Skocz do zawartości
IGNORED

a co na to profesor Bartoszewski?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co na to odpowie profesor Bartoszewski?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44500-a-co-na-to-profesor-bartoszewski/

Czy musi odpowiadać na każde głupie pytanie?

A swoją doga to można by zapytać Szwajcarów czy już oddali zrabowane pieniądze z kont bankowych ofiar Holokaustu.

anastazy

widzisz anastazy jak człowiek durny to i w głupstwa uwierzy

to takie rewelacje jak wasze o okrągłym stole i ubekach obalających komunizm w Polsce.Bartoszewski już się wypowiedział....matołki....

>widzisz władz jak człowiek durny to i w głupstwa uwierzy, albo pojmuje świat wprost. Tym bardziej to dziwne, że ów apologeta czystości intencji władzy ustępującej rozgłasza, że brakowało jej profesjonalizmu, szczególnie w zakresie służb, co w przypadku importu know-how ze wschodu było n i e d o p o m y ś l e n i a. Więc nie obrażaj służb, bo były dobre i dzięki nim sporo ludzi ma dzisiaj więcej niż godziwe utrzymanie, i to nie tylko wprost, jak choćby twój ulubiony IPN. ;-)

ulitowałem się nad tobą, bo nudno w pracy rozmawiać ustawicznie z mulsem; to cię ożywi :))

zmień perspektywę i wyobraź sobie, że takie pełne pogardy inwektywy (jak "profesor" B.) rzucałby swoim pobratymcom nasz inny krajan, który w odróżnieniu od rzeczonego był autentycznym autorytetem

selektywność dobra jest w radioodbiorniku kulego wladz :)

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Lip 2008, 22:27

>Czy musi odpowiadać na każde głupie pytanie?

>A swoją doga to można by zapytać Szwajcarów czy już oddali zrabowane pieniądze z kont bankowych

>ofiar Holokaustu.

Oddali, nie pamiętam ile miliardów ale "oddali", tym Żydom z Ameryki co to od nas też chcą 60 miliardów. Szwajcarzy oddali więc się ich nie czepiają, podobnie jak Niemców - też "oddali".

My dopóki nie "oddamy" to się nas będą czepiać. Chociażby przez Szwajcarów.

Co ciekawe na razie nie próbują żeby Ukraina im "oddała", twierdzą, że Ukraina za biedna i nic się nie da wyciągnąć. To niesprawiedliwe, chcieli wolności - niech płacą. Dobre sobie - za biedni.

wojciech iwaszczukiewicz, 16 Lip 2008, 21:57

>anastazy

>

>Nie oddali

to może nie oddali z kont, ale "haracz" oddali.

To z kont oddadzą później. A jeszcze później będą płacić rodzinom ofiar za traumę czy jakoś tak, już się o to dopominali. Ta hucpa się prędko nie skończy.

Kradzione złodziej powinien zwrócić.

Tylko dlaczego JA mam zwracać to, co kto inny ukradł?

I dlaczego ktokolwiek ma zwracać ukradzione nie poszkodowanym lecz cwaniakom z różnych szemranych fundacji?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A po za tym to ciekawa koincydencja:

Temat wypływa ponownie, gdy sprawa tarczy rakietowej prawdopodobnie się rypła.

Less is more

wojciech iwaszczukiewicz, 17 Lip 2008, 10:51

>anastazy

>

>Jeżeli oddanie ukradzionych pieniędzy nazywasz hucpą to......

pisałem o haraczach, ale ty tego nie zrozumiesz jak sądzę

>anastazy, 17 Lip 2008, 14:59

>pisałem o haraczach, ale ty tego nie zrozumiesz jak sądzę

No i mamy następnego geniusza którego nikt nie rozumie!

Jestem Europejczykiem.

misimor

Ta sprawa była nagłaśniana kilka lat temu.Banki szwajcarskie przejeły konta ofiar Holokaustu żądając m.in. od potomków świadectw zgonu( Niemcy jak wiadomo w obozach zagłady bardzo skrupulatnie wydawali karty zgonu!).

Szwajcarzy byli jeszcze w inny sposób umoczeni w Holokaust,okazało się,że bardzo skwapliwie pomagali w transporcie Żydów do obozów zagłady.Pociągi z nieszczęśnikami z południa Europy jechały przez terytorium Szwajcarii przy milczeniu władz!Tak więc nie mają oni moralnego prawa do pouczania i egzaminowania innych nacji w kwestii uczestnictwa w Holokauście.

anastazy

Organizacje Zydowskie w USA domagają się zwrotu zajętego po wojnie mienia a nie odszkodowania za Holokaust (za który Polska nie ponosi odpowiedzialności)a to zasadnicza różnica.

Mają do tego prawo jak wszyscy niezależnie od narodowości,którym po wojnie komuna zabrała mienie.

Albo się jest za prywatną własnością albo za złodziejstwem!

>> wojciech iwaszczukiewicz, 17 Lip 2008, 22:09

Szwajcarzy to praworządna nacja - i nie dziwię się niechęci banków wydawania pieniędzy osobom nie będącym właścicielami rachunków. A co jeżeli syn przyszedłby wypłacić kasę ojca, rzekomo nieżyjącego, a następnie przychodzi ojciec żądając pieniędzy ze swojego rachunku? Kto chciałby trzymać pieniądze w takim banku? Albo przychodzi jeden syn, wypłaca kasę a następnie przychodzi drugi robiąc wielką awanturę że jemu też się należy. Właśnie unikaniu tego rodzaju sytuacji służą w cywilizowanych krajach takie procedury prawne jak postępowanie spadkowe.

Poza tym - z tego co mi wiadomo istnieje w polskim prawie procedura uznania osoby za zaginioną a następnie zmarłą, i trwa to bodajże 10 lat z tego co pamiętam. Ciekawe czy taki papier zostałby przyjęty przez szwajcarski bank?

Nowy2, 16 Lip 2008, 13:16

"zmień perspektywę i wyobraź sobie, że takie pełne pogardy inwektywy (jak "profesor" B.) rzucałby

swoim pobratymcom nasz inny krajan, który w odróżnieniu od rzeczonego był autentycznym autorytetem

selektywność dobra jest w radioodbiorniku kulego wladz :)"

Nowy2 poczekam na twoją ewolucję i może jako Nowy3 zauważysz różnicę pomiędzy poprawny a przyzwoity

"„W ostatnim dwudziestopięcioleciu konsekwentnie wykorzystuje każdą możliwość do działalności antykomunistycznej, dostosowując jej formy i metody do aktualnej sytuacji politycznej w kraju”. (Z notatki służbowej dyrektora Departamentu III MSW płk. Henryka Piątka, 29.09.1970 r.)"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Redaktor, 17 Lip 2008, 19:20

>"Tylko dlaczego JA mam zwracać to, co kto inny ukradł?"

>

>Tylko, jeśli korzystasz. To chyba uczciwe?

A to będą zwracać tylko Ci co korzystali?

Przepraszam, myślałem, że na zwroty i odszkodowania zrzucą się wszyscy podatnicy.

W jaki sposób ustali się, czy ktoś korzysta, czy nie? W jaki sposób od korzystających ściągnie się odpowiednie środki? Jak rozliczy się ich nakłady na utrzymanie mienia? Remonty?

Jak to ma się do takiego pomysłu prawnego jak zasiedzenie? - Dobrze znanego również w USA.

Przedawnienie roszczeń?

Less is more

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.