wątku dokładnie na to samo zwracają uwagę inni:

To jest jedna strona medalu. Bardziej chodzi mi o to, aby każdy był gospodarzem w swoim wątku. A nie, że wpada ktoś z butami nie proszony, lub proszony przez kogoś do kogo dany wątek nie należy i sobie wycina to na co ma ochotę. Moderacja powinna interweniować, w rażących przypadkach łamania prawa lub regulaminu. A od oceny tematyczności wpisów w wątku, jest jego założyciel.

Zresztą same sobie takie osoby wystawiają ocenę... żałosną.

Nie mam na myśli tej konkretnej sytuacji, ale tego co dzieje się na całym forum.

(http://www.audiostereo.pl/te-dni_105702.html/page__st__375?do=findComment&comment=2943445)

w większości przypadkow w zakładce hi-end ban jest nałożony przez autora watku do czego on sam najczęsciej nie chce się przyznać a zwyczajnie nie ma ochoty czytać ze jest mało rozwiniety umysłowo jesli wierzy w dociążanie obudowy kolumn

Gość

(Konto usunięte)

w większości przypadkow w zakładce hi-end ban jest nałożony przez autora watku do czego on sam najczęsciej nie chce się przyznać a zwyczajnie nie ma ochoty czytać ze jest mało rozwiniety umysłowo jesli wierzy w dociążanie obudowy kolumn

A w innych zakładach jest inaczej? ;)

cir - przecież dobrze wiesz, o co chodzi, a jeśli tylko udajesz, że nie wiesz, to czy mam tutaj podać dziesiątki przykładów dotyczących mojej osoby, kiedy to nikogo nie obraziłem, nie złamałem żadnego punktu Regulaminu, a zostałem zbanowany przez Ciebie (choć częściej wyręczał Cię w tym palton) tylko za wyrażenie własnej opinii, a moje wpisy po prostu, ot tak sobie, znikały?

Nie sądzę, by to było miejsce na taką wyliczankę, ale jeśli sobie życzysz, to nie ma problemu :)

Jednakże chodziło o wyjaśnienie, czy moderator musi znać się na sprzęcie audio, nieprawdaż?

PS I widzisz, jak to odmiennie potrafisz interpretować...

Ja napisałem: "...ewentualne wyjaśnienie dlaczego ciężki worek za 1000,- zł, położony na kolumnie, rzekomo lepiej spełnia swoje zadania niż worek o takim samym ciężarze, kształcie, tylko za 100,- zł."

A Ty: "...zwyczajnie nie ma ochoty czytać ze jest mało rozwiniety umysłowo jesli wierzy w dociążanie obudowy kolumn."

I tak to właśnie w praktyce wygląda, mimo że nie zarzuciłem nikomu niedorozwoju umysłowego.

Emereko -komentuje wpisy nie w tym watku tylko w tym na który sie powołujesz- nie pisz rzeczy ktorych ja nie pisze -zbyt emocjonalnie podchodzisz do sprawy podobnie jak to było gdy załozyłes złośliwy watek z poradami godnymi jedynie Żanet Kalety a nie audiofila w zakladce hi-end tylko dlatego że autor podobnego watku dal ci bana

mozemy tak sobie pisać do rana

Masza - jak widzisz Twoje myszy nadal gryzą :)

Gość

(Konto usunięte)

Emereko -komentuje wpisy nie w tym watku tylko w tym na który sie powołujesz- nie pisz rzeczy ktorych ja nie pisze -zbyt emocjonalnie podchodzisz do sprawy podobnie jak to było gdy załozyłes złośliwy watek z poradami godnymi jedynie Żanet Kalety a nie audiofila w zakladce hi-end tylko dlatego że autor podobnego watku dal ci bana

mozemy tak sobie pisać do rana

Świetny przykład! :)))

Wszystko tutaj jest, wystarczy przeczytać: http://www.audiostereo.pl/te-dni-samopoczucie-a-komfort-odsluchu_105714.html

I mój post z tamtego wątku (http://www.audiostereo.pl/te-dni_105702.html) też może autor wystrzelił w kosmos?...

Można go przeczytać, bo przed zniknięciem zacytowałem go w swoim wątku :)

I Wy, Panowie cir i palton, wkroczyliście tam i zaczęliście robić porządki wedle własnego uznania, jak gdyby AS było Waszą własnością, a dopiero po jakimś czasie zostałem zbanowany przez autora.

