Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Znajduje się w grupie psychoz endogennych.

Schizofrenia jest uznawana za chorobę społeczną, gdyż statystycznie co setny człowiek może na nią zapaść.

Słowo "schizofrenia" dosłownie oznacza "rozszczepienie umysłu", ale nie w sensie posiadania więcej niż jednej osobowości, jest to rozszczepienie pomiędzy myśleniem i czuciem.

Schizofrenia z uwagi na bogactwo przeżyć chorego bywa też określana mianem "choroba królewska".

Schizofrenia paranoidalna to podtyp schizofrenii, który charakteryzuje się rozbudowanym i złożonym systemem urojeń (najczęściej prześladowczych, wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia, hipochondrycznych) oraz niekiedy nasilonymi halucynacjami (najczęściej ---słuchowymi---, praktycznie nigdy wzrokowymi). Częstokroć urojenia przybierają tak skomplikowaną formę, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

na takim stoliku to nawet technics zagra jak hi end

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Przepraszam początek mi zdjadło.

Schizofrenia (Morbus Bleuleri, MB) to nazwa choroby uznawanej za najgłębsze zaburzenie psychiczne. Znajduje się w grupie psychoz endogennych.

Schizofrenia jest uznawana za chorobę społeczną, gdyż statystycznie co setny człowiek może na nią zapaść.

Słowo "schizofrenia" dosłownie oznacza "rozszczepienie umysłu", ale nie w sensie posiadania więcej niż jednej osobowości, jest to rozszczepienie pomiędzy myśleniem i czuciem.

Schizofrenia z uwagi na bogactwo przeżyć chorego bywa też określana mianem "choroba królewska".

Schizofrenia paranoidalna to podtyp schizofrenii, który charakteryzuje się rozbudowanym i złożonym systemem urojeń (najczęściej prześladowczych, wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia, hipochondrycznych) oraz niekiedy nasilonymi halucynacjami (najczęściej słuchowymi, praktycznie nigdy wzrokowymi). Częstokroć urojenia przybierają tak skomplikowaną formę, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

właśnie mnie olśniło

Przecież XYZ ma całkowitą rację! Jak on sobie czyta te wszystkie audiocriticsy czy inne pisemka, to z czasem rzeczywiście można dojść do wniosku że tak naprawdę te wszystkie klocki różnią jedynie się wyglądem i ceną! Przecież w środku są takie same - wszystkie mają tranzystory, kondensatory, rezystory, kabelki, tylko czasami inaczej poukładane. We wszystkich płynie prąd. Wszystkie mają jakieś wejścia i wyjścia. W rezultacie wszystkie wydają jakieś dźwięki. Jak się pójdzie do MediaMarkt i włączy jeden czy drugi to grają tak samo. Tylko jacyś wariaci twierdzą że są różnice w dźwięku, bo przecież w MM czy Saturnie czy Tesco czy RTV-AGD wszystko gra tak samo!

Więc jeśli ktoś twierdzi że nie gra tak samo, to niech pokaże to na wzorach, tak jak w matematyce: A nie równa się B bo jest od niego większe np. o 2%. Ale tu na forum siedzą same matoły i takie oczywiste prawdy do nich nie docierają i tylko ględzą coś o jakiś kondensatorkach czy kabelkach jakby to miało jakiekolwiek znaczenie... ech, jedynie za granicą znaleźli się prawdziwi eksperci którzy potrafią na wzorach pokazać że nie ma żadnych różnic w brzmieniu. Nic dziwnego że jesteśmy tacy zacofani...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

XYZPawel, powiedz proszę... czy da się zmierzyć ludzką głupotę? Jaką miarą? Może obliczyć wg jakichś wzorów? Czy oscyloskop wskaże jakieś odchyłki od normy? I gdzie jest ta norma...

>Ajaj, chyba nie czytasz moich postów... Toż to nawet dzieci wiedzą, że ja uważam, że budżetówka

>zagra tak samo jak hajend ;)

...rozpoznawaną w medycynie dość rzadko, jednak wielu autorów skłania się ku przypuszczeniu, że jest to stan patologiczny występujący znacznie częściej, niż wynika to z oficjalnych statystyk. Wynika to z tego, że ... doznawane przez chorego urojenia są na tyle prawdopodobne, że otoczenie traktuje to raczej jako cechę charakteru, niż chorobę. Można pokusić się o stwierdzenie, że każdy zna jakąś osobę, która ma pewne poglądy nie oparte na żadnych przesłankach, które podzielałoby otoczenie i w tych poglądach jest niewzruszona. Choć wszyscy wokół uważają, że poglądy tej osoby są niezwykłe, to jednak ... urojenia paranoiczne nie są uważane przez innych za chorobowe.

