Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Szczegolnie moderacji. Zwlaszcza, ze ostatnio macie w watkach, dla przykladu w analogu ogromy ruch. Jak tramwaje w Koluszkach.

Tych dwulicowych chamow, dlugo sie bedzie pamietac.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Szczegolnie moderacji. Zwlaszcza, ze ostatnio macie w watkach, dla przykladu w analogu ogromy ruch. Jak tramwaje w Koluszkach.

Oj tam, oj tam. Odkurzono Józwę, bo wie w którym kierunku winyl się kręci :)

Jozwa. Twoje stosunki mnie nie interesuja. Pytalem o sampoczucie, w danej sytacji...

Mowiac szczerze, wiecej sie po Tobie spodziewalem..Ale... Czlowiek omylnym jest...

Tez pozdrawiam.

• Użytkownicy+

A jaką proponujesz terminologię? Jeśli rozmawiam tu z Tobą i jednocześnie rąbię Ci tyłek gdzie indziej, nazywając głupkiem, idiotą itp, to jak to nazwiesz?

Napisałem wpis o dostrzeganiu przewinień wyłącznie w obcej drużynie. Może Ty zająkniesz się na ten temat, bo koledzy jakoś dziwnie nieskorzy? Czemu w Twojej pamięci, nie zostanie na długo nazwanie kilku z nas za plecami -idiotami i głupkami? Przecież to było pierwsze, ja tylko napisałem, jak takie postępowanie się nazywa.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Palton, sądzę, że ciągle pijesz do mnie.

Miało być pięknie, ale nie jest.

I już.

Jak nie Józwa, to może Slawek ci wytłumaczy jego spostrzeżenie -a propos moich wpisów- o obronie twierdzy.

Dawałem tyle sygnałów, że jest po chuju i mnie zlewaliście, a dziś się dziwicie, że postanowiłem walczyć?

Szykowaliście się na wielką bijatykę z Szymonem, a tu?

• Redaktorzy

No dobra. Ja teraz sobie idę popracować poważnie, a wy to jak już sobie chcecie. Również Wojtek41, który życzy sobie, żebym sobie z nim dzielił się opiniami. Kolego, pudelka sobie poczytaj zamiast, tam są znacznie ciekawsze rzeczy, niż ja byłbym w stanie wymyślić. Dobranoc wszystkim. "A teraz dzieci srajta sobie dalej sami" (jak rzekł August Mocny na łożu śmierci).

Palton, wiesz, że jako moderatora nie darzę Cię sympatią, ale jako zwykłego usera-pasjonata i owszem. Swoje zatargi powinieneś rozwiązywać inaczej, nie publicznie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przeciez widac, ze zadbali o userow. Sami otwieraja i zamykaj (tylko na uzasadninona prosbe) watki. Ostatnio tak wielki ruch, ze ukryli liczbe uzytkownikow. Zenada. Jak pisal SlaweR, tera zkarac beda juz na wstepie. I to solidnie...)

• Użytkownicy+

Przypominam ponownie. To forum nie jest Twoja wlasnoscia !!! To nie jest miejsce gdzie mozesz obrazac ludzi !!! Chciales byc modem..? Zachowaj zasady !!!

Widzę, że nawracasz o tym w kółko, tylko gdzie tu sens?

Zmiana tematu - typowe, gdy argumentów brak. To forum nie jest ani moją, ani Twoją własnością. Wielu innych tutaj piszących również nie. I co z tego wynika?

Kogo i gdzie obraziłem? Określeniem konkretnego mechanizmu? To mnie obrażono, ja napisałem tylko o tym fakcie i nazwałem, że to jest chamstwo.

Pewnie w wielu sprawach masz rację. Zatrzymałem się przy tym poście na dłużej.

Odnośnie rozstrzygania sporów, to czasami nie jest to proste. Moderatorzy tak jak inni ludzie, różnią się między sobą. Często widzimy oceny innych uczestników forum, którzy wypowiadają się o tym, kto zawinił. Są to często skrajnie różne oceny, więc czemu mod miałby mieć jakieś nadzwyczajne umiejętności wybrania zawsze odpowiedniego rozwiązania. Nie pamiętam podanych przez Ciebie cytatów, nie wiem, czy w tym uczestniczyłem. Trudno więc mi się do tego odnieść, jeśli popełniłem błąd, to przepraszam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zawsze mnie dziwi, jak to jest, że będąc w danej "drużynie", widzi się przewinienia przeciwnika a nigdy kogoś ze swojej drużyny. Gram trochę w koszykówkę i zadziwia mnie ta sprawa. Na forum jest podobnie, mogę sobie pisać, a przeciwnik w dyskusji wyciągnie z danego wpisu tylko to, co mu jest akurat wygodne. Nie rozumiem tego, przecież trzeba żyć w zgodzie z sobą. Ja nie potrafiłbym tak manipulować wpisami, odnosić się tylko do tego, co mi wygodne, uczepiać się nieistotnego określenia, gdzie sednem sprawy jest co innego.

