Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Zbudowany troszku oszczędniej od RA-870 BX. <br />

Dokładnie, taki urok Rotela, z modeli na model zmieniali się księgowi;) a co za tym idziecie, czym nowsze modele tym więcej okrojone i coraz gorszej jakości komponenty walili do środka ;(

Pozdrawiam

Tomasz

<br />I tak wiele osób powie, że starsze modele rotela (i innych marek) to szroty i złomy <br />

Tak! to powiedzą ci naj,naj, znawcy;))

<br />Zbudowany troszku oszczędniej od RA-870 BX. <br />

Jakie dzisiaj mamy postępy w większości firm o masowej produkcji? kiedyś ich logo to było coś, można się był szczycić, a teraz?

Większość firm dąży tylko do jednego, aby ich produkt był jak najtańszy, miał wszystkie możliwe bajery i ładnie wyglądał z zewnątrz, pobyt, podaż gwarantowana!;)HE HE

Jakiego brzmienia można oczekiwać po tym i za tyle??

http://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=qJl1DPcxa59IzCVw6veaXzfLgdFGaMD9qV1H-EXzvixtabUf2z5bfO2TDQvi83iiU7jyMXDNXKKozvbMow1sUCj2o2cFv5mkjnBZWDmYfntf0AfUhFVqagpaoFp8HzickmgRAjgf6KQwTlvOPL7vHSbwadmWDHYSCpKYTlKbrjvIh32v7UNuC14U3Kmk9NCplzS2iCCvQwQHWrln2C3q-d1NG7KNqdaAJKIGlRr9llznH-cHWygiwgZ9RaojFuG2pVBMwlkFDd2BmNB1opPp1LSEHanIbSByYsEQMUswvP6lUEzCWQUN3ZyicZX9MNQLJxQmX-8BGBs%3d

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jakiego brzmienia można oczekiwać po tym i za tyle??

http://www.ceneo.pl/...NQLJxQmX-8BGBs=

spodziewaj sie ultra super detalu że Jezusie :)) hehe

Jakie dzisiaj mamy postępy w większości firm o masowej produkcji? kiedyś ich logo to było coś, można się był szczycić, a teraz?

Pełna zgoda!

Gość rydz

(Konto usunięte)

Foto które wstawił Tomek z RA-870 , to dobry wzmacniacz i gdyby nie bezpośrednie porównania przez kilka miesięcy z wzmacniaczem z tego samego okresu produkcyjnego może został by Rotel , ale to było inne granie.

Gdzieś w temacie doradzałem końcówkę 870 zadbana , chyba za 700 złociszy i dokupienie do niej Pre lampowy , jest możliwości zabawy z końcówką i dżwięk można znaleśc w takiej konfiguracji dobry !

A na co dzisiejszy potencjalny kupiec zwraca uwagę?

Idzie do media markt i patrzy co ładnie wygląda bo przecież wszystko gra tak samo, no chyba, że ma sub to wtedy jest czad.

A jak jest jeszcze wejscie usb gdzie można podpiąć stick i jeszcze radio internetowe..

Czego chcieć więcej i to wszystko za 1699pln.

Taki ra-9xx czy ra-8xx nie ma wejscia usb, nie ma fajnych diodek, ani radia a co najważniejsze przeciez to ku..a nie ma pilota. Ze ja mam dupę podnosić aby ściszyć ???

Słucham muzyki - nie sprzętu.

<br />spodziewaj sie ultra super detalu że Jezusie :)) hehe<br />

Stało się, przekonałeś mnie, właśnie sprzedaje swoje rotele;))

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />A na co dzisiejszy potencjalny kupiec zwraca uwagę?<br />Idzie do media markt i patrzy co ładnie wygląda bo przecież wszystko gra tak samo, no chyba, że ma sub to wtedy jest czad.<br />

Trzeba mieć tylko nadzieję że nie wszyscy dają się ogłupić , szczególnie na dzisiejszą produkowaną budżetówkę która brzmi jak radyjko tranzystorowe z przed lat :))

Ps , głuchota szybko da o sobie znać .

Ale dla większości ludzi (śmiem twierdzić) ważny jest wygląd i aby "radyjko" grało.

Nie ważne jak.

