Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

"koszulki olejowe", "koszulki elektroizolacyjne".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

GM

Hmmm.....to chyba jeszcze nie to. Napiszę konkretnie do czego są mi potrzebne. Chcę wymienić świetlówki w monitorze LCD. I tam są takie gumowe czy silikonowe koszulki naciągnięte w miejsce pomiędzy przewodem a rurką świetlówki. To musi być elastyczny, rozciągliwy materiał. I sorry za zaśmiecanie tematu. Potem mogę zgłosić te posty do usunięcia jeśli będzie trzeba.

Ukryta Zawartość

bo ta z netu, którą pewnie już wiele osób ściągnęło, jest kiepskiej jakości - tekst w miarę czytelny, gorzej z rysunkami a wykresów to wcale nie widać (ktoś to kiepsko zeskanował, ale podziękowania i za to); szukam oryginału, abym mógł uzupełnić braki w tej posiadanej obecnie

Fakt, połowy rzeczy trzeba się domyślać. Napisałem dziś do Pana z allegro, który sprzedaje Koncerta (na jednym ze zdjęć widać oryginał lub kolorową kopię); czekam na odpowiedź...

AMB

Napisałem dziś do Pana z allegro, który sprzedaje Koncerta (na jednym ze zdjęć widać oryginał lub kolorową kopię); czekam na odpowiedź...

Jeżeli to ta aukcja za "3 klocki", to na zdjęciach widać instrukcję obsługi a nie serwisówkę. Na ostatniej fotce (której już nie ma - ciekawe dlaczego?), przedstawiającej taśmę hamulcową, było widać jak leży ona na otwartej instrukcji serwisowej - strona przedstawiała rysunki jednej z płytek (albo to była serwisówka albo katalog części zamiennych wraz z opisem płytek - było też coś takiego). Podejrzewam, że odpowieć oferenta będzie negatywna albo żadna. Do ilu sprzedających Koncerta wraz z serwisówką ja pisałem, to już nie zliczę. Chciałem albo wypożyczyć, albo niech sami zrobią dobrą kopię (przecież nie za darmo!!!). I zero reakcji, jakby to był nie wiem jaki skarb.

Witam

Nowy projekt VU meters Studer A810 postanowilem zbudowac sam a tylko dlatego ze jest bardzo trudno znalezc a jak jest to cholernie drogi

jak na 1szy dzien idzie niezle ale potrzebuje wymiarow plytek bo w serivice menual ich nie ma.w robieniu plytek nie problemu z napisami tez.

jedno jest pewne ciekawa zabawa.

Pzdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thomas11w

Gratuluje pomysłu i trzymam kciuki.Może ten gość będzie pomocny.I nazwisko ma takie jakiejś swojskie.http://www.analogrules.com/contact.html

Na dzień dobry .

U mnie w domu już jest Ampex 300 na razie jest w 2 paczkach i czeka na dobry czas.

Chciałbym aby wyglądał co najmniej jak ten ze zdjęcia.

Tyle że brakuje mi jeszcze części panelowej ale myślę że jest do dostania.

Ukryta Zawartość

Zdjęcie przedstawia urządzenie z panelem stereo natomiast ja mam model monofonicznypost-4738-0-26019200-1396508716_thumb.gif

Sporo wyzwań zbyt dużo projektów na raz może podołam ale będzie ciężko .

Pozdrawiam Wszystkich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Na dzień dobry .

U mnie w domu już jest Ampex 300 na razie jest w 2 paczkach i czeka na dobry czas.

Chciałbym aby wyglądał co najmniej jak ten ze zdjęcia.

Tyle że brakuje mi jeszcze części panelowej ale myślę że jest do dostania.

Ukryta Zawartość

Zdjęcie przedstawia urządzenie z panelem stereo natomiast ja mam model monofonicznypost-4738-0-26019200-1396508716_thumb.gif

Sporo wyzwań zbyt dużo projektów na raz może podołam ale będzie ciężko .

Pozdrawiam Wszystkich

Widzę Marku, że życie idzie do przodu.. piękny Ampex. Dawno tu nic nie pisałem, ale jak sobie poczytałem znów poczułem się jak w domu. Ja ostatnio bawię się PHILIPSEM N4506 i bardzo dużo słucham muzyki. Na szczęście sprzęt sprawny i tylko wiosenna i jesienna konserwacja - jak w wojsku. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich zaglądających do tego naszego wspólnego DOMKU - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

5 dni zeszlo mi zrobic te nakretla ,jak narazie 1 plytka zrobiona ,musze dokupic pcb zeby dorobic 5 nastepnych mam nadzieje ze do lipca sie wyrobie

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałbym zapytać czy koledzy mają swoje konta na You Tube ?

Ja będę próbował reaktywować swoje konto ostatnio trochę zapomniane może moglibyśmy oglądać wzajemnie nasze kolekcje?

