Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba coś nie tak jest z tym forum.

Właściciel portalu powinien może dokonać ponownej analizy merytorycznej i personalnej?

Wpisy merytoryczne z tygodnia można przejrzeć w chwilę.

A jakies dyskusje o dupie maryny ciągną się godzinami- szatkowanie, moderowanie.

Przepychanki między stronami rodem z przedszkolnej piaskownicy. Walka na łopatki. Redakcja ma większą, więc wali mocniej. Jakieś niepoważne to wszystko.

Anglicy przez lata siali trawę, bez wytyczania ścieżek. Betonowali dopiero wydeptane przez ludzi trasy,uznając, ze użytkownicy zwykle najlepiej wiedzą, co dla nich jest dobre.

Jeżeli użytkownicy czegoś nie chcą, to po prostu może warto dostosować się do ich uwag, by wszystko wróciło do normy?

• Redaktorzy

Tylko dzisiaj od rana dokonano wpisów w 50 wątkach merytorycznych. Bocznica nieuwzględniona. Samej liczby wpisów nie liczyłem. Nie wiem, ile w takim razie dokonano wpisów w ciągu całego tygodnia, ale może po prostu masz zbyt wysokie kryteria merytoryczności, jeśli na zapoznanie się z nimi wystarczy ci 5 minut?

Czy dało by się zrobić jakiś mechanizm by zablokować konkretnym osobom pisanie do mnie na PW ? W wątkach włączyłem ignoruj, a na PW niestety to nie działa.

Proszę o likwidacje poniższego wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jako granat zaczepny spelnił juz swoje zadanie i jest zbędny :)

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

"Czy dało by się zrobić jakiś mechanizm by zablokować konkretnym osobom pisanie do mnie na PW ? W wątkach włączyłem ignoruj, a na PW niestety to nie działa."

Do zapamiętania.

Gość cadam

(Konto usunięte)

Jest opcja zablokowania w naszym wątku osobnika, który nam podpadł ale nie ma możliwości zablokowania każdego usera forum. Proponuję żeby wpisanie np. gwiazdki * do stosownego pola, blokowało wszystkim w naszym wątku możliwość pisania.

Czy mnożenie przez pączkowanie wątków na bocznicy przez VC to normalne, tak ma być?

Może lepiej nowa zakładka "VoiceKrafT"tuż za "Klubami"

wojprzy, 19 Maj 2008, 18:12

>Na 26 maja postaram sie te 'wszystkie' w koncu zrobic a przy okazji dodac przy nawigacji 'Skocz

>do:' gdzie bedzie mozna wpisac do ktorej strony chce sie isc.

>

>Jak ktos ma ochote swoje watki/wpisy pokopiowac bedzie mu latwiej.

Na 26 maja którego roku ???? Uwielbiam pracowac z profesjonalistami... :) Gratuluje konsekwencji

Ukryta Zawartość

Redaktorze myslę, że mozna by załozyć kłódke na ten wątek - zapętlenie totalne.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ja mam taki pomysł dla redakcji forum, żeby wprowadzić avatary dla użytkowników (czyli takie małe obrazki pod lub nad nickiem), mały ale przyjemny dodatek :)

• 2 tygodnie później...

pozwolicie że zacytuję sam siebie :

Proponowałbym administracji usuwanie wszystkich wpisów zawierających więcej niż powiedzmy trzy błędy - może to by trochę podniosło poziom i sprawiło czytanie niektórych wypowiedzi przyjemnym.

Myślę że przydał by się spis userów tego forum, to jedyna rzecz jaka brakuje temu forum, jak to można zrobić to już całkowicie inna bajka, można minimalistycznie, a można z podziałem np. na preferencje "sprzętowe" czy "brzmieniowe".

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Redaktor, 24 Cze 2008, 09:40

>Ja to tylko w regularnych odstępach przypominam osobom odpowiedzialnym za techniczne funkcjonowanie

>forum, na tym kończą się moje możliwości. Sądzę ze wojprzy się wypowie, on ostatnio coś w tej

>sprawie deklarował.

opcja "wszystkie strony" plizz :)niektóre wątki maja ponad 100 stron

dlaczego wyszukiwarka nie odsyła do strony z wynikiem wyszukiwania, tylko do ostatniej strony w wątku?

deklaracje odnośnie technicznej strony forum były dość ambitne, o ile pamiętam...

