Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

<br />kto może polecić wzmacniacz grający na poziomie Rotela 990<br />
a dokładnie jakie przemyślenia?

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Krell KAV-300i - jeśli trafisz na zadbany egzemplarz - nie zostawi miejsca na wątpliwości.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

kto może polecić wzmacniacz grający na poziomie Rotela 990.

To chyba zakrawa na kpinę. Gość w klubie Rotela pyta się o inny wzmacniacz... A następny kolega odpisuje, że Krell... Ja Tobie odpowiem kup sobie Unitrę z kolumnami Unitra będzie grać wytrawnie. Jeszcze do tego polecam betonową nalewkę za 4,50 i będzie gitara.

Masz tupet kolego.

ale "rotel 990" (rb-990bx bo chyba o tego chodzi....) to końcówka mocy , nie zintegrowany wzmacniacz....

co do krella kav300 - on jest droższy o ponad 2000zł od "rotel 990" - czyli to ni ten półap cenowy :( - za tego krella to dwie rb990 by sie spokojnie kupiło i jeszcze na dobre kable i kilka/naśćie płyt by zostało :):P

?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wielu ludzi szuka sprzętu, miarkują na Rotel. Wielu z nich ma pytania czy zagra dobrze punk rock czy zwykły czy diaboliczny metal. Więc opisałem, że seria 8xx zagra taką muzę. Kto ma jakiś problem? To wszystko zostanie na forum dla potomnych. I niech wiedzą co ktoś ma czy miał takie wzmacniacze w odsłuchu. A miałem ich wiele.

To spytam merytorycznie: kto może polecić wzmacniacz grający na poziomie Rotela 990.

Przedewszystkim -.....Do jakiej kwoty? - kolego? i czy bierzemy pod uwage też końcówki mocy (któeą to r 990 jest) czy tylko integry?

Edytowane przez szymek20

?

<br />Ale bez Krissa było by nudno Arni. <br />
DOKŁADNIE Oczywiście wcześniej to był taki mały żart czekałem jak szybko zareagujesz.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Kriss, po wywodach na temat trzeszczących 971, kompletnie nie interesuje mnie twoje zdanie i rady :-)

Nigdy kolego nie napisałem, że 971 trzeszczy. Gra natarczywie górą i to mi nie pasowało. Dotyczy się to także 971 MK2. Mi w ucho nie wpadł. I nie pisz bzdur, bo sądząc teraz po twoich wpisach szukasz prowokacji.

Przedewszystkim -.....Do jakiej kwoty? - kolego? i czy bierzemy pod uwage też końcówki mocy (któeą to r 990 jest) czy tylko integry?

Przestań Szymek to prowokator.

Ok - w takim razie "wracamy do tematu" ......:)

Chciałbym nadmienić, iż z Szymkiem wymieniamy sobie potencjalną muzykę, która tylko i wyłącznie brzmi na Rotelach:)

Szymek, a próbowałeś kiedyś Metal Church z płytą The Dark? Może Ci podejdzie:)

https://www.youtube.com/watch?v=ieeaT7P-krE

wg mnie 3 i 4 utwór kiepskawe - reszta albumu okej... - tyle w skrócie , ale chyba nie na dłuższą mete jak dla mnie..... - preferuję chyba inne podgatunki tego typu muzyki.... np podawany wyżej judas ......

Edytowane przez szymek20

?

Koledzy Rotel to przecież tylko rock.

Witam

Ma nadzieje że nie będzie miał kolega mi za złe, jak kabelki już wygrzane?

Zapraszam do podzielenia się swoją opinią

http://www.audiostereo.pl/klub-kabli-kimber_123906.html

Pozdrawiam

Tomasz

Koledzy z tym rockiem to też taki żart takie stereotypy chodzą po internecie .Rotel to uniwersalność ,rotel gra wszystko albo dobrze albo bardzo dobrze .

Koledzy z tym rockiem to też taki żart takie stereotypy chodzą po internecie .Rotel to uniwersalność ,rotel gra wszystko albo dobrze albo bardzo dobrze .

Kolego Tomasz dzięki za informacje na temat kimberków wszystko tak jak pisałeś .

Koledzy sobota a w sobotę wieczorem słuchamy Rotela i pijemy piwko , piwko ,piwko , piwko i słuchamy Rotela.

spox

piwko piwko i... "blind..... :( - pijany" :)

a skoro pijany to nie może zabraknąć utworu:

blind in texas (pijany w texasie) :):

https://www.youtube.com/watch?v=RG69PMDBfaE

który to nawiasem mówiąc (na mym rotelu - oczywiśćie) - brzmi świetnie!

zresztą dwa pierwsze albumy tego zespołu (wasp i the last command) to dla mnie takie "mini kopalnie hitów" ....:)

Edytowane przez szymek20

?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Właśnie, co ja się tych roteli nasłuchałem w rocku i metalu. Rotel bardzo dobrze sprawuje się w muzyce typu: Michael Jackson, Alphaville, UltraVox, w muzyce reagge typu Bob Marley. We wszystkich folkowych nagraniach typu Bob Dylan. Paul Simon & Garfunkel. W muzyce takiego typu jak Pet Shop Boys, Modern Talking czy La Bouche. Wiele wymieniać. Każdy z Roteli to pięknie zagra. Natomiast w metalu i ciężkim metalu typu Celtic Frost tylko i wyłącznie seria 8xx. Ktoś ostatnio pytał mnie się na priva czy model 820AX nadaje się do Punk Rock na 10 m2 Napisałem żeby kupował w ciemno. I się nie przejechał.

który to nawiasem mówiąc (na mym rotelu - oczywiśćie) - brzmi świetnie!

zresztą dwa pierwsze albumy tego zespołu (wasp i the last command) to dla mnie takie "mini kopalnie hitów" ....:)

Ale żeś teraz wyjechał. Zajebiste:) ł

Nie no idę po parę piwek. To nie żart:)

Natomiast w metalu i ciężkim metalu typu Celtic Frost tylko i wyłącznie seria 8xx. Ktoś ostatnio pytał mnie się na priva czy model 820AX nadaje się do Punk Rock na 10 m2 Napisałem żeby kupował w ciemno. I się nie przejechał.

tylko troche ciężko obecnie zdobyć coś wysokiego z tej seri... np. 2x rb 880 - toż to trudniejsze do kupienia niż taki rhb-10 !!! :(

bardzo też mi sie podoba rhb-05 (ot taki mały "naleśniczek")

http://www.usaudiomart.com/details/649064986-rotel_michi_rhb05_power_amp/images/588087/

?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Panowie czy tam Panie??? Są takie tutaj? Mam propozycję na głosowanie. Lidera klubu Rotela, co wy na to ? ( kupiłem sobie piwko, no kilka i już jestem) Kto na kogo oddaje głos, założyciel klubu żadko wpada a trzeba mieć lidera. Łapa w górę kto za żółtą puszką :)

No dalej Bojownicy, śmiało!!!

Lub kto za niebieskim grubasem w rozczochranych włosach?

Oczywiście trzeba się bawić i pić co komu smakuje to tak jak z kobietami jedni wolą blondynki drudzy szatynki a ja lubię wszystkie ładne.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Nie ma żadnych liderów tak jak napisał Arni lider jest jeden. ROTEL... No i oczywiście piwko j kie kto sobie zażyczy ;)

Oczywiście trzeba się bawić i pić co komu smakuje to tak jak z kobietami jedni wolą blondynki drudzy szatynki a ja lubię wszystkie ładne.

Wszystkie ładne? No to mamy podobne gusta:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.