Czy miałem prawo nazwać chamami tych, którzy rozmawiali ze mną oraz innymi w cywilizowany sposób, a za plecami nazywali nas min. idiotami i głupkami? Uważam, że tak. Nie wyobrażam sobie, żeby takie draństwo było przez kogokolwiek pochwalane. A jednak erystyka górą, było trzeba się uczepić kurczowo, że mod i takie słowa... O opisanej sytuacji, oczywiście cisza. Z buta panowie, czym mniej racji, tym większa pewność siebie.

Zdarzyło mi się na forum przepraszać za pochopne słowa. Ktoś znalazł bardziej prawidłowe sformułowanie, niż to którego użyłem. Przepraszam więc za chama, powinienem mówić o dwulicowości itp. Sprawa jak zwykle uczepiła się kwestii nazewnictwa, jakoś nikt nie odniósł się do meritum.

Ciągnąć dalej nie ma co. Zobaczymy.

Tymczasem , przejrzałem z wczorajszego dnia aktywności w tematach:

Kino domowe- 5 wpisów

Film- 5 wpisów

Muzyka-5 wpisów

Lampa -4 tematy odwiedzone

Akustyka -pozwolę sobie dłużej bo to mój ulubiony dział /był/ , Jezusie chciałoby się powiedzieć , dwa odwiedzone tematy w ciągu 10 dni, ostatni post cztery dni temu!!!!

A na koniec w start stereo 2 wpisy przez 3 dni , czy to nie daje refleksji? Kurde może i jest prawie 50 tyś użytkowników , ale ilu pisze?

Jozwa. Jak na czlowieka piora, dosc niski poziom....Juz nie pytam co to jest pudelek....

Ostatnie zdanie, idealnie opisuje stanowisko moderatorow....

Z wzajemnoscia panowie. Z wzajemnoscia...)

Amen.

• Użytkownicy+

Palton, sądzę, że ciągle pijesz do mnie.

Miało być pięknie, ale nie jest.

I już.

Jak nie Józwa, to może Slawek ci wytłumaczy jego spostrzeżenie -a propos moich wpisów- o obronie twierdzy.

Dawałem tyle sygnałów, że jest po chuju i mnie zlewaliście, a dziś się dziwicie, że postanowiłem walczyć?

Szykowaliście się na wielką bijatykę z Szymonem, a tu?

Przecież gdy wymienialiśmy uwagi na PW, już wiedziałeś, że powstaje nowe forum. Napisałeś tam, o "przesiadce", mimo to wypierałeś się, że nie nakłaniasz ludzi do zrezygnowania z as. Jak to inaczej rozumieć. Przyznaję, nie zrozumiałem Twojego wcześniejszego wpisu, który był odpowiedzią na cytat o przesiadce.

Nie szykowaliśmy się do niczego, Szymon napisał adminowi, że wstrzymuje się z aktywnością na forum.

Nie chcę być adwokatem frywolnego ale nikt nikogo nie namawiał do porzucenia AS. Mail rozsyłany na PW sugerował tylko powstrzymywanie się od aktywności w zakładkach tematycznych na określony czas. O nowym forum nie było mowy, sam dowiedziałem się o nim przypadkiem na ...innym forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Ciągnąć dalej nie ma co. Zobaczymy.

Tymczasem , przejrzałem z wczorajszego dnia aktywności w tematach:

Kino domowe- 5 wpisów

Film- 5 wpisów

Muzyka-5 wpisów

Lampa -4 tematy odwiedzone

Akustyka -pozwolę sobie dłużej bo to mój ulubiony dział /był/ , Jezusie chciałoby się powiedzieć , dwa odwiedzone tematy w ciągu 10 dni, ostatni post cztery dni temu!!!!

A na koniec w start stereo 2 wpisy przez 3 dni , czy to nie daje refleksji? Kurde może i jest prawie 50 tyś użytkowników , ale ilu pisze?

