Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie na miejscu bo nie ten klub, ale xavian xn carisma używana by Cię zadowoliła, posłuchaj jak masz możliwość.

A teraz w klubie.

Dynaudio focus 220 II.

Ew podstawki od dynaudio minimum 52se, focus 140 i do tego sub. Będziesz miał basu ile zechcesz.

Chociaż ten NAD może nei dać rady.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

monitory +sub absolutnie nie.Chyba mnie nie rozumiesz.Mi nie chodzi o nisko schodzący bas,tylko porządne pier...nięcie.Coś jak stoisz na koncercie koło kolumny.To jest kolego dla mnie właśnie bas z wyje..niem.A nie pomruki suba.Jak byś słyszał klipsch albo CV to byś może prędzej wiedział o co mi chodzi.Kurde mi trudno dogodzić he he.No i z xawianem trochę za bardzo poleciałeś,13000 koła,to jak tak drogo mam szukać to już chyba idealnie lepiej bym miał w kef r700-taniej i ładniej he he

Edytowane przez maniekn274

thx, tak, 3010S to jest kolejny etap, choć na razie zdecydowałem się na krok pośredni czyli 2010S, więc może rzeczywiście zostanę głośnikowo tam gdzie jestem i poczekam na etap 3010S...

Jeśli posiadasz wersję 2010 to zmiana na 2010S mija się kompletnie z celem. Między tymi wzmakami są kosmetyczne różnice. Jak masz możliwość to spróbuj posłuchać swoich dynek z lampa na KT88. 52SE to fajne monitory z dużym potencjałem. Warto go wykorzystać zmieniając wzmacniacz.

Edytowane przez peter250

Też uważam, że jest to krok który będziesz żałował.

Nieadekwatne koszty do osiągniętych celów.

Lepiej poodkładać pieniądze na dobry wzmacniacz.

Może udało by Ci się pożyczyć od kogoś inny dobry piec i zobaczyć jakie to przyniesie efekty.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Maniek to trafiłeś do złego klubu,idź do Paradigma

he he wszystko możliwe,ale u nich 11v7 to największy atut,a to już wolał bym ze swoimi klipschami zostć,no chyba że 60v5 by warto było-iak są od 11v7 lepsze.Ale dziękuję za radę.

Jeśli posiadasz wersję 2010 to zmiana na 2010S mija się kompletnie z celem. Między tymi wzmakami są kosmetyczne różnice. Jak masz możliwość to spróbuj posłuchać swoich dynek z lampa na KT88. 52SE to fajne monitory z dużym potencjałem. Warto go wykorzystać zmieniając wzmacniacz.

ale ja mam zamiar przejść z 2010S (który mam obecnie) na 3010S - nad lampą nie myślałem dotychczas.

• Moderatorzy

siemka,latam po klubach i kolumn szukam he he.Do Nada 356bee+546bee coś bym u was ciekawego z propozycji uzyskał. 25m2,lubię basssss,i sporo góry mi nie przeszkadza,lubię głośno,ale i cicho żeby było w miarę wyrazne cykanie było słychać i bas.Sprzedałem klipsch rf62ii i czegoś w podobie szukam,tylko bardziej grającego kulturalniej o ile dobrze się wyrażam.Cena do 7-8 koła powiedzmy.Słucham,trochę rock-bardziej ballady,nie szybki heavy metal,typu DŻEM,BUDKA SUFLERA,REPUBLIKA,LADY PANK itd-lata80-te,muza elektroniczna,JMJ,KOTO,LASERDANCE-i wsio co w radio internetowym leci z elektroniki.Klimaty DIRE STRAITS itd.Cosik mi doradzicie-być może w innej parafi czegoś szukać ;)

a nie możesz kupić wyższego modelu Klipscha skoro brzmienie tej stajni ci odpowiada ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

w grę wchodziły by chyba tylko rf7ii,no ale 12-13 koła.Chyba focala jakiegoś do domu zabiorę-816v,826v.Wzmak na pewno po jakimś czasie bedzie mocniejszy ,ale na razie musi 356 wystarczyć.

ale ja mam zamiar przejść z 2010S (który mam obecnie) na 3010S - nad lampą nie myślałem dotychczas.

