Skocz do zawartości
IGNORED

Cdp-xa50es/B modyfikacja czy zmiana

seba_rtv

Rekomendowane odpowiedzi

w moje ręce dostał się soniacz z wyższej polki cdp-xa50es poprzednikiem był cdp-xe900m:) zastanawiam się nad modyfikacja czy warto jest finansować t tej klasy sprzęt czy zmienić na cdp-xa7es posiadam wzmacniacz z wejściem xlr wiec daje mi to dużo to myślenia modyfikacja +dobre kable czy zmienić na 7es tym bardziej ze cd jest trochę dziwny bo jest to model 50es/B czy może ktoś coś powiedzieć na ten temat ????? są jakieś różnice miedzy tym B

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20024-100007762 1219144895_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/45070-cdp-xa50esb-modyfikacja-czy-zmiana/

W czym ten XA50ES jest dziwny? "B" chyba oznacza Black czyli czarny.

Jeśli w nim jest laser taki jak w XA30ES to nie ma problemu z dostępnościa.

Jeśli dobrze pamietam to XA7ES jest o klase lepszy ale to z nim jest problem z dostepnościa lasera.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sony XA 50 jest doskonalym odtwarzaczem do modyfikacji.Po upgrade(wymianie)DA przetwornika to zupelnie inny player.Moze bez strachu konkurowac nowym playerom w cenie ponad 10000 zlotych.Mamy s tym odtwarzaczem bardzo dobre doswiadczenia.

Zdeno - Casea

laser jest taki sam jak w 7es tagze bardzo ciężki do zdobycia ale ja się tym nie przejmuje ona umieją grac przez 20 lat i jest ok moim osobisty zdaniem widziałem w środku 7es i na moje oko różni się on tylko 1 przetwornikiem i wejściami xlr oczywiście obudowa jest takgze inna miedziana trafo ja wiem na oko jest mniejsze niż w 50es oczywiście w oby dwóch jest dual czyli 2 trafa tylko ze 50 ma odkryte 7es ma zamknięte w obudowie laser i mechanizm jest ten sam a tak ogólnie to czy jest sens zmiany kabla prądowego ????? niektórzy wymieniają i wbijają sobie ze udało się poprawić dźwięk co mozna zmienić na początek znalazłem takie coś jak :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do wstawienia nowego gniazda sieciowego odpowiem, że warto - pozwala to na eksperymenty z sieciówkami ale tylko wtedy jeśli chcesz to zrobic i nie jestes z góry uprzedzony do takiej modyfikacji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W CDP-XA50ES jest laser KSS273B i niewiem jak wy, ale moim zdaniem XA50Es znacznie lepiej gra od mulastego XA-7ES który miał błednie wykonany filtr dolnoprzpustowy który spowalniał dźwięk..owszem niby droższy..cudowna miedzianka w środku, ale ..brakowało w dźwięku tej radochy i spontany którą ma 50ES..w swoim czasie miałem obydwa została50..sprzedałem ja z przyczyn osobistych z wielkim żalem grało to cudnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.