Zaprzestanie pisania przez część forumowiczów, musiała odbić się na ilości postów. Nic w tym dziwnego. Ludzie zaczną pisać, jak poczują się bezpieczni. Tego nie da się zrobić w kilka dni.

Jest mowa o postulatach, oraz o tym, że ja ich nie dostrzegam. Proszę więc, wypunktujcie konkretne propozycje zmian. Kilka wyłapaliśmy i najszybciej jak się da zastosujemy.

Nie chcę być adwokatem frywolnego ale nikt nikogo nie namawiał do porzucenia AS. Mail rozsyłany na PW sugerował tylko powstrzymywanie się od aktywności w zakładkach tematycznych na określony czas. O nowym forum nie było mowy, sam dowiedziałem się o nim przypadkiem na ...innym forum.

fox, zanim schowali forum dla niezalogowanych, zdążyłem co nieco przeczytać. Był tam wpis frywolnego, który o tym mówił. Użył słowa "przesiadka", w kontekście wysyłania do innych PW na naszym forum. Jak inaczej można tłumaczyć to sformułowanie?

Palton, ukrycie zakładki typu "Bocznica" nastąpiło dzisiaj. Nie wiem jakiej treści PW wysyłał frywolny. Ja nie dostałem żadnego zaproszenia na nowe forum, jak pisałem znalazłem info o nim na innym, którego nie wolno tu linkować, co z resztą popieram:)

• Moderatorzy

Zaprzestanie pisania przez część forumowiczów, musiała odbić się na ilości postów. Nic w tym dziwnego. Ludzie zaczną pisać, jak poczują się bezpieczni. Tego nie da się zrobić w kilka dni.

Jakich forumowiczów? Przecież w ramach protestu (czy jak Ty wolisz pisać "protestu") przestali pisać tylko TROLLe, szkodnik i dwulicowe chamy - dzięki temu forum powinno odżyć, a nie zmarnieć...

-----------------

Jarekand ania, po cotewypowiedzi? Jestes szanowanym użytkownikiem, niewmanewrowuj sie jak parantula w dziwne rzeczy.

Jak napisałem, chce dodatkowo podminować atmosferę, bo w hajendzie pusto, a i pewnie się koledze nudzi, przy tym miota się w tym co pisze. Ja tam nie mam siły tłumaczyć dorosłemu krok po kroku, słowo po słowie ...jego własne słowa. Raz pisze, że go to nie interesuje i nie stoi po żadnej stornie, ale w tym samym miejscu w adekwatny sposób komentuje sprawę. Gdzie sens, gdzie logika, poza dorzuceniem własnych 3 groszy. Zresztą, zbyt miły wieczór miałem, aby marnować czas na takie tłumaczenie. Dobranoc :-P.

acha.., czyli po za forum jesteśmy równiachy, a wirtualnie możemy wszystko i wszystkich dymać ???!!!

Proszę mi to przełożyć na j.polski

Piano, jesteś dorosły oraz kumaty chyba facet i nie sądzę, aby trzeba Ci to przekładać. Poznałeś Piotra i jak mniemam miło spędziłeś u niego czas, więc miałeś okazję ocenić jak jest naprawdę. No chyba że miałem omamy. Rozumiem też, że SA jest teraz tutaj persona non grata i można na niego zrzucać winę za całe zło, ale nie o to chyba chodzi. Zresztą naturalnie najlepiej zrzucić winę na kogoś, kto nie ma nawet możliwości wyrażenia własnego zdania i obrony (podobno prawo do obrony powinien mieć każdy, ale nie tutaj mamy ewenement). Ja nie mam zamiaru się wypierać, że znam SA i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Ani on mi, ani ja jemu (chyba) nie zalazłem za skórę, choć faktem jest, że potrafi się uwziąć i ostro pojechać. Ma własne poglądy i specyficzny sposób zachowania, ale każdy z nas jest inny i nikogo na siłę nie zmienimy.

Dymanie pozostawię pozwolisz bez komentarza, co można dymać, jak itp. Inaczej będziemy zmierzać do poziomu postów moda P. w stylu kto jakim jest chamem.

Dla rozlużnienie atmosfery polecam posłuchać ( w całości ) poniższy utwór.

Dobre! Thievery Corporation na osłodę :).

SVART, ja jestem niewychowany? Jako osoba wyjątkowo obiektywna, może rozwiniesz się co nieco, na temat przeciwnej strony? Jak widzę, że coś ma kolor czerwony, to mówię "to jest koloru czerwonego".Jak ktoś zachowuje się jak dwulicowy cham, to mówię, że jest chamem. To jest FAKT. Czepianie się słówek, nic tu nie pomoże.

