Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorzej to uczepić się jakiś marek, kupujcie to co Wam gra i pasuje, bez przesadnej lojalności do określonych firm :-)

Własnie. Wiekszość to by życie oddała za Denona, czy Hegla.

?👈

Denon to fajna marka, ale jest nad nią mityczny szklany sufit, wyżej nie podskoczy, tak jest spoziomowany i koniec.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie raz zastanawiały mnie te Accu czy inne hi-endowe wzmaki skąd te ceny..

Plastikowe pokrętła od korektorów, piloty jak od Rubina, wewnętrzna budowa, zaciski na okablowanie ita. wstyd

Taki Denon bije owe w kwestii wykonania a ceny dużo niższe.

Ale nie bo to Denon, Yamaha, Onkyo to nie może grać... żałosne.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Plastikowe pokrętła od korektorów, piloty jak od Rubina, wewnętrzna budowa, zaciski na okablowanie ita. wstyd

Taki Denon bije owe w kwestii wykonania a ceny dużo niższe.

Ale nie bo to Denon, Yamaha, Onkyo to nie może grać... żałosne.

Od kiedy Accu jest źle wykonany? To wzór i przykład dla innych firm. Denon też jest wykonany świetnie. Serie 1500 i 2000.

?👈

Mam denona 2020 i jak dla mnie jest wykonany solidnie i nie kosztuje 50tys zł.

Wiem, że w audio swiecie nie ma granicy kasowej i absurd goni absurd. Niektórzy potrafią zapłacić kosmiczne pieniądze za klocek który ma tylko znaczek danej firmy a gra na poziomie klocków do 10tys. Ale nie którzy nie potrafią tego zrozumieć bo jak coś taniego może zagrać porównywalnie z klockami po kilkadziesiąt tys.złotych.

Dla takiej osoby ważne aby dany klocek był drogi i to mu nadaje wysokiej jakości dźwięk...... wszystko poniżej pewnego pułapu cenowego poprostu gra i tyle, ale tylko przekroczymy pewna cenę i cud; jejku jak to pięknie gra...

Kolega Accuphase tylko na zdjeciach widział :) jakie plastikowe nakładki, jak tu front panele maja po 20mm aluminium

b8d7796c5e5d.jpg

zeby nie bylo, Denon jest naprawde dobrze wykonany, na tle konkurencji w swojej cenie to Denon i Yamaha naprawde robia dobra robote

Edytowane przez Bumpalump

Kolega Accuphase tylko na zdjeciach widział :) jakie plastikowe nakładki, jak tu front panele maja po 20mm aluminium

b8d7796c5e5d.jpg

zeby nie bylo, Denon jest naprawde dobrze wykonany, na tle konkurencji w swojej cenie to Denon i Yamaha naprawde robia dobra robote

Ale ja o żadnych nakładkach nie pisałem

Dla jasności - chciałem zobrazować że marki w/w przeze mnie niby niższa półka a wykonaniem i często dźwiękiem są dużo lepsze od hi-endowych które kosztuja ponad 15 tys.

Nie posiadam Denona, Yamahy, Onkyo itd. ale czytając wpisy że to słabizny...

W audio siedzę prawie 20 lat i dużo widziałem/słyszem.

Pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Przeglądam właśnie najnowsze niemieckie Audio w którym jest test najsłabszego modelu Accuphase E-270,który dostał za dzwięk 128 pkt. Dla porównania Yamaha A-3000 - 125 pkt, Denon PMA 2500 -115 pkt, Denon PMA 2020 - 105 pkt, Denon 1520ae - 95 pkt. Wiem,wiem,to tylko testy jak niektórzy twierdzą robione na zamówienie, ale..., najsłabszy model Accuphase ,żeby przebił najwyższy model Yamahy . Ciekawe...:)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Accuphase robi naprawde swietne wzmacniacze i nie tylko, stereńki E-305 to najlepszy wzmacniacz jaki slyszalem nie liczac Marka Levinsona 585, a obracam tego sprzetu naprawde ogrom

Ale ja o żadnych nakładkach nie pisałem

Dla jasności - chciałem zobrazować że marki w/w przeze mnie niby niższa półka a wykonaniem i często dźwiękiem są dużo lepsze od hi-endowych które kosztuja ponad 15 tys.

Nie posiadam Denona, Yamahy, Onkyo itd. ale czytając wpisy że to słabizny...

W audio siedzę prawie 20 lat i dużo widziałem/słyszem.

Pzdr.

Masz rację. Powyżej pewnych pulapow cenowych ludzie często płacą za markę, znaczek. Często zwykły denon, Yamaha gra sporo lepiej i taniej. Ale niestety często bywa na odwrót. Sam byłem podobny do sporej ilości osób z tego czy innych tematów czy klubów. Nigdy bym nie przypuszal że będę słuchal nie auduofilskiej klasy D, do tego brzydkiej. Ale okazało się że brzydal primare zostawił z tyłu PMA-2000 czy też topowa Yamahe AS2000. Sporo osób tu pisze o przeplacaniu, audiofilskich markach za które się przeplaca, a czego tak na prawdę słuchali w domu?

