Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Co do szty graficznej, to wyobrazam sobie jakiego oczoplasu dostaniemy kiedy cala prawa stona ekranu bedzie zapelniona migajacymi kolorowymi reklamami, a my bedziemy probowac przeczytac te male ciemno-szare literki na tle jasno-szarym. Panowie! Zadzwoncie do pierwszego znajomego okulisty to Wam doradzi lepsze kolory na tekst i tlo. Na pocztek proponuje wrocic do kolorow ze starego Forum. Obecne kolory nie zachecaja do czytania, mecza strasznie wzrok. Czy byla koniecznosc zmiany czcionki? Do pewnych rzeczy wszyscy bardzo sie przyzwyczajamy, tak jest wlasnie z czcionka. Konkurencyjne fora stosuja czcione starego Forum. Wiecje nawet podobne kolory. Cos w tym jest.

Wiem, ze potrzebujecie miejsca na reklamy, ale ciagle przesuwanie strony w dol nie jest czyms co chetnie robie. Tekst wypowiedzi zajmuje tylko jakies 60% szerokosci ekranu.

Jak to mowia nie wszystko zlote co sie swieci...

jacch, 20 Mar 2008, 14:47

>>kubedes

>Gdie się tam rozjeżdża, poprostu zmęczony jesteś

to moze mój komp jest "zmęczony" ;-P i nie daje rady udźwignąc ciężaru wyświetlenia strony?

Parsec ma razję.

Verdana 10pt to najlepsze wyjście. Koniecznie czarna. Miliony stron na świecie są tak wyświetlane i jakoś się nikt na oryfinalność nie sili. Oczywiście Ci którym zależy na czytelności a nie na "dizajnie".

Ten kto wybrał layout nowej strony nie powinien się tym zajmować, bo nie ma o tym zielonego pojęcia.

Jak zwykle niektórzy przeżywają strasznie ;) Sama strona dosyć przyzwoita, chociaż śmierdzi strasznie jakimś obrzydłym web 2.0 - ale tak pewnie musi być. Ale w sumie wszystko jedno, bo i tak tam nie wchodzę.

Interesuje mnie forum i tu jest naprawdę źle. Faktycznie wszystko się zlewa, posty się nie odróżniają od elementów funkcyjnych, czcionka zbliżona do koloru tła męczy oczy.

W tej materii tylko jedno. Kolega majmaj na poprzedniej stronie wkleił lekko przerobione zdjęcie i to by były optymalne zmiany.

Mam uwagę co do nowej szaty graficznej: mianowicie wątki które odwiedzam (linki które otwieram) niemalże się zlewają z tematami do których w ogóle nie zaglądam. To utrudnia życie.

>> kubedes

Używasz IE i to jeszcze w jakiejś starej wersji i dziwisz się, że źle się wyświetla? Ja bym się dziwił, gdyby w IE się coś dobrze wyświetlało ;) Zmień przeglądarkę, zlituj się nad samym sobą.

Przepraszam literówka:

Parsec ma oczywiście rację.

Jeszcze uzupełniając.

Bardzo dobrze ze nie ma avatarów i podpisów pod postami. Prawa strona powinna mieć nie więcej jak 120 pix.

Bez sensu ujest w dłuższych wątkach cytowanie pierwszego wpisu, tym bardziej z wcięciem.

Poprawcie czytelność (!).

Powinno być lepiej.

Iceman, 20 Mar 2008, 15:02

>Mam uwagę co do nowej szaty graficznej: mianowicie wątki które odwiedzam (linki które otwieram)

>niemalże się zlewają z tematami do których w ogóle nie zaglądam. To utrudnia życie.

Żeby zobrazować o co mi chodzi zamieszczam porównanie graficzne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9795-100006939 1206022445_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mam pytanie. Dlaczego na obu stronach glownych zakladki Stereo (stara i nowa szata) nie widac mojego tematu? Oto link: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=41150 Pozdrawiam.

Mnie przeszkadza białe tło zamiast jakiegoś pastelowego koloru. To męczy oczy przy czytaniu. Reklam już dawno się nauczyłem nie zauważać dzięki telewizji i wortalom. Chciałbym jeszcze możliwość edycji postów i avatary, mogą być małe.

w niektórych dłuższch wątkach nie ma nawigacji do wcześniejszych stron

poniżej przykład "Znalezisk ..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

koledzy - nie sugerujcie wadzy drobnych poprawek, bo weźmie to za akceptację zmian, podczas kiedy sondażowy wydźwięk z opinii w tym wątku jest PRZYGNIATAJĄCO NEGATYWNY.

i nad tym niech myśli, a nie - czy coś ma byc bardziej w lewo...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

fatalnie to wygląda. męczące i drażniące. graficznie - padaczka.

merytorycznie mam pare uwag. na poczatek dwie: pomysł klubów w osobnej zakładce uważam za nietrafiony. zakładka news-y pokrywa sie tematycznie ze stereo - po co tworzyć byty ponad potrzebe? jesli maja to byc wpisy redakcyjne albo sponsorowane, to tez sa wczesniej wymyslone takie miejsca (czesc redakcyjna i watki sponsorowane).

po dłużej chwili spędzonej na forum (ok2-3godz) stwierdzam iż nowy layout nas zamęczy, trzeba coś z tym zrobić...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Czy "pieknie" i "nowoczesnie" to musi oznaczac kolorowo, reklamowo i choinkowo-lambadziarsko?

Wielki Negatyw!

Lubilem to forum za prostote i niezaleznosc. A nie za papukowanie tego co "PIEKNE"....

Pomijając już kolorystykę czcionki itd. odnoszę jeszcze wrażenie że forum tam jest "przy okazji", nie powinno być przypadkiem odwrotnie?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Proszę nie zmieniać wyglądu i układu forum!

Na stronie głównej - róbcie sobie co chcecie, to wasza wizytówka - ale forum ma pozostać niezmienione!! Strona główna jest w porządku, ale nowe forum jest do kitu!!

Podpisuję się pod wszytkimi wcześniejszymi wypowiedziami kolegów - mają rację.

Jak myślicie, dlaczego Lancaster zdecydował się skopiować na audiohobby.pl wygląd lukarowego forum?!

Dajcie nam przynajmniej możliwość wyboru, takie rozwiązanie pogodzi nasze przyzwyczajenia i waszą wizję projektu strony z forum bez wprowadzania konfliktu! Lukar wiedział co robi!

Dlaczego wpisy zajmują tylko 2/3 szerokości ekranu? Białe tło jest złe, za jasne, zmiana koloru wątków na szare też nie jet dobra. To bardzo nieorginalne i pospolite rozwiązanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.