Skocz do zawartości
IGNORED

zapraszamy na www.audiostereo.pl/beta

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

bocznica na poważnym, światowej jakości forum, sygnowanym przez SITE /posiadającą czterostronnicową stronę www/ ??? co za niepoważne fanaberie...

skończyły się czasy nieprofesjonalnego podejścia do klienta! wadza wie co jest mu potrzebne

Orwell się kłania

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Wstrętne, mdłe, landrynkowe g...no. Chcę innego dezignu forum, innych uwag nie mam bo przeglądanie tak badziewnego lajoutu mnie przerasta. Białe, świecące, mdłe, nijakie. Zmieńcie kolor na brąz, będzie lepiej....

Uwagi:

1. Ascetyczny pomysł na istniejace forum ma swoj bardzo gleboki sens.Jest to jedno z niewielu forow, gdzie mozna siedziec godzinami bez zmeczenia, rowniez w nocy. Ma ono rzadka ceche absolutnej neutralności dla oczu.

Miedzy innymi dzieki temu zjednało sobie ono taka rzesze uzytkownikow, ktorzy na nim zbudowali niesamowita baze wiedzy.

Kolorystyka nowego forum jest bardzo agresywna, co powoduje szybkie zmęczenie dużymi kontrastami pomiedzy elementami graficznymi i jednoczesnym zupelnym brakiem czytelnosci tekstu w wpisach. W nocy bedzie to juz zpelna masakra dla oczu. Poza tym zupełnie przytłaczająca jest ilośc kolorów.

Nowe forum nie ma jednolotej wizji rozlozenia ramek. Klikajac po zakladkach ramki z tekstami biegaja niczym Zyd po pustym sklepie.

Zupełnie chybionym pomysłem jest powtarzanie tego samego zdjecia (zestawów Art) w roznych ramkach i jeszcze do tego umieszczonych w roznych miejscach.

Generalnie po 5 minutach spedzonych na nowym forum odczuwa sie zupelne zmeczenie jego agresywnoscia.

To nie jest portal ślubny - kolory inne niz biel, czern i czerwien sa rowniez bardzo mile widziane :)

2. Świetnie, ze na nowym forum nie ma smietnika zwanego bocznica.

3. Świetny pomysł z wydzieleniem zakładki na kluby.

4. Mam nadziej, bo nie sprawdzalem, ze bedzie mozliwosc edycji wpisow. Moim zdaniem powinna ona istnieć w ogłoszeniach oraz na forum ale w ograniczonym zakresie. Wpis powinno sie móc modyfikowac do czasu pojawienia sie kolejnego wpisu po nim. Wtedy mamy zachowana mozliwosc szybkiego poprawiania literówek, a nie będzie możliwości zabawy z moderatorem z usuwaniem bzdurnych wpisów.

5. Powinien istniec system komentarzy "pomogl" - "nie pomogl" wraz z ich zliczaniem, aby nowi uzytkownicy mogli w jakis sposob odróżnić wpisy rzeczywiscie wartosciowych ludzi od forumowych trolli.

6. Powinna bezwarunkowo istniec moderacja, osoby popelniajace np 2 lub3 wpisy ktore zakwalifikuja sie do moderacji kolejne wpisy powinni moc umieszczac po zaakceptowaniu moderatora. System na poczatku moze sie wydawac dla moderatora upierdliwy, ale znakomicie wypleni forumowe wojny i trolle.

....

Bez zmiany projektanta nowego layoutu chyba się nie obejdzie. To nie jest kwestia szczegółów tylko braku odpowiedniego przygotowania do realizacji takiego projektu. Proponuję wynająć jakiegoś profesjonalistę a nie samemu (chyba) dziergać forum jak staruszka wełniane skarpety na drutach.

To miłe, że redakcja pyta o zdanie, jednak proponowanie czegoś takiego to coś w rodzaju małego " fo pa".

Proponuję usunąć stronę audiostereo beta i zrobić coś czego nie trzeba będzie się wstydzić.

P.S. Fakturę za konsultacje prześlę na adres redakcji. ;-)

audiograde, 20 Mar 2008, 18:04

>bocznica na poważnym, światowej jakości forum, sygnowanym przez SITE /posiadającą czterostronnicową

>stronę www/ ??? co za niepoważne fanaberie...

