Skocz do zawartości
IGNORED

LCD & PLAZMA 32-37 cali do 3500zł ????

Durango

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Drodzy Koledzy wiem że takich tematów są ty 10-tki i kilka przeczytałem ale bez satysfakcji , wiec stąd moje pytanie :

Chcę kupić w przedziale 3000-3500 tyś plazmę lub lcd 32-37 cali, co mam wybrać proszę o podanie modelu i firmy ? oraz czy kupić lcd czy plazmę ?

Na jakie parametry mam zwracać uwagę ?

PS. Musi być full HD i mieć możliwość podłączenia komputera

Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/45403-lcd-plazma-32-37-cali-do-3500z%C5%82/

Patrząc w przyszłość, to dobrze żeby obsługiwał DVB-T z dekoderem MPEG-4, bo taki system cyfrowej telewizji naziemnej najpewniej będzie u nas. Osobiście zamierzam kupić Sony KDL-32V4500 ale on nie jest full HD.

Na Twoim miejscu wybrałbym plazmę - na lcd praktycznie nie da się oglądać normalnie telewizji. Problem w tym, że jest raczej mało plazm < 42" - a te które są specjalnie nie grzeszą jakością. Popatrz w sklepach za promocjami, do 3500 zł da się znaleźć full hd Panasonica/Samsunga (najlepsze firmy w tym przedziale cenowym) - ale 42". Dodatkowymi calami się nie przejmuj, łatwo do dobrego przywyknąć :D

"Problem w tym, że jest raczej mało plazm < 42" - a te które są specjalnie nie grzeszą jakością"

Przesada

Cała gama do wyboru i koloru 37" Panasonica w dobrych cenach z nowa matrycą i po mimo wszystko drogich "Pionierach" z najlepsza jakoscią obrazu. Jako użytkownik (po długim zastanawianiu, przegladaniu i skromnym portfelem) polecam

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Panasonic posiada dwie plazmy w rozmiarze mniejszym od 42", czyli 37PV80 i 37PV8. Trudno to nazwa gamą. Ale są. Uważam, że zastanawiając się nad 37" lepiej zdecydować się na 42". Wbrew pozorom nie jest to duża różnica.

ArtS :)

Miałem na mysli równiez serie 6 i 7 które sa jeszcze w sprzedazy. Oczywiscie jesli kupować to tylko 8 z G11. 37" to raczej kwestia jakie pomieszczenie - jesli ktos ma pokój mały powiedzmy 10-12 m2 jest to wówczas kwestia mozliwości wpasowania TV jesli chodzzi o wymiary. Niekiedy róznica 10 cm nie pozwala na zakup 42". Oczywiscie jesli jest mozliwosć wstawienia 42" - warto.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kumpel kupił. Jestem zachwycony. Gdybym miał kupować, to ten :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z jakiej odległości oglądasz? Jeśli jest to 3m i więcej to zwróć uwagę na plazmę Panasonica 42PV80. Mam od trzech dni ten właśnie model i jestem zachwycony. Dałem za nią 3090 PLN.

Dziekuje Wszystkim za opinie :) , zakup dokonany lcd samsung LE37A656A1 FULL HD moim zadniem obraz lepszy niz w Viera i Bravi trochę lipa na sygnale SD no ale wiadomo :) natomiast na hd dvd zyleta !!!! na plattformie N moze być ale to chyba wina sygnalu. Zaluje tylko ze nie mialem kasy na nowa serie 7 !!!! to juz kosmos jezeli chodzi o obraz, dopiero wczoraj dostali ja do sklupu.

• 3 miesiące później...

Witam, chciałbym odświeżyć temat no i może zapytać bardziej konkretnie:

- sygnał TV: narazie UPC na Żoliborzu w Wawie ale niedługo napewno cyfrowy też z UPC

- DVD: Bezpośrednio od YAMAHA s2700, zależy mi na dobrym obrazie na component lub s video; nie mam amplitunera kina domowego, tylko dźwięk stereo wzmacniany będzie, tak będzie napewno przez następne lata

- oczekiwania: 90% film (DVD i cyfrowa kablowka), 10% podlaczenie komputera

- odleglosc od ekrany 2,5 do 3 metrow

Pytanie 1: Plazma czy LCD?

