Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko podłącz do tego kable!!.... :-)

Całości nie odsuniesz a poszczególnych klocków ważących po kilkadziesiąt kg

również nie odsuniesz!A jak odkurzać sprzęt od tyłu i wszystko od tyłu?

Dlatego ja podziękowałem za te wszystkie markowe i potwornie drogie meble audio

bo w moich pomieszczeniach po prostu nie nadają się do użytku.

Zamówiłem u ślusarza konstrukcję z profili grubościennych ze stali nierdzewnej, szczotkowanej.

Profil ma 50mm x 50mm, grubość ścianki 3mm, konstrukcja jest osadzona na specjalnych kołach

medycznych formy Tente a w konstrukcje są wklejone półki z kamienia-kwarcytu, cięższego i twardszego od

granitu.Kół jest 8 a każde jest cichobieżne na specjalnej gumie. Nośność dynamiczna 8 kół 800kg a statyczna 1600kg.

Mebel waży sam 350kg i można w niego wsadzić 12 urządzeń audio na dowolnych podkładkach antywibracyjnych

np Symposium czy F-Franc albo każde inne.

Razem ze sprzętem ten mebel waży ok 700kg i bez wysiłku po odblokowaniu hamulców i przesunięciu dywanu mogę

nim odjechać na dowolną odległość od ściany, wejść od tyłu i przełączać sobie komfortowo kable, zakładać różne

akcesoria np Acoustic Revive czy odkurzać bo i to jest ważne!!

Od tej pory uśmiecham się tylko na propozycje super mebli audio które na moją ilość sprzętu są 3-6x droższe niż to co teraz

mam.Nawet gdyby odliczyć koszt podkładek antywibracyjnych to i tak są 2-4x droższe.

Poza tym przy wadze ok 700kg wątpię że są tam jakieś wibracje.Co innego te drewienka Finite Elemente i inne raczej lekkie

konstrukcje.

Ale jeśli komuś się podobają i do tego nie musi oszczędzać i jeszcze ma za sprzętem min 1.5m wolnej przestrzeni to może

sobie zafundować coś markowego.Ale taki układ i ustawienie jak na powyższym zdjęciu jest nie do przyjęcia.

Edytowane przez sly30

Chociaż racja, Pagode Edition ładniejszy. I tańszy.

I w czerni

sądząc po ścianie to sala operacyjna lub basen ?? ale właściwie jak ktoś lubi ..

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Tylko podłącz do tego kable!!.... :-)

Całości nie odsuniesz a poszczególnych klocków ważących po kilkadziesiąt kg

również nie odsuniesz!A jak odkurzać sprzęt od tyłu i wszystko od tyłu?

Dlatego ja podziękowałem za te wszystkie markowe i potwornie drogie meble audio

bo w moich pomieszczeniach po prostu nie nadają się do użytku.

Zamówiłem u ślusarza konstrukcję z profili grubościennych ze stali nierdzewnej, szczotkowanej.

Profil ma 50mm x 50mm, grubość ścianki 3mm, konstrukcja jest osadzona na specjalnych kołach

medycznych formy Tente a w konstrukcje są wklejone półki z kamienia-kwarcytu, cięższego i twardszego od

granitu.Kół jest 8 a każde jest cichobieżne na specjalnej gumie. Nośność dynamiczna 8 kół 800kg a statyczna 1600kg.

Mebel waży sam 350kg i można w niego wsadzić 12 urządzeń audio na dowolnych podkładkach antywibracyjnych

Razem ze sprzętem ten mebel waży ok 700kg i bez wysiłku po odblokowaniu hamulców i przesunięciu dywanu mogę

nim odjechać na dowolną odległość od ściany, wejść od tyłu i przełączać sobie komfortowo kable, zakładać różne

akcesoria np Acoustic Revive czy odkurzać bo i to jest ważne!!

Od tej pory uśmiecham się tylko na propozycje super mebli audio które na moją ilość sprzętu są 3-6x droższe niż to co teraz

mam.Nawet gdyby odliczyć koszt podkładek antywibracyjnych to i tak są 2-4x droższe.

Poza tym przy wadze ok 700kg wątpię że są tam jakieś wibracje.Co innego te drewienka Finite Elemente i inne raczej lekkie

konstrukcje.

