Skocz do zawartości
IGNORED

Sci-Fiction

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Przypomniałem sobie film "Predator". Ten pierwszy z 1987 roku.

Aż nie chce się uwierzyć, że produkcja z tamtego okresu mająca być kolejną nawalanką z kolejnym robiącym karierę mięśniami aktorem, wyszła w efekcie kńcowym tak wspaniale. Jeszcze raz potwierdza się, że nie potrzeba specjalnych efektów wylewających się z ekranu do pokoju przez cały czas trwania filmu, czy wyrafinowana scenografia, by w efekcie końcowym było wyszło bardzo dobrze. Tego filmu nie da się oglądać w częściach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Najlepsze jest to, że wszystkie sceny z udziałem aktorów kręcili podobno w jakimś miejskim parku.

Ale i tak nawet dzisiaj nie ma czego się wstydzić na tle współczesnych komputerowych i plastikowych produkcji.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Moderatorzy

Najlepsze jest to, że wszystkie sceny z udziałem aktorów kręcili podobno w jakimś miejskim parku.

Ale i tak nawet dzisiaj nie ma czego się wstydzić na tle współczesnych komputerowych i plastikowych produkcji.

też wolę filmy o skromniejszych efektach specjalnych , za to robionych w realu, a nie wklejanych grafikach komputerowych

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Predator jedynka może był ubogi w efekty specjalne, natomiast klimacik miał niesamowity i to jest to czego mi brakuje w dzisiejszych produkcjach przeładowanych efektami.

całkowicie pominięty, bardzo dobra-CIEKAWA produkcja.

the objective.

Ukryta Zawartość

A o co chodzi w tym filmie? Pytam poważnie. Ciekawie się rozwijało i ... zakończyło kompletnie niezrozumiale (dla mnie)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mztv

Ukryta Zawartość

ktoś już widział?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...

dośc nudny monotonna akcja, komiksowa fabuła

z nowych najlepiej sie oglada atlas chmur choć sci-fiction to tam mało

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak się nie zna to może i najlepiej :)

Loopera polecam. nie jest nudny, o monotonną akcję można posądzić każdy film, a na tekst o komiksowej fabule uśmiechnąłem się. Czytałeś kiedyś jakiś komiks cir? Zresztą o tym filmie w dziale sci-fi nie powinno się pisać, to w większym stopniu thriller.

Geneza planety małp - jak dla mnie jeden z lepszych filmów sf ostatnich lat. Ciekawa fabuła podana w inteligentny i nie nachalny sposób. Miłe zaskoczenie po " Planecie..." Tima Burtona który to film do pięt nie dorasta pierwowzorowi.

jak się nie zna to może i najlepiej :)

Loopera polecam. nie jest nudny, o monotonną akcję można posądzić każdy film, a na tekst o komiksowej fabule uśmiechnąłem się. Czytałeś kiedyś jakiś komiks cir? Zresztą o tym filmie w dziale sci-fi nie powinno się pisać, to w większym stopniu thriller.

tytusa jeszcze do dzis pamietam całkiem składna fabuła w porównaniu z looperem

gra aktorska gwiazdora wybitna :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"Gwiezdny pył", 2007 rok.

Wielokrotnie słyszałem, że De Niro rozmienia swój talent grając w filmach, które nie licują do jego klasy. No przecież nie można całe życie grać oscarowych ról. Czasami trzeba od tego odpocząć, ubrać baletki i... :)

Atutem filmu jest udział w nim gwiazd światowego formatu. To też przekłada się na przyjemne oglądanie całości. Nawet szok jakiego może doznać oglądający widz, kiedy widzi "w akcji" w kajucie Kapitana Szekspira- jest przyjemny :)

Film ten z gatunku fantasy ogląda się właśnie bardzo przyjemnie. Taka fajna baśń dla każdego w każdym wieku. Sympatyczny koziołek i miłujący się inaczej bracia królewicze, i demoniczna wiedźma szukająca dla siebie i sióstr eliksiru wiecznej młodości. Kiedy młodnieje jest wtedy nawet bardziej apetyczna od Gwiazdki z nieba. No szkoda, że się jej w końcu nie udało :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

film bardzo dobry jak na sf , wartka akcja non stop, wizja świata cyber punkowa troszkę przypomina mocno łowcę androidów ale dużo jest nowych futurystycznych elementów które do tej pory nie widziałem w innych filmach a więc duży plus, za Colinem nie do końca przepadam ze względu na jego psie spojrzenie ale obronił się w tym filmie

, daję 7,5 na 10 :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Może rok 2013 będzie dla s-f lepszy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Gwiezdny pył", 2007 rok.

