Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Właśnie , bo ciężko go gdzieś dorwać , dobry model i mogłem go sobie zostawić by przyłoić , lubił tak grać .

Oj rydzu nawet nie wiesz ile czasu już szukam tego wzmaka w dobrym stanie. Jak by ktoś gdzieś go zobaczył to dawać zaraz znać.

Kriss to dla znajomego,pytał o takie cosik a jest wdobrej cenie.

Co do drugiego pytania to naszła mnie zmiana tak to bywa i zobaczymy co z tego wyniknie :)Rok przy jednym wzmaku to dla mnie dłuugo,heheh

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Co do drugiego pytania to naszła mnie zmiana tak to bywa i zobaczymy co z tego wyniknie :)Rok przy jednym wzmaku to dla mnie dłuugo,heheh

A ja jestem zdania, ze jak Ci coś gra i jesteś zadowolony to lepiej nie kombinuj bo możesz wszystko spierdaczyć. Zmienisz wzmaka to Ci kolumny znowu nie będą pasować, zmienisz kolumny to znowu wzmacniacz. I system się posypie. I znowu będziesz szukał. Nie rób głupstw, no chyba, że Cię na to stać :)

Taki tok myślenia wydaję się rozsądny ale co mam powiedzieć skoro uszy domagają się czegoś nowego :)

Właśnie testuje moon neo 250i do poniedziałku raczej go nie zostawię bo jak zauważyłeś musiałbym jakieś ProAc,PMC czy Audio Physic zestawić z nim.

Łokmen Saba

Gość rydz

(Konto usunięte)

No bo Chario do ciemnych kolumn raczej nie należą, a u Ciebie grał dobrze, stąd ten wniosek :)

Moim zdaniem ani ciemne ani jasne , grają czysto / dżwięcznie na górze , ale nic nie boli , nie kuje , nie sypie sybilantami , i od wielu kolumn wyróżnia je lekkie zmiękczenie i plastyczność jaką pokazują .

Tak więc można je spiąć nawet z tzw " suchetnikami " oczywiście RA-870 do takiego grania brakuje , no i Copland którego uważam za neutralnie / czysto grający wzmacniacz , świetnie jak dla mnie zgrał się z Chario , swoje robi też żródło .

Wiesz jak to jest , zestaw X dla mnie będzie gral dobrze , komuś innemu już nie koniecznie , gusta / pomieszczenia / ustawienia itd itd . :)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

nie sypie sybilantami , i od wielu kolumn wyróżnia je lekkie zmiękczenie i plastyczność jaką pokazują .

No właśnie plastyczność i brak sybilacji na górze, dlatego wiem że Chario z Rotelami bardzo ładnie się zgrywają już sittek o tym mi wspominał. Ale do Metalu w szybkich i czadownych kawałkach raczej by się nie nadawały. Podejrzewam, że nie było by tego rotelowskiego pierdolnięcia i mogły by się pogubić. Ale coś za coś jak to się mówi.

Wiesz jak to jest , zestaw X dla mnie będzie gral dobrze , komuś innemu już nie koniecznie , gusta / pomieszczenia / ustawienia itd itd . :)

A na tym to ja już się nie raz przejechałem. Nie zaufam nigdy żadnej opinii nawet od samego audiofilskiego króla, dopóki sam nie usłyszę :)

Edytowane przez Kriss 73

Panowie, spotkała mnie dość dziwna rzecz . Mam nadzieję, że ktoś z Was też się z tym spotkał, bo inaczej znaczyłoby to , że dobijają się do mnie jakieś moce z drugiej strony .... ;)

Mianowicie, nie dalej jak w niedziele słucham sobie mojego Rotel'a RA-12, gra radio internetowe z odtwarzacza sieciowego i nagle następuje bardzo duży skok dźwięku, znaczy odtwarzacz sam sie bardzo podgłasza, do tego stopnia , ze moja szanowna małżonka " lekko zbladła ".

Oczywiście zaraz przyciszyłem, wyłączyłem wszystko, odczekałem kilkanaście sekund , co by obwody sie " zresetowały " i po włączeniu wszystko działało jak należy.

I teraz rozkminiam kilka opcji:

- albo był jakiś impuls z sieci internetowej ...... ?

- albo jakieś przepięcie w sieci energetycznej ..... /

- albo pilot jakoś autonomicznie wysłał " zły" impuls do wzmacniacza....... ?

- albo nadaje sie sprawa do serialu " Archiwum X "...... ?

robiz

Edytowane przez robiz

Voodoo Audio ;-))

Pierwsze dwa można wykluczyć, pozostałe możliwe...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Voodoo Audio ;-))

Pierwsze dwa można wykluczyć, pozostałe możliwe...

no własnie, cuda panie , cuda.

Potencjometr w tym Rotelu, jest bez skali, czyli kręci sie w kółko, tak więc nic nim " fizycznie ' ruszyc nie mogło.

Chyba dam na ofiarę , co by " ktoś bardziej świety " sie za mna wstawił... :)

robiz

0wink.gifkaplan.gif

Nie zaszkodzi i może stereofonia się poprawi?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Też kiedyś miałem zagwozdkę.

Brat wynajmował mieszkanie i można było pilotem od tv ściemniać światło w pokoju!?

To było na analogowym ściemniaczu i do dziś nie wiem jak to trybiło.

Jeżeli u Ciebie nastąpiło stopniowe zwiększanie głośności to można to jakoś wytłumaczyć wpływem z zewnątrz ale jak był skok to może coś inside?

