Skocz do zawartości
IGNORED

KURDUPEL I JEGO WETO

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"wszystkie niby pryzgotowane przed wyborami plany reform okazay sie być zrzynkami z opracowań prof Religi bedącego minitrem zdrowia jak najbardziej za rządów PiS."

A wiec jednak? Czyli są dobre? Bo jak użyłem gdzieś tutaj podobnego argumentu, to na mnie nakrzyczano, ze to nie prawda. Czyli jeśli trzeba zganić lenistwo rządu, to sięgamy do skryptu pt. "Ściąganie od Religi", zaś gdy trzeba zganić rządu złowrogą aktywność, to w robocie jest skrypt pt. "Antyludzkie prawo przygotowali". Wtedy oczywiście to prawo jest autorstwa PO...

Co do innych głównych spraw, to chyba nie warto dodawać, że niemal identyczne przepisy dot. emerytur pomostowych, jak te zawetowane, przygotował wcześniej PiS, a jeszcze wcześniej SLD, tylko obie te partie przestraszyły się jak ostatni dezerterzy i nie wprowadziły ich w życie w nadziei, że ktoś następny ich wyręczy. O ile wiem, to nawet przepis w sprawie odrolnienia ziemi miejskiej PiS miał przyszykowany... Tego nawet specjalnie się nie ukrywa, bo też nie ma jak. Gdzieś tu jest wątek o partyjnych hipokrytach, chyba pasuje do bliźniąt i Zapateralskiego? Co?

Prezydent Kaczyński jest prezydentem partii PISS

Prezydent Kaczyński nie kieruje się dobrem kraju, a swojej macierzystej partii

Prezydent Kaczyński jest wytworem PRL i reliktem tej epoki w wyglądzie, mówieniu, myśleniu i działaniu

Prezydent Kaczyński wetuje i będzie wetował wszystko, co działa w opozycji do kolegów PISS

I dlatego czekamy z utęsknieniem na koniec rządów kurduplastej familii

Amen

lancaster

a Ty jak zwykle swoje,od lat to samo, pasujesz do kaczynskich, oni tez sie nie rozwijaja , jak zdarta plyta to samo...wymysl moze cos nowego, bo jak widzisz my tutaj dokonujemy biezacej oceny sytuacji politycznej i wymieniamy sie pogladami, tutaj nie chodzi o prymitywna agitke, bo wszyscy srednio wyksztalceni ludzie wiedza, ze wzrost gospodarczy ma tyle wspolnego z rzadami kaczynskich co kryzys gospodarczy z rzadami tuska dzisiaj czyli nic...ocenie poddac nalezy tylko reakcje wladzy na sytuacje gospodarcza, kaczynscy przejedli pieniadze i nie przeprowadzili zadnych reform, tusk stanie przed sytuacja braku srodkow i bedzie musial sobie z tym radzic, zaczal od pomostowek, zaczal wiec BARDZO DOBRZE, zamykane sa stocznie-kolejny dobry sygnal dla przedsiebiorcow, nie zadluzajcie sie bo nie przyjedzie pan z ministerstwa i nie splaci waszych dlugow ,,,,

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Najlepiej miec swojego prezydenta, kwadranik po 20 pogada, i kolejne głosowanie powinno przejśc. Piękne słowa związkowców :przezcież Ci Ludzie przepracowli 40 lat i odłozyli pieniądze na emerytury więc im się należą, a może wszyscy odkładamy kasę i każdemu przysługują takie emeryturki.

Pewnie zatwierdzą nowy projekt o emeryturach po przjściu punktu krytycznego zatwierdzanego przez ...

Jeśli lewica dotrzyma słowa i zagłosuje przeciw wetu prezydenta to mi kamień z serca spadnie . Bałem sie juz ,że będe musiał oddać część swojej emerytury na emeryture jakiegos 40 letniego policjanta , któy przejdzie na wcześniejszą . Wyobrażałem sobie siebie jako 60 letniego dziadka zapierdalającego na emeryturkę spasionej świni , która ma 40 lat i jego praca polegała na przechadzaniu sie po ulicach - co nazywają ,, patrolowaniem " .

...there is no spoon...

jesli sie nie myle to nie bedzie dotyczylo sluzb mundurowych to inna działka,mam tylko nadzieje ze to nastepny etap walki z patologia.mam znajomego 38 lat na emeryturze byly wojskowy,przepierdzial w koszarach sluzbe - sierota jakich mało.ech krew zalewa!

lancaster trudno się przebić do końca przez twoje laurki wystawiane PiS....

stocznie zamykają gdy za PiSu wspaniala funkcjonowały....bardzo ograniczasz dostęp informacji...

