Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Rega jest świetna i pokazuje plecy dużo doższym brandom . Po budowie domu,jak skarbiec został pusty kupiłem sobie Apollo-R i Rega DAC na czas zebrania funduszy i zakupu docelowego źródła i od tamtej pory wcale mi się nie spieszy. Cyrusa nie słyszałem,ale złych opinii na temat tego sprzętu też ze świecą szukać.

Nowy ARC to koszmar,mam wrażenie,że ta firma się pogubiła.

Taki firmy jak Rega, Cyrus są moim zdaniem całkowicie u nas niedoceniane.

Swiete slowa, kiedys sluchalem Regi i sie bardzo mocno zdziwilem jak to dobrze zagralo jak za te pieniadze.

Nie mogę się zgodzić z tą opinią. Wzmacniacz Regi kosztuje 3kzł, podobnie jak CD i DAC. To przystępne ceny, a klocki są świetnie wykonane i tak tez grają Taniej to można już kupić tylko pustego w środku Denona czy inną chińszczyznę.

Podobnie Cyrus - podstawowy wzmak to 4kzł.

Dla niektórych 3 tyś lub 4 tyś to nic wielkiego, a dla wielu to budżet max. Polacy jako większość kupują po prostu nie nowe ale używane różne znane marki z drugiej lub trzeciej ręki. To jest jak z rynkiem samochodowym, indywidualni klienci kupują bardzo małą ilość nowych samochodów. Dilerzy istnieją tylko dzięki sprzedaży samochodów dla firm, mały i tych wielkich... Kowalski woli kupić używane Audi A4 niż nowy malutki samochodzik za 35 tyś PLN.. Kiedyś rynek używek był mały i do tego nie było rozwiniętego rynku internetowego. Więc sprzedawało się więcej sprzętów w sklepach ale złote lata 90 dla Arcama czy Nada minęły. Dziś jest masa ofert na takim audiomarkt czy ebay jak i troszkę na hifi.pl. Jak się dobrze poszuka to za 3-4 tyś można upolować perełki...ale początkujący i tak mają raczej barierę psychologiczną ustawioną niżej...oni szukają na Allegro vintage hifi za kilkaset złotych...

Jak rodacy w Polsce zaczną zarabiać tyle ile ludzie pracujący w Anglii czy w Niemczech to sytuacja się trochę zmieni...

No ale koniec tych dywagacji bo temat wątku jest inny...

To nowe ARC będzie grało na Audio Show w sali dystrybutora.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pojawiły się właśnie nowe kable firmy Jcat - USB Reference oraz LAN Reference:

The new JCAT Reference is the flagship series of our award-winning JCAT cables for most discerning audiophiles. These cables utilize newly developed triple-shielded silver plated conductor and double-shielded connectors which provide much better protection against EMI (electromagnetic interference).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie wiem czy był już Naim Statement - topowy wzmacniacz ikony brytyjskiego hi-endu, kosztujący blisko 800tys zł.

Naim-Statment-Amplifier-Bangalore.jpg

Wrzucam bo będzie prezentowany w Warszawie, podczas Audio Show już za 11 dni. Razem ze wzmacniaczem zaprezentowane zostanie inne hi-endowe cudeńko - kolumny Focal Grande Utopia EM. Już tylko dla tego systemu warto będzie się wybrać IMO. Prezentacja najprawdopodobniej będzie biletowana, tak więc proszę uważnie śledzić profil Audio Show na FB oraz stronę www.

Nie wiem czy był już Naim Statement - topowy wzmacniacz ikony brytyjskiego hi-endu, kosztujący blisko 800tys zł.

Naim-Statment-Amplifier-Bangalore.jpg

Wrzucam bo będzie prezentowany w Warszawie, podczas Audio Show już za 11 dni. Razem ze wzmacniaczem zaprezentowane zostanie inne hi-endowe cudeńko - kolumny Focal Grande Utopia EM. Już tylko dla tego systemu warto będzie się wybrać IMO. Prezentacja najprawdopodobniej będzie biletowana, tak więc proszę uważnie śledzić profil Audio Show na FB oraz stronę www.