Naprawdę, gratuluję przykładu! :)

I jeszcze cytat:

nikt nie powiedział ze ich watek pozostanie w hi-end ale przynajmniej póki co trzymaja forme

(http://www.audiostereo.pl/te-dni-samopoczucie-a-komfort-odsluchu_105714.html?do=findComment&comment=2934563)

Faktycznie, TRZYMAJĄ FORMĘ! ;)

Napier...dalanka jak rzadko, trzeba było uspokajać gości, paru już zbanowano, część postów zniknęła w czasoprzestrzeni, totalny trolling przez co poniektórych, wyzywanie się, ale przecież TRZYMAJĄ FORMĘ, zakładka "Hi-End", a temat założony przez kolegę i gdyby nie to, to w każdym innym przypadku już dawno byłby w "Bocznicy"!

Emereko ilośc cytatów , magazyny pelne postów i linków, pociąg do watków gdzie pisze sie o prawach klienta w transakcjach kupno sprzedaz , znajomośc praw wynikających z gwarancji na towar itd - witam XYZ-eta :)

jeszcze male wyjasnienie

watek ktory tak drazni czeka na paltona, jest w nim pare oficjalnych pytań do paltona jako moderatora więc nie chce go przenosic aby nie byc posadzonym o zwyczajowe zamiatanie

ale OK watek kompletnie zdryfował na pobocza i wyglada jakby pisał go autor kosmogonii słowian

Gość

(Konto usunięte)

ilośc cytatów , magazyny pelne postów i linków

Wystarczy użyć tylko wyszukiwarki, w czym masz problem?

pociąg do watków gdzie pisze sie o prawach klienta w transakcjach kupno sprzedaz , znajomośc praw wynikających z gwarancji na towar itd

Gratuluję po raz kolejny!

Widzisz, tak się składa, że ludzie o coś pytają, a inni im na dany temat udzielają wyjaśnień. I o to na forum chodzi.

Widać, że tego nie rozumiesz, bo dla Ciebie forum stało się tylko miejscem polowania - "Kogo zbanować, jaki post wyciąć?"

I powinieneś wręcz wstydzić się pisząc takie coś, bo jako moderator w pierwszej kolejności powinieneś udzielić rzeczowych odpowiedzi w kwestii tak ważnego zagadnienia jak np. prawa konsumenta!

I jak najbardziej istotne w takich przypadkach jest podanie ustaw, na które się powołujesz, wyroków sądowych, by właśnie nie było "gdybania", bo to jest prawo!

W szoku jestem, Panie Moderatorze, że takie coś może w Twojej ocenie źle świadczyć o drugim Użytkowniku...

To Ci przeszkadza? A cała kryptoreklama i linki Branżowców już nie?

Wiesz co, szkoda nawet z Tobą dyskutować... Po raz kolejny pokazałeś, jak bardzo nie nadajesz się na tę funkcję.

witam XYZ-eta :)

Bardzo merytoryczna wypowiedź!

Tylko na tyle, jako Moderatora, Cię stać?

Coż, więcej nie mam nic do dodania...

1-polowanie ... nie bądź śmieszny , polowanie to uprawia Twoja grupa polując na wszystkie wątki gdzie można ponauczać audiofila jak bardzo jest nieświadomy tego co robi

2-nie pamietam abym gdziś Ciebie zbanował jako Emereko

3-czyli wyjaśniliśmy sobie wszystko

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Emereko ilośc cytatów , magazyny pelne postów i linków, pociąg do watków gdzie pisze sie o prawach klienta w transakcjach kupno sprzedaz , znajomośc praw wynikających z gwarancji na towar itd - witam XYZ-eta :)

Granice dobrego smaku przekroczyłeś już dawno, ale to jest już kompletne dno. Taka odzywka w wykonaniu moderatora to eufemistycznie mówiąc skandal. Uważam, że za takie coś administracja powinna odbierać uprawnienia moderatora.

A przy okazji! Co takiego nieaudiofilskiego jest w dyskusji o sprzęcie Steinway-Lyngdorf, że wylądował na bocznicy?

Nie ten sprzęt? Czy nie ten autor wątku?

To może administracja zezwoli strażnikom, pardon, moderatorom na decydowanie kto i w jakim dziale ma prawo pisać. Zrobią nam tu getto i będzie przy okazji nauka historii.

Samowola panów moderatorów przekroczyła wszelkie granice.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.