Skocz do zawartości
IGNORED

Reimyo DAP-777

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za wszystkie uwagi, jednak sprowadzając sprawę do realiów - mówimy o tym co inwestycja w wysokości 8K (DAP777) może wnieść. Wiem, że jakbym wyjął z kieszeni nie 8 a 25K i kupił DP-78 to może efekt byłby ciekawszy. A może jakbym wyjął 30K i kupił Marka Levinsona 390s to lepiej? Kto wie? Pytanie było moim zdaniem sensowne - niestety nie rozumiem wypowiedzi na pograniczu agresji ;)

Chodzi mi jeszcze po głowie możliwość wykorzystania tego DAP777 do podpięcia iTransportu Wadii i też słuchania z miniserwera muzycznego (czyt. iPoda ;))))... tak, wiem DP-78 też daje mi możliwość wykorzystania swojego DACa, ale przypominam o 3krotności inwestycji ;)

Mówiąc też serio - co sądzicie o połączeniu ML 390s z Accu? Sam ML podobno precyzyjny, więc może....?

ML390S nie słuchałem, ale miał go ostatnio u siebie stempur i stwierdził że 280CD Krella bije go na głowę. A od krella jeszcze lepiej zagrał BAT D5 i tego też zakupił (s/h za bodajże 9k zł, ale nie wiem która to wersja - były aż 4). Napisz do niego jak jesteś zainteresowany detalami.

Z tymi 25k za Accu vs 8k za DAC to też nie do końca tak. Przecież do DACa będziesz potrzebował dodatkowej sieciówki i kabla cyfrowego (lekko liczac 2000zł), a kupując Accu, Meridiana będziesz mógł sprzedać za jakieś 8k zł. Razem powinienieś więc odzyskać ok 10k zł. Jeżeli robić zatem takie porównania, to 9k na DACa (z kablami) vs 15k zł (a nie 25k) na Accu.

Osobiście dołożyłbym te 6k zł do Accu i się nie oglądał za siebie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To czego Ty właściwie chcesz? Bo na dzisiejszy dzień to kombinujesz jak koń pod górę. Chcesz zachować transport p/t G08 za 6k pln (bezsens), wydać dodatkowe 8k pln na DAC czyli jak zbudować pokrakę (CD + DAC) za 14k pln. Prawie za tyle to chyba było MBL 1531 z drugiej ręki od Elba.

Kiedyś robiłem przymiarkę do tego DACa, kilka fotek (mam tego więcej):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11398-100005352 1221641956_thumb.jpg

post-11398-100005353 1221641956_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adam ,zanim zaczniesz kombinować zadzwoń do Firmy Voxal ,polski dystrybutor Firmy Audio Nemesis ,pogadaj z Panem Czarkiem /bardzo miły i kompetentny człowiek/ , wpożycz DAC-a DC-1 upgrade.

Efekt w Twojej konfiguracji trudny do przewidzenia ale może Ciebie pozytywnie zaskoczyć.

Niesadze aby Adama zainteresował AN DC1 biorac pod uwage pułap cenowy, a warto aby sie skusił o porównanie w jego systemie. Mogłoby byc ciekawie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>adamgdansk

kupujesz DP500 do tego ic Tara Labs The One XLR i zapominasz o jakichkolwiek zmianach, wyprzedajesz stara graciarnie, a jak chcesz to mozesz pomyslec o kolumnach na spokojnie, chociaz Tobie to pewnie nie grozi...

ic to już mam Harmonixa i nie szukam kabli... DP500 też rozważałem, aczkolwiek miałem DAC-20 w swoim Accuphase, wg zapewnień z firmy Accu powinien zapewnić jakosc dzwieku jak DP500... ale w bezposrednim porównaniu z Meridianem G08 nie było przepasci w jakosci dźwięku - trochę precyzyjniej.. może pełen DP500 czerpie dodatkowe korzysci z własnego transportu...

"Z tymi 25k za Accu vs 8k za DAC to też nie do końca tak. Przecież do DACa będziesz potrzebował dodatkowej sieciówki i kabla cyfrowego (lekko liczac 2000zł), a kupując Accu, Meridiana będziesz mógł sprzedać za jakieś 8k zł. Razem powinienieś więc odzyskać ok 10k zł. Jeżeli robić zatem takie porównania, to 9k na DACa (z kablami) vs 15k zł (a nie 25k) na Accu."

hehe sprzedaj G08 za 8K, magiku! ;))... digital już mam Transparent Reference...a sieciówkę Harmonixa za 1500 wyrwę...generalnie wychodzi mi 2800eurasiów za DACa i nowiutką sieciówkę Harmonixa - taką mam ofertę...

>550 na 50V to już grubsza sprawa niestety - idziemy w inwestycję extra 20-25K, nie mówiąc o tym, że

>te 50V to jak na lekarstwo się pojawiają...