Przeskok jest spory pod każdym względem (przynajmniej u mnie na F160 jest wyraźnie słyszalnny) i również polecam takie zestawienie podobnie jak peter250. Jeżeli będziesz miał problem ze znalezieniem integry 3010 to ewentualnie możesz zrobić taki myk jak ja - kupiłem końcówkę mocy 3010S a integra 2010 robi teraz za preamp.

myślałem o tym, czyli pre-amp 3010S + integra 2010S, ale wydaje mi się, że to trochę droga na około, bo przy tej kasie można znaleźć jakiegoś np. Roksana Caspiana M1, który te dynki mocniej pogoni...

Akurat jeśli chodzi o dynamikę i wydajność prądową to 3010S będzie moim zdaniem górował na Roksanem M1/M2. Jednak Caspian będzie bardziej czarował średnicą (ma cieplejszą i lepiej wypełnioną).

>>Jarl

Problemem 4-ki były ślady na spodzie cokołu, do którego przykręca się obie rury. Jak dobrze dokręcisz do rury zostawiają ślady i po odkręceniu są one widoczne. Nie jest to problem kiedy kolumna na czymś stoi bo tego nie widać, ale fakt, że rysujesz nowo zakupione, bądź co bądź drogie kolumny nie jest przyjemny. W 6-tce też można przykręcić kolumnę do podstawy, ino jest to rozwiązane inaczej i chyba jednak lepiej. A jeśli nie potrzebujesz to nie przykręcasz a i tak stoi stabilnie co w przypadku 4-ki nie jest możliwe.

Podłączenie "na sztywno" Contoura 1.4 do stendu, glosnik scisle dokręcony, nic się nie rysuje, nie chybocze, optymalne rozwiązane jak dla mnie :). pozdrawiam

post-8726-0-53626900-1382354461_thumb.jpg

Przeskok jest spory pod każdym względem (przynajmniej u mnie na F160 jest wyraźnie słyszalnny) i również polecam takie zestawienie podobnie jak peter250. Jeżeli będziesz miał problem ze znalezieniem integry 3010 to ewentualnie możesz zrobić taki myk jak ja - kupiłem końcówkę mocy 3010S a integra 2010 robi teraz za preamp.

znalazłem coś takiego na stronie exposure, w recenzji expo 2010S i preampa (tu całość):

Benefits accrue, however, when you retain the services of the integrated’s power section and bi-amp your speakers. Exposure recommends using the integrated to drive the treble and the power to drive the bass; the reverse should work just as well, though most who’ve tried it would agree with Exposure’s scheme, which keeps the largest current flowsfurthest from the preamp stages. Bi-amping like this will always work as long as your speakers have separately accessible terminals which can be linked or not at will.

Dynaudio nie wierz w bi-amping i montują tylko jedną parę terminali, więc nie wiem na ile w ich przypadku da się odczuć dorzucenie power ampa się sprawdzi.

będe miał przyjemność dołaczyć do klubu Dynaudio - jedzie do mnie parka X38

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

chciałem moje S25 wymienić na Harbeha przejściowo shl5 a docelowo m40.1...ale

wymieniłem wzmacniacz Accu e560 na Jadis da88s....i co mogę powiedzieć

chyba jeszcze długo zostaną u mnie 25...brzmienie jak dla mnie ZNAKOMITE

nawet nie przypuszczałem że Jadis tak lekko wysteruje S25 ...60W w klasie A

a dosłownie robi co chce z Dynkami .....

jednak mocna lampa doskonale sprawdza się z S25

znalazłem coś takiego na stronie exposure, w recenzji expo 2010S i preampa (tu całość):

Benefits accrue, however, when you retain the services of the integrated’s power section and bi-amp your speakers. Exposure recommends using the integrated to drive the treble and the power to drive the bass; the reverse should work just as well, though most who’ve tried it would agree with Exposure’s scheme, which keeps the largest current flowsfurthest from the preamp stages. Bi-amping like this will always work as long as your speakers have separately accessible terminals which can be linked or not at will.

Dynaudio nie wierz w bi-amping i montują tylko jedną parę terminali, więc nie wiem na ile w ich przypadku da się odczuć dorzucenie power ampa się sprawdzi.