?👈

Twój błąd polegał na tym, że przywołałeś do porównania całkiem niepotrzebnie taka markę jak Accuphase. - cóż, popełniłeś błąd i tyle, nic się nie stało.

Zatem uszy do góry :)

Panowie potrzebuje pomocy :)

Dzięki wam kupiłem kiedyś Denon-a PMA 1510AE z którego jestem bardzo zadowolony :) Zastanawiam się czy nie wymienić na PMA-2000AE , PMA-2020AE lub iść jeszcze dalej i zaszaleć z PMA2500AE. i tu pytanie do was,czego mogę się spodziewać po takiej zmianie ?

Dodam ze niczego mi nie brakuje i jestem zadowolony z dźwięku jak już wspomniałem.

Kolumny Kef R300 ( mam jeszcze Heco Celan GT 302 ) ale bardziej mi pasuje dźwięk Denona z Kef-ami

Na dniach do zestawu będzie Cambridge Audio CXN - żona słucha radia internetowego , a ja Spotify premium

Czy jest sens wymieniać to co mam dla własnego widzimisię ?

Jeżeli fundusze pozwalają to jak najbardziej zmień wzmacniacz na serię 20.

Ja trzy miesiące temu zmieniłem 1520 Ae na 2020 Ae.

Zmiana jest na plus i to duża.

Mi się odrazu rzuciła w uszy łagodność wysokich tonów, niższy bas i muzykalność wzmacniacza.

Nie słuchaj odpowiedzi typu, nie kupuj lepszego wzmacniacza bo i tak to nic nie da i z Twoich kolumn nie da się więcej wycisnąć nawet takim pma.

Ja kupiłem i te opinie doradców można potłóc o kant .

Kolumny mam z średniej półki a grają zdecydowanie lepiej po wymianie pma.

Edytowane przez kapusta7

A ja kupiłem kiedyś pma-2000R i niestety pozostałem przy moich 1500RII i 1510AE. W małym pokoju bas zaczął dudnic, gdzies zniknął ten czar dźwięku, widocznie bas go przytloczyl...a kolumny mam cieple i muzykalne z delikatnym właśnie sopranem Tannoy R2, i nie potrzebowalem uwypuklac tych cech. ...Tak że nie w każdym przypadku wyżej znaczy lepiej jak się okazuje.

Właśnie mam na odsłuchu PMA2500ne. Być może nie gra tak precyzyjnie jak Hegel H190, ale jest nieporównywalnie bardziej przyjemny w odsłuchu. Hegla na dłuższa metę po prostu nie dało słuchać. Dobrze brzmiały na nim tylko pojedyncze utworu - wtedy faktycznie robił wrażenie. Hegel w dodatku fatalnie grał na niskich poziomach głośności. Jeszcze nie zdecydowałem czy PMA2500ne zostanie ze mną na dłużej - jestem na etapie poszukiwania wzmacniacza dla siebie. Niemniej jest bardzo przyjemny w odbiorze, nie męczy. Od dawna nie przesłuchałem tylu płyt od deski do deski jak na tym Denonie - właściwie od czasu rozbratu z Roksanem Caspianem M1.

Właśnie mam na odsłuchu PMA2500ne. Być może nie gra tak precyzyjnie jak Hegel H190, ale jest nieporównywalnie bardziej przyjemny w odsłuchu. Hegla na dłuższa metę po prostu nie dało słuchać. Dobrze brzmiały na nim tylko pojedyncze utworu - wtedy faktycznie robił wrażenie. Hegel w dodatku fatalnie grał na niskich poziomach głośności. Jeszcze nie zdecydowałem czy PMA2500ne zostanie ze mną na dłużej - jestem na etapie poszukiwania wzmacniacza dla siebie. Niemniej jest bardzo przyjemny w odbiorze, nie męczy. Od dawna nie przesłuchałem tylu płyt od deski do deski jak na tym Denonie - właściwie od czasu rozbratu z Roksanem Caspianem M1.

A z czym to u Ciebie gra ? Jestem nim bardzo zainteresowany i jestem ciekaw jak by zagrał w moim systemie :)

A z czym to u Ciebie gra ? Jestem nim bardzo zainteresowany i jestem ciekaw jak by zagrał w moim systemie :)

Harpia Amstaff Mini - są to szybkie bardzo przezroczyste kolumny

Edytowane przez cichom

Cichom,

wez tylko pod uwage ze ten Denon ma to do siebie ze........wygrzewa sie miesiacami (3 minimum), wiec to czego teraz doswiadczasz to jest nic w porownaniu z tym co ten 2500 Ci zrobi po takim kwartalnym wygrzaniu.

Być może. Ogólne wrażenia to takie że to kawał kloca, największy wzmacniacz jaki kiedykolwiek był u mnie, nawet większy od Hegla H200. Musiałem półkę zdemontować, żeby go upchnąć do szafki. Grzeje się i cały pokój oraz ma zapach identyczny jak mój dawny SONY TA3650 z lat 70 ubiegłego wieku (mój pierwszy wzmacniacz).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.