Edytowane przez klecha

Czyli cały czas mamy " trop " pilota. Aah te piloty, to samo zło ;)

Bez nich swiat byłby lepszy... :)

A u Ciebie to faktycznie ciekawe. pilot tez działa na fale radiowe, tylko że włącznik nie miał odbiornika jak sądzę ?

robiz

włącznik nie miał odbiornika jak sądzę ?

To był zwykły analog z pokrętłem (jakieś 15 lat temu)...

• 2 tygodnie później...
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Widziałeś Tomi : http://allegro.pl/koncowka-mocy-hi-end-sony-ta-n77es-unikat-i6132701286.html

Ale z ceną to chyba trochę przypierdolił. Wykorzystują dranie, że to unikaty.

Widziałem, już tydzień jak wisi na all... troszkę poobijany a cena uuu to z księżyca hiba

Ostatni mój zakup, stan sklepowy i za połowę ceny, którą wołają na naszych aukcjach ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

TC-K870ES wykonanie i dizajn przepiękny, ale jeśli chodzi o brzmienie to ten poniżej TC-333ESL gra ładniej, jak je usłyszałem poraz pierwszy to sam nie wierzyłem własnym uszom że tak mogą grać kaseciaki, mam jeszcze w domu kilka innych, ale te to są perełki jeśli chodzi o brzmienie ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Teraz mi się coś przypomniało kiedy przeglądałem kolumny. Kiedy jeździłem z RA 1070 szukając głośników by utemperować jego niechlubną górę ;-) podłączyli mi kolumny Indiana Line Musa 505 i było nie najgorzej pisałem już o tym. Ale nie o to chodzi. Podpięli mi na koniec (nie brałem ich pod uwagę gdyż do mojego pokoju to za duże kolumniska) JBL Arena 180. Z tymi kolumnami RA 1070 zagrał całkiem całkiem. Podobało mi się. Choć nie są to jakieś audiofilskie kolumny i stereofonia nie jest na jakimś super poziomie to te głośniki pasują do tego Rotela jeśli ktoś nie dysponuje dużym budżetem. Byłem na prawdę pod wrażeniem słysząc jak JBL-ki zgasiły sybilanty na tymże wzmacniaczu. Wsadzony jest tam 25 mm jedwabny tweeter. Kolumny mają lekko ocieploną średnicę co zapobiegło w połączeniu z 1070 suchości na tejże średnicy. Można by śmiało stwierdzić iż po wygrzaniu pojawiłaby się niechybnie plastyczność. Śmiało można słuchać na nich ciężkiego rocka np. Dio, Rainbow, Black Sabbath czy Deep Purple. Z metalu Iron Maiden czy Metallica również wypadła nieźle. Nie superbombowo ale nieźle, czyli dobrze -;) Jest i konturowy bas wcale nie mały jak i pierdolnięcie perkusji. Więc świeżo upieczonym właścicielom 1070 sugeruję żeby wzięli je też pod uwagę kiedy rozpoczną swoje poszukiwania. No chyba, że dysponują sumą o wiele większą, ale to nie znaczy, że do tego Rotela znajdą odpowiednie kolumny choćby dysponowali kwotą nawet 40 tyś złociszy -;) kto go miał ten wie o co biega. No to tyle. Szkoda tylko, że na tym portalu mi nikt nigdy nie dawał żadnych propozycji. Zawsze tylko Dynaudio i Dynaudio -:) A teraz kiedy Rotele mam już za sobą to niech się w duże D pocałują -;)

Zresztą jeszcze nie wiem czy za sobą.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Cuda niewidy Panowie, co za fantazja : http://olx.pl/oferta/rotel-ra980bx-karton-i-instrukcja-CID99-IDeUf6x.html#6608a376f5

Kolekcjoner kartonów. Nieźle, za karton 200 zł. To ja poproszę sam karton.

Witam ponownie Klubowiczów, dziś do mojego zestawu dołączył gramofon Rotel RP-1500 w pięknym stanie, wymieniony pasek, zmienione okablowanie seryjne na Melodica, wkładka Ortofon 2M Red (w takiej konfiguracji nabyłem sprzęt). Gra w zestawie: przedwzmacniacz Nakamichi CA-5 II, Rotel RB-990BX, kolumny Infinity kappa 6.2i, zestaw kabli Melodica.

post-52815-0-14232400-1461334498_thumb.jpg

post-52815-0-60707300-1461334504_thumb.jpg

post-52815-0-81960800-1461334509_thumb.jpg

post-52815-0-70166400-1461335438_thumb.jpg

Pozdrowienia!

pikny,nie mój temat bo analoga nie posiadam ale pikny jest

ile dał?

Cuda niewidy Panowie, co za fantazja : http://olx.pl/oferta/rotel-ra980bx-karton-i-instrukcja-CID99-IDeUf6x.html#6608a376f5

dobre,fantazja ludzka :)

Łokmen Saba

Stary handlarz, ciąga graty chyba z Holandii.

Jak widać nawet karton ma swoją cenę highendową ;-))

Brać jak ktoś ma znajomych w UK (cena 130f)

Póki fajfokloki odsypiają piątek!

http://www.ebay.co.uk/itm/Rotel-RB-1552-Amplifier-/282007004261?hash=item41a8ed6465:g:-KQAAOSwubRXEiY4

Edytowane przez klecha

Chciałbym wypróbować sobie któryś z tych wzmacniaczy,jakie są rozsądne ceny za RA 980BX i RA985BX ?

A może jakiś inny do kolumn Arcus TM 88.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Jak w idealnym i sprawdzonym stanie to około 1kilo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.