Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

a jakie to są ceny?

no właśnie - jakie?

mnie zastanawia bardziej, czy nowe będzie lepsze/albo o ile droższe, bo E-560 w kontekście swojej ceny jakoś specjalnie rynku nie zawojowała...

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

No wiesz MSB czy Vivaldi jest znacznie droższy bo ok 130 tys. Topowy Esoteric rownież a Trinity DAC....ponad 170 tys!! Nowy Gryphon ma aspiracje do absolutnego topu. Czy w istocie tak jest to jeszcze nie wiadomo.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No wiesz MSB czy Vivaldi jest znacznie droższy bo ok 130 tys. Topowy Esoteric rownież a Trinity DAC....ponad 170 tys!! Nowy Gryphon ma aspiracje do absolutnego topu. Czy w istocie tak jest to jeszcze nie wiadomo.

Tak Sylwek i to wszystko jest chore....kiedyś istniało świetnie grające hi-fi a teraz jest może tandety i garstka hi endu z cenami nie mającymi żadnego uzasadnienia.

Niestety ale to prawda Piano. I takie sytuacje psują nam wizerunek i nie ma się potem co dziwić że sprzedawcy są nieufni. Ja się nie dziwię.

Jamówię....tak faktycznie jest.

Edytowane przez sly30
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak Sylwek i to wszystko jest chore....kiedyś istniało świetnie grające hi-fi a teraz jest może tandety i garstka hi endu z cenami nie mającymi żadnego uzasadnienia.

Ile katalogowo kosztował Meridian 508.24?ułamek dzisiejszych wynalazków, jak myślisz ilu z nich do dziś pokazuje plecy?

Masz absolutną rację. Teraz już nawet nie wiadomo kto rozpoczął tę spiralę cen (choć podejrzenia niezmiennie padają na MITa 15 lat temu).

Vivaldi kosztuje 115kzł (sam DAC), MSB Diamond po dodaniu wszystkich najpopularniejszych opcji - 180kzł, Trinity ok 170kzł.

Dlaczego te firmy kasują tyle za swoje produkty ? Odpowiedź jest bardzo prosta - bo mogą. Po prostu nikt inny nie jest w stanie zaoferować produktu brzmiącego równie dobrze za mniejsze pieniądze.

Natomiast gdybyś się zgodził na na 85% tego co oferuje Vivaldi, MSB Diamond czy Trinity, to masz wiele ciekawych opcji:

- Berkeley Alpha 2 DAC (ok 13kzł s/h) + Soulution USB (z jakiegoś powodu to zestawienie gra lepiej niż z firmowych BADA USB)

- Aestetix Pandora DAC (ok 28kzł)

- MSB Analog DAC (ok 30kzł)

- Meitner MA-1 itd

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a jakie to są ceny?

Chciałem napisać tak: "rozsądnych" a napisałem rozsądnych.....

Tak czy inaczej coś koło 23K widziałem czyli dobre 40% taniej niż nowy?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

hehe, to co powiesz na Trinity?:)

.., no był taki jeden Łukasz, Łukaszewski czy Łukasic, czy jakoś tak i .., Q..wa wcięło gościa:))

To ten koleżka od najsławniejszego okna nad Bałtykiem??i istnieje domniemanie,że coś zajumał??czy ja źle zrozumiałem??

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A który dystrybutor został wylosowany przez bęben maszyny losującej?Top Hi Fi?,czy Audiofast/Pamiętam,że dużo było opowieści o Wilson Audio i o DAgostino

nie no bot to chyba nie.....

Bot by tak nie dał rady:)

I nie spisali z nim umowy użyczenia z xero dokumentów???litosci, sami sie prosili o klopoty, ale my za to będziemy pokutować:((

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Z tego co mi wiadomo to żaden dystrybutor nie ucierpiał. Ale kilku forumowiczów poniosło straty finansowe. Ci którzy planowali kupić jakieś sprzęty padli ofiarą oszusta naciągacza. To smutne ale taka jest prawda.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Z tego co mi wiadomo to żaden dystrybutor nie ucierpiał. Ale kilku forumowiczów poniosło straty finansowe. Ci którzy planowali kupić jakieś sprzęty padli ofiarą oszusta naciągacza. To smutne ale taka jest prawda.

Sly ale napisz jaśniej, nie pisz kto, ale opisz mechanizm, ktoś mu coś pożyczył i on się z tym ulotnił?nikt go nie może znaleźć?o co kaman?

Wiem, że kilka osób podłączyło się pod niby większy zakup sprzętu jaki miał dokonać dla siebie ów tajemniczy i ponoć bardzo majętny człowiek. W ramach tego łączonego, dużego pakietu miał być dobry rabat. Ludzie powpłacali kasę i już nigdy nie zobaczyli ani sprzętu ani kasy ani człowieka, telefony i skrzynki mailowe zamilkły. Dystrybutorzy w Polsce nie ponieśli żadnych strat dzięki przytomności umysłu pewnego człowieka. Zostali odpowiednio wcześnie ostrzeżeni i wyczuleni przez kogoś, kto nie jedno w życiu widział i zna takie numery. Czyjeś chłodne oko jak mawiał Wielki Szu, pomogło naszym dystrybutorom. Uchronił ich przed możliwymi, poważnymi stratami.

Ale forumowicze w tajemnicy chcieli zrobić dobre deale....i popłynęli. Szkoda, że tak przykra sytuacja dotyczyła tego forum.

Edytowane przez sly30

Szkoda, wielka szkoda... że co niektórzy i niereformowalni nie popłynęli na wiele większą kasę. Jak rozgryzłem gościa po dwóch pierwszych wpisach i głośno o tym dałem na Forum AS do zrozumienia (including bocznica: wątek założony przez Lukasiqa o tym jak i w co zainwestować 100 złotych, żeby zarobić 101 złotych), to zostałem potraktowany jako zazdrośnik i persona non grata... Z mitomanami i oszustami miałem do czynienia już w ubiegłym wieku bez narzędzi takich jak internet i co nieco wiem moi drodzy... mechanizm postępowania jest bardzo podobny i nie mogę się nadziwić, że inteligentni ludzie dają się wyportkować w tak prymitywny sposób... Gsus to jednak piękny akord!

Parker's Mood

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No tak to wygląda w kraju, który powstał na zgliszczach bolszewizmu, ludzie chcą taniej, siła nabywcza pieniądza wciąż niska, chęć dogonienia czegoś w życiu co zabrali w młodości komuniści,pokus jest wiele,nawet to rozumiem.Trzeba być czujnym,bo jak pisał Azus, przewalaczy na takich portalach cała masa.

Ale przynajmniej znali kogoś, kto widział, spotkał się itd.

a tu totalny jeździec znikąd, nieprawdopodobne jak w sumie szybko i łatwo zrobił ten numer i to na forum, wydawałoby się, wyjątkowo nieufnym, wyczulonym na różne wałki itp.

natomiast dystrybutorzy to raczej nie byli zagrożeni, gdyż on raczej nic nie planował kupić, a nikt by mu chyba tego za darmo nie dał wszystkiego do "testów"

• Pokaż nowe odpowiedzi