Po lekturze zdecydowanej większości artykułów nasuwa mi się pytanie.

Niekierowane konkretnie do autora tego tekstu (pozdrowienia pal), ale raczej będące jakąś próbą posumowania dotychczasowego dorobku działu "Artykuły". Dość obcesowe i bezpośrednie, przyznaję.

Ale, mam nadzieję, wybaczajne, bo wynikające z życzliwości i sentymentu dla miejsca i ludzi z nim związanych.

Czy w redakcji AS ktoś potrafi pisać?

Przecież niemal wszystkie teksty są jakieś takie........ wymagające sporego wysiłku przy czytaniu i utrudniające skupienie na samej merytoryce.

Alek Rachwald kiedyś wspominał, ze w gazecie, w której pisuje, ostatecznym przygotowaniem "wersji do druku" jego tekstów zajmuje sie polonista.

Może dobrym pomysłem byłoby zatrudnienie przez właściciela AS stylisty do nadania artykułom bardziej "przyjaznej" dla czytelnika formy?. Biorąc pod uwagę niewielką ilość publikowanego materiału, to nie będą przecież wielkie koszta.

Dział "nowości", wydaje mi się, że jest pisany zdecydowanie lepszym językiem. Może człowiek zajmujący się jego redagowaniem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Uprzejma prośba o przeniesienie tematu GęSiA sKuRkA do działu MUZYKA.

Nowy2

11 Paź 2008, 00:12

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1849 / 948 / 0

beju, mam prośbę do Ciebie, jako twórcy tego wątku, zwróć się z prosbą do Redaktora o przeniesienie go do działu Muzyka, a zapewne więcej ludzi podrzuci swoje typy muzyczne z korzyścią dla nas wszystkich. Nie każdy jest tak odważny lub jest wielbicielem zbocznicy by tu zaglądać. Wątek w innej zakładce będzie również widoczny dla niezalogowanych.

Z POWAŻANIEM sb.

Szanowna Redakcjo,

W imieniu miłośników pudełek do butów zwracam się z prośbą o przeniesienie wątku "Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne..." do zakładki klubowej i nazwanie "CYRUS Klub".

Serdecznie pozdrawiam

Arkadix

Wnioskuje o wprowadzenie możliwości edycji własnych wpisów w celu usuwania błędów i literówek. Naprawdę głupio się człowiek czuje, kiedy po szybkim kliknięciu na "dodaj wpis" nagle zauważa babola w napisanym właśnie tekście. Ktoś już o tym wspominał wcześniej, ja wywlekam temat ponownie, wydaje mi się że warto. Po drugie zaś: bardzo sobie cenie liberalność tego forum i zaufanie w zdrowy rozsądek forumowiczów, niemniej jednak proszę o rozpatrzenie możliwości częstszej moderacji niektórych merytorycznych i rozbudowanych wątków poprzez usuwanie z nich (po pewnym czasie nawet) fragmentów pyskówek i kłótni nie mających nic wspólnego z treścią wątku. Nic nie doprowadza mnie do większej pasji podczas szukania informacji i przeglądania archiwalnych wpisów na niektórych dużych wątkach, niż jakiś troll "ubarwiający" dyskusję bzdetnymi zaczepkami i wpisami z księżyca, albo osobnik, któremu wpisy innych zdecydowanie nie pasują do jedynie słusznej wizji i wyzywa wszystkich od nieuków i idiotów. Popisał sobie taki, poczytał, podniecił się jaki to on mądry i wystarczy, następnego dnia (lub w innym terminie wykonalnym dla moderatora) wychrzanić te bzdety do ścieku i zostawić treść zgodną z tematem wątku - tak to widzę. Pozdrawiam, trebliG

Dawno nikt tu nie narzekał!!!

Mam paskudny charakter, to ponnarzekam ja...

Czy szanowne gremium zarządzające tym forum mogłoby określić się w sposób jasny i nie budzący wątpliwości (chodzi nie tylko o określenie, ale również o konsekwencje związane z tym faktem), czy kiedykolwiek zostanie wprawadzona funkcja "Pokaż cały temat".

Nie będę się wyzłośliwiać na temat niegdysiejszych i nigdy nie dotrzymanych deklaracji, iż ta funkcja zostanie przez forumowiczów odzyskana...

Czas mija - efekt - ten sam...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.