Zobaczcie ile ten człowiek ma wspaniałych maszyn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Witam

5 dni zeszlo mi zrobic te nakretla ,jak narazie 1 plytka zrobiona ,musze dokupic pcb zeby dorobic 5 nastepnych mam nadzieje ze do lipca sie wyrobie

Pozdrawiam

Szacun..... :-)

Ja będę próbował reaktywować swoje konto ostatnio trochę zapomniane może moglibyśmy oglądać wzajemnie nasze kolekcje?

Ukryta Zawartość

Witaj.Ja mam i nawet jest tam trochę filmów z moimi szpulowcami i nie tylko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam też konto na YT, wrzuciłem tam swego czasu 3 filmy - ostatnio AKAI GX-747. Jeszcze miałem pokazać kasetowego Tascama 302, bo to fajna maszyna...

Oglądałem filmy Marka, Dulona. Nawet miałem kiedyś pomysł, żeby zrobić taki cykl o szpulowcach i wrzucać to regularnie na YT. Chyba o tym pisałem też... Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Skorzystam jeszcze z okazji i zaproszę Was do słuchania :)

Mam nadzieję, że chociaż ze względu na identyfikację graficzną nie potraktujecie tego tylko jako offtopic

Witam ... jakiś czas temu zakupiłem philipsa n4504 ... ostatnio bardzo intensywnie go użytkowałem i pojawiły się dwa problemy .... przy podłączeniu go do wzmacniacza gniazdem line-in/out - przy odsłuchu- prawa strona pierdzi,cicho gra i czasem w ogóle nie gra ... po podłączeniu go pod gniazdo monitor dzieje się to samo tylko na lewym kanale ... drugi problem to podczas regulacji głośności nagrywania lewy wskaźnik czasami opada i załapuje po poruszeniu gałką ... domyślam się ,że tutaj po prostu winien jest potencjometr ..... proszę o poradę....

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

... jest potencjometr ..... proszę o poradę....

poradzę otworzyć ten magnetofon……. odsłuchać tor sygnałowy zewnętrznym wzmacniaczem………………… wyczyścić potencjometr……………………. złącza i przełączniki wyczyścić też poradzę………………….. jeśli coś pierdzi, to trzeba zastosować odpowiednie środki farmakologiczne zapobiegające pierdzeniu...................................

Może ktoś z ludzi odwiedzających tylko ten temat posiada magnetofon na taśmy pół calowe?

Więcej info tutaj>>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla zainteresowanych:

z uwagi na brak miejsca i ciagłe naciski ze strony drugiej połówki ^_^, w najbliższym czasie bedę się pozbywał dwóch z czterech posiadanych maszynek na szpulki, tj:

Akai GX-625 w mało spotykanym czarnym wykończeniu, z pilotem bezpzrewodowym lub przewodowym (do wyboru)

Sony TC-788-4 w wersji srebrnej,

Obie maszynki w doskonałym stanie wizualnym i technicznym, po przeglądzie i regulacji u p. Janusza Kowalczyka z Audio-Technik. Szkoda aby stały w pokrowcach w szafie, niestety brak miejsca.... a mogą jeszcze komuś posłuzyć długie lata....

więcej info na PW.

Pierwsze rozpakowanie TEAC A 7300RX 2 TRACK trochę przykurzony

Ukryta Zawartość

Transport działa ale wzmacniacza nie uruchomiłem z powodu braku łącza 12 pinowego.

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

To jest to gniazdo ze zdjęcia raczej nie do zdobycia 12 pinowy męski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Zdrowych wesołych świąt Wielkiej Nocy wszystkim zakręconym w szpulki małe i duże życzy Dulon.

To jest to gniazdo ze zdjęcia raczej nie do zdobycia 12 pinowy męski

Ukryta Zawartość

.

Musisz szukać na różnych EBayach .

Kiedyś znalazłem firmę która robiła odpowiedniki podobnych kabli ,jednak nie zapisałem strony i nie pamietam jaka to firma ..

Wpisz Cable 12 pin -może coś znajdzie.

A Maszyneria mocno ,mocno zacna . Gratul;acje za nabytek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dulon184

Pierwsze rozpakowanie TEAC A 7300RX 2 TRACK trochę przykurzony

Ukryta Zawartość

Transport działa ale wzmacniacza nie uruchomiłem z powodu braku łącza 12 pinowego.

pięęęęęęękny :-)

a jesli jest dostępna serwisówka to kabel można dorobić chałupniczo.....

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Wesołych, słonecznych (podobno to możliwe), radosnych Świąt Wielkiejnocy dla wszystkich to czytających. Niech się szpulki kręcą...

W.

Wojtek

Ja też się dołączam - Wesołych Świąt, zdrowia, szczęścia, powodzenia - i radochy z naszych szpulowych maszyn.

Także sie dołaczam - i aby zawsze zajączek znalazł miejsca dla nowych maszynek :-)

Także sie dołaczam - i aby zawsze zajączek znalazł miejsca dla nowych maszynek :-)

I żeby zawsze działały zgodnie z naszymi oczekiwaniami.

Wesołych i spokojnych Świąt dla Wszystkich !!!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi