Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Ref 110 mial sto kilkadziesiąt. Nie chce mi sie szukać tego wydania HFC.

Z drugiej strony zobacz jakie to śmieszne - mienisz sie być znawca gustów Martina Collomsa, a założę sie ze nie masz nawet jednego numeru HFC, w którym Colloms pisze od 5 lat ...

Trochę mnie rozśmieszasz tym wpisem o numerach HFC i preferencjach Martina Collomsa a zwłaszcza punktacją ARC Ref 110.

Elb od końca lat 80 UK to moja druga Ojczyzna a dobrymi klockami audio bawiłem się kiedy siedziałeś jeszcze na nocniku [;]

W moim przedszkolu były tylko vintage klocki drewniane ale i tak

bardzo je lubiłem.

Ja też ,tylko takie były powszechnie dostępne.Lego było w domu i na specjalne zamówienie.

Meg obicie z przedszkolnej kanapy użył do maskownic swoich późniejszych kolumn...:)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ja też ,tylko takie były powszechnie dostępne.Lego było w domu i na specjalne zamówienie.

To i tak byłeś lepszy.

Dla mnie Lego przez wiele lat było tylko w sferze marzeń.

Sorki za offa, ale ja podobnie nie miałem szans na Lego.Wcześniej niż Lego dorobiłem się pierwszego(za zebrane butelki, makulaturę itp.) grajotka- gramofon Fonika Stereo:))

No własnie Lego były by fajne na czołówkę kolumn :)

Rafaello , ten avatar Ci nie służy a zwłaszcza joint w zaszminkowanych ustach.

Rafaello , ten avatar Ci nie służy a zwłaszcza joint w zaszminkowanych ustach.

A tam coś trzeba robić i siedę na forum, właśnie w 2PR leci retransmisja:

X Festiwal Sacrum Profanum (16.09.2012, Hala ocynowni ArcelorMittal Poland, Kraków)

Koncert zespołu Sigur Rós

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przypalić.

palenie rzuciłem w 3 klasie podstawówki inni dopiero zaczynali w 7-mej .Pewnie tak jak alkohol lubił bym to co sugerujesz tylko dla smaku a nie dla efektu :)

Palenie to bardzo fotograficzne zjawisko :)

Festiwal Sacrum Profanum (16.09.2012, Hala ocynowni ArcelorMittal Poland, Kraków)

Koncert zespołu Sigur Rós

A ładnie grali na żywo, stopa klatę wgniatała:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

A ładnie grali na żywo, stopa klatę wgniatała:)

No cóż nagranie z radia słuchanego z Katowc dosyć łagodne, mówisz podpiąć equalizer i bas dać na full :)

O tej porze to i Plivę bym dobrze nagłośnił no i w domu bym miał bana :)

Jak sobie przyłożysz swoje 15' do klaty to poczujesz to samo co ja w hali ocynowni.

Pal (sic!) licho bana:)

Edytowane przez Cytrus

Jak sobie przyłożysz swoje 15' do klaty to poczujesz to samo co ja w hali ocynowni.

Pal (sic!) licho bana:)

Byłeś wtedy jak napój Bonda, wstrząśnięty ale nie zmieszany :)

Eee,

w filmie Daniel Craig zapytany przez kelnera o sposób "aplikacji" trunku odpowiedział:

- Mam to w dupie

Ja też - po prostu słuchałem:)

Tak wygladał pokój odsłuchowy Audio Note Kondo Japan na Audio Show w Nowym Jorku w dniach 14-18 kwietnia 2013r.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak wygladał pokój odsłuchowy Audio Note Kondo Japan na Audio Show w Nowym Jorku w dniach 14-18 kwietnia 2013r.

Ukryta Zawartość

Ladny sprzet!czy moze ktos rozpoznaje co to za kolumny?ciekawy wyglad.

Ukryta Zawartość

Po raz kolejny z rzędu kolumny Kawero Classic napędzane monoblokami Passa były uznane za najlepiej brzmiący pokój

Nowo Jorskiej Audio wystawy.Dla przypomnienia zdjęcie jak wyglądają i opis:

04-12-13: Mcondon

The Kaiser Kawero Classic is now the best speaker I have heard. I thought they sounded better than anything else at the New York Audio Show this year, much better than the top of the line TAD, Coincident, KEF, GamuT, or Raidho. I could listen to those speakers all day long...and I had never even heard of the brand before today. Moreover, they were in the LessLoss room, a company I thought was about smoke and mirrors. Go figure.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan

Kolumny mają fajne wykończenie.

A kto to jest Mcondon? Bo wygląda to na wpis jakiegoś forum.

Też słyszałem dobre opinie o tych kolumnach.Posłucham je na Monachium.

Co do kolumn TAD to wiem że na NY Show zagrały średnio ale to wina konfiguracji

a nie samych kolumn.

Kolumny mają fajne wykończenie.

Gloss lakier...ale ponoć grają nieziemsko wspaniale.Rozmawiałem ze znajomym który słuchał Kawero z najnowszym

OPUSCULUM REFERENCE Marka Knagi i przez kilka dni nie mógł dojść do siebie - tak był zauroczony.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ok, chętnie popatrzę na aktualny ranking Martina Collomsa i to że Audio Research Ref.110 dostał aż 200 punktów od Martina.

Kolejny po Sw.pamięci Serblinie kolega-weź pigułkę,weź pigułkę..............

Kolejny po Sw.pamięci Serblinie kolega-weź pigułkę,weź pigułkę..............

Z pretensjami co do 200 punktacji za ARC Ref.110 do Eberotha, bo to jego wpis.

Kolejne wpisy o Kawero z wczoraj i dzisiaj:

Lloydelee21, what I loved about the Kaiser Kawero was their wonderful natural tone and their spookily real soundstage (they created a terrific image that was deep and behind the speakers...with my eyes closed, I felt like the musicians were really there..no BS when I say that, because few speakers I have heard do it convincingly, despite claims to the contrary.) They had very satisfying bass that went deep but did not seem artificial, overwhelming, or overemphasized. They sounded great with every genre of music played in the room. Unfortunately, the LessLoss vendor was mainly playing jazz and classical, with only a little blues thrown in. So hard to know how they would sound playing rock. I suspect they would sound great.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) |

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) |

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

04-19-13: Lloydelee21

Mcondon - thanks for taking the time! Sounds intriguing. Intrigued by the ribbon? tweeter. I have seen many a discerning audiophile speak of these speakers...i have heard they are coming out with an all-out assault speaker to compete with the likes of XLF and Q7. Should be out later this year...presumably much bigger and much more capable of serious bass.

Would love to hear a Kaiser.

Kawero Vivace - drugi model od góry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan
  • Pokaż nowe odpowiedzi