Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Niebieskie podświetlenie bardzo ładne, kule wywal to nie święta ;)

I jak dcd???

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

http://www.ebay.de/itm/142438247572

Za tyle stał jeszcze wczoraj w sklepie w niedaleko mnie.

Dokładnie 2999-40%

Edytowane przez sylwek.k

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

http://www.ebay.de/itm/142438247572

Za tyle stał jeszcze wczoraj w sklepie w niedaleko mnie.

Dokładnie 2999-40%

To chyba jest ta sama aukcja.

Widziałeś go możę, jakieś mankamenty?

Strasznie poupychane kolumny. Zawsze się zastanawiam po co walic tyle mebli. Ja starałem się wszystko jak najwęższe kupić żeby zachować choć trochę miejsca dla kolumn.

?👈

Nie to nie ta aukcja. Sklep o którym mówię nie sprzedaje na e-bay. Jest to mały kameralny sklepik gdzie kupujący nie obmacują wszystkiego co jest wystawione.

Nie to nie ta aukcja. Sklep o którym mówię nie sprzedaje na e-bay. Jest to mały kameralny sklepik gdzie kupujący nie obmacują wszystkiego co jest wystawione.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

artiz strasznie ciasno masz te kolumny upchane, probowales inaczej ?

Zakup mebli był nie wypałem,nie przewidziałem tego że mam ekran rozwijany 120" od projektora i potrzebuje miejeca, gdybym kupił ekran perferowany ,meble jak i kolumny stały by inqczej. Tez mnie boli to ustawienie

Zakup mebli był nie wypałem,nie przewidziałem tego że mam ekran rozwijany 120" od projektora i potrzebuje miejeca, gdybym kupił ekran perferowany ,meble jak i kolumny stały by inqczej. Tez mnie boli to ustawienie

Żonie bilet do spaa a Ty piła, siekiera :) 20min i meble na wymiar hehe.

Artiz jak gra dcd?

Właśnie jak gra?

Masz pewnie porównanie plików z usb vs. cd.

DCD1510AE duzo wolniejsze od DCD1450AR. @bipo pisał że dlatego bo ma SACD. Jeśli chodzi o samą jakosc dzwieku to generalnie napewno lepiej niż w przypadku 1450AR- wiecej szczegołów. Bardzo fajny jest sam układ wysuwu płyty,jest cichy,a środek wyłożone czymś w rodzaju miękki plastik/mieszek,jak wkładam płytę nie słyszę trzasku kładzenia płyty w kieszeń. Natomiast płyty SACD szczegolnie dire straits odlot!!!

Witajcie

wczoraj dołączyłem do klubu Denonaz 2000R.

Pierwszego wrażenia wzmacniacz na mnie nie zrobił oprócz tego świetnej dynamiki. Kolumny, które napędza Denon to Dali Grand. Wcześniej miałem Primare I22, następnie kupiłem Amplifona WT40II i teraz postanowiłem zrobić eksperyment z Denonem.

Primare grało super szczegółowo, ze świetną szczegółową górą której w Denonie zdecydowanie brakuje. Bas z Primare również bardziej punktowy ale Denon nadrabia zdecydowanie średnicą oraz potęgą brzmienia. Przestrzeń również lepsza w Denonie tj Primare również doskonałe efekty stereo, ale Denon dokłada lepszą głębię. Najsłabszą stroną I22 była muzykalność. Amplifon natomiast to referencyjna średnica choć moim zadaniem Denon nie ustępuje w tej dziedzinie, barwa najlepsza z Amplifona, ale znów Denon bardzo porównywalnie. Amplifonowi brakowało nieco góry i podobnie brakuje mi jej w Denonie tzn. góra w Denonie lepsza ale ustępuje szczegółowości Primare. Powiem Wam szanowni koledzy, że jestem zdziwiony nieco grą Denona. Z jednej strony brakuje troszkę szczegółów na górze ale reszta pasma doskonała. Niby zrobiłem krok w tył, Amplifon kosztował 5tyś, Denon 2,5tyś, ale jednak mam wrażenie, że zrobiłem krok w bok co jednak wskazuje, że Denon w cenie 2,5tyś zł to świetny sprzęt.

Nadchodzi AVR-X3400H :)

Ale nic na temat Auro 3D nie ma. Podobno nowe klocki Denon i Marantz mają już mieć "darmowe" Auro 3D

http://www.kinodomowe.info/amplituner-denon-avr-x3400h/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Edytowane przez BaliGdynia

Ja bym tam wolał aby nadchodził Blu Ray 4K, niż kolejne "odgrzewane" amplitunery.

O 4K od Denona cisza jak makiem zasiał, nie wiem na co czekają :(

adams84, podoba mi się jak próbujesz siebie przekonać do Denona, ale nie ukrywajmy, Amplifon i Primare to generalnie lepsze wzmacniacze :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Z denona 2000R i Primara I22 wybrał bym albo Yamahę AS1000/2000 lub Primare I32 :) I22 niczym nie zachwyca niestety. I brak mu kopa. Pogonił mu kota AS2000. Dopiero I32 zagrał wyraźnie lepiej.

?👈

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

kupił byś ten wzmacniacz ?

Z tym cudownym wyświetlaczem?

Jeśli gość by się zgodził na ciut niższą cenę,żeby z przesyłką do Polski wyszło 4,5 k,to bym kupił

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

adams84, podoba mi się jak próbujesz siebie przekonać do Denona, ale nie ukrywajmy, Amplifon i Primare to generalnie lepsze wzmacniacze :-)

Napisałem tylko o swoich odczuciach. Chciałem zrobić eksperyment. Teraz jestem bogatszy w nowe doświadczenie. Nie zmienia to faktu, że docelowo zagości u mnie inny wzmacniacz i będzie to i32 lub h200, ewentualnie Calyx CTI.

O 4K od Denona cisza jak makiem zasiał, nie wiem na co czekają :(

Na razie się nie zapowiada żeby D/M wydał coś w 4k - jeśli chodzi o BR. Wg mnie i nie tylko czekają aż sprzedaż filmów 4k będzie większa.. a w Polsce to jeszcze trochę na to poczekają o ile się doczekają.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.