Skocz do zawartości
IGNORED

Theta ... ale która

barni

Rekomendowane odpowiedzi

marekzawa:

>Va jakos nie widzę

Zajrzyj do aukcji zakończonych - w listopadzie przewijała się srebrna z "kup teraz" 4950, w ostatnią niedzielę zakończona została aukcja czarnej, "kup teraz" wynosiło 4500. Wygląda na to, że czarna poszła poza aukcją.

• 7 miesięcy później...

Kupiłem dac Theta Cobalt+TLC.Wszystkich,którzy zetknęli się z tym urządzeniem prosilbym o informację na temat okablowania,przeróbek zasilacza etc.Urządzenie,które kupilem to niestety wersja amerkańska ale prawdziwy NOS(fabrycznie nowy,ze starej produkcji).

Zobacz czy nie ma zworki przy gniazdku sieciowym w Cobalcie. Do TLC musisz kupić gotowy stabilizowany zasilacz, bodajże 9V o ile dobrze pamiętam. Tylko zobacz aby miał minus po dobrej stronie na wtyczce. Można takowe kupić na Allegro.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ask and You Shall Receive

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Jaki kabel cyfrowy(RCA) do daca Theta Cobalt307-ma połączyć TLC z dac`em`iem?Mam na myśli coś niedrogiego tak 200-300zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmmm przynajmniej taki co kosztuje 150% ceny Thety;)

weź zrób z porządnych wtyków BNC i najlepszego możliwie kabla antenowego 75 ohm lub jakikolwiek inny w normalnych cenach typu belkin. za 200 - 250 pln kup sobie płyt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to oryginał czy tez jakas podróba...?

Ukryta Zawartość

Problem dotyczy tunera sat Comsat-po analogu dżwięk jest dobry,cyfrowy rca tragiczny,może TLC coś poprawi.Theta+Shanling+Straightwire S-link gra dobrze.Dac,który kupiłem wbrew dacie produkcji jest nowy.

zyzio

Kabel raczej oryginalny ale co do wtyków to tu już mam watpliwosci tym bardziej, że to WBT nextgen

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wtyki też mi wyglądają na oryginalne, ale 100 % pewności nie ma.....

Ukryta Zawartość

Może i tak - właściwie para najtaszych Nextgenów u nas to kosz poniżei ok 140 zł (2 szt.) W hurcie pewnie sporo taniej.

Trzeba by sie zastanowić nad tym Apogee. Szkoda, że gosć nie ma kabla 110 ohm.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

triode, 19 Sie 2009, 22:12

>Apogee jest z metra na Allegro(58zł/m)-można do niego wtyki Eichmanna?

Tak, to bardzo rozsądny pomysł.

Jak tam zasilanie, udało ci się przestawić ? Przydało się zdjęcie ?

Zasilacz wygląda tak jak na zdjęciu,ale sprawdzaliśmy na niższych napięciach i przy 150V poszedł bezpiecznik(opisany 230V) i zadziałał termik.Kupiłem trafo 230-110V i tak będzie grał.Dziwne,że ten cyfrowy ``ramol`` gra dobrze.Rok produkcji 1993,prawdziwy NOS.Na zasilaczu było odhaczone napięcie 100V.

100V to wersja na Japonię.

Większość bezpieczników, także tych w urządzeniach na inne napięcia, jest na 250V. Oczywiście jeżeli urządzenie jest na 120V, to wtedy wartość takiego bezpiecznika jest 2x większa, niż w przypadku urządzeń na 240V.

Wszystkie Thety, nawet te najtańsze grają nieźle nawet jak na swój wiek, choć myślę że obecnie, taki MU V-DAC, którego można kupić za 1200zł nowy (i odpowiednio mniej za używany) poradził by sobie Cobaltem, Chromą czy Prime bez problemu.

• Redaktorzy

Też mnie intrygowało jak starsze DACi radzą sobie z młodszą (i tańszą) konkurencją. W związku z powyższym mając na testach Stello DA 100 Signature i swojego Zhaolu D2.5 do kompletu wypożyczyłem Thetę DSPro Generation V. O różnicach między Zhaolu i Stello nie będę na razie nic mówił (ale są, są i będzie odpowiednia epistoła) a jak wypadnie przy nich amerykański kolos dam znać "na dniach".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

zyzio, 19 Sie 2009, 20:35

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to

>oryginał czy tez jakas podróba...?

kabelek jak najbardziej oryginalny - kupiłem od tego sprzedawcy 75 Ohmowa wersję terminowaną wtykami BNC i od ponad tygodnia mam ją wpiętą w system. Sprawdza się bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 3 miesiące później...

Witam!

Nie będę zakładał nowego wątku a chciałbym dowiedzieć się czym dokładnie różni się theta dspro basic III od dspro basic IIIa? Pytam, bo posiadam trójkę (dwójka po upgradzie) ale nie wiem, czy jest to III czy IIIa. Przetworniki to 4x PCM1702-K, posiada XLR'y oraz interfejs AT&T.

Dzięki,

kvist.

W Stereophile był gdzieś Follow-up wersji A - poszukaj w wyszukiwarce, tam wszystkie zmiany są opisane.

Z tego co pamiętam to kondy i inny soft w input receiverze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.