Jeśli chodzi o dotrzymywanie obietnic to coś mi się zdaje, że mieliście zaprzestać pisania, ba nawet logowania do dzisiejszej północy. Co więc robią tutaj Wasze wpisy?

Platon, wyluzuj! ;) I tak, ile razy mogę pisać to ja, jak i inni, że jesteś nieokrzesany w obyciu. Do tego mod, wstyd. I nie wrzucaj mnie proszę do wora z wszystkimi. Żal tylko się robi, jak się czyta pisane przez Ciebie wyzwiska. Nie jestem też niczyim rzecznikiem i nie wiem dlaczego mnie o to pytasz. Pomyliłeś mnie chyba z kimś innym i źle trafiłeś. Możesz najlepiej zwołaj konferencję, to ktoś odpowie na nurtujące Ciebie pytania, ale nie będą to stety lub niestety ja. Jeszcze byś mnie nazwał "dwulicowym chamem", a ja się w Twoim błocie taplać nie mam zamiaru.

całkowitą niezdolność do zaprzestania ataków personalnych

Nie znam bardziej przyjaznej i miłej dla mojej skromnej osoby postaci od Kolegi Starego Audiofila, ze zdumieniem czytam takie lub podobne uwagi pod jego adresem.

Proszę spróbować odnaleźć choć jeden taki atak personalny w moją stronę, a przecież nie brakuje przykładów na podobne działanie w stosunku do mnie ze strony dość znacznej ilości forumowiczów, w tym również kulturalnych, piszących systematycznie w hi end.

Proszę o zastosowanie poczucia sprawiedliwości, uważam, że w bardzo wyrafinowany i subtelny sposób, wielu użytkowników konfliktuje się z Starym Audiofilem, używając ostrego sporu, jako zasłony przed zdemaskowaniem własnej niekompetencji.

Nie mogę doczytać się w przekazie Starego Audiofila żadnej innej treści, poza bezinteresowną i kompetentną chęcią pomocy, takiej jaka na specjalistycznym forum powinna być mile widziana i pożądana przez wszystkich.

Osoby wykorzystujące temperament Kolegi Starego Audiofila, są same sobie winne, czym są zdziwieni, jeśli następuje reakcja na ich sposób postępowania nasycony rażącymi błędami, często też składający się z nieczystych intencji.

Nie chcę w tym miejscu wchodzić za bardzo w szczegóły, ale osoby promujące zbyt agresywnie urządzenia oparte o podzespoły typu układy scalone, powinny rzeczywiście zostać przywołane do porządku, za szkodliwe działanie, w tym wypadku dodatkowo niezgodne z zasadami sztuki.

Jeśli osoby nieobyte, niedojrzałe, lub względnie młode, nie znają muzyki z innych źródeł, niż z przekazu tzw cyfrowego, to konflikt jest nieunikniony.

Już pisałem przy innej okazji, że takich osób jest coraz więcej, powoduje to naruszenie proporcji na forum i w efekcie nie mająca pojęcia o rzeczywistości większość staje się dominująca tworząc przekaz, który dzięki ilości staje się opiniotwórczy, mimo że jest błędny.

Przyczyna jest w braku wzorca, kolejne pokolenia przechodzą proces wychowawczo-adaptacyjny w innych warunkach niż dawniej, zbyt sterylnych i zbyt zmodyfikowanych i oddalonych od natury.

Pozdrawiam.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pragnę złożyć niniejszym niski ukłon wszystkim, którzy wsparli naszą akcję a zwłaszcza tym, którzy wzięli w niej udział.

Dziękuję za to że zdobyliście się na ten wysiłek.

Dziękuję za okazaną godność i nieangażowanie się w potyczki słowne z osobami, które próbowały przez ten czas szkalować i obrzucać nas wszystkich błotem.

Proponuję wybaczyć tym użytkownikom naszego forum i nie szukać satysfakcji za to co napisali oni przez te kilka ostatnich dni.

Pozdrawiam ciepło

./rochu

P.S.

Byłbym niewdzięcznikiem gdybym nie docenił także udziału pozostałych kolegów.

Dlatego też pragnę podziękować Moderatorom i Administracji za ten czas, kiedy odkryli swoje bardziej prawdziwe oblicze i podzielili się swoimi poglądami na temat forum i użytkowników tegoż forum.

