Skocz do zawartości
IGNORED

konfrontacja -AA Hyperion III vs AP Yara

kopaczmopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - chcialbym sie dowiedziec wszystkiego o powyzszych modelach. Sam sluchalem Yar tylko chwilke, ( ale z subkiem Velodyne) , Hypkow nie sluchalem ale z AA sluchalem Phoebe , Mimas i Helene i tez mi sie podobaly.

Chcialem sie zapytac wlasciwie o wszystko odnosnie powyzszycgh kolumn mianowicie ktore wg Was sa lepsze w kwestii budowy, ilosci i jakosci basu, jakosci ssrednicy i wysokich, szcegolowisci, glebi, sceny, dynamiki. Ktore charakteryzuja sie wiekszym wykopem, wieksza potega brzmienia, ktore bardziej nadaja sie do rocka, ostatecznie - gdybyscie mieli na nie kase ktore wolelibyscie widziec w swoim domu>?

Witam

Ja mam AP Yara. Jestem z nich szalenie zadowolony. Zapewne kilka wpisów dalej posypią się na nie gromy, ale ja o to nie dbam. u mnie sprawują się wyśmienicie. Przestrzeń i stereofonia po prostu urywają beret, z basem też jest okej. Nie ma jego niedostatków, góra natomiast też jest bardzo przyjemna. Kopa mają, jako źródeło robi u mnie HK 970. Wydawało mi się, że na nim było dobrze, ale tygodniowy test yamahy cd s2000 pokazał jak szeroko Yary mogą rozwinąć jeszcze skrzydła. Po prostu MOC. Dźwięk był wielki, z rozmachem. Bas to istne mięcho. A właśnie. Yary są bardzo szybkie, dlatego wrażenie dynamiki jest jeszcze bardziej odczuwalne. Moge sobie jedynie wyobrażać jak zagrałyby z tranzystorem ( sam słucham na lampie ). Wtedy pewnie siekały by już całkiem grubo:)

Yary sprawdzają się doskonale praktycznie z każdym rodzajem muzyki. Nie mówię, że z każdym bo z rockiem ( niektórymi płytami nie było za dobrze ). Ale to wina lampy. Np. Czarny album metallici zabrzmiał nawet nawet, ale bez szału. Płyty Korna z kolei wymiatają, jest ogień:)

Jak coś mi się jeszcze narodzi to dopisze:D pozdrawiam

jestem uzytkownikiem AA hyperion III i do 5000 tys. to nie maja konkurencji

słuchalem ich w róznych konfiguracjach i zawsze duzy plus

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> dana

Jak Ci gra Twój system? Bo widząc zdjęcia w tym wątku (oraz fotkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) mam obawy, że masz delikatnie mówiąc beznadziejną akustykę pomieszczenia...

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Sorry, ten post miał pojawić się w wątku o ustrojach.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Iceman nie zapytał o zwrotnice Ciebie byc może dlatego, że pyta mnie;) A ja mam AP a nie AA :)

Zdjęcie wstaie troszke póżniej, choć za wiele widać na nim nie będzie pewnie...

a to fotoski, śmiechowe, więc mało widać;)

Ukryta Zawartość

post-2407-100005430 1207499986_thumb.jpg

post-2407-100005431 1207499986_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dana mam pytanko z innej beczki? Jakie są wymiary tego Twojego stolika pod sprzęt, właśnie czegoś podobnego szukam, tylko, że wiekszość jest za niskich a ja chce postawić na jednej stronie tv, a na drugim boku sprzęt :) Drogie jest takie coś? W ikei podobne można nabyć za 150/160zł. Pozdrawiam! Rafał.

A mozesz sobie cos takiego kupic i polozyc nozki tez oddzielnie do kupienia w IKEI-roznegorodzaju

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kopaczmopa, 6 Kwi 2008, 23:28

>wysokonowce w Yarach to chyba Vifa by Logic? w kazdym razie ewidentnie fajniej zaaplikowane niz w

>moich Missionach.

Znaczy ja mam na myśli niskośredniotonowe.

Słuchałem Yara oraz Yara II Superior w Studio Reference z moim wzmakiem Primare 20 MKII natomiast Hyperionów IIIs w wersji 8Ohm u pana Michała (pozdrawiam przy okazji)z Audio Academy podpięte pod AVM Evolution lub Nad'a. Te kolumny (AA i AP) prostu graja muzykę są dla ludzi którzy chcą czerpać radość ze słuchania a nie pochylać się na wykresem z liniowością lub zastanawiać nad ceną przetworników zaaplikowanych w kolumnach. W Yarach uderzyła mnie przestrzeń choć Hyperionom też niczego nie brakowało- wszystko na swoim miejscu i basik taki jak lubię. Sam byłem na kupnie Hyperionów już nawet fornir miałem wybrany ale trafiła się okazja i kupiłem co innego. Gdybym miał wybierać wybrałbym Hyperiony a resztę kasy wydał na lepszy sprzęt, płyty, kable bądź wakacje. Ale sam musisz posłuchać jeśli jeszcze nie słuchałeś to jasne.

dana, 6 Kwi 2008, 14:04

>jestem uzytkownikiem AA hyperion III i do 5000 tys. to nie maja konkurencji

> słuchalem ich w róznych konfiguracjach i zawsze duzy plus

bez przesady CZŁOWIEKU !!! chyba nie słyszałeś nic innego !!!

5000 pln z haczykiem:

Ukryta Zawartość

dynaudio !!!:

Ukryta Zawartość

nie słyszalem ale mysle ze warto sie zainteresowac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to uwazam za okazje:

Ukryta Zawartość

ta firma też robi ciekawe zestawy, np:

Ukryta Zawartość

DO 5000 PLN jest świetny wybór, chciałbym mieć tyle kasy do wydania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dana, 6 Kwi 2008, 14:04

>jestem uzytkownikiem AA hyperion III i do 5000 tys. to nie maja konkurencji

> słuchalem ich w róznych konfiguracjach i zawsze duzy plus

Posluchaj Sobie kolumn na glosnikach scan speak, wzglednie scan speak revelator. Co prawda nie dostaniesz tych kolumn od producenta ze znanym logo, ale diy, np. z Sonus Oliva. Gwarantuje Ci, ze pod kazdym wzgledem sa lepsze od AA.

Pzdr.

Tomek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.