Wielokrotnie słyszałem, że De Niro rozmienia swój talent grając w filmach, które nie licują do jego klasy. No przecież nie można całe życie grać oscarowych ról. Czasami trzeba od tego odpocząć, ubrać baletki i... :)

Atutem filmu jest udział w nim gwiazd światowego formatu. To też przekłada się na przyjemne oglądanie całości. Nawet szok jakiego może doznać oglądający widz, kiedy widzi "w akcji" w kajucie Kapitana Szekspira- jest przyjemny :)

Film ten z gatunku fantasy ogląda się właśnie bardzo przyjemnie. Taka fajna baśń dla każdego w każdym wieku. Sympatyczny koziołek i miłujący się inaczej bracia królewicze, i demoniczna wiedźma szukająca dla siebie i sióstr eliksiru wiecznej młodości. Kiedy młodnieje jest wtedy nawet bardziej apetyczna od Gwiazdki z nieba. No szkoda, że się jej w końcu nie udało :)

+1 !

Ukryta Zawartość

ktoś już widział?

Warto zobaczyć. Całkiem przyjemny film, ale jak to bywa z zabawą z czasem, nielogiczności się wkradają:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Octagon

Nowy StarTrek dryfuje ze ścieżki "to jest o czymś" na drogę "jest na co popatrzeć". Zresztą tak jak i wiele innych serii. Oczywiście Into the Darkness nie widziałem ale pierwsza część prequelu w porównaniu chociażby do pierwszych trzech kinowych filmów sagi po prostu wieje pustką. Nie porusza i nie zostawia widza z jakąkolwiek refleksją. Scenariusze podporządkowane akcji i cgi. Bez dylematów, bez zastanowienia się nad wartościami (a o tym tak naprawdę jest StarTrek), bez sensu. Prosto i do przodu.

W sume to moze i dobrze, ze nie staraja sie zmusic widza do zastanowienia sie nad jakimis problemami itd. Obecnie jak wciska sie cos takiego do kina to wychodzi z tego jakis beukot pseudointelektualny. Z drugiej strony nie spłycałbym tak pierwszego (nowego) Star Treka. Opowieść o chłopcu, który żył w cieniu legendy przedwcześnie odchodzącego ojca oraz jego konfrontacja z niepohamowanym pragnieniem dokonania zemsty na calej ludzkosci za smierc ukochanych - bez wzgledu na czas. Banał? Pewnie tak. Oklepane? Pewnie tak. Tak samo wszystkie pierwsze 10 starych Star Treków. Te same pytania o sens życia, poszukiwanie Boga, wolności, człowieczeństwa a nawet wielorybów:) Jak po prostu oglądałem Star Trek z przyjemnością:)

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Octagon dzięki za ostrzeżenie, niezłe kupsko będzie ( raz się dałem nabrać na ostatniego Batmana). Film o super bohaterze podany w "dojrzały" sposób to brzmi co najmniej śmiesznie. Taki superbohater to musi mieć sporo poważnych problemów socjologiczno-psychologicznych, np kryptonit hehe. Nie no dobra nie znęcam się ale po trailerze widać że to gil będzie.

Mi akurat nowe batmany bardzo przypadły do gustu. Jeśli Man of steel będzie w tym samym klimacie to będę usatysfakcjonowany:) No ale nie każdemu musi przypaść do gustu. Przecież fani pierwszych Star Treków kinowych nie cierpią restartu serii Abramsa - a mi się podoba:) i nie mogę się doczekać dalszych części.

• Moderatorzy

Przypomniałem sobie film "Predator". Ten pierwszy z 1987 roku.

Aż nie chce się uwierzyć, że produkcja z tamtego okresu mająca być kolejną nawalanką z kolejnym robiącym karierę mięśniami aktorem, wyszła w efekcie kńcowym tak wspaniale. Jeszcze raz potwierdza się, że nie potrzeba specjalnych efektów wylewających się z ekranu do pokoju przez cały czas trwania filmu, czy wyrafinowana scenografia, by w efekcie końcowym było wyszło bardzo dobrze. Tego filmu nie da się oglądać w częściach.

Predator 2 - szkoda komentować ............. dno.

Predators - tu duży plus , trzyma klimat 1, fajna sceneria, naprawdę dobre nawiązanie do kina końca lat 80, jak leciał byłem w kinie i teraz zaliczyłem z pena na tv

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mam pod ręką, to cyklicznie wracam do wszystkich "Gwiezdnych wojen".

Te pierwsze idealnie trafiły w swój czas, te obecne - przerost formy nad treścią. Faktycznie, głupol z długimi uszami zepsuł oglądanie już na dzień dobry. A wracając do pierwszej serii. Sentyment. Trącą już myszką. Kokpity gwiezdnych myśliwców jak w ówczesnych chevroletach, a bodajże w "Powrót Jedi" tekst: "podaj klucz wodorowy" :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi