Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Iceman Ja tam zadnych kolejek nie widzialem o Dode to chodzilo o Ciebie Ty lubisz taka muze za rok nie zapomnij zabrac i posluchac a na pewno Ci sie bedzie podobalo bo ja mam inne zdanie o tym ARTYSCIE

Iceman kup sobie ta plyte Hadouk Trio to na pewno karpia strzelisz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

slaw123, 11 Lis 2008, 22:30

>Iceman Ja tam zadnych kolejek nie widzialem o Dode to chodzilo o Ciebie Ty lubisz taka muze za

>rok nie zapomnij zabrac i posluchac a na pewno Ci sie bedzie podobalo bo ja mam inne zdanie o tym

>ARTYSCIE

???

Doda występowała w Warszawie 8 grudnia, czyli w pierwszy dzień tegorocznego Audio Show. Czyżby właśnie to wybitne wydarzenie kulturalne był powodem nieobecności pewnych forumowiczów na wieczornym spotkaniu w Harendzie?

Wytykanie po nickach sobie daruję, ale żeby mi to było przedostatni raz!

;)

Klon Iceman Zbanowac to Ciebie trzeba nie dosc ze nie umiesz czytac i myslec to kopiujesz mnie i nie potrafisz odpowiedziec na moje pytanie a mianowicie prosbe Tak ciezko jest Ci napisac ze byla odsluchana muzyka np Metalica , Diana Krall czy tez Dire Straits jak tyt. plyt nie znasz to w necie poszukaj a ze mnie sie nie wysmiewaj

• Redaktorzy

Napisałem w międzyczasie takie krótkie podsumowanie działań w naszym pokoju, przypuszczalnie jutro się ukaże, jednak tutaj na bieżąco chciałbym wspomnieć o jednej ważnej sprawie: pokój Audiostereo funkcjonował jak funkcjonował przede wszystkim dzięki pomocy kilku kolegów z forum. Trzeba było przywlec sporo gratów, zawiesić baner, przekładać kable i zmieniać sprzęt, a po wystawie odwieźć cały stuff (plus dużo dodatkowych klocków, które dostaliśmy do testu). Serdecznie dziękuję antosiowi, Panu Maćkowi, papamkowi, jjp, hornetowi i jeszcze kilku znajomym, których nicków nie zapamiętałem, ale którzy mam nadzieję o sobie przypomną. Bez was niewiele byśmy zdziałali. Mam nadzieję, ze spotkamy się jeszcze nie raz, na przykład przy odsłuchach i jakichś smacznych płynach.

Redaktor, 11 Lis 2008, 23:20

No miejmy nadzieję, że w przyszłym roku będzie jeszcze większy pokoik :-) Ciesze się, że Lukar zdecydował się przekazać forum w dobre ręce dzięki czemu pozwolił na rozwój forum i m.in. dzięki czemu mieliśmy swój pokój. W naszym pokoju bardzo mi się podobało - był to niewątpliwie jeden z dwóch pokoi w których czułem się swobodnie. Jeszcze raz dzięki.

Mam takie pytanie o muzykę.

Około 12 w sobotę w pokoju gdzie grały kolumny Swana, ktoś z widowni zapodał płytkę z muzyką. Co to było? Chciałem się dowiedzieć ale przez tłok człowiek mi umknął - sam obsługiwał przez chwilę.

Muzyka renesansowa lub barokowa, skoczna w rytmie jakby tarantelli. Nagranie super jakościowo i wartościowo. No ale właśnie co to było?

Teo, 11 Lis 2008, 22:36

>Doda występowała w Warszawie 8 grudnia....

:)))))))))))))))))))))))

Juz przetsań wąchać i dawać w zyłę, a może coś łykasz to przestań. O picie nie podejrzewam bo masz słabą głowę:) 8 grudnia to dopiero będziemy mieli:)

A w temacie: Jak oceniacie udział, przygotowania i występ ekipu Audiostereo na tegorocznym AS ?

Może ktoś dokładnie opisze zestaw i brzmienie? Mam równiez pytanie odnosnie zdjęcia. Do czegowpięte były w tym pokou przewody sieciowe?

A tu zobaczcie jaki piękny kabel zasilający wpięty w audiofilską listwę. :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam jeszcze pytanie odnośnie WLM. W sobotę prezentowany był model podłogowy w połączeniu z subem ?