AUDIO RESEARCH chyba jeszcze nie było

Dźwiękowo czy wizualnie? - bo ja nie miałem okazji słuchać...

I tak i tak..hehe, złote lata (przed lampami 6h30) dawno ma za sobą,a design jest nadal brzydki, a kiedyś ten styl miał chociaż sznyt laboratoryjny i od razu było wiadomo, że to ARC.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Ja jestem bardzo ciekawy brzmienia tej nowej serii ARC. Po doświadczeniach z nowymi Sonusami niestety jestem pełen obaw.

Nowa seria referencyjna jest całkiem niezła [ ponoć ] ale gdybyś wrócił do VTM 200 mogłoby się okazać że to najlepszy

lampowy dzwięk ARC [? ! ]

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nowa seria referencyjna jest całkiem niezła [ ponoć ] ale gdybyś wrócił do VTM 200 mogłoby się okazać że to najlepszy

lampowy dzwięk ARC [? ! ]

Ja się obawiam głównie o to jak zagra poniższe urządzenie. To jest najnowszy koncept ARC.

Edytowane przez tomkly
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie chodzi tylko o wygląd. To jest bodajże pierwszy model przygotowany w całości pod rządami księgowych z funduszu inwestycyjnego który wykupił ARC, Sonusa i Wadię.

Akurat mnie ten retro design podoba się. Widziałem to na żywo w Monachium i fajnie to wygląda, jak maszynerie z lat 50/60. Co innego granie. Nie słuchałem i znam tylko opinie znajomego, który słuchał i był zawiedziony. Z drugiej strony po takim Show nie można wyciągać wniosków. Trzeba by tego posłuchać w kontrolowanych warunkach i na spokojnie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mój pierwszy poważny kontakt z urządzeniami ARC miał miejsce na AS 2006. I zagrały one na wystawie na tyle dobrze, że zacząłem na poważnie rozważać ich zakup, co zresztą stało się później faktem. Nie wiem kto jest dystrybutorem ARC na Niemcy, ale w Polsce; dzięki dbałości o detale Jarka O. i Piotrka S.; w Polsce urządzenia ARC są zawsze prezentowane na miarę ich możliwości i w pełni profesjonalnie. Zakładam, że w Niemczech jest podobnie... Czyli jak nie zagrało na wystawie to już pierwszy niedobry sygnał.

Edytowane przez tomkly

Będę się jednak upierał, że na wystawach to nie jest słuchanie. Prosty przykład. Teraz na AS będą Grand Utopie EM. Fajnie, że taki pokaz się odbędzie. Ale co z tego skoro te kolumny muszą się porządnie wygrzać, a grać będą nówki? Co więcej do tego pokazu ściągnięte zostaną nowe, topowe wzmacniacze Naim Statement, pierwszy raz w Polsce. Ale czy takie zestawienie jest optymalne? Nie jest tajemnicą, że obecnie zarówno Focal jak i Naim należą do tej samej firmy. Czyli zrozumiałe, że firma chętnie promuje swoje topowe wyroby. Ale takie zestawienie niekoniecznie musi być dobre. Elb pisał, że w Monachium te Naimy z Utopiami fajnie zagrały. A ja znam 3 opinie osób, które uważały, że to nie było udane połączenie i nie zagrało to dobrze. No i teraz jakie wnioski można wyciągnąć z takiej prezentacji? Same kolumny są bardzo dobre, pewnie wzmacniacze również. Ale z prezentacji to nie wynika. Jestem ciekaw jak to wypadnie w W-wie ale obawiam się, że niewygrzane Grandy i nie pasujący do nich Naim może rozczarować. A może będzie nieźle. Sami ocenicie.

Edytowane przez sly30
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sylwek, mnie się wydaje, że to nie jest optymalne zestawienie, ale nie chcę się mądrzyć, bo wnioski są oparte jedynie na wcześniejszych doświadczeniach z Naimem. Być może ten nowy Naim jest konstrukcją wybitną i tego się na razie trzymajmy.

Trzech moich znajomych wiedząc jak Grand Utopie mogą zagrać twierdzi, że z tym Naimem to nie jest optymalne zestawienie, ale może nie będzie aż tak źle.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja też wiem jak grają Utopie, ale nie znam najnowszego, topowego Naima;-) A nie chcę formułować krzywdzących opinii na podstawie znajomości tańszych modeli tej marki. Na pewno będzie to grało motorycznie, a co do reszty to ... dopiero po odsłuchach się wypowiem;-) Na pewno będzie lepiej niż tą elektroniką, z którą Utopie grały rok temu.

Edytowane przez tomkly

Nie wiem kto jest dystrybutorem ARC na Niemcy, ale w Polsce; dzięki dbałości o detale Jarka O. i Piotrka S.; w Polsce urządzenia ARC są zawsze prezentowane na miarę ich możliwości i w pełni profesjonalnie.

Panowie są poszukiwani przez policję czy co ? ;)

Ale co z tego skoro te kolumny muszą się porządnie wygrzać, a grać będą nówki?

Spokój wodza. Grają już od 3 dni 24h. Do wystawy zrobią ok 250h. To już będzie 90-95% możliwości tych kolumn.

Wiadomo, że tak dobrze jak w domu, z adaptacją akustyczną itd nie zagrają. Tyle że w domu to w Polsce możesz posłuchać ich sam jeden. A dzięki wystawie, będą mogły posłuchać ich i zobaczyć setki osób, wiedząc, że to dopiero początek ich możliwości.

Uwaga: prezentacja będzie biletowana przez większość dnia (chyba do 17:00).

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie są poszukiwani przez policję czy co ? ;)

A jakoś tak głupio mi było wymieniać nazwiska kolegów z Audio Fast. A oczywiście obaj panowie zostali przedstawieni w pozytywnym świetle, żeby nie było wątpliwości:-)

Nowości w ofercie AMR:

DP-777 Special Edition: Ground-breaking technology

AMR is very proud to announce the launch of the 777 Special Edition or “SE” series. The SE series benefits from a raft of not evolutionary, but revolutionary revisions that take the sonic performance of each model into a whole new realm. Bass is deeper and more powerful, there is more air in the treble, background is darker with an overall improved resolution.

The revisions are as follows:

1. AMR Tri-Core Silver output capacitors

2. GE 5670 tubes (with adapters)

3. Quad-Core Digital Engine*

4. Additional clock buffers to lower system’s intrinsic jitter even further*

5. Re-optimised Clocking arrangement*

6. Latest XMOS interface with proprietary customised firmware*

7. Completely re-designed 4-layer gold-plated circuits boards)

Nowości w ofercie AMR:

DP-777 Special Edition: Ground-breaking technology

AMR is very proud to announce the launch of the 777 Special Edition or “SE” series. The SE series benefits from a raft of not evolutionary, but revolutionary revisions that take the sonic performance of each model into a whole new realm. Bass is deeper and more powerful, there is more air in the treble, background is darker with an overall improved resolution.

The revisions are as follows:

1. AMR Tri-Core Silver output capacitors

2. GE 5670 tubes (with adapters)

3. Quad-Core Digital Engine*

4. Additional clock buffers to lower system’s intrinsic jitter even further*

5. Re-optimised Clocking arrangement*

6. Latest XMOS interface with proprietary customised firmware*

7. Completely re-designed 4-layer gold-plated circuits boards)

To świetnie. DP-777 to fajny daczek był, pytanie czy będzie dostępny w PL, bo dystrybucja tej firmy siadła..Elb, wiesz coś więcej na ten temat?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Nic poza to co wkleiłem.

• 2 tygodnie później...

Bryston BDA-3 DAC

Bryston has announced the new BDA-3 DAC. Features include Stereo DSD 256 and 32 bit PCM playback.

The new DAC uses two of the new AKM DAC Chips. Production of the DAC starts in January.

Price will be $3,195 (U.S. and Canada)

bryston_bda3.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi