Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zaczalem do komesa, bardzo mi smakowalo

gdzie bys go ulukowal w dziale porter?

dzieki z gory

ps.co to jest Barley Wine ?

Poczytaj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Komesa bardzo lubię i tu masz jego ocenę:

Ukryta Zawartość

Jedna rzecz mnie w Komesach trochę irytuje - podziałka "starzenia" na tylnej etykiecie. Jakoś trudno z niej skorzystać, gdy nie ma podanej daty produkcji...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Wojtku klaniam sie nisko!!!

Ksiazki doszly, a Smuttynose faktycznie rewelacyjny!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ksiazki doszly, a Smuttynose faktycznie rewelacyjny!!!!

Cieszy mnie to bardzo, tym bardziej, że udało mi się utrafić potrójnie. ;)

Serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• 1 miesiąc później...

Pisałem już na wiosnę o "nocy kupały" perona, było na prawdę dobrze, ale ta warka z jesienie to rewelacja.

perun_nockupaly.png?w=670

Drugi browar o którym napiszę to "spółdzielczy", zdaje się z Pucka, "dwa półsztyki" i "cumowe" świetne:

dwa-p%C3%B3%C5%82sztyki.jpg

piwo-w-szkle.jpg

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A mnie, bedac w okresie swiatecznym w kraju - dobrze smakowal Amber Chmielowy w Malborskiej "baszcie"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Ja ostatnio testuję takie piwka:

p1010001-505x600.jpg

Browar Kraftwerk w Wąsoszu - pasteryzowane, niefiltrowane, 4 rodzaje słodów, 3 rodzaje chmielu.

Smak wędzonego, palonego słodu, trochę też czuć karmel, ale też goryczkę, ciemna bursztynowa barwa.

Kraftwerk-Zmora.jpg

Ten sam browar, piwo pasteryzowane, niefiltrowane w stylu Smoked Rye Pale Ale. Tutaj wędzonka bardziej wyczuwalna i brak karmelowego posmaku. Przypomina trochę w smaku piwa z zawartością amerykańskiego chmielu cytrusowego, choć tutaj w składzie nie jest wymieniony.

Bardzo aromatyczne.

Polecam - świetne piwa, ale dosyć drogie: 6-9 zł.

W życiu bym nie kupił, gdybym nie trafił na super promocję. ;-)

Normalnie nie wierzę własnym oczom - dokładnie te dwa piwka ostatnio dostałem na promocji -50% i warto było zwłaszcza w tej cenie zakupić i spożyć;-)

Jeśli ktoś ma okazję "dorwać" ostatnią warkę Crazy Mike'a z Ale Browaru - niech się spieszy - wybitnie im wyszła. :)

Bardzo dobre piwko z lokalnego browaru spółdzielczego w Pucku, zatrudniającego osoby niepełnosprawne.

Typu "American Pale Ale" z cytrusową goryczką. Dość nietypowy smak, ale naprawdę zacne.

piwo-w-szkle.jpg

Wyżej polecałem "cumowe" i "dwa półsztyki".

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jeśli ktoś ma okazję "dorwać" ostatnią warkę Crazy Mike'a z Ale Browaru - niech się spieszy - wybitnie im wyszła. :)

Potwierdzam! Baardzo smaczna, zwłaszcza podana przez p. Małgosię;-)

zwłaszcza podana przez p. Małgosię;-)

Czyli dotarłeś! A odwiedziliście coś jeszcze?

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Doctor Brew Enigma z serii "single hopów" bardzo sympatyczne;-)

Ukryta Zawartość

Ale szkło to Wy macie gejowskie :P

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

I jak ta Enigma? Aromat mocny,

No mi bardzo przypasowało, wyraziste, ze zdecydowanym smakiem, ale najlepiej samemu spróbować;-)

Ale szkło to Wy macie gejowskie

Skoro tak piszesz, to chyba znasz temat, bo nie wiedziałem, że można tak spojrzeć na szklankę do piwa;-)

Chyba najsłodsze piwo jakie piłem. 25 Plato. Trzeba pić powoli ;-)

25 mówisz... to podbijam na 26, na ostatki otworzyłem imperialny porter bałtycki od Kormorana

Ukryta Zawartość

post-12-14550536935658_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Myślisz, że dasz radę sobie wsadzić?

Mogę spróbować, ale najpierw umyj po sobie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Podroze Kormorana white, cytrusy i estragon, pycha. wyrazisty smak. Jak ktos woli lagodniejsze to polecam tez obolon white

Edit

Mialo byc kolendra a nie estragon, a piwo witbier sie nazywa, sorki

Edytowane przez panerai_47
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.