Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

wladz - bocznica bocznicą, ale netykieta netykietą (pkt.14) i regulamin regulaminem ( II.§ 6.pkt.5)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

netykietą (pkt.14) i regulamin regulaminem ( II.§ 6.pkt.5)

(pkt.14) "Forum Audiostereo jest forum tematycznym. Dla tematów niezwiązanych z tematyką audio utworzona została Bocznica. Pamiętaj jednak, że nie oznacza to możliwości zakładania tam dowolnych tematów. Autorzy tematów na Bocznicy muszą liczyć się z możliwością zamknięcia a nawet usunięcia tematu z Bocznicy przed Moderatorów forum. Wątki umieszczone poza Bocznica a dotyczące tematów niezwiązane z audio będą przesuwane na Bocznicę. Wątki które rozwijają się w kierunku wzajemnych kłótni, pyskówek mogą zostać zamknięte."

(II.§ 6.pkt.5 ) "Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

a) zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

b) rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne."

Fr@ntz "muszę się liczyć" to jest jedyna podstawa....więc jednak twoje samopoczucie decyduje o wystrzeliwaniu wątków w kosmos.

masz takie prawo zagwarantowane wspomnianymi punktami.

ktory to taki madry i zamyka watki bez slowa wyjasnienia? bo chcialbym mu pogratulowac....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Od około tygodnia działa prawidłowe pozycjonowanie wątków po dacie ostatniego wpisu. W związku z powyższym w przypadku usunięcia ostatniego wpisu wątek "ustawia się" zgodnie z datą wpisu poprzedniego.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Czy można prosić o dodanie na forum zakładki GALERIE?

Myślę, że wielu uczestników forum pragnie podzielić się głównie za pomocą zdjęć swoimi "zabawkami".

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Powtórzę pytanie i proszę o odpowiedź.

"Wątek w stereo "Wasze ustroje" - proponuję zmienić tylko tytuł (pozostawiając zawartość) na "Nasze ustroje - Forumowa galeria"

Da się?"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czym spowodowana jest blokada możliwości wysyłania plików w formacie PNG?

PNG8 to 3x mniejszy plik niż GIF (przynajmniej grafiki typu schematy/PCB)

Ponadto dopuszczone formaty (GIF i JPEG) to ....

• Redaktorzy

aktualny silnik forum nie będzie już rozwijany. Obecnie trwają prace nad migracją forum na nowy (phpBB)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

xniwax, 26 Lut 2010, 20:49

>Powtórzę pytanie i proszę o odpowiedź.

>

>

>

>"Wątek w stereo "Wasze ustroje" - proponuję zmienić tylko tytuł (pozostawiając zawartość) na "Nasze

>ustroje - Forumowa galeria"

^^ Popieram!

• 2 tygodnie później...

Dobrze by było, aby można dodawać zdjęcia w zakładce "opinie". Niby niewiele, ale jakże by urozmaiciło tę "surowiznę" :)

proponuje skasowac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko zajmuje miejsce na dysku...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Redaktor

Zablokowano mi wątek dlatego,że jacyś forumowicze dokonali chamskich wpisów.Pytam się jakim prawem?

Przecież wystarczyło wykasować ich wpisy i dać im po banie.

wojciech iwaszczukiewicz, 12 Mar 2010, 16:10

>Redaktor

>Zablokowano mi wątek dlatego,że jacyś forumowicze dokonali chamskich wpisów.Pytam się jakim prawem?

>Przecież wystarczyło wykasować ich wpisy i dać im po banie.

Też miałem taką przygodę i działania administracji uważam za co najmniej dziwne. Na tej zasadzie każdego można złośliwie załatwić.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

wladz, 15 Mar 2010, 12:48

>niech moderacja co dziennie proponuje kilka tematów do wyboru

owszem, to byłoby jakieś rozwiązanie

szkopuł w tym, że ktoś musiałby moderacji te tematy wymyślać...

Czytając forum(czytam wiele tematów),napotykam i nie tylko przecież ja,w bardzo wielu wątkach zamiast rzeczowych wpisów,sprecyzowanych i na temat odpowiedzi,pojawia się coraz więcej wycieczek,pyskówek,niedomówień,złośliwości itd....

Zatem aby nie można było tak łatwo przerabiać forum na tkzw.''szambo'',pomyślałem aby wypróbować taką prostą metodę,czyli zmniejszenia ilości wpisów poprzez ich limitowanie.

Przykładowo mogłoby to być liczba 5-iu dziennie.W takiej sytuacji(a jest ona ponad przeciętna na AS,żadne inne forum nie jest tak''zaśmiecane'')ci forumowicze którzy szanują ogólnie przyjęte zasady,zasady rządzące łamami forum,oraz ci posiadający dobre maniery,nie będą zapewne oburzeni czy poirytowani.A tym którym klawiatura''płodniejsza''niż samice komara,już nie będzie im tak łatwo w budowaniu szalonego obrazu,ram forumowych AudioStereo.

Podkreślę tylko iż propozycja takich działań nie ma na celu zmuszania czy ograniczania userów.

Ilość 5-iu wpisów dziennie,jest aż nadto wystarczająca,aby rzeczowo udzielić się na łamach AS.

Inne fora(zagraniczne głównie),nie są tak atakowane i rozwijane w kierunku największej ilości wpisów na dany temat,a''merytoryka''i rzeczowość są tam praktycznie obserwowane w każdym temacie.

a

Wpisów dzisiejszych 9 w zakładce''STEREO'',i to tylko w temacie o kablach!

Reszty nie liczę,uzbierałoby się tylko dziś w innych tematach(Twoich wyłącznie),chyba ze 20 wpisów.

Wczoraj ''potok'' twych postów.

Sam widzisz,wystarczy uderzyć w stół,a nożyce się same odezwą.

Gość

(Konto usunięte)

czujesz się uprawniony do limitowania moich wypowiedzi? dlaczego? jesteś kimś wybitnym pod jakimś względem?

irytują Cię inni ludzie? u kamedułów w podkrakowskich Bielanach mają wolne miejsca

Nie patrzysz krytycznie na swoje wpisy,a w zasadzie nie stosujesz jakiejkolwiek krytyki.

Stąd pytania odnośnie mojej osoby,Ty nie widzisz niczego złego bo krytyki nie''włączasz'',a ja tak.

To tyle.To temat w którym mamy zgłaszać propozycje i uwagi.

Gość

(Konto usunięte)

areczek, 16 Mar 2010, 12:06

>Nie patrzysz krytycznie na swoje wpisy,a w zasadzie nie stosujesz jakiejkolwiek krytyki.

skąd to wiesz? jesteś pewien?

>

>Stąd pytania odnośnie mojej osoby,Ty nie widzisz niczego złego bo krytyki nie''włączasz'',a ja tak.

pytania się same narzucają po Twojej "propozycji" - jakie masz kwalifikacje, żeby ograniczać innych?

>

>To tyle.To temat w którym mamy zgłaszać propozycje i uwagi.

no właśnie, moja propozycja jest taka, żeby na forum rozmawiać NA TEMATY, a nie o rozmówcach

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.