Skocz do zawartości
IGNORED

Standy głośnikowe Rogoza -Audio ???

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

>umka

Masz podstawki pod SHL5 o wysokości 36cm? Czy słuchasz najczęściej siedząc na sofie? Dlaczego wybrałeś taką wysokość? Czy nie przeszkadza Ci, że wysokotonowce masz poniżej uszu...

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Mam 36cm plus 4cm granitu, siedzę na fotelu marki Ikea,a i tak wysokotonowce mam minimalnie powyżej uszu. Wyżej wyglądałoby kiszkowato, a na dodatek pokój ma tylko 205 cm wysokości. Niestety tak jak Gutekbul trzeba stroić sprzęt do posiadanego pomieszczenia. Czasami wydaje się, że to nie ma racji bytu, ale jest to wynikiem wielu prób.

pozdr.

• 2 tygodnie później...

>>gutekbull

Co sądzisz o takich standach pod twoje Utopie Mini??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 1 miesiąc później...

Wczoraj miałem okazję wypróbować Blue Tacka pod swimi monitorami. Generalnie jest zdecydowanie lepeij niż było. Poprawiła się precyzja i stabilność dźwięku i to słychać wyraźnie. Poza tym zmniejszyło się ryzyko spadnięcia kolumn.

Generalnie trzeba dobrze docisnąć kolumny do standów, tak aby warstwa blue tacka była możliwie cienka - nie ma wtedy efektu odbierania energii.

• 3 miesiące później...

"Zostały wypełnione w ok.60% audiofilskim piaskiem Bałtyckim ,

bezpośrednio z pod Klifu Orłowskiego.

Co najważniejsze ,świetna duża scena, dźwięk oderwany od kolumn i kontrolowany bas, całościowo bardzo dobrze"

nie mogę się powstrzymać :) to na poważnie ?

Tu nie chodzi o standy a o piach i miejsce, z ktorego zostal przywieziony.

Zartuje standy tej firmy wygladaja naprawde przyzwoicie i nie kosztuja majatku.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

bałtycki piasek wcale nie jest audiofilski, za dużo w nim soli i jodu, ponaddo miał częsty kontakt z wodą

najlepszy piasek do zastosowań audiofilskich (czarny piach) jak wiadomo występuje na pustyni Kara Kum w Turkmenistanie ...

• 2 tygodnie później...

może ktoś próbował podkładać miedzy kolce a podłogę/stand ryzę papieru do drukarki?

Miałem kłopot z dudniącym basem w pokoju 15m2. Kolumny Rogers LS55 (bardzo lekkie skrzynki)

dociążyłem płytą granitowa, miedzy kolce a podłogę „świeżą” ryzę papieru i problem znikł.

Wiem że większość odbierze to jako adiofilskie świętokradztwo ale u mnie pomogło :-)

STREET=>

Świetnie wyglądają ,ale pewnie drogie ??

Co do piasku to ten Orłowski jest najlepszy , przetestowałem kilka innych miejsc naszego wybrzeża

i np.taki piasek z Hela to kompletna kicha , bas się rozłazi ,średnica jakaś wąska .......eeeee

Władkowo znowu wysokie się rozmywają za to bas monstrualny !!

Co do piasku z pod klifu Orłowskiego ,tego najlepszego to jestem w stanie załatwić każdą ilość,

cena do uzgodnienia .

>STREET=>

>Świetnie wyglądają ,ale pewnie drogie ??

Nie ma rzeczy dorgich, są tylko takie na które nas stać, albo nie ;)to taka mała dygresja

A co do cen to nie są najniższe i wynoszą kolejno:

Beech: $399 per pair

Walnut: $450 per pair

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Odsyłam po informacje na strone producenta. Zdjęć dokładnych tam nie ma zbyt wiele ale znalazłem jeszcze dwa. Ze zdjęć wynika że to standy dedykowane pod Sonus Faber Concertino.

Ukryta Zawartość

post-15842-100004070 1234455255_thumb.jpg

post-15842-100004071 1234455255_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.