"Minister Jasiński zaakceptował też niekorzystne wytyczne Brukseli bez próby ich negocjacji. Zgodził się pokornie, by gwarancje kredytowe były zaliczane jako pomoc publiczna - dlatego garb stoczni jest dziś tak wielki. Jest też szereg zarzutów o blokowanie prywatyzacji stoczni choćby to, że minister Jasiński miał zataić ofertę inwestora na zakup 3 stoczni."

Lecz nie unikanie reform jest największym problemem rządów kaczyńskich lecz ich instrumentalne traktowanie władzy jako dar od Boga a nie wynik wyborów i realizacji społecznych oczekiwań a nie własnej wizji świata w której prawne ograniczenia dla nich nie istnieją...Coś podobnego już przeżyłem i na powtorkę nie mam ochoty...uważasz rząd kaczyńskiego za historię dla mnie skończy się wraz z opuszczeniem pałacu..obecnie poprzez prezydenta nadal mają duży wpływ na politykę kraju i nie ograniczją się do roli opozycji lecz starają się poprzez uprawnienia prezydenta narzucać społeczeństwu.

Bo do nich jeszcze nie dotarło, że oni przegrali wybory a nie wygrali. Jako, że nic innego po za destrukcją nie potrafią, to próbują zrobić wszystko byle rząd premiera Tuska się nie mógł wykazać.

Naprawdę chciał bym by któregoś ranka Kartofel się obudzi i uzna, że już jest wystarczająco boski ioddychać nie musi i nie będzie.

• Redaktorzy

"Lecz nie unikanie reform jest największym problemem rządów kaczyńskich lecz ich instrumentalne traktowanie władzy jako dar od Boga"

To są dwa oddzielne zagadnienia. Jeśli dyskutujemy o zaniechaniach Kaczyńskich w kwestii reform to m.in. dlatego, ze słychać głosy, jakoby ich geniusz ekonomiczno-gospodarczy stanowił siłę napędowoą polskiej prosperity. Oraz głosy nieco tylko trzeźwiejsze, ze byli dobrzy dla gospodarki, bo nic z nią nie robili, i to było super. Jedno i drugie to pic. Właśnie dlatego, że guzik robili przez te dwa lata, tylko żarli przychody z wzrostu, nowy rząd musi teraz na gwałt reformować służbę zdrowia, system emerytalny, generalnie sektor publiczny. Dlatego, że te dwa małe nieroby całkowicie wstrzymały prywatyzację akurat wtedy, kiedy można było drogo sprzedawać, rząd będzie musiał albo czekać na lepsze czasy, albo prywatyzować za pół ceny. To samo dotyczy stoczni - gdyby te leniwe skurczybyki (pardon my French, ale jestem zirytowany) sprzedały je w okresie prosperity, nie trzeba by ich teraz rozdawać po kawałku za darmo.

Gość

(Konto usunięte)

...lecz ich instrumentalne traktowanie władzy jako dar od Boga a nie wynik wyborów i realizacji społecznych oczekiwań a nie własnej wizji świata w której prawne ograniczenia dla nich nie istnieją...

NAPISAŁ DZIENNIKARZ PISMA XXX PO WYBORACH WE WRZEŚNIU 2005 ROKU.

Kolejny naciągacz w kancelarii prezydenta . Ten koleś otacza się samymi cwaniaczkami .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy tym ludziom nie jest wstyd ? Mnie jest ,że takie świnie kieruja moim krajem .

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

• Redaktorzy

Jak ładnie ewoluują w Polsce amerykańskie pomysły. Zasada opracowana po to, aby najwyższej klasy znawcy, mający głowę pełną wiedzy o swojej firmie, nie mogli dzielić się tą wiedzą z konkurencją, w Polsce służy do bogatego wianowania partyjnych politruków na nową drogę życia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Głębsze treści:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego ten polityczny karzeł wreszcie nie podpisze Traktatu Lizbońskiego?

Zdaje się, że społeczeństwo głosami swoich przedstawicieli opowiedziało się za.

Czy to wstrzymywanie się jest zgodne z konstytucją?

Nie mowię już o tym, że początkowo był to wielki sukces. Coś się od tej pory zmieniło? Może o czymś nie wiemy? Mamusia albo braciszek zmienili zdanie?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.