Jak by było ważne to by w media inne marki stały a przynajmniej inne modele.

firm_2294_734353_big.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Ale dla większości ludzi (śmiem twierdzić) ważny jest wygląd i aby "radyjko" grało.<br />Nie ważne jak.<br />

Ależ ja właśnie o tym....:)

Tomek! co za zmyłki z fotkami robisz? :)

Edytowane przez rydz

Tomek! co za zmyłki z fotkami robisz? :)

A która była ( jest) bardziej trafna?

np:???

regaly_magazynowe_2.jpg

Bo raczej takich cacek w markecie nie dożyjemy

krellfpbstereo.jpgKrellkavstack.jpglexiconmc12silverrack.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Wróciłem właśnie od znajomego który ma michi i napędza nim B&W 800d.

Jednym słowem: poezja.

Dlaczego nie stać na mnie b&w??? :)

Naprawdę pięknie to razem gra.

Nawet moja żona potwierdziła, że gra lepiej niż xavian, zwłaszcza w górnych zakresach.

Edytowane przez Croowab

Miałem tą przyjemność i słyszałem te bołersy, świetnie grają i ładnie się reprezentują na żywo, tylko jest jeden mały minus, nie stać mnie na nie;(

Pozdrawiam

Tomasz

k**wa, ze tak sobie przeklnę, czemu mieszkamy w takim biednym zakamarku europy ;( ileż to rzeczy muszę sobie odmówić, abym mógł grosza trochę odłożyć na to moje hobby.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Miałem plan zmiany pieca, ale posłuchałem na razie kilku wzmacniaczy i ...

Chyba musiał bym isć w sprzęty powyżej 10k pln aby było warto

Planowałem podejście do roksan platinium, ale nie wyszło.

Drogo i bez odsłuchu u mnie.

A dzisiaj jak posłuchałem jak gra michi z B&W to stwierdziłem, że nie warto szukać wzmacniacza.

Niestety te diamenciki sa poza moimi możliwościami.

<br />Niestety te diamenciki sa poza moimi możliwościami. <br />

Znam ten bul;( ale trzeba być nastawiony optymistycznie .

Nie wiem co ci poradzić, ja osobiście jestem wrogiem pożyczek, żadne skurwiałe banki nie będę żywiłem i mam nadzieje, że nie będę musiał ich kiedykolwiek żywić, parę lat i zawsze na coś się odłoży.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

bul bul; bul :)

Ale generalnie jest to optymistyczne.

Seria michi jest lepsza naprawdę dobra, i przy referencyjnych przetwornikach gra wybitnie.

A xaviany złe nie sa, a lepiej można zawsze.. ale czy warto ???

Profesjonalna obsługa z RTVeuroAGD

Doradzą który mikser, odkurzacz, pralka , hifi do domu najlepsze :)

Ciekawe czy jest możliwość odsłuchu w domu :)

Chciałbym jeszcze posłuchać tak chwalenego HIENDu od KRELLa.

Jestem ciekaw czy jest na tyle dobry, żeby było płacić tyle za ta marke,

choć czasami jestem klientem Euro to zdecydowanie twierdze że jedynym zainteresowaniem personelu jest wciśnięcie dodatkowej płatnej gwarancji . Ale uwaga znam same przypadki że ta gwarancja "nie działała"

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Żyjemy w POLSCE!!! , więc nic mnie w tym kraju nie zdziwi;(

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jakie kredyty,na audio? Więcej luzu:) poza tym be 800d są drogie nie tylko jak na polskie warunki. Jak się słucha muzyki a nie sprzętu to się mówi trudno i słucha się na tym co się ma i na co nas stać.Ja nawet jabym dziś dostal milion bowersow bym nie kupił. Doceniajmy to co mamy. Ja 980bx mam od pary dobrych lat,na poczatku początki podstawowy wzmacniacz a teraz jako drugi i przejściowy. W zasadzie to ma dużo wad ale zawsze daje rade,choć np taki krell 300i to coś jednak sporo lepszego,rozwiniecie jakości 980 i pójście dalej.Michi to kawal kloca,trzeba to doceniac:)

słuchajcie rozmawiałem też z Lucasem

wychwalacie B&W hmm...

Przeglądałem marktpla, co powiecie o konfrontacji 802 i michi?

http://www.marktplaats.nl/z/b-w-802.html?query=b%26w+802&sortBy=standaard&sortOrder=decreasing#

Zawsze byłem Tannoy holikiem, mam u siebie HI-endy DC8 ale gdyby tak dla odmiany w 802 poszedł,

jakie jest wasze zdanie?

Edytowane przez pawelszuszu
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.