Skocz do zawartości
IGNORED

Komora balastowa-gdzie dostać balast?

sir.jax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów-audifilii :o)

Jestem od wczoraj posiadaczem nowych Eposów M15.2, które posiadaja komorę balastową.

Wiem, że warto je dociążyć(utwierdził mnie w tym osobiście jeden z recenzentów znanych gazet)Kontaktowałem się z Troksem "ołów" odpada bo wymogi/normy unijne zabraniają, jest jeszcze piasek, ale z tym trzeba uważać. Więc stawiam pytanie, czy ktoś wie gdzie można zakupić taki piasek lub balast żelowy w kulkach za rozsądne pieniądze?

Proszę podzielić się informacjami na ten temat.

P.S.

Mam jeszcze TDL RTL 3 na sprz.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

ja stoję przed tym samym problemem. póki co opcja 1 to balast dla nurków, opcja 2 to piasek do akwarium a opcja 3 to coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i sam nie wiem...

Ukryta Zawartość

Hej :)

Nie dajmy sie zawriowac,to tylko piasek !Moze byc z plazy(jest ok ,bo brak pyłu )albo jakikolwiek inny.Wypraz w piekarniku i przesiej przez sita ,jezeli chcesz miec tylko konkretna frakcje.

Ołow mozna kupic tanio w wulkanizacji.Nalezy potrzymac w rozpuszczalniku aby sie odkleiła guma.Umyc i pociąc(jezeli chcesz ).Mozna tez kupic w sklepie metalowym nakretki.Niektorzy mieszaja je z piaskiem.Ale zawsze wsypujemy balast nie wprost do obudowy ale do wlozonego tam wczesniej worka (np na smieci-taki super mocny ).I wtedy te wszystkie pierdoly o specjalnie wypalanym piasku aby juz nigdy nie nabrał wilgotnosci mozna wsadzic spowrotem gardlo wszelkiej masci naciagaczom!

Powodzenia :)

CharlieStereon

Też to brałem pod uwagę, ale to są krążki najlepiej nadają się do standów i stolików-myślałem o swoim stoliku żeby nimi wypełnić rurki.

Toni.

Masz rację też tak słyszałem zresztą od p.Marka z Audio Systemu, TROKS ma taki piasek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) hmm "SORTOWANY".

Słyszałem właśnie żeby bezpośrednio nie wsypywać, narazie głośniki się wygrzewają później będzie granit pod a na końcu balast zdążę do tego czasu wrócić z nad morza zobaczymy może coś wymyślę.

Audio Forte na swojej stronie nie ma nic w ofercie, chociaż p.Marcin z TROKSA też mi wspominał o nich i tym żeliwnym balaście. Ale koszt jest całkiem całkiem, bo za 1 litr/4,3kg-80zł

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Panowie, robiłem porównania z różnym balastem ( "ruchome piaski" z Łeby, srut owłowiany i zwykły paiasek z "Leroya") i co? i nic bo nie ma żadnej róznicy - bynajmniej ja nie słyszę. Zdecydowałem się na ten piasek z marketu LM ponieważ koszty są niesamowicie niższe od pozostałych a przy tym zdrowy rozsądek przemawia.

Do 2 metalowych stendów, gdzie są po 3 profile o wymiarach 10*10*60 cm, wsypałem 2 worki po 25 kg - całkowity koszt to tylko 15 pln.

Dla zainteresowanych powiem, że jest to piesek kwarcowy Kreisel. Stuktura drobna i sucha.

Należy pamietać jedną ważną rzecz - dobre zabezpieczenie przed wilgocią ( podkładki gumowe na srubach bądz jako całość - korek gumowy)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Sprzedam każdą ilość piasku audiofilskiego prosto z plaży - spod Klifu Redłowskiego.

Piasek czyściutki, pachnący przepłukany przez fale Bałtyku.

Cena do uzgodnienia ;-) Przy większych ilościach rabat.

wkamil=>

a ja mam zezwolenie (koncesję );-) ;-)

Dla prostego rachunku proponuję 100zł za kg. w Warszawie takiego nie macie !!!

Wczoraj tam byłem, jakiś "osioł " kupował lakierowane muszelki - więcej takich mądrych było,

siedzieli na plaży i czekali na słońce ;-)Zapłacone trzeba odsiedzieć, a chłodno było jak diabli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.