Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Części do jednej pary kolumn Harpia Acoustics Nimbus.

Ładne wzornictwo. Gratulacje.

Ciekawe jak zagrają.

BTW. jak na nie patrzę to mam jakieś takie dziwne skojarzenia z innym producentem ;)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Tak, bardzo ladnie wygladaja, gratulacje!

Ale tyle czesci do zwrotnicy I rzedu??!!

Dzięki.

Właśnie dlatego są cały czas I rzędu.

Elementy w zwrotnicy tez dobrej jakosci.

A jakie sa glosniki, chyba to nie jest tajemnica?

Martwie sie tylko ze przy I rzedzie to moga byc problemy z paleniem sie wysokotonowek, jest jakies zabezpieczenie? Czy tez glosnik ma taki zapas ze wytrzyma jak bedzie imprezka i czulosc uszu spadnie po C2H5OH ;)

No No wyglada na to ze bedzie hit, jak sie troche na glosnikach znam.

Mozesz kilka slow o glosnikach jakie sa membrany, zawieszenia, cewki?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Membrany.

Twarde i tylko twarde:)

Zawieszenie niskotonowego Scana jest chyba aktualnie najlepsze na świecie.

Nie wiem o co chodzi w pytaniu o cewki.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Nie wiem o co chodzi w pytaniu o cewki.

Jaki drut; material, ksztalt, jaka izolacja? Chodzi o cewki glosnikow ma sie rozumiec.

Fachowiec :)))

Dalajlama powiedzial kiedys takie pieknie zdanie:

'Na poczatku sie z Ciebie smieja, pozniej Cie ignoruja, a na koncu z Toba walcza!' :)

Edytowane przez Stasiop

Jaki drut; material, ksztalt, jaka izolacja? Chodzi o cewki glosnikow ma sie rozumiec.

Dalajlama powiedzial kiedys takie pieknie zdanie:

'Na poczatku sie z Ciebie smieja, pozniej Cie ignoruja, a na koncu z Toba walcza!' :)

proszę cie zobaczyłem twój wpis i oplułem monitor :)

przecież tu niema tajemnicy cewki powietrze drut miedziany !!

Na ty to i moja 13 letnia córka się zna

11174966_1164782550216847_5539083089796685916_n.jpg?oh=b7a79051d31b27903d9b3b04d6c2adf0&oe=56A2396E

Edytowane przez Marcin-utopia

proszę cie zobaczyłem twój wpis i oplułem monitor :)

przecież tu niema tajemnicy cewki powietrze drut miedziany !!

Wytrzyj w takim razie monitor i sie uspokoj. Pytalem o cewki w glosnikach dostalem informacje wlasnie od producenta ze sa aluminiowe dookola miedziowane. ;)

Sa Stasiop jeszcze tacy którzy konaja ze śmiechu :)))

Zagugluj troszki może dojdziesz jak zwrotka 1 rzędu może miec tyle elementów ...

Edytowane przez jtvt4c

Zagugluj troszki może dojdziesz jak zwrotka 1 rzędu może miec tyle elementów ...

To Ty zagoogluj, z tego co pamietam jeszcze z konstrukcji z lat 80-90, to pewnie Harpia uzywa sporo dwojnikow linearyzujacych i kompensujacych dany glosnik.;)

Sa Stasiop jeszcze tacy którzy konaja ze śmiechu :)))

Moze i sa, ale ty do nich nie nalezysz z cala pewnoscia, no chyba ze to smiech nad samym soba. :)

Ładne wzornictwo. Gratulacje.

Ciekawe jak zagrają.

BTW. jak na nie patrzę to mam jakieś takie dziwne skojarzenia z innym producentem ;)

Ja tez :)z focalem?

Zeta Zero Orbital360 ;

W wariancie kolumny 132 cm jest jeden głośnik niskotonowy. ( 15 cali)

W wariancie kolumny 158 cm są dwa takie głośniki basowe pracujące w systemie push-push

Mniejszy moduł basowy to konstrukcja zamknięta głośnikiem skierowanym do góry ?

Czy w większej wersji drugi głośnik jest skierowany w podłogę, czy jest zamontowany wewnątrz

jako "dopalacz" dla głośnika widocznego na zawnątrz. Koncepcji Push-Push może być kilka.

Jakie rozwiązania zastosowano w mniejszym i większym module basowym ?

To powiedział Gandhi...

Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.

First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win. (ang.)

A później umierasz i po co to wszystko?

Nie Gandhi

Ja tez :)z focalem?

A ja z układem D' Apolito, brzydki Focal znów coś sobie zerżnął :(

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.

First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win. (ang.)

Ja slyszalem ze Dalajlama, ale jesli wiesz lepiej to tez fajnie. Gandhi tez pozytywna i madra jednostka.

Po to aby umierać z uśmiechem na ustach że coś zrobiłeś aby ten świat był choćby odrobinkę lepszy...

A wracając do tematu nowości to McIntosh wprowadza na rynek kilka nowych preampów, w tym dwu modułowy C1100

XL_C1100C_and_C1100T_Angle_Left.jpg

Nie Gandhi

A ja z układem D' Apolito, brzydki Focal znów coś sobie zerżnął :(

Jak focal robi brzydkie kolumny,no to mamy inne poczucie smaku:)spendory i herbatniki,to jest szczyt designu :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

panowie jak macie odpowiednie pomieszczenie i wolne bilety NBP,to warto lyknac:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piotr112

Fakt, że wygląda nieco dziwnie. I cena też robi "wrażenie".