...czasem dotyka osoby głuche i niedosłyszące (zaburzenia homilopatyczne)...

wg

Ukryta Zawartość

w sumie nic groźnego ;)

Ukryta Zawartość

jak zwykle forumowi znawcy medycyny zaczeli pisac dyrdymały o schizofrenii jesli rozmówca stał sie niewygodny

przestańcie pisywac w debilnych wątkach i sami je napędzac chyba ze jednak to lubicie lub jakis głos wam to nakazuje /co rowniez was zbliza do definicji schizofrenii/

jesli rozmówca stał sie

>niewygodny

Przecież jest dokładnie odwrotnie. Dziękujemy ci nieudolny klonie za ten wysiłek umysłowy.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

MariuszH, 26 Cze 2008, 16:51

>XYZPawel, powiedz proszę... czy da się zmierzyć ludzką głupotę? Jaką miarą? Może obliczyć wg

>jakichś wzorów? Czy oscyloskop wskaże jakieś odchyłki od normy? I gdzie jest ta norma...

Nie słyszałeś o IQ ? To jest to, czego brakuje wielu "mędrcom" na tym forum. Mam myśleć, że Tobie też ?

Po co chcesz biedaku oscyloskop przykładać do głowy... ?

Poza tym co ma piernik do wiatraka ? Nie stać Cię na mądrzejsze prowokacje ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

26 Cze 2008, 20:30

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 107 / 729 / 0

MariuszH, 26 Cze 2008, 16:51

>XYZPawel, powiedz proszę... czy da się zmierzyć ludzką głupotę? Jaką miarą? Może obliczyć wg

>jakichś wzorów? Czy oscyloskop wskaże jakieś odchyłki od normy? I gdzie jest ta norma...

Nie słyszałeś o IQ ? To jest to, czego brakuje wielu "mędrcom" na tym forum. Mam myśleć, że Tobie też ?

Po co chcesz biedaku oscyloskop przykładać do głowy... ?

Poza tym co ma piernik do wiatraka ? Nie stać Cię na mądrzejsze prowokacje ?

Kilka stron wczesniej napisales ze na tym forum nikt nie zna angielskiego wiec poprosilem o adres email zeby wyslac stosowne certyfikaty. Nastalo milczenie. Nie traktuj wszystkich jakby byli glupsi od Ciebie. Wlasnie dlatego ze nie doceniasz swoich adwersarzy stales sie posmiewiskiem tego forum.

Arkadix, 26 Cze 2008, 20:44

Miałem tu nie pisać, zaglądam jedynie żeby sie pośmiać z naszego forumowego błazna (BTW dziwne, że jeszcze komuś się chce gadać z tym przygłupem), ale mnie mogłem się powstrzymać - tak jest, Warszawska, jest nas co najmniej dwóch :)

pozdrawiam,

Andy

Gość

(Konto usunięte)

>Arkadix, 26 Cze 2008, 20:44

>Miałem tu nie pisać, zaglądam jedynie żeby sie pośmiać z naszego forumowego błazna (BTW dziwne, że

>jeszcze komuś się chce gadać z tym przygłupem), ale mnie mogłem się powstrzymać - tak jest,

to się nazywa nerwica natręctw i można to leczyć, nie martw się...

Nie znalazłeś jeszcze odpowiedzi na moje proste pytanie ?

Ja tez mialem tu nie pisac, ale pewnie niektorzy sie ze mna zgodza - ja zadnych wyzszych uczelni i dyplomow z elektroniki nie potrzebuje, jest to moje hobby i uwazam, ze skoro moge uslyszec roznice pomiedzy dwoma takimi samymi koncowkami rozniacymi sie zasilaniem i kondami tzn, ze jednak ten audiofilizm to zadna magia, ale jak wczuwam sie wieczorkiem w dzwieki to wtedy czuje sie magicznie. Nic mnie nie obchodzi, czy to zludzenie, czy tez nie, wazne jest to, ze odpoczywam przy tym i jestem szczesliwy... - wlasnie tak Panie Pawle wiekszosc forumowiczow i ludzi na swiecie traktuje to wlasnie "zludzenie"...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

XYZPawel

>Nie słyszałeś o IQ ? To jest to, czego brakuje wielu "mędrcom" na tym forum. Mam myśleć, że Tobie

>też ?

>Po co chcesz biedaku oscyloskop przykładać do głowy... ?

>Poza tym co ma piernik do wiatraka ? Nie stać Cię na mądrzejsze prowokacje ?

Słuchaj, po pierwsze - nie użyłem w żaden sposób, żadnego obrażającego ciebie słowa. To "biedaku", świadczy o twoim chamstwie i buractwie. Po drugie - IQ nie jest miarą głupoty, choć w twoim przypadku pewnie mogłaby nią być. Iloraz inteligencji, nie ma nic wspólnego z "umiejętnością" wypowaiadania takich pieprzonych bzdur.

MariuszH, 26 Cze 2008, 23:15

>XYZPawel

>>Nie słyszałeś o IQ ? To jest to, czego brakuje wielu "mędrcom" na tym forum. Mam myśleć, że Tobie

>>też ?

>>Po co chcesz biedaku oscyloskop przykładać do głowy... ?

>>Poza tym co ma piernik do wiatraka ? Nie stać Cię na mądrzejsze prowokacje ?

>

>Słuchaj, po pierwsze - nie użyłem w żaden sposób, żadnego obrażającego ciebie słowa. To "biedaku",

>świadczy o twoim chamstwie i buractwie. Po drugie - IQ nie jest miarą głupoty, choć w twoim

>przypadku pewnie mogłaby nią być. Iloraz inteligencji, nie ma nic wspólnego z "umiejętnością"

>wypowaiadania takich pieprzonych bzdur.

Nie, to jest IG - Iloraz Glupoty i jest sygnalem cyfrowym, taki prosty jak w CD a tak potrafi namieszac :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość

(Konto usunięte)

MariuszH, 26 Cze 2008, 23:15

>XYZPawel

>>Nie słyszałeś o IQ ? To jest to, czego brakuje wielu "mędrcom" na tym forum. Mam myśleć, że Tobie

>>też ?

>>Po co chcesz biedaku oscyloskop przykładać do głowy... ?

>>Poza tym co ma piernik do wiatraka ? Nie stać Cię na mądrzejsze prowokacje ?

>Słuchaj, po pierwsze - nie użyłem w żaden sposób, żadnego obrażającego ciebie słowa. To "biedaku",

>świadczy o twoim chamstwie i buractwie. Po drugie - IQ nie jest miarą głupoty, choć w twoim

>przypadku pewnie mogłaby nią być. Iloraz inteligencji, nie ma nic wspólnego z "umiejętnością"

>wypowaiadania takich pieprzonych bzdur.

Na drugi raz nie zadawaj głupich pytań. Pytania też trzeba umieć zadawać.

Gość

(Konto usunięte)

neomammut, 26 Cze 2008, 22:25

>pomiedzy dwoma takimi samymi koncowkami rozniacymi sie zasilaniem i kondami tzn, ze jednak ten

>audiofilizm to zadna magia,

to by była magia

>ale jak wczuwam sie wieczorkiem w dzwieki to wtedy czuje sie magicznie.

>Nic mnie nie obchodzi, czy to zludzenie, czy tez nie, wazne jest to, ze odpoczywam przy tym i jestem

>szczesliwy...

super. Przy innym wzmacniaczu czułbyś się równie magicznie ;) Ale postaraj się nie wprowadzać w błąd innych ludzi swoimi "radami" na temat sprzętu. Bo tylko napędzasz naciągaczom klientów. Nic więcej.

Ile kosztuje ten lek co leczy z audiofilizmu? I niech zgadnę kto jest jego dystrybutorem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Przy innym wzmacniaczu czułbyś się równie magicznie ;) Ale postaraj się nie wprowadzać w błąd

>innych ludzi swoimi "radami" na temat sprzętu. Bo tylko napędzasz naciągaczom klientów. Nic więcej.

innych? tutaj każdy tak ma oprócz Ciebie.

nie walcz z wiatrakami, idź do laryngologa.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 27 Cze 2008, 00:09

>Ile kosztuje ten lek co leczy z audiofilizmu?

"0"

>I niech zgadnę kto jest jego dystrybutorem.

tutaj ja :) A nazywa się: poprawnie zrealizowany ślepy test. Zaaplikuj sobie, jest za darmo. No dobra, trochę roboty.

Przy wzmakach: dwa wzmaki, przynajmniej jeden musi mieć regulacje balansu. Ustawiasz poziomy wzmaków i kanałów L i R, z dokładnością do 0,1 dB (jak potencjometr tego nie umożliwia to kiszka, bez tego ślepy test nie będzie ślepy). Zmieniacz i jechane :)

tu jest podane ile musi być prób i ile musi być prawidłowych, aby zaliczyć test.

http://en.wikipedia.org/wiki/ABX_test

Sprawdź swoje uszy :)) A może zdasz ? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.