Ale jeśli komuś się podobają i do tego nie musi oszczędzać i jeszcze ma za sprzętem min 1.5m wolnej przestrzeni to może

sobie zafundować coś markowego.Ale taki układ i ustawienie jak na powyższym zdjęciu jest nie do przyjęcia.

No cóż mogę do tych nieprzesuwnych ciężkich mebelków zrobić przesuwną podłogę albo przynajmniej audiofilski dźwig; oczywiście ramię dźwigu ze szczotkowanej nierdzewki palonej laserem a obrotowy wyfrezowany z pełnego kutego materiału na CNC hak będzie się obracał na ceramicznych kulkach-wiadomo chodzi o dźwięk ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No problem po wpłynięciu zaliczki :)

W sumie przy kapryśności audiofilów rozsądniejszy byłby zadatek.

sly - wrzuć zdjęcie, to pogadamy :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mój regał Audio Philara z serii modern line waży około 600 kg. Nie wibruje :) Mam z tyłu właśnie jakies 1,5 m wolnej przestrzeni, skrócone optycznie do 0,5m kotarą.

No cóż mogę do tych nieprzesuwnych ciężkich mebelków zrobić przesuwną podłogę albo przynajmniej audiofilski dźwig; oczywiście ramię dźwigu ze szczotkowanej nierdzewki palonej laserem a obrotowy wyfrezowany z pełnego kutego materiału na CNC hak będzie się obracał na ceramicznych kulkach-wiadomo chodzi o dźwięk ;)

Raffaello, te wpisy sugerują że pijesz jakieś zioła bo jesteś na permanentnym haju od wczesnego popołudnia.

A może tak od biegania Ci się porobiło.Tylko nie próbuj odpowiadać , proszę i z góry dziękuję.

Ps.należy się pochwalić, a nie same opowieści z mchu i paproci snute , kolego drogi.

Edytowane przez Magnepan

Raffaello, te wpisy sugerują że pijesz jakieś zioła bo jesteś na permanentnym haju od wczesnego popołudnia.

A może tak od biegania Ci się porobiło.Tylko nie próbuj odpowiadać , proszę i z góry dziękuję.

Nie stać cię na ekstremalne rozwiazania kolego tak że zaglądnij sobie znów do Ikei

Nie stać cię na ekstremalne rozwiazania kolego tak że zaglądnij sobie znów do Ikei

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z ziół pije Senche nie mylić z yerbamate i niektórymi ich odmianami które pewnie ty spozywasz.

Mój regał Audio Philara z serii modern line waży około 600 kg. Nie wibruje :) Mam z tyłu właśnie jakies 1,5 m wolnej przestrzeni, skrócone optycznie do 0,5m kotarą.

To masz spokój z wibracjami i komfort przy dostępie do sprzętu od tyłu.

Tak powinno być ale nie zawsze tak się da.

Ale taki układ i ustawienie jak na powyższym zdjęciu jest nie do przyjęcia.

To jest klasyka wnętrzarskich magazynów.... ma ładnie wyglądać na zdjęciu... a to że funkcjonalność zerowa to już nikogo nie interesuje.

Niestety to prawda. Stoliki audio nadają się tylko do dedykowanych dla audio pomieszczeń, gdzie stolik może sobie stać i 3 metry od ściany i nie przeszkadza to w niczym.

ARC VSi75 - szkoda że nie w obudowie od Ref 75

arcvsi75.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Znana niemiecka firma TW-Acustic, produkująca gramofony analogowe zadebiutowała 10 lat temu doskonałym modelem gramofonu Raven AC. Urządzenie to bardzo dobrze zostało przyjęte na rynku, zarówno ze względu na brzmienie, jakość wykonania, oraz bardzo atrakcyjny projekt plastyczny.

W marcu tego roku, na dziesięciolecie firmy, zapowiedziany został model Raven AC Anniversary.

Na chwilę obecną niewiele wiadomo o tym urządzeniu, nieznana jest jego cena oraz ilość dostępnych sztuk (być może będzie to tylko 10 sztuk), ale na podstawie udostępnionych zdjęć można ocenić zmiany wprowadzone w stosunku do modelu bazowego.

