Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Kasz76 napisał:

Nie, broń Boże😀 Myślałem tylko, żeby na jakiś czas pójść w coś tańszego i zarazem słabszego niestety.

Jeżeli się musisz spieniężyć, to ok. Tylko żebyś za jakiś czas tego nie żałował. 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• 3 tygodnie później...

Idzie nowe:

https://www.tophifi.pl/blog/post/r-n800a-r-n1000a-n-s600a-i-n-s800-nowe-amplitunery-sieciowe-i-glosniki-yamaha.html 

W końcu 🙂

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć, czy mozecie mi coś na temat tych głośników powiedzieć? 
Yamaha NS1000 deluxe edition. Ebony finish.

Mam chęć na zakup ale nie jestem do końca przekonany. W sobotę podjade posłuchać ciekawe jak się mają do dźwięku z jbl l100? 

pozdrawiam

IMG_0731.jpeg

Edytowane przez Piterus11
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam w klubie yamahy, od kilku dni jestem posiadaczem as 1100, udało mi się kupić w stanie gabinetowym, posiadam kolumny monitor audio silver 500, poprzednik to denon pma 1500 ae, chciałbym zapytać z jakimi kolumnami u was gra ta yamaha?, myślę o troszkę ciplejszej i muzykalniejszej sygnaturze brzmienia, czy taki sonus faber lumina v, to byłby dobry wybór?, pozdrawiam. 

Jako posiadacz Yamahy as 2100 i kolumn elac vela FS 407 mogę polecić to zestawienie. Dodam że wiele zależy także od źródła sygnału i tutaj także jest pole do działania. U mnie gra jako źródło  dac Denafrips Terminator 2 po xlr i jest naprawdę dobrze.

Edytowane przez emsze
Literówka
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Nowość Yamahy , bazowy amplituner sieciowy dwu kanałowy R-N 600A.

Cena 799€

hRVmSbUT98LsYjuB2CsDLA-970-80.jpg.webp

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 miesiące później...

Witam serdecznie. Mam pytanie. Mój znajomy ma amplituner Yamaha RX V596RDS i chce kupić do tego dvd Yamaha S559. Czy posiada ktoś wiedzę czy pilot od amplitunera będzie sterował DVD? Oznaczenie pilota od amplitunera RAV 211.

• 3 tygodnie później...
W dniu 21.01.2024 o 13:13, Buldoger napisał:

Do zestawu Yamaha: A S-1000, CD-S1000, T-S1000 jaki magnetofon kasetowy?

Tak defacto możesz podłączyć jakikolwiek magnetofon, jak zaznaczył wcześniej Rafał, ten set Yamahy nie miał dedykowanego decka. Aczkolwiek przy serii 1000 celował bym w jakiś wyższy model, 3 głowice, podwójny cabstan. A producentów masz mnóstwo, głównie przodują Akai, Pioneer, denon, Technics, Sony, Kenwood, Yamaha i w cholerę innych znanych firm. Nakamichi, sensui, tandberg itd, itd. W miarę rozsądnych cenach znajdziesz Pioneer'a czy Akai. Oczywiście w grę również wchodzi stan techniczny, czy są po pełnym serwisie czy po przysłowiowym "wymienione paski" i stan "rewelka". Więc myśląc o jakimś rozsądnym stanie, deck który Ci jeszcze posłuży to musisz liczyć na wydatek rzędu 1.5 - 2 k PLN. W tym przedziale szukałbym np. Pioneer ct 777, Akai gx-75. Również bierz pod uwagę, że decki brzmią różnie, np. wspomniany wyżej 777 to gra bardziej miękka, natomiast gx-75 to dźwięk jak dla mnie wręcz analityczny, nie dodaje nic od siebie, w końcu to seria master. Konkludując, twój wybór zależy wyłącznie od preferencji i grubości portfela 😉 pozdrawiam 

U mnie Cyrusa zastąpiła dzisiaj Yamaha RN800a. YPAO świetna sprawa. Miałem pewne kłopoty z odtwarzaniem plików z dysku sieciowego, ale póki co ogarnięte.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

17 godzin temu, Misio38 napisał:

Nie rozumiem czemu wzmacniacze choćby od serii 700 nie maja YPAO.

Pytać trzeba producenta, nie mają żadnego DSP, nie mają YPAO. Purystyczne podejście 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Rozumiałbym to, gdyby to był typowy "audiofilski" producent działający w szopie bez zaplecza technicznego, a jedynie z ideologią krótkiej ścieżki żerujący na naiwności i wierze we własną nieomylność klasycznego złotouchego.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

No dobra Breaking News z 31.01.2024 r. 

