Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się zapisać do klubu jako posiadacz Contourów 1.1. Chciałbym jednak je zmienić, gdyż mój pokój (ok. 25 m2)jest za duży na te małe kolumienki. Zastanawiam się nad focusami 140 lub Contourami podłogowymi.

mamz, 18 Wrz 2009, 21:27

>>>i w tym momencie wybrałbym zdecydowanie...exite x16.

a jak Dynaudio ExciteX16 mają sie brzmieniowo do modelu 52SE?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

chcialbym sprobowac kimber 8tc do moich dyn, czy ktos moze ma doswiadczenie z tymi kablami, a moze cos w tej cenie lepsze(cardas etc), cos musze kupic, wiec poradzcie.rs

• Użytkownicy+

romanek05. Mój szwagier do dynek 52 ma Audioquesta midnighta + , ja mam midnighta II, nic lepszego nie słyszałem pomimo wyższych cen. Moja recenzja (strona 2 wątku) : http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=52429&p=2#k

Pozdrawiam Robert.

a czy te audioquesty sa jeszcze w sprzedazy(konkretnie ten model)bo nie widzialem, wiec budzet ustalilem na jakies 200-300$ wiec za ta kase beda nowiutenkie kimbery ,lub uzywane audioquesty,nie mialem zadnych, a powiem szczerze, ze jesli sa podobnej klasy, to nie ma co gdybac, kupie nowe.chyba ,ze jeszcze ktos cos chce dodac, a co do obecnych to zwykle kabelki o duzej srednicy, 12awg, jednak wczesniej mialem identyczne o srednicy 18awg i w zasadzie zaden upgrade, wiec nie licze na cuda, ale musze miec "normalne kable" bo sie dynie obraza.pozdrawiam .rs

1.3se miałem w domu już dość dawno. Z tego co pamiętam to są bardzo trudne w napędzeniu, seria audience (podstawkowe) i focusy są kaszką z mlekiem dla wzmacniaczy w porównaniu do 1.3se

1.3 są na pewno świetne ale jak dla mnie zbyt delikatne, brakuje mi w nich trochę pazura w średnicy.

Więcej grzechów nie pamiętam:)

• Użytkownicy+

romanek, midnight nie jest już w ofercie, zastąpił go zdaje się Giblartar. Jednak polecam ci używanego midnighta, resztę wydaj na coś innego.

Tu stare wątki, może coś ciekawego się dowiesz :

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=54532&all=1

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=11792&p=1#k

• Użytkownicy+

romanek, dodam tylko że na nowy kabel po jakimś czasie traci 50 %, używany prawie nic. Nawet jeśli dzisiaj ci się wydaje że to zakup na lata, to raczej tak się tylko wydaje :-), chociaż ja jeszcze nie spotkałem lepszego więc nie mam potrzeby. Zresztą u mnie czas na inne zmiany i to najwyższy.

powracam i zapisuje sie znowu do klubu Dynaudio, typ razem po przerwie zamowilem X16 (wczesniej Focus 140), mam nadzieje ze zagraja lepiej w 17mk2 niz te "potwory" fokusy, cos skrobne w przyszłym tygodniu, pozdro dla wszyskich milosnikow dynek

kabelki juz podpiete, oboje z zona stwierdzamy (na razie) ze jest 2x wiecej basu, reszta jakby podobna, zobaczymy za jakis czas, kable to audioquest bedrock

ps.teraz juz wiem, ze kable "graja"

mamz

beda u mnie w połowie tygodnia, do tego czasu poprawie troche akustyke pomieszczenia, mam tez nowe kable, glosnikowe anti i sreberko na IC, zobaczymy jak to zagra...

mamz

u mnie dosyc pusty salon, prawie gole sciany, echo jak talala. Ostatnio dla zabawy rzuciłem kołdre na plazme, ktora jest pomiedzy glosnikami a za głowa ustawilem poduszki, poprawa dzwieku kolosalna.

Teraz dam piramidki za glosnikami na stałe, powiesze grube zasłony a na czas odsłuchow gabka wygłuszajaca za glowa i na plazme, posłuchamy...

u mnie najlepszy efekt daly piramidki "za sluchaczem", jednak mam maly pokoj do sluchania wiec to koniecznosc, ale gdy dalem piramidki za kolumnami, to basu drastycznie ubylo, potem dalem piramidki pomiedzy glosnikami i wydaje sie ,ze u mnie to na razie kompromis, moge tylko stwierdzic, ze nie wystarczy oblozyc pokoj piramidkami(chyba ,ze cienkimi) i juz mamy super akustyke, ja mam od groma piramidek roznej grubosci etc, i wiem jedno- musi byc dokladnie tyle ile trzeba , ale to tylko moje doswiadczenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.