Jest jeszcze wersja angielska ;-) A poza tym statyczny html zapewnia niespotykane bezpieczeństwo ;-)

Panowie zlitujcie się ! Niedawno komp mi padł i męcze się na starym trupie z 15calowym monitorem w rozdzielczości 800x600. Ten wasz nowy layout... ja tam nic nie widzę ! ;(

I love the sound of crashing guitars

Afera, po 20 minutach przeglądania nowego forum miałem dość. To chyba przez ten biały kolor, małą czcionkę i generalnie beznadziejny kontrast.

"Świetnie, ze na nowym forum nie ma smietnika zwanego bocznica."

Nie wiem, ale ja u siebie bocznicę ciągle widzę na "nowym" forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

zrobiłem drugie podejście, by myślałem że może jednak da się skorzystać z nowszej i rzekomo lepszej wersji... może tak administracja audiostereo do tej roboty weźmie jakiegoś fachowca? Projektant stron to nie to samo co webmaster!

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a nawet w XXII wieku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten kto przeniósł kluby na bocznicę powinien dostac niezle manto....co za paranoja??? po cholerę poprawiac, zmieniać cos co funkcjonuje doskonale...łapy precz!!!!! i zaraz pewno wykasują...

Nie jest tragicznie, ale jeszcze troche pracy czeka tworcow zanim bedzie ok.

- Ten czerwony pasek na gorze.. nie wiem czemu kojarzy mi sie z Polskim Radiem, te kolka..;) Na starym layoucie byly elementy graficzne, ktore od razu sugerowaly tematyke forum. Tutaj jest to bezplciowe, taka strona/portal o wszystkim i o niczym. Wiec apeluje o wiecej kreatywnosci, ten baner/logo na gorze to w koncu wizytowka strony, cos co ma sie pamietac. Mozna by tez rozwazyc inne wersje kolorystyczne.

- Czytelnosc kiepska. O tym juz wyzej pisano i podpisuje sie pod tym.

- Pasek po prawej za szeroki. A gdy wejdzie sie do tematu, wpisy powinny byc na cala szerokosc ekranu.

- W menu na gorze, forum powinno byc bardziej wyszczegolnione. W koncu nikt tu na audiostereo nie przychodzil dla artykulow czy innych pier**l, wszyscy wchodzili tu dla forum.

- Proponuje, zeby okno do wpisow bylo od razu pod tematem. Tak, zeby piszac, mozna bylo widziec wczesniejsze posty.

- Fajne byloby tez cos takiego, zeby przy kazdym temacie pokazywala sie informacja ile wpisow przybylo w nim od naszej ostatniej wizyty.

Ogolnie strona bardzo poprawna, a przez to niewiele sie rozniaca od setek innych. Chyba macie w firmie kretywnych grafikow?:)

W Operze, aby wybrać zakładkę forum muszę zjechać kursorem poniżej jej pola tekstowego, a nie ją najechać, inaczej klikam na wiersz powyżej czyli "opninie", "gdzie kupić", "ogłoszenia"... co to za interfejs?

Te czarne tła z białymi literami wyglądają jak żałoba. Normalnie forum nekrologów. Te czerwone nagłówki też jakieś takie agresywne.

I jeszcze mam pytanie: na jakiej zasadzie dobierane są tematy do "zajawek" poszczególnych działów na stronie głównej?

Lista tematów za bardzo się zlewa, jakaś taka zbyt ściśnięta i trudno znaleźć konkretny. Odznaczenie przeczytanego tematu praktycznie nie czytelne, za mało się wyróżnia na tle nie przeglądanych. Generlanie na starym lukarze jest to wszystko czytelniejsze i faktycznie tło nie daje tak po oczach.

Strona główna ok, ale po przejściu na zakładki forum już kiepskawo, za mało to czytelne, za bardzo pościskane, za bardzo męczy wzrok ta biel.

jeszcze jedno, nie można jakoś przeskalowywyać obrazków by nie rozwalały obrazu w szerz? Przewijanie ekranu zlewa na prawo by coś przeczytać jest tak irytujące, że odechciewa się śledzeia wątków w takim przypadku, a przynajmniej tych stron.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.