Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Da się, tylko cierpliwości...

Ja akurat oba kupiłem taniej, ino za miedzą.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Tomi te twoje poczucie humoru... he he rozbawiłeś mnie nieziemsko.

Da się, tylko cierpliwości...

Ja akurat oba kupiłem taniej, ino za miedzą.

Cierpliwości cierpliwości. Ja czekam za RA 870 już dwa lata nie mówiąc już o RA 945 i pomału moja cierpliwość się kończy. A żeby kupić na ebayu potrzebna jest jakaś głupia karta do rejestracji, a ja takiej nie mam. To jak mam kupić ?

Lub kto mi kupi ?

http://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-rotel-ra-980bx-komis-myslenice-i6155346014.html Chyba, że taki. Ale ja bym nie ryzykował. Raz miałem od handlarza i dziękuję bardzo. Wszystko niby cacy a jak się później okazało to Phono nie działało. Pamiętacie chyba.

Kuźwa nie wyszedł link.

http://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-rotel-ra-980bx-komis-myslenice-i6155346014.html

<br /> A żeby kupić na ebayu potrzebna jest jakaś głupia karta do rejestracji, a ja takiej nie mam. To jak mam kupić ?<br />

O jakiej karcie myślisz?

Pozdrawiam

Tomasz

Ja mam konto na Ebay-u, nic takiego nie potrzebujesz, kupiłem już tam co nieco, nawet nie musisz mieć powiązane swoje konto bankowe i karty Visa z kontem PayPal, ja zazwyczaj robię dewizowe polecenie wypłaty lub uzupełniam konto PayPal błyskawicznie, Ebay obecnie już nie jest powiązany z PayPal-em

Pozdrawiam

Tomasz

Witam Szanownych Rotelowców. Czy mógłby ktoś zobrazować różnicę pomiędzy tym tunerem:

http://allegro.pl/tuner-rotel-rt-925-vintage-i6146534432.html#thumb/1

a tym:

http://allegro.pl/tuner-rotel-rt-925-i6155454039.html#thumb/1

Dlaczego przy jednym jest VINTAGE ? A może to zwykły "chwyt", co może świadczyć o sprzedającym. Po za tym, jak ten tunerek gra?

Pozdrawiam.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Witam Szanownych Rotelowców. Czy mógłby ktoś zobrazować różnicę pomiędzy tym tunerem:

Obydwa są Vintage. Ich produkcja przypada na końcówkę lat 70-tych. Różnica podejrzewam polega na wyglądzie wizualnym tych tunerów. Spójrz na ten drugi tańszy, coś go zżera. Czarne kropki na froncie i tył- antena na końcówce korozja. A to, ze przy drugim nie napisał Vintage to po prostu wypadło mu z głowy. Jak gra nie wiem. Ale z tym tańszym dał bym sobie spokój. Jak coś kupić to lepiej dołożyć i mieć w lepszym stanie.

Ciekawe jeszcze czemu przy tym pierwszym nie ma tych charakterystycznych bocznych uchwytów.

Lipa ten model powinien mieć boczne uchwyty po bokach. Ktoś je odkręcił heh.

Ten tuner jest wybrakowany daj sobie spokój. Takie śruby na przednim panelu bez żadnych zaślepek czy maskownic ? Lipa.

To jest RT-925 w pełni okazałości:

post-54339-0-18368800-1461910370_thumb.jpg

Edytowane przez Kriss 73
  • Moderatorzy

W jednym z majowych miesięczników audio ma być test nowej topowej dzielonki Rotela.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ironia zbędna :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

W jednym z majowych miesięczników audio ma być test nowej topowej dzielonki Rotela.

Fajowo. Trzeba zalukać.

Łojej aż mnie zatkało - dzielonka to brzmi co najmniej jak rewelacja w osiągnięciach audio. Ciekawe czy wystarczy dla wszystkich ?

A ty co ? Jak cię zatkało to się odetkaj i głupio nie pisz bo mnie to np. interesuje.

Podjal ale sam wiesz jak z czasem teraz u mnie, dopiero moze od polowy kwietnia bede mial czas

W dalszym ciągu szukam kogoś,kto podejmie się naprawy RSP 1098.Kolega Bumpalump chyba się rozmyślił,bo przestał odpisywać .

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

witam,

mam pytanie do użytkowników Rotela.

Mam kolumny JBL 4312e oraz wzmacniacz lampowy na el 34 taniej chińskiej firmy. Od kilku dni mam również pożyczony kombajn ROTEL RCX-1500.