Pytanie 2: Jakieś konkretne modele warte uwagi?

Pytanie 3: 37 czy 32 (Budzet do 5kPLN)

Na co zwrocic uwage, na jakie parametry, jakie dobre sklepy z telewizorami sa w wawie?

Pozdro!!! i dosiego wszystkim!!!

jastrzab, 29 Gru 2008, 21:52

>Witam, chciałbym odświeżyć temat no i może zapytać bardziej konkretnie:

>

>- sygnał TV: narazie UPC na Żoliborzu w Wawie ale niedługo napewno cyfrowy też z UPC

>- DVD: Bezpośrednio od YAMAHA s2700, zależy mi na dobrym obrazie na component lub s video; nie mam

>amplitunera kina domowego, tylko dźwięk stereo wzmacniany będzie, tak będzie napewno przez następne

>lata

>- oczekiwania: 90% film (DVD i cyfrowa kablowka), 10% podlaczenie komputera

>- odleglosc od ekrany 2,5 do 3 metrow

>

>

>Pytanie 1: Plazma czy LCD?

>Pytanie 2: Jakieś konkretne modele warte uwagi?

>Pytanie 3: 37 czy 32 (Budzet do 5kPLN)

>

>Na co zwrocic uwage, na jakie parametry, jakie dobre sklepy z telewizorami sa w wawie?

>

>Pozdro!!! i dosiego wszystkim!!!

Im większy tym lepiej.

Osobiście wybrałbym LCD np. Sharp LC-46XL2E . Jeśli musiałbym kupić plazmę to Panasonic TH-46PY80 .

Od miesiaca jestem wlascicielem Panasonic-a TH-50PZ80E i jestem zachwycony,LCD niewchodzil nawet w rachube.Co do LCD Sharpa (Aquos), wyglad ma wspanialy ale obraz katastroficzny(to jest moja subiektywna opinia), napatrzylem sie na te TV bardzo duzo i oprocz wygladu niemoge zadnych innych pozytywow wymienic.I jeszcze co do obrazu to interesowala mnie tylko jakosc SD , bo sygnal HD wygladal b.fajnie

mikson, 30 Gru 2008, 12:30

>ja też choruję na taką 50 plazmę ;) obecnie się męczę na niby dobrym samsungu 26 HDready lcd i wiem

>na co wymienię :)

Nie ma dobrego telewizora LCD 26" ... więc ktoś Cię wprowadził w błąd twierdząc że ten samsung jest dobry.

jasne dobre są od 32 cali w górę i to lcd :) nikt mnie nie wprowadził w błąd bo ja nie sugeruję się opiniami sprzedawców, sam wybierałem i z 26" był to 2 lata temu najlepszy lcd i wolałem kupić wtedy mniejszy niż większy ze starszą technologicznie matrycą ale gorszym abrazem, gdybym wstrzymał się te dwa lata to obecnie przy takim spadku cen kupił zdecydowanie większy np42 cale i dla uściślenia plazmę jak wyżej wymienianą

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...

do odbioru sygnału telewizyjnego tylko plazma. Dla bogatych pioneer lub philips. Dla budżetówki Panasonic. Róznice w cenie ogromne, w obrazie już nie tak wielkie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Oj Sitku, chyba w przeciwieństwie do mnie wyszedłeś na wolność dopiero co, bo nie jesteś na bieżąco. Ostatnie plazmy philipsa można kupić już tylko w GS-ach tzw Ściany Wschodniej. I od paru już lat nie były wyśrubowane cenowo. Z jakością chyba ok.

Widziałeś obraz na współczesnych LCD ?? Tych porządnych oczywiście. Śmiem twierdzić że prześcignęły plazmę. Chyba że będziemy się czepiać że biel za biała i czerwień za czerwona. A znam też osobę która twierdzi że obraz w LCD jest gorszy bo ostre kontury męczą wzrok, hehe.

Na obronę plazm trzeba powiedzieć że relatywnie mocno staniały, i głównie to je ratuje.

