Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to sa moje ulubione piwa, ciemne mocne trapisty z Belgii.....mniam, mniam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

Miałem swojego corocznego Orvala w czwartek :)

Co roku, na urodziny syna, kupuję dwie buteleczki, jedna idzie do piwnicy, druga do gardła.

Im starsza tym lepsza :)

, kiszę go w piwnicy już przeszło pół roku.

cierpliwości, cierpliwości.

U mnie majówka może z nie wyszukanymi piwami Namysłów Niepasteryzowane i Pils browaru Głubczyce. Za to miła niespodzianka w cenach 2,50 i 1,30. Udanego weekendu. bier.gifbier.gifbier.gifbier.gifbier.gif

25i9dhf.jpg

Nie znam. Co to? Przeczytać już nie potrafię.drinking.gif Dobrze, że jeszcze słyszę. A gra Alison Krauss & Robert Plant

Powiem tak. Gdtby ten Namysłów u mnie zawsze był w takiej cenie to nic tylko ....drinking.gif

Kupiłem, ale nie wiem jeszcze, co to. Ktoś próbował?

Tego nie, ale piłem takiego i był bardzo fajny;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W Lidlu rzucili niemieckie browce. DAB dobre, Krombacher Weizen - pyszne ;-) Warsteiner - takie sobie, dziwny posmak. Ceny bardzo sympatyczne.

Natomiast Krombacher Dark to czarne sikiweroniki. Podłe. Z Lidla.

Edit: To jest OT, ale miłośnika dobrego piwa trzeba ostrzec przed niemieckim badziewem. Poczułem się obrażony- oni myślą, że nie poznamy się na piwie.

W niemieckiej telewizji pokazali, jak niemcy przegrywali w amerykańskim konkursie piw z australijczykami w kategorii objętej "Reinheitsgebot".A tytuł dokumetu brzmiał: "szkoda czasu, szkoda słodu"- o niemieckim piwie.

Dano niemieckim piwoszom pięć "wybitnych" marek piwa do rozpoznania--wszystkie okazały się podobne.

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Jestem w Bruggi wczoraj piłem na starówce Leffe blond,polecam wszystkim smakoszom.

Edytowane przez newadec

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Przygotowania do walki ideologicznej już powoli zacząć czas, Kopyra doradza jak robić piwo :

Ukryta Zawartość

Edytowane przez Krak_oN

Majówki ciąg dalszy. Piwa z uzdrowiska. Połczyńskie Chmielowe i Słodowe.

2nutb39.jpg

Słodowe słlada się z dwóch słodów. Pilzneńskiego i karmelowego. Ten drugi jest charakterystycznie wyczuwalny. Dla mnie jednak wygrywa potrójnie chmielowe. Ponieważ w sklepie też widziałem czarne, jutro postaram się je nabyć.

Natomiast Krombacher Dark to czarne sikiweroniki. Podłe. Z Lidla.

Edit: To jest OT, ale miłośnika dobrego piwa trzeba ostrzec przed niemieckim badziewem. Poczułem się obrażony- oni myślą, że nie poznamy się na piwie.

W niemieckiej telewizji pokazali, jak niemcy przegrywali w amerykańskim konkursie piw z australijczykami w kategorii objętej "Reinheitsgebot".A tytuł dokumetu brzmiał: "szkoda czasu, szkoda słodu"- o niemieckim piwie.

Dano niemieckim piwoszom pięć "wybitnych" marek piwa do rozpoznania--wszystkie okazały się podobne.

....ale ostrzec przed Krombacherem ? czy ogólnie przed piwami niemieckimi ?

Wolę Brune.

Ja też, ale najlepsze dla mnie było Royale

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie majówka może z nie wyszukanymi piwami Namysłów Niepasteryzowane i Pils browaru Głubczyce. Za to miła niespodzianka w cenach 2,50 i 1,30. Udanego weekendu. bier.gifbier.gifbier.gifbier.gifbier.gif

25i9dhf.jpg

Ten Namysłów bardzo sympatyczny. Dorwałem go w Auchan za jakieś 2,7 pln czy coś w tych okolicach. Ten zwykły "zielony" też jest całkiem spoko.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ja piłem też APA i Pszeniczne i oba były niezłe.

Za pierwszym razem, jak piłem pszeniczne będąc w Wawie, to bardzo mi smakowało.

2 tyg. temu kupiłem w Do i Od na Mogilskiej i nie dało sie tego wypić. Coś nierówne mają warki...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Parę dni temu piłem piwo typu Belgian Blonde, 17 blg, uwarzone przez piwowara domowego. Zerwało mi beret. Jak tylko te drożdże będą ponownie dostępne, też takie uwarzę - a przynajmniej się postaram :)

Potem poprawiłem Gulden Draakiem i było słabo...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Po kilku dniach smakowania piwa w Bruggi.

Klasyfikacja "bardzo subiektywna" bo własna.

1.KWAK

2.Leffe blonde

3.Grimmbergen double

4.Leffe bruin

5. Hoegaarden blanche

6.Steen Brugge tripel.

7 Leffe Ruby

8.Brugge tripel - niebieska butelka.

9.leffe tripel

10.Grimmbergen blonde.

11.Brugse Zot blond

Edytowane przez newadec

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Po kilku dniach smakowania piwa w Bruggi.

Klasyfikacja "bardzo subiektywna" bo własna.

1.KWAK

2.Leffe blonde

3.Grimmbergen double

4.Leffe bruin

5. Hoegaarden blanche

6.Steen Brugge tripel.

7 Leffe Ruby

8.Brugge tripel - niebieska butelka.

9.leffe tripel

10.Grimmbergen blonde.

11.Brugse Zot blond

Nie chce być niegrzeczny, ale…posłużę się takim porównaniem.

Byłeś w Belgii i wypiłeś tylko takie słabe piwa, to tak jakbyś był na targach audio w Monachium i odwiedził tylko stoiska denona, yamahy, marantza i onkyo.

Trochę szkoda, że nikt Cię nie poprowadził, ale cieszę się, że Ci smakowało, ale wypiłeś, przenosząc na nasz język – tyskie, lecha, żywca i warkę.

Koncerny które się sprzedaje na stacjach benzynowych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.