Granie Rotela z moimi kolumnami bardzie mi odpowiada . Przypomina mi trochę granie Krella KAV300i, którego miałem do niedawna.

Chciałbym uzyskać podobne granie jak ten RCX, ale ze wzmacniacza, ponieważ nie chcę takiego uniwersalnego urządzenia.

Proszę o radę, który wzmacniacz zagra podobnym dźwiękiem jak ten RCX1500. Do wydania od 2 do 6 tys.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

mam pytanie do użytkowników Rotela.

Mam kolumny JBL 4312e oraz wzmacniacz lampowy na el 34 taniej chińskiej firmy. Od kilku dni mam również pożyczony kombajn ROTEL RCX-1500.

Weź te JBL i pojedź z nimi do sklepu odsłuchać RA-1570.

Weź te JBL i pojedź z nimi do sklepu odsłuchać RA-1570.

Najlepiej by było ale do najbliższego sklepu z rotelem L nam ponad 100 km ale dzięki za radę już wiem w jakim kierunku iść. Jest do kupienia końcówka mocy i przedwzmacniacz 1550 razem za ok. 6 tyś. Może ten kierunek?

<br />Weź te JBL i pojedź z nimi do sklepu odsłuchać RA-1570.<br /> <br /> <br />

Wzmacniacz klasy D i AB z stajni Rotel mają inne charaktery brzmieniowe, np RB-1072 & RB-1070

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jest do kupienia końcówka mocy i przedwzmacniacz 1550 razem za ok. 6 tyś. Może ten kierunek?

Jaka końcówka ? Jeśli RB-1552 to nie jet to tyle warte. Chyba, że 1582. Ale i tak musisz odsłuchać.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wzmacniacz klasy D i AB z stajni Rotel mają inne charaktery brzmieniowe, np RB-1072 & RB-1070

Jak wiemy wszystkie serie grają inaczej. Podałem koledze tylko przykład wzmacniacza, który jest dostępny w salonie do odsłuchu. Czy seria 10 czy 15 to i tak jasne wzmacniacze, jego kolumna ma tweeter aluminiowy i prawdopodobnie mnie by się nie podobało takie granie. Choć do końca nie jest to powiedziane, że tak musi być. Odsłuchiwałem 1570 z Bowersami z wyższej półki i było całkiem całkiem. Niektórym może się spodobać.

Nie chodziło mi o serie, ani o to że 9xx gra ciemniej i mniej kontrolowanym basem od serii 10xx, ale ot że inaczej grają wzmacniacze klasy D od klasy AB w przypadku Rotela

Jak wiemy kazda firma ma swój charakter brzmieniowy i bardziej to miałem na myśli

<br />Końcówka to 1582<br /> <br /> <br />

To szkoda ja łączyć z przedwzmacniaczem RC-1550

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Nie chodziło mi o serie, ani o to że 9xx gra ciemniej i mniej kontrolowanym basem od serii 10xx, ale ot że inaczej grają wzmacniacze klasy D od klasy AB w przypadku Rotela

Ja wiemy kazda firma ma swój charakter brzmieniowy i bardziej to miałem na myśli

Rozumiem. To jaki zamiennik poleciłbyś do tego RCX-a ?

To szkoda ja łączyć z przedwzmacniaczem RC-1550

Pewnie najlepiej z 1580 :)

<br />Rozumiem. To jaki zamiennik poleciłbyś do tego RCX-a ?<br />

Nie słuchałem ROTEL RCX-1500 ani Krella KAV300i więc ciężko podpowiadać, za to słuchałem i znam dobrze brzmienie RB-1072 i RB-1070, nie będę pisał o brzmieniu, ale brzmienie RB-1070 zdecydowanie jest lepsze dla mojego ucha, z ta końcówka przyjemnie posłucham więcej mojej dyskografii .

Zaś jeśli mowa o wyższych modelach końcówek z stajni Rotel, to w moich testach RB-1090 wygrał brzmieniowo z Krell-em FPB-200

<br />Pewnie najlepiej z 1580 :)<br /> <br /> <br />

Tak, końcówka RB-1582 potrafi przekazać sporą dawkę informacji, RC-1550 tylko by ja zamuliło

Pozdrawiam

Tomasz

Jest na allegro za 2500. Warto? Podobno mało używany, tylko brak oryginalnego opakowania. Od wczoraj cały czas słucham tego rotela rcx1500 i coraz bardziej podoba mi się to granie. Energicznie, czyste, dobrze kontroluje bas. Chyba rotel zaczyna mnie przekonywać do siebie. Rock, metal, pop brzmią super.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.