Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

- polecam na zimne wieczory :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zawsze mnie zastanawiało w jakim celu ludzie robia takie filmiki z ktorych niewiele wynika . . W moim rozumieniu filmik powinien cos opowwiadac . Filmik powinien prezentowac możliwości danego sprzętu .Opisywac funkcje ,dzialanie i zarazem Jakos wyglądac .

A co inni o tym myślą?

Czy ja wiem, no po części masz rację Dulon, ale np dla mnie osobiście wystarczy delektować się i patrzeć na te kilogramy metalu, które pokazujące ukryte talenty i nie aż tak zapomnianą duszę.... :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dulon, za to tutaj jest dosłownie na widelcu pokazane, co należy robić z gramofon, jak go używać i jak postępować z płytami :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

dulon184, 30 Maj 2010, 21:19

>Zawsze mnie zastanawiało w jakim celu ludzie robia takie filmiki z ktorych niewiele wynika . . W

>moim rozumieniu filmik powinien cos opowwiadac . Filmik powinien prezentowac możliwości danego

>sprzętu .Opisywac funkcje ,dzialanie i zarazem Jakos wyglądac .

> A co inni o tym myślą?

Myślę, że robią tak dlatego, ponieważ jeszcze nie wprowadzono obowiązku robienia filmów o sprzęcie audio "na jedno kopyto". Myślę, że to bardzo dobrze jest, bo można sobie wybrać to, co się danemu "oglądaczowi" podoba.

GM

dulon184, 30 Maj 2010, 21:19

>Zawsze mnie zastanawiało w jakim celu ludzie robia takie filmiki z ktorych niewiele wynika

Myślę, że to przez łatwy dostęp do technologii które w łatwy sposób umożliwiają zamieszczenie takich filmików. Mają jakiś zamysł, lecz narracja obrazem to ciężka forma przekazu dla amatora.

Ale każdy ma prawo próbować.

Vlado.

Ja, trochę dystansu do takich prezentacji nabrałem , po przeczytaniu fajnego artykułu w Angorze(nr 22, str. 72), o kadrze kierowniczej z Polski , próbującej smaku kariery a USA , walka ze stereotypami i różnice kulturowe(nam się wydaje, że wszyscy rozumieją żarty z Seksmisji, postaraj się załapać wstawki z palety Hollywood :-D).

Ta wielokulturowość i prawnicy poszukujący kasy za wszelką ceną - to jest przyczyna debilnych (dla nas) instrukcji, czy deklaracji.

Do tego moja córka uczy się w USA od kilku miesięcy i to co opowiada - hmm , cieszmy się z wolności... Np:

Psa trzeba autem wieźć do przeznaczonego do tego parku, przez pół godziny, aby się wyhasał przez 1 h. I potem 1/2 h na powrót. Wypuszczenie go w terenie , gdzie może pogonić parę królików, grozi wysokim mandatem, a na sąsiadów można tam zawsze "liczyć".

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

>>Dulon184

Część moich filmików właściwie też nie ma większego przekazu, ma po prostu na celu pokazanie z różnej perspektywy nasz rodzimy, topowy sprzęt audio. Czuję się takim "strażnikiem" Unitry po części. Zauważyłem też, że to ja zapoczątkowałem wśród młodych wielką falę pasjonatów rodzimej techniki - na YT, gdy zaczynałem robić filmiki, Unitry praktycznie nie było.

mielinski, 30 Maj 2010, 22:45.

Akurat twoje fIlmy pokazujA urok i piekno Polskiego szpulaka.To trzeba docenic .

Mój wpis bardziej dotyczył filmów ...gdzie nie są pokazane .....czy to piękno i pewien urok danego klocka ,czy też możliwości techniczne ..tegowoż .

OT! Takie tam pokazanie Czegoś .....bez ładu i składu .

Co ,oczywiście nie zabrania Każdemu pokazania tego co sie posiada w TAKI sposób ....jak osoba pokazująca uznaje za stosowne .