1. Przede wszystkim zastosowano duży armboard z przesuwną tuleją do montażu ramienia. To rozwiązanie niewątpliwie poprawi komfort montażu i precyzję ustawienia ramienia.

Rozległość armobordu ma też swoje minusy - zapewne trudniej będzie wykonywać wszelkie operacje przy wkładce, jak choćby jej czyszczenie. Opasanie talerza przez armboard wyklucza również zastosowanie trzech silników napędowych w układzie gwiazdy. Pozostaje najnowsze rozwiązanie TW Acustic, w postaci dużego "garnka" z trzema wałkami napędowymi, który w tym przypadku musi być umieszczony po lewej stronie gramofonu.

Zaproponowane rozwiązanie armbordu wydaje się również wykluczać zastosowanie więcej niż jednego ramienia.

2. Drugą modyfikacją jest miedziany talerz przypominający ten od wyższego modelu Black Night. Nie wiadomo jednak, czy został on specjalnie opracowany na potrzeby modelu Anniversary, czy jest to pożyczka z modelu Black Night. Do tej pory producent konsekwentnie utrzymywał, że zastosowanie talerza Black Nighta w modelu AC nie jest możliwe, ze względu na różnice w konstrukcji łożyska oraz inne właściwości rezonansowe.

O walorach brzmieniowych przyjdzie się przekonać w przyszłości. Jeżeli chodzi o projekt plastyczny, to w mojej ocenie, oryginalny AC jest projektem ponadczasowym i skończonym. Między innymi dlatego stał się tak popularny.

Oryginalny Raven AC na zdjęciu.

Ukryta Zawartość

post-529-0-33194300-1361006288_thumb.jpg

post-529-0-25347400-1361006308_thumb.jpg

post-529-0-54999600-1361006323_thumb.jpg

post-529-0-80336100-1361006348_thumb.jpg

post-529-0-28583000-1361006528_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Milimetr - to właśnie ten który kupiłeś ?

Milimetr - to właśnie ten który kupiłeś ?

Nie, niestety.

Raven AC Anniversary jest dopiero zapowiedziany. Nie wiadomo jaka dostępność, jaka cena, no i czy można powiesić więcej niż jedno ramię. To się wszystko powinno wkrótce wyjaśnić.

Ja preferuję projekt plastyczny bazowego modelu Raven AC (na pierwszej fotce).

TW od jakiegoś czasu stosuje bardzo sprytną politykę udostępniania elementów wyższego modelu jako opcje upgradu do modelu niższego. W ten sposób można stopniowo rozwijać zakupiony bazowy model gramofonu.

O cenach tych upgradów wolę się nie wypowiadać. W każdym razie zakup "później" jest mniej korzystny niż zakup "od razu". Tam finansami rządzi kobieta i to widać. Zero sentymentów :-)

Przykładowo dokładając do modelu Raven AC sterownik bateryjny, nóżki, czy moduł z trzema silnikami od modelu Black Night mamy performance na poziomie prawie Black Night, niestety cenę również zbliżoną...

Edytowane przez Milimetr

Raven AC Anniversary

niemiecki przemysł ciężki wciąż w dobrej formie

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

niemiecki przemysł ciężki wciąż w dobrej formie

A ja czytalem ze u Kruppa podobno zwolnienia i to spore

Cytat: "Całości nie odsuniesz a poszczególnych klocków ważących po kilkadziesiąt kg

również nie odsuniesz!A jak odkurzać sprzęt od tyłu i wszystko od tyłu?"

- A Koledze to na weekend tylko frywolnosci w glowie, a tu przeciez o high-end podobno chodzi

Edytowane przez plustek

Artemis Monoblock Amplifiers

Ukryta Zawartość

analogdomain_artemis.jpg

Ukryta Zawartość

Rozebrane zdjęcia i opis:

Ukryta Zawartość

Parametry:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wspominałem kiedyś o tym producencie. Niestety za mało wiadomości i opinii. Aczkolwiek z chęcią bym posłuchał.

Czy gdyby kosztowały 1300 USD/parę, a nie 130 000 też byś ich chciał posłuchać?

• Pokaż nowe odpowiedzi