No co ty... Tu masz 50V za 4,5 EUR. Samolotem do Paryzewa i po sprawie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

adamgdans

Nie powiem Ci nic o Reimyo, ale wspomniałeś o Marku Levinsonie 390s. Tak się składa, że słuchałem w ostatnich tygodniach kilka wysokiej klasy cedeków (jak znajdę trochę czasu to podzielę sią opiniami). Wśród dnich był właśnie ML 390S. Jak dla mnie to jedno z największych rozczarowań. W moim systemie zagrał sucho, bezdusznie, twardo, bez barw, wypełnienia. Szatkował muzykę na kawałki, brakowało płynności, dźwięk był szary i plastikowy. Jak za odtwarzacz, który nowy kosztował coś ok. 22 tys, to zgroza. No chyba że kompletnie nie wpasował się w mój system.

Lepsiej gral AR CD3, Krell, BAT, Lektor. Nawet mój Primare D 30.2, choć w wielu aspektach "obiektywnie" gorszy od ML, to dawał mi więcej przejemności ze słuchania muzyki.

Pozdrawiam Stempur

adam, bo tak jak pisał Elberoth, sprzętu trzeba słuchać. Można poczytać opinie i recenzje, to cenne, ale przede wszystkim trzeba ufać własnym uszom.

Poza tym Pacułę trzeba "umieć" czytać, tak trochę między wierszami. To człowiek, kóry w swojej witrynie ma wiele reklam, kontaktuje się z dystrybutorami. Nie chcę broń Boże powiedzieć, że pisze pod zamówienie, ale... Przeczytaj jeszcze raz dokładnie ten jego opis Levinsona. Ja też go czytałem, przed i po swoim odsłuchu tego odtwarzacza. Między wierszami trochę jest o tym, co wyszło w moim odsłuchu.

W każdym razie koniecznie zalecam odsłuch tego ML. Zresztą już spotkałem się z opiniami, że to starszny beznamiętniak i sucholec.

Pozdrawiam Stempur

ciekawe jak ten dac Reimyo wypadl by w porownaniu do

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Natomiast ja o Markiu Levinson 390 mam zupełnie inne zdanie. Grał tym, co inne CD dawno już zgubiły. DP 67 wypadł w bezpośrednim porównaniu blado i płasko.

Wniosek stąd taki, że o kant dupy można rozbić takie porady. Wszystko zależy od konfiguracji.

Przepraszam za taki to wypowiedzi, ale za duzo nasłuchałem sie porad. Nikomu już nie wierzę.

Konfiguracja w której 390 wypadała doskonale to: Manley Snapper, kolumny Joseph Audio RM 55, kable HMS Gran Finale.

Ocasek

Ależ zdadzam się z Tobą w pełni: grają całe systemy. Dlatego też napisałem wyraźnie, że moje opinie o ML dotyczą tego, jak grał w moim systemie. Choć muszę powiedzeić, że byłem zdziwiony, że aż tak bardzo się nie wpsował.

Pozy tym pamiętajmy o indywidualnych upodobaniach.

Pozdrawiam Stempur

oczywiscie ze to sa opowiesci z cyklu "mchu i paproci", tylko niektorzy nie moga tego zrozumiec i przyjac jako cos oczywistego, potrzebuja wsparcia duchowego.

np. moj znajomy sprzedal do Japonii stary profesjonalny odtwarzacz Studera, ktory Japoniec wymienil wlasnie za Reimyo cdp777 i co z tego?

ano to, ze to jest twoje hobby, nie Paculy :-))

mozna skonfrontowac swoje spostrzezenia i niewiadome, ale majac zapas doswiadczen powinnismy polegac na tym co MY chcemy, a nie co inni polecaja i mowia, o to mi chodzilo, bo system bedzie Twoj Adamie.

ciekawostka, zadzwoniłem do Horna i powiedzieli mi, że ML390s kosztuje 22,5K... jakoś znacząco spadła ta cena, skoro jakiś czas temu to on chyba ok 40K kosztował? ciekawe, że ceny Accu nie poszły w Polsce tak w dół...hmmmmm.....

A co to znowu za ciekawostka? Sam pisałem kilka postów wyżej, że jego cena w Polsce to co 22-23 tys. Wystarczy zadzwonić do dystrybutora. Adamie, tak to jest jak się ufa recenzentom. Pewnie zasugerowałeś się znów red. Pacułą, który na swojej stronie napisał, że jego cena to 38 tys - o ile dobrze pamietam. Pomylił się... No przecież nawet doliczjąc cło i transport, to coś co w USA w DETALU kosztuje ok. 6 tys dolarów nie może u nas być za 40...

No dobra, lepiej sie pochwal, co kupileś, bo wystawiłeś swojego Meridiana w ogłoszeniach.

Pozdrawiam Stempur

Nieporozumienie wynika z faktu przerwy w dystrybucji. Horn ponownie wszedł w Lewinsona w lipcu, po 5 czy 6 letniej przerwie i skalkulował ceny na nowo. 6 lat temu dolar był po 4zł, więc i cena musiała byc wyższa. Teraz jednak nie ma już co kupować (nowego) 390S bo pokazywano już następcę - 512 (nazwa jak w Ferrari :-).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.