Jednak rozumiem zaszłości z niedalekiej w sumie przeszłości. LCD startowały z bardzo niskiego pułapu. 4 lata temu faktycznie były wszystkie do dupy. Dużo też krwi napsuły łatwowiernym nabywcom te oszukańcze obrazy prezentacyjne w sklepach. Co ciekawe, sony stosuje je nadal, nie wiadomo po co, skoro można podłączyć prawdziwy sygnał hd.

Drogi Burczymucho.

Oczywiście tyle samo fanów jest LCD co i plazmy. Najważniejsze aby obraz cieszył właściciela zakupionego sprzętu. Co do wad i zalet napisano już mnóstwo. Ja zanim zakupiłem swoją plazme naoglądałem się różnych modeli, może aż za dużo. Robiłem to niedawno, jakieś pół roku temu. Generalnie obraz gdy porównywałem obok stojące LCD i Plazma zawsze wydawał mi sie lepszy w przypadku plazmy. I nie chodzi o parametry, czerń,biel czy zieleń. Po prostu był bardziej plastyczny i nie męczył oka. Faktycznie w przypadku DOSKONAŁEGO sygnału pierwsze wrażenie LCD jest takie,że obraz zyleta i wiernośc odtworzenia szczegółów jest większa. Nie zaprzeczam. Ale podany sygnał MUSI być lepszy, najlepiej z HD. Inaczej LCD przegrywa na wszystkich frontach. Przyjemnośc oglądania TV i filmów podanych ze źródeł w przypadku plazmy panasonica jest niezaprzeczalna. Ja się ciesze, rodzina się cieszy, goście się cieszą. Kupno LCD do HD poniżej 50 cali mija sie z celem. Oglądanie HD na plazmie 42 calowej z odległości 3-4 metrów jest wyśmienite. I tego mi nie odbierzesz :)

Ponadto jak widze ceny LCD idą w górę natomiast plazmy mają się doskonale.

I z tymi starymi i tanimi jak barszcz plazmami toś trochę przeholował....:)

Choć z Philipsem masz rację. Nie jestem w temacie. pdzro

• 2 tygodnie później...

ile ludzi tyle wyborów. I jak napisałeś najważniejsza jest radość i trafienie w gust i potrzeby użytkownika.

Ważniejsze jest dlatego podjęcie dobrej decyzji przed zamknięciem transakcji.

Najlepiej robić to na prezentacji telewizorów we własnym domu, własnego sygnału własnych warunków oświetlenia i w towarzystwie rodziny bądź znajomych.

Plazma lepiej daje sobie radę ze słabym sygnałem . I z całą pewnością jej rozwój ma się dobrze.

witam

prosze o rade tez poszukuje dobrego TV plazmowego ale odleglosc z jakiej bede ogladal to ok 2,8 do 3m i zastanawiam sie czy 37 cali to nie za duzo moze byc widac piksele, jak uwazacie?

dziekuje z gory pozdrawiam

Plazma 42PY80 :)

Kupiłem przed świętami za 3360 ze sklepu internetowego.U idiotów był wtedy za 4450.

Obraz na n-ce jest świetny,szczególnie programy w HD,które można spokojnie oglądać z 1,5 metra.

Normalnie oglądam z 4m i jest bardzo dobrze-a nawet ciut za daleko.Teraz brałbym 50 cali,ale mądry polak po szkodzie.

Kontrast 30000 pozwala spokojnie na oglądanie w nasłonecznionym pokoju.Bije tu na głowę mojego starego CRT Thomsona,na którym w południe nie dało się oglądać.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Davis, 6 Lut 2009, 14:06

>witam

>prosze o rade tez poszukuje dobrego TV plazmowego ale odleglosc z jakiej bede ogladal to ok 2,8 do

>3m i zastanawiam sie czy 37 cali to nie za duzo moze byc widac piksele, jak uwazacie?

>dziekuje z gory pozdrawiam

posiadam model 37 calowy i oglądam z odległości 2,5 m- 3 m. Jest to sygnał SD digital .

Dla mnie i mojej rodziny zdecydowanie wystarcza i po pół roku oglądania nie żałuję ze nie kupiłem 42 calowego. A bardzo mnie straszono. 42" polecam gdyby miał wisieć na ścianie. Wtedy trochę zniknie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.