A tu mamy nowość. Słynąca z doskonałego brzmienia firma Lector Audio wypuściła czysty DSD DAC obsługujący pliki DSD aż do DSD512, mający lampowy stopień wyjściowy i....brak kości DAC, czyli koncepcja jaką zastosował Lampizator. Wykonanie wyglada na bardzo dobre i jeśli granie DSD bez udziału chipa konwertujacego jest tak dobre jak niektórzy uważają to może to być poważna alternatywa dla osób którym nie odpowiada jakość wykonania Lampizatora.

Ukryta Zawartość

Cena bardzo rozsądna bo 2800€. Co ciekawe w momencie, gdy ten DAC otrzymuje pliki PCM to przepuszcza je przez siebie wysyłając na swoje wyjście cyfrowe SPDIF lub AES/EBU i można go połączyć szeregowo z innym, dobrym DAC-iem PCM. Czyli można mieć 2 DAC-i w systemie bez konieczności przełączania kabli ze źrodła plików, CD itd. Coś dla marslo. Uwolnił by się od bezsensownego przepinania kabli. Znając szkołe brzmienia Lectora nie zdziwiłbym się, gdyby DSD grał nie gorzej niż drogie Lampizatory.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Dzieki , nie lubie zmieniac dla samej zmiany, lepsze jest wrogiem dobrego. Przelaczanie kabli mi nie przeszkadza, bo slucham kilka dni pcm , a potem dzien lub dwa dsd. A jak musze koniecznie cos sprawdzic bez przelaczania to wciskam guziczek w Lampim i gra pcm :)

Do dluzszego, porzadnego sluchania ciagle wole La Fontaine. Jestem w kontakcie z Bruno Ginard, wlascicielem Vermeer Audio. Mam miec pod koniec roku na odsluch apgrejdowana Fotanne na odsluch. Co ciekawe Vermeer pracuje nad audiofilskim wejsciem ethernet zamiast usb do strumieniowania - tu cos dla Ciebie.

Poki co muza mi pieknie gra . A teraz lac Szkotow :) w pilke oczywiscie :)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Jasne. Uważam jednak, że przełączanie kabli co kilka dni to kiepski pomysł ze względu na wtyki kabla, na gniazda w sprzętach i na fakt, że kabel wyginany, ruszany potrzebuje trochę czasu by "dojść do siebie".

Edytowane przez sly30
Fakt, że wygląda nieco dziwnie. I cena też robi "wrażenie".

A tu mamy nowość. Słynąca z doskonałego brzmienia firma Lector Audio wypuściła czysty DSD DAC obsługujący pliki DSD aż do DSD512, mający lampowy stopień wyjściowy i....brak kości DAC, czyli koncepcja jaką zastosował Lampizator. Wykonanie wyglada na bardzo dobre i jeśli granie DSD bez udziału chipa konwertujacego jest tak dobre jak niektórzy uważają to może to być poważna alternatywa dla osób którym nie odpowiada jakość wykonania Lampizatora.

Ukryta Zawartość

Cena bardzo rozsądna bo 2800€. Co ciekawe w momencie, gdy ten DAC otrzymuje pliki PCM to przepuszcza je przez siebie wysyłając na swoje wyjście cyfrowe SPDIF lub AES/EBU i można go połączyć szeregowo z innym, dobrym DAC-iem PCM. Czyli można mieć 2 DAC-i w systemie bez konieczności przełączania kabli ze źrodła plików, CD itd. Coś dla marslo. Uwolnił by się od bezsensownego przepinania kabli. Znając szkołe brzmienia Lectora nie zdziwiłbym się, gdyby DSD grał nie gorzej niż drogie Lampizatory.

Polecam wpaść do nas na audio show ,będziemy mieli nowość Dac Dsd tube w obudowie jak nasz phono. Będzie miało wejścia usb spdif i aes/ebu i obojętnie czy wyślemy pcm czy dsd zawsze na analogu będzie dsd. Tak naprawdę wszystko odbywa sie bez udziału przetwornika analogo cyfrowego i cena będzie kolo 3 tys euro.

Ukryta Zawartość

Marcin,

Super, pisze sie na odsluch dsd dac po AS, prosze mnie wpisac do kolejki. A na stoisko na pewno wpadne.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

No proszę. Gratulacje za pomysł.

Marcin,

Super, pisze sie na odsluch po AS, prosze mnie wpisac do kolejki.

Przecież do ciebie kolej nie dojeżdża... :-)

Polecam wpaść do nas na audio show ,będziemy mieli nowość Dac Dsd tube w obudowie jak nasz phono. Będzie miało wejścia usb spdif i aes/ebu i obojętnie czy wyślemy pcm czy dsd zawsze na analogu będzie dsd. Tak naprawdę wszystko odbywa sie bez udziału przetwornika analogo cyfrowego i cena będzie kolo 3 tys euro.

To dla Lampizatora może być poważny cios.

• Pokaż nowe odpowiedzi