Bardzo cenny jest zwłaszcza przekaz, że na audiostereo.pl nie jesteśmy potrzebni, ba jesteśmy zbędni i jedynie przysparzamy problemów, a forum bez nas i tak się wyżywi.

Myślę, że rozwiało to wiele wątpliwości i pozwoli użytkownikom na prawidłowa ocenę sytuacji na audiostereo.pl.

Dziękuje z dawna tutaj niewidzianym Kolegom, odmrożonym zapewne z potrzeby chwili, a także Kolegom, którzy sprzeciwili sie naszej akcji.

Mam nadzieję, że te pięć dni, kiedy audiostereo.pl było w waszych rękach będzie dla Was miłym wspomnieniem.

Proponuję także docenić tych, którzy w pocie czoła usiłowali załatać pustkę jaką spowodowała akcja. Jakby na to nie spojrzeć, aktywność w zakładkach merytorycznych przez te pięć dni spadła prawie o połowę, zatem wyzwanie było ogromne.

To budujące widzieć kolegów Moderatorów próbujących pisać zwykłe merytoryczne teksty w wątkach w zakładkach tematycznych albo Kolegę Elberotha, który dziesięciokrotnie zwiększył wykonywaną zwykle przez siebie normę dziennych wpisów.

Szczególne wyrazy uznania dla kolegi Józwy Maryna, który objawił się nam po tak długim okresie niewidzenia tutaj i ochoczo ruszył do pracy dokonując (niechybnie przez czysty przypadek) przy okazji wpisów w zamkniętych wcześniej wątkach.

Korzystając z okazji chciałbym także rozwiać pewne wątpliwości jakie pojawiły się w niniejszym wątku.

Autorem PW dotyczącego akcji - a tak niefortunnie przytoczonego przez kolegę Paltona w dniu 7 maja br. - jestem ja.

Tekst ten należy czytać wprost, tak jak jest napisany albowiem nie zawiera on żadnych aluzji, podtekstów, drugiego dna czy też przekazu podprogowego. Istota i cel akcji są w tym tekście jasno określone.

Dlatego też wypowiedzi kolegi Paltona w tym temacie ze smutkiem muszę uznać za chybione i obarczone błędem, być może spowodowanym nadmiernymi emocjami jakie w tym wątku się objawiły.

Akcja z założenia była wolna od jakichkolwiek postulatów, zatem postulaty zawarte w poście Szymona z 5 maja br. nie mają z akcją nic wspólnego.

Zwracam uwagę także kolegom Moderatorom i Administracji na ten aspekt, że akcja była całkowicie zgodna z prawem.

Jak słusznie zauważył w tym wątku kolega Elberoth pisanie na forum jest prawem nie obowiązkiem.

Każdy prawnik powie kolegom, że prawo polega na tym, że mogę je realizować w pełni lub w tylko części albo nie korzystać z niego wcale.

To że kilkadziesiąt, może sto osób przyłączyło się do tych przeszło czterdziestu tysięcy niepiszących zarejestrowanych tutaj użytkowników nie powinno budzić zdziwienia czy oburzenia kolegów Moderatorów i Administracji.

Koledzy raczej powinni się zastanowić nad tym dlaczego tak mała grupa osób generuje w zwykłym czasie tak sporą część ruchu na forum i wyciągnąć z tego wnioski.

I to by było na tyle.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dlatego uważam, że tylko anonimowa moderacja prowadzona bez kontaktu z forumowiczami i ściśle trzymająca się regulaminu ma szanse powodzenia. Wtedy wszyscy będą obrażeni jednakowo i będzie spokój.

Przy każdej sposobności o tym piszę.

Kolejny krok to dezynsekcja i deratyzacja klonów.

Gość cybant

(Konto usunięte)

SVART, ja jestem niewychowany? Jako osoba wyjątkowo obiektywna, może rozwiniesz się co nieco, na temat przeciwnej strony? Jak widzę, że coś ma kolor czerwony, to mówię "to jest koloru czerwonego".Jak ktoś zachowuje się jak dwulicowy cham, to mówię, że jest chamem. To jest FAKT. Czepianie się słówek, nic tu nie pomoże.

Jeśli chodzi o dotrzymywanie obietnic to coś mi się zdaje, że mieliście zaprzestać pisania, ba nawet logowania do dzisiejszej północy. Co więc robią tutaj Wasze wpisy?

Umiesz tonować konflikty...nie ma..co...

Może rzeczywiście coś ze mną tak.

Lepiej póżno niż wcale...zrozumieć.

Naprawdę odpuść , bo zamotałeś się kompletnie....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.