Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem marktpla, co powiecie o konfrontacji 802 i michi?

Jedyna najlepsza rada to posłuchaj sam.

Dzisiaj słuchałem 800d i do jazzu, delikatnego rocka są idealne.

Na chwilę wlączyłem behemotha i, już nie było tego :och:.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

@ kopaczmopa

Dawno tu nie gościłeś więc witam;)

A kto mówi aby brać pożyczkę na sprzęt?

Nie możesz się wypowiadać za wszystkich, to że ty jesteś zadowolony z tego co masz, to tylko tobie zazdroszczę, ale ludziska mają różne potrzeby,

jednego zadowala OPEL a drugiemu i PORSZE nie wystarcza;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Na chwilę wlączyłem behemotha i, już nie było tego :och:.

jak żeś behemota zapuścił to pewnie brakło moczu - to zdaje sie ciężka muza. hehe

Przecież nie będę przy odsłuchiwaniach sprzetu właczał tylko pinków czy lany del rey ?

Fajnie zobaczyć jak gra edath metal, czy disco :)

disco disco to dla mnei wsysko :)

disco disco to dla mnei wsysko :)

ja też nie ograniczam sie, biere wszysko :)

Poważna, disco, rock, pop, jazz

zresztą co tu gadać, jesteśmy audiofilami...

Edytowane przez pawelszuszu
<br />zresztą co tu gadać, jesteśmy audiofilami... <br />

Ja bardziej MELOMANEM;)

PS ; Dzisiaj dobrze mnie ....,wzajemnie;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

<br />Już się nie tłumaczcie :-) <br />

No jak to w życiu bywa, tłumaczą się winni brrrr, chociaż przyznam, że i audiofilem też jestem, jeśli kable słyszę i bardzo je doceniam;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

TomaszE nie będę się wypowiadał w imieniu wszystkich,niech będzie a żeby było w temacie Rotele uznaje za najlepsze budżetowe klocki.Juz paru laikom-kumplom polecalem i docenili,kupili,jakieś podstawowe modele ale nawet oni mówią ze słyszą różnice miedzy rotelem a jakimś denonem czy CA. Ja lubię szkole dynaudio,o ile niższe modele lubiły się z fotelami to do wyższych juz tylko krell albo klocki>10k,niestety:/

<br />.Juz paru laikom-kumplom polecalem i docenili,kupili,jakieś podstawowe modele ale nawet oni mówią ze słyszą różnice miedzy rotelem a jakimś denonem czy CA.<br />

To jeżeli, jak to ładnie określiłeś "LAIKOM" poleciłeś Rotela i oni słyszeli różnicę pomiędzy Denonem czy też Cambridge Audio, to już chiba nie są laicy? a...., laik, to mogę powiedzieć, ze to mój ojciec ( bez obrazy dla mojego taty) ponieważ on o muzyce wie tyle, że to gra, nie daj boże aby za głośno, bo wtedy jego słowa brzmią " czy to tak musi dudnić, walić" ;)

Pozdr.

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Klubowicze, mam pytanko,

przeglądając zdjęcia, zatrzymałem się na tym i oczom nie wierzyłem, co jest?!! RB-1070 ma w instrukcji napisane, że pobór prądu to 400W ,przeglądałem zdjęcia w sieci i również na tabliczce

widnieje informacja, że pobór prądu wynosi 400W, a na mojej jest pobór prądu 800W, o co chodzi??

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

RB-1070, było kilka wersji. Różniły się np zaciskami głośnikowymi, brakiem triggerów, czy różnym poborem mocy. Ile było wersji? Nie mam pojęcia :)

Zawsze można spróbować policzyć:

1. Zaciski czarno-czerwone, brak triggera, pobór 400W

2. Zaciski czarno-czerwone, jest trigger, pobór 400W

3. Zaciski przezroczyste, pobór 400W

4. Zaciski przezroczyste, pobór 800W

Nie znalazłem wersji z przezroczystymi zaciskami bez triggera

Być może było ich znacznie więcej :)

Nie bardzo mi pasuje te 800W , chociażby z jednego powodu, przy takim poborze energii gdzieś to powinno się objawić, a jednak tak nie jest, nawet gdy porównam ją z drugą moją końcówką RB-1080 na której widnieje na tablice znamionowej informacja, że pobór prądu to 550W, oczywiście ta wydajność prądowa u RB-1080 jest dużo większa jak u RB-1070 która ma rzekomo pobór prądu 800W . Możesz to jakoś wytłumaczyć?

Pozdrawiam

Tomasz

Nie mam pojęcia, czy one różniły się czymkolwiek w środku. Być możne różnica 400 a 800 bierze się po prostu z różnej interpretacji tego parametru (i zmianą tylko tabliczki znamionowej).

Tak a propos.

Pilot od serii michi

Generalnie fajny, aluminiowy ale coś zje..ali, pokrywka czarna plastikowa.

zddg.jpg

NO mogli się postarać bardziej

Jeśli masz watomierz to podłącz i daj Rotelem czadu, będziesz wiedział :-)

Zdecydowanie RB-1080 , ma oddzielną instalację pociągniętą do sprzętu, kiedyś była zabezpieczona 10A bezpiecznikiem, ale musiałem wymienić na 16A ponieważ po włączeniu tylko RB-1080 wybijało tą 10-tke, natomiast jeśli włączałem RB-1070 i RB1050 to 10-tki nie wybijało. RB-1070 to słabeusz w porównaniu do RB-1080, dlatego zaciekawiło mnie to czemu akurat w tym modelu który posiadam jest napisane pobór prądu 800W . Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.