A w niedzielę pokazywane były modele podstawkowe. Czy w tym pokazie także uczestniczył sub ? Czy zastosowano jeszcze jakieś dodatkowe filtry ?

Zupełne jak u mnie w domu ;-)

Panowie i Panie

Audioshow mi się bardzo podobało. A to dlatego, że po raz pierwszy byłem tylko 1 dzień i to nie cały od 10-18 ;-) więc nie nastąpiło zmęczenie odsłuchowe.

Po drugie siadałem prawie zawsze w pierszym rzędzie, przeważnie na kanapie, gdzie udawało mi wyłapać nie tylko barwę, ale trochę przestrzeni i stereofonii ;-) jak i dostęp do 'czystego' powietrza był nieporównywalnie większy.

Po trzecie byłem bardziej wypoczęty, bo jak już coś mnie zainteresowało to siedziałem z 20 min czasami rozmawiając, czasami tylko słuchając.... wprowadzając się w stan odsluchowy typowy dla mojego ucha. Jest to o tyle ważne, że mój 'odbiór' muzyki musi się niejako nastroić do tego co słyszę, bo inaczej lampa inaczej obudowa zamknięta a inaczej monitor. I dla mnie nie ważne jest które w skali absolutnej lepiej. Chciałem sobie zawsze wyobrazić jak by to grało u mnie w obecnym mieszkaniu lub tym które ewentualnie będę miał za jakiś czas.

Wyróżnienia dałbym w Sobieskim Harpii, Sound Artowi, Eposom/Creekiem, Ansae ze swoim bigosem i trochę na wyrost Monitor Audio PL100 (podstawki).MA bo jako zwolennik tej marki wiem z czym te kolumienki mogą zagrać i jak wyeliminować sybilanty a podkreślić średnicę. Ale reszta wyśmienita....

Ostrzeżenia to Naim, Monitor Audio PL300 z Luxmanem wyszedłem bardzo szybko, zle głośno i krzykliwie, i parę innych. Czerwona kartka dla zestawu 'audiofilskiego' Yamahy. Boże jak to grało ;-(. Ale może młodzież taki dzwięk preferuje.

W kilku pokojach niestety nie udało mi się zagościć np. u chłopaków Studio 16 Hertz, bo nie było miejsca przynajmiej dobrego do odsłuchu, czy do Delty, chyba wietrzyli pokój bo nie leciała muzyka ;-(

Innych hoteli nie oceniam bo dzwięk dla mnie był jednym słowem za duży a nie potrafię go odnieść do mojego zrozumienia zestawów domowych. No może Lipiński poległ ze swoim kinem domowym o czym było na forum. Ale zestawy robiły wrażenie ;-)

Niestety nie udało mi się wejść do pokoju audio stereo, bo dzwi były zamknięte ;-(...a szkoda

Pozdrawiam i oby nasze hobby się nadal rozwijało

czy ktoś może pamięta jak nazywają się taki mini monitorki harpii które stały na podłogowcach, chyba są obszyte skórą czy jakoś tak i było podłączane do luxmana?

Focal + Naim

Po raz pierwszy nie byłem na AS, trochę dziwnie się z tym czuje ale żyję :-)

Napiszcie coś więcej o wystąpieniach gramofonów na tegorocznej wystawie, była jakaś szczególna prezentacja z TT, która przyciągała Wasza uwagę?

Pozdr.

Niestety patefon Audio Note (Ref 3) to wydatek 200.000zł ... już nawet nie pytałem czy z wkładką i ramieniem czy goły. Cena kosmos.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy ma ktoś informacje ile szt. rocznie sprzedaje się takich mini karuzel ? bo jeśli 3 - 5 szt. to rozumiem tą cenę no bo utrzymać za to cały rok ekipę konstruktorów :/ cały czas próbuje wmówić sobie że to tyle musi kosztować ale skoro koncepcja samego gramofonu nie zmieniła się od tylu lat, no nic w końcu "twój towar ty cenisz".

• Redaktorzy

Prawdę mówiąc, takie konstrukcje jak Continuum Caliburn, Rockport Sirius, Transrotor Artus czy Clearaudio Statement trochę bardziej wygladają na swoja cenę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.