OLISTAMOLY2 jest do odbioru. Kolegów, którzy deklarowali chęć zakupu proszę o kontakt. Puszki są trochę pogięte. Tę najbardziej pogiętą zostawiam oczywiście dla siebie. Ostateczny koszt to 407,30zł podzielone na 5 to daje kwotę za 1kg 81,46zł+ 12zł koszt przesyłki(przesyłka ekonomiczna)

Ukryta Zawartość

post-23520-100002419 1275297193_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Samo piękno

Ukryta Zawartość

Choć moja żona mawia - złom.

Ukryta Zawartość

Wspaniały!

Uprzejmie informuję ;-), że mój N4520 został ładnie zapakowany w drewniane pudło i wysyłany do znajomych w Niemczech którzy mi go przywiozą w połowie czerwca.Sprzedawca co ciekawe opłacił i poprosił o odesłanie tego drewnianego pudła/skrzynki, sam jestem ciekaw jak to zapakował :-)

Jest więc nadzieja ze magnetofon dotrze nieuszkodzony.

A na razie (chyba nie było) :

Czy ktoś z Was ma może zbędną nabę Revoxa na sprzedaż ? Jedną dostałem od "Sofistan,a". I potrzebna jest mi druga do Philipsa N4450. Wystarczy mi sama nab,a bez kielicha.

Ano właśnie :-)

Będę potrzebował kompletnych nabów do tego Philipsa (muszą być "philipsowskie"? i szpul 26,

jeżeli ma ktoś na zbyciu - proszę o info.

musiko, 1 Cze 2010, 18:48

>Jeżeli ktoś się orientuje o co tu dokładnie chodzi proszę o informacje,

>to chyba jakaś typowa usterka ?

>

To regulator napięcia w układzie sterowania silnika, dobrze wiedzieć, że można znaleźć współczesny i niedrogi zamiennik. Mógłby gość opisywać swoje filmy po angielsku, więcej ludzi miałoby z nich pożytek...

od wczoraj smiga mi moj ukochany Koncercik .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wstepnie potwierdzam niezbędna konieczność posiadania miksera ,oczywiście w przypadku posiadania Iluś tam klocków . Jak narazie posiadam Tylko 3 podłączenia ,ale wyglada na to że przy pełnym okablowaniau będzie wprost Bajerancko ,pomijam teraz sam fakt totalnej wygody,.Jak narazie JA nie zauważyłem żadnej różńćy w jakości przekazywanego dżwięku -mimo ...ilus tam łąćz pośrednich

Pomijam fakt bajeranckiego wyglądu święcących diód ,szczególnie wieczorem .

Jest bajkowo. I nie ukrywam że jestem zachwycony -choć wiem że nie jest to sprzęt gornego lotu.

dulon184, 3 Cze 2010, 15:20

Sprzęt jest jak najbardziej wysokich lotów!Potwierdzam,że dobry mikser nic nie psuje i daje (jak w moim przypadku, gdyż nie mogę tego zrobić na poziomie wzmacniacza), duże możliwości korekcji brzmienia co w niektórych przypadkach jest potrzebne.

Czy wiecie może, gdzie zdobyć prosty przełącznik - rozgałęziacz umożliwiający podłączenie trzech magnetofonów do wzmacniacza wyposażonego tylko w jednen zestaw gniazd do obsługi magnetofonu? Chodzi mi o coś, co posiada trzy wejścia-wyjścia magnetofonowe i jedno podobne łącze do wzmacniacza, oraz klawisze do przełączania magnetofonów. Gdyby zdobycie czegoś takiego było trudne, chciałbym sam zbudować takie urządzenie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Z tego co pamiętam, to chyba nie ma czegoś takiego w jednym pudełku, trzeba by było kupić dwa (1 wejście, 3 wyjścia), teraz powstaje pytanie, czy jedno z tych urządzeń można połączyć na odwrót? Tzn zamiast 3 wejścia, jedno wyjście? Chyba odpada.....

• Pokaż nowe odpowiedzi