YAMAHA ROON TESTED CERTIFICATION

Zdaje się, że się dogadali. Czyżby Roon zaczął obsługiwać Music Cast? Czy Yamaha udostępni nową funkcjonalność, która umożliwi łączenie z Roon Core. Pewnie wkrótce się dowiemy.

Pozdrawiam

Przedłuż abonament ROON za darmo. Wiadomość na priv.

• 2 tygodnie później...

Mam 2 amplitunery stereo yamaha RX-797 i RX-730, ten RX-730 jest to stary amplituner stereo, proszę nie mylić z kinem domowym RX-A730. Do starego RX-730 nie mam pilota, ale jakimś sposobem udało mi się zaprogramować pilota z RX-797 do sterowania niektórymi funkcjami w RX-730, tj. zmiana głośności, selektor wejść, stacje radiowe. Nie działa jednak funkcja włączenia/wyłączenia ampltunera RX-730. Czy jest jakaś możliwość, żeby pilot działał również do włączania i wyłączania RX-730?

Edytowane przez rosim
  • 5 miesięcy później...

Yamaha as2100

Kiedyś po zanikach napięcia sieciowego wszedł w tryb awaryjny (serwisowy) , mrugala dioda standby.

Znalazłem w Sieci jak to się kasuje, tzn , pokrętła bas, treble i balance max w prawo i przytrzymując klawisz Mute włączamy wzmacniacz klawiszem On.

Zadziałało 

Niedawno przy 25 stopniach w pokoju tez przeszedł w tryb awaryjny. 

Da się zastosować ten sam myk i gra,  ale cały czas jakby w stanie awaryjnym, mruga dioda Standby i Mute na przemian,  wszystko działa,  tylko nie da sie wyłączyć w tryb  Standby, a po wyłączeniu klawiszem Off i włączeniu On, zwowu tryb awaryjny i trzeba to tak samo obchodzić.  

Juz jest  nieco chłodniej a to nic nie pomaga.

Jakieś porady, nie mówiąc o serwisie autoryzowanym,  bo tam podobno zdzierają jak za zboże ?

33 minuty temu, costa brava napisał:

Yamaha as2100

Kiedyś po zanikach napięcia sieciowego wszedł w tryb awaryjny (serwisowy) , mrugala dioda standby.

Znalazłem w Sieci jak to się kasuje, tzn , pokrętła bas, treble i balance max w prawo i przytrzymując klawisz Mute włączamy wzmacniacz klawiszem On.

Zadziałało 

Niedawno przy 25 stopniach w pokoju tez przeszedł w tryb awaryjny. 

Da się zastosować ten sam myk i gra,  ale cały czas jakby w stanie awaryjnym, mruga dioda Standby i Mute na przemian,  wszystko działa,  tylko nie da sie wyłączyć w tryb  Standby, a po wyłączeniu klawiszem Off i włączeniu On, zwowu tryb awaryjny i trzeba to tak samo obchodzić.  

Juz jest  nieco chłodniej a to nic nie pomaga.

Jakieś porady, nie mówiąc o serwisie autoryzowanym,  bo tam podobno zdzierają jak za zboże ?

Miałem podobną sytuację. Niestety tylko serwis. Mnie jakiś rok czy dwa lata temu skasowali na 350 zł. 😞

23 minuty temu, costa brava napisał:

I jeszcze dodatkowo wysyłaj te prawie 30 kg...

Albo używać tak jak jest, tylko czy to nie stwarza zagrożenia uszkodzenia?

Ja na szczęście mieszkam w Warszawie, więc serwis mam niedaleko. Zatachałem klocek sam. 

3 godziny temu, costa brava napisał:

Chciałem przejść na as2200 , to przy takich cyrkach się odechciewa, inne wzmaki jakoś nie mają takich cudów 

Mają, mają. 😀 Nic tak nie rujnuje radości z posiadania urządzenia jak np. buczące trafa. W mojej historii przygody z audio, która trwa od 1990r i wielu wzmacniaczy, które miałem okazję posiadać najlepiej oceniam jakość wykonania właśnie konstrukcji japońskich. U mnie w tej kwestii na razie numerem jeden jest Marantz.  

Marantz Denon Yamaha są bdb zbudowane 

A to nie Ty przesiadles się  z Marantza PM14S1 SE na Yamahe as3000 ? 

Brakuje mi XLRow w tym Marantzu 

Podobnie jak w Denonie PMA2500NE 

PM11S1 ciut za stary , PM11S3 ciut za drogi 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.