Nie wiem czy się zrozumieliśmy - zupełnie nie obchodzi mnie bi-amping i oczywistą oczywistością jest, że z tego nie korzystam. W momencie kiedy szukałem integry 3010S nic na rynku nie było, dlatego nabyłem końcówkę 3010S. Stara integra 2010 robi tylko za preamp. Mam nadzieję, ze teraz wszytko jasne.

myślałem o tym, czyli pre-amp 3010S + integra 2010S, ale wydaje mi się, że to trochę droga na około, bo przy tej kasie można znaleźć jakiegoś np. Roksana Caspiana M1, który te dynki mocniej pogoni...

Mam nadzieję, ze chciałeś napisać power amp 3010S + integra 2010S (czyli takie połączenie jakie mam ja) bo łączyć pre-ampa z wyższej półki z integrą z niższej jest faktycznie pomysłem co najmniej szalonym.

wymieniłem wzmacniacz Accu e560 na Jadis da88s....i co mogę powiedzieć

chyba jeszcze długo zostaną u mnie 25...brzmienie jak dla mnie ZNAKOMITE

Gratulacje Miroslav :). Piękna elektrownia... jak widać nie tak liczne choć nader szlachetne waty ładnie napędzą nawet tak kapryśną pannę jak 25-ka :). A swoją drogą jak byś poszedł w Harbetha to potem chyba byś czasami zatęsknił za Esoterem...

Tak czy siak miłego słuchania.

A przy okazji - jakiej wysokości stendów używacie do 25 SE? Firmowe Dynkowe nie dość, że są lekkie to mają 65cm i - przynajmniej u mnie - to o 5cm za dużo. Próbowaliście zejść niżej?

Gratulacje Miroslav :). Piękna elektrownia... jak widać nie tak liczne choć nader szlachetne waty ładnie napędzą nawet tak kapryśną pannę jak 25-ka :). A swoją drogą jak byś poszedł w Harbetha to potem chyba byś czasami zatęsknił za Esoterem...

Tak czy siak miłego słuchania.

A przy okazji - jakiej wysokości stendów używacie do 25 SE? Firmowe Dynkowe nie dość, że są lekkie to mają 65cm i - przynajmniej u mnie - to o 5cm za dużo. Próbowaliście zejść niżej?

Dziękuję.....myślę że masz rację ,,.. góra tak pięknie brzmi że tęsknota mogłaby wystąpić:)

mam standy StandArt 60cm +5 cm franc audio....jest OK

Cześć,

Jako posiadacz (od dwóch tygodni) Dynaudio 52se zapisuję się do klubu. Obecnie zasilane Rotelem RA-980bx. Moja opinia? Uwielbiam te maluchy :) Nie wiem jak to możliwe ale Dynki grają wręcz potężnym dźwiękiem, fakt że w połączeniu z REL T5, ale nadal - można odnieść wrażenie że one wołają "No dalej, moge więcej, podgłośnij!".

A tymczasem poluję dalej na RB-990 lub 991 :)

RC+RB990 do dynaudio to super połączenie. Miałem.

Miałem też rel t5 i go w cholere sprzedałem.

Zamiast 991 kup 971, sporo tanszy a gra tak samo :)

RC+RB990 do dynaudio to super połączenie. Miałem.

Miałem też rel t5 i go w cholere sprzedałem.

Zamiast 991 kup 971, sporo tanszy a gra tak samo :)

Naprawdę nie podszedł Tobie T5? Ja jestem bardzo zadowolony a miełem już kiedyś podłogówki z 30cm basowcami. W moim pomieszczeniu połączenie z subem świetnie sie sprawdza, głównie dlatego że subwoofer stoi w innym miejscu niz kolumny.

Do RC+RB-990BX tylko podłogowe Dynki, podstawkowe nie wykorzystają jego potencjału. Do póki masz 52SE słuchaj sobie na 980, ale jak już kupisz 990 poluj na 72SE. Jak to gra można poczytać w opiniach o 72SE bo pisałem ją właśnie słuchając na RC+RB990.

I love the sound of crashing guitars

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.