Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

... i spada wytrzymałość mocowa.

pograj na takiej kopółce z większym prądem przez dłuższy czas i napisz jakie wrażenia- jeśli nie masz cykora

Oczywiście jestem tego świadom, że spada wytrzymałość mocowa. Jednak ta wytrzymałość zależy również od częstotliwości podziału tweetera - która w moim przypadku jest dosyć wysoka w przeciwieństwie do bardzo niskiego podziału fabrycznego. Grałem głośno (czasami trzeba przewietrzyć paczki) i wszystko ok z kopułkami. A Exposure prądu nie żałuje ;)

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/premiere2013.php

:) teraz ciekawe jak grają nowe modele :) bo wizualnie są ładniejsze od focusów! nie mają dziur na maskownice!

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/excite/excite_new.php

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Witam mam prośbę o podpowiedż,albo sugestie ,sprawdzone zestawy .Sprawa wygląda następująco potrzebuje kabel głośnikowy do S25 żeby był rozdzielczy ale nie kosztem barwy, z dobrym wypełnieniem ,dynamiczny obecnie posiadam Kimber 8TC połączony z Tarą labs the one.Co myślicie o kablach Albedo

Spróbuj przewodów harmonixa , u mnie S25 grają z modelem HS101 - EXQ Exquisite i dla mnie jest super. Pewnie też zależy od reszty systemu i gustu.Pan Pacuła kiedyś napisał o nich recenzję , moim zdaniem pokrywa się z praktyką , niesamowita przestrzeń i oddech.

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/premiere2013.php

:) teraz ciekawe jak grają nowe modele :) bo wizualnie są ładniejsze od focusów! nie mają dziur na maskownice!

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/excite/excite_new.php

Chciałem właśnie napisać, że pojawiła się odpowiedź na enigmatyczną kampanie dynaudio... ale mnie uprzedziłeś. Można było się domyślić, że to będzie odświeżenie excitów ponieważ te głośniki już trochę lat mają, a i ceny ostatnio są dość promocyjne starszej wersji. Mi też bardzo się podobają - zdecydowanie bardziej jak poprzednia wersja i bardzo przypominają focusy. Teraz poczekam na to jak grają i jaka cena. Sądzę, że charakterem brzmienia będą przypominały albo focusy albo Xeo. A teraz czas na odświeżenie serii DM.

ciekawe czy w komplecie stojących są też te podstawki regulowane bo wyglądają na nich dosyć poważnie :)

.

.

i oczywiście pytanie rodzi się automatycznie ile będą kosztować i dlaczego drożej niż obecne :)

Focal + Naim

X34 - 2200 E za parę , X38 - 3000 za parę , możliwe dopłaty za piano

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

9k za odpowiednik x32, sporawo....

palisander wygląda jak modyfikowany heban.

Ciekawe, że x34 jest 8-omowy, oznacza to, że opracowali 16ohmowe woofery. Brawo też za brak ściemy przy podawaniu skuteczności kolumn - 82dB (x14) i 83dB (x32), wartości niskie, ale prawdziwe:)

Jeżeli podeszli do zwrotnic poważniej niż w starych excite to nowa seria musi dobrze grać:) Fajnie, że w przeciwieństwie do nowych focusów, nowe excite nie zostały odchudzone. Solidna obudowa to podstawa solidnego grania;)

moim zdaniem charakter pozostanie raczej podobny do obecnych z pewną poprawą może góry i kontroli dołu, może być ciekawa serią choć ceny obecne przy tym kursie nie są niskie ale wygląd i podstawki fachowe,

Focal + Naim

Jeżeli zastosowali, jak Bóg przykazał, cewki powietrzne i lepsze części w zwrotnicy tweetera to i bas i wysokie będą lepsze. Średnica przy okazji też:)

Nóżki z kolcami istotnie są ciekawie zrobione.

Edytowane przez EMiL

Moim zdaniem , dosyć ciekawy krok Dynaudio poczyniło w monitorach nowej linii Focus, a teraz Excite. W obu seriach zrezygnowano z dwóch podstawkowców na rzez jednego, z tym, że tu Excite jest niejako uzupełnieniem Focusa. Wynika to z tego, iz w obu seriach mieliśmy mniejszy i większy midwoofer. Teraz mniejszy jest tylko w Exite, większy natomiast w Focusie. Brawa dla inzynierów i marketingowców, chyba dali radę księgowym.

Edytowane przez symek321

A jaka jest cena monitorów X14?

Brawa dla Dynaudio że w końcu zauważyli, iż mamy 2013 rok i można stworzyć kolumny bez dziur w przedniej ściance. Ceny trochę powalają. Znając dystrybutora to przywali po 10 000 tyś i 13 000 tyś za kolumny podłogowe z serii X? Focus to przy tym promocja. Focus 260 można chyba kupić za 13 000 tyś? Chyba zbyt mała różnica 10 za X34 a 13 za Focus 260? Pora na podwyżki dla Focusa;-)?

wygląd w końcu poprawili bez tych dziur, szkoda że obecnej serii focus nie zrobili w ten sposób,

cena początkowo może być wysoka w tym roku może pln się umocni to w następnym spadną ;)

Focal + Naim

Całkiem przyjemnie się prezentują te nowe exite. X34 wyglądają bardzo zgrabnie pomijając te nóżki.. Moim zdaniem dużo subtelniej wygląda dodatkowy cokół.

Obstawiam, że zmieni się delikatnie strojenie natomiast jakość komponentów zwrotnicy pozostanie na zbliżonym (niestety) poziomie do starej serii.

To fakt X32/x34 są dosyć wąskie i łatwo o crasch szczególnie jak ktoś ma dzieci ;)

Sporą rewolucję z zewnątrz widać w większych X38 - patrząc na niskotonowce można dojść do wniosku, że firma powróciła do dużej cewki.

Brawa dla Dynaudio że w końcu zauważyli, iż mamy 2013 rok i można stworzyć kolumny bez dziur w przedniej ściance.

Ależ oni wiedzą, że można o co najmniej od 2003-2004 r., tj. od premiery serii Contour S:).

Sporą rewolucję z zewnątrz widać w większych X38 - patrząc na niskotonowce można dojść do wniosku, że firma powróciła do dużej cewki.

Niech jeszcze powróci w tych podłogówkach do strojenia basu w starym dobrym stylu Dynaudio bo słuchając X36 zastanawiałem się po co oni tam zdublowali woofer basowy skoro basu mniej niż z niejednego monitora:).

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.