Skocz do zawartości
IGNORED

nichicon czy samwha

guerreros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam krótkie pytanie w związku z wymianą starych elektrolitów w diorze tzn. albo dwa nichicony GT po 10000 lub cztery samwhy for audio 6800 wiem że nichicony są napewno lepsze, ale z kolei "cztery to nie dwa" jaki wariant wybralibyście?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41740-nichicon-czy-samwha/

Te parę groszy to było oczywiście w przenośni,nie są zbyt tanie ale warte tej kasy,ja niedawno kupowałem w RS w Krakowie,mam też kendeile ale z innego żródła,porównywałem ostatnio różne kondy w zasilaniu wzmaka i cd ,najlepiej wypadły jednak aorowoxy ALS30A ,kendeile ustępują im niewiele pod względem basu i też są spoko,w porównaniu z nichicon tune gold są o wiele leprze,dają poczucie naturalności i swobody ale myślę ,że warto je stosować do leprzego sprzętu to wtedy pokarzą na co je stać:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 7 miesięcy później...

Niedawno dostałem z UK końcówkę Talk 3.1 z serwisu. Poza wymianą gniazd i "wyprostowaniem" pewnych ścieżek Talk wsadził 4 x 10000 uF/85 V Samwha zamiast 4 x10000 uF/63 V Nover. Przyjechało trochę zmulone brzmienie. Wymieniłem toroid, który Talk wcześniej zastąpił dla dodania basu(przy Noverach) i pojawiło się nowe brzmienie oraz mega-przestrzeń (na którą raczej nie zwracam uwagi). Mam taki apetyt,że zastanawiam się czy nie wywalić reszty małych i średnich Noverów w całym piecu i zastąpić Samwhą. Czy ma to sens ? Przy bardzo "wnikliwych" Zollerach jest lekka przesada na przełomie środka i góry (zresztą, on tak ma )

ps dla niedowiarków - kolosalny wpływ po zmianie trafa !

pps Może także czas na miedż zamiast Sonusa ?

testowałem w swoim zasilaczu

- NICHICON (te z allegro 10.000uF/50V) dzwięk taki ni jaki przeciętny bez wyrazistości pomnożenie tego razy dw tez nie pomogło a raczej popsuło

- KANDEIL (te z allegro15.000uF/40V) tutaj kompletna porażka dzwięku nie da się słuchać położony bass

- SAMWH (zakupione w TME 22.000/35V) nie chce chwalić reklamować ale naprawdę dobry kondensator

świetny stosunek ceny do jakości,

testy przeprowadzałem na Vampirii

jak by ktoś mógł podsunąc namiar na nippony, chemicony, aerowoxy to bym był wdzięczny

U mnie zastąpienie Nipponów Chemiconów 4x6800uF/71V na Nichcon KG Gold 4x10000uF/63V dało bardzo pozytywny efekt... Może i dlatego, że Nippony były już 20-letnie (choć podobno się nie starzeją)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.