Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  321 członków

Kef Klub Kolumn
IGNORED

Klub milosnikow kolumn Kef

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba sie zainteresuje Ale boję się ze po podłogowych będę miał nie dosyt w skali dźwięku

No chyba cudów pod tym względem od takich głośniczków nie oczekujesz ?

A jak chcesz mieć i skalę i bdb granie to kup R700 albo R900

I R700 nie są aż tak głośne jak np. zestawy Paradigma. Ale mimo wszystko jakość prezentowanego dźwięku Kefa wygrywa wszystko. Taki monitorek też potrafi nieźle tąpnąć :)

Chcesz mieć bdb i głośne granie - bulisz kasę . Nie ma inaczej .

Chcesz bdb granie przy umiarkowanym SPL - bierzesz LS50 . Każde dodatkowe 3dB licz mniej więcej kasę razy 2

Wiesz czym różnią się R300-R700-R900 ?

Właśnie basem i SPL . Im wyżej tym większe SPL i nieco lepszy bas . I tu można sobie odpowiedzieć czy jest sens do R300 dopłacać 10 000zł za lepszy bas i po to żeby czasem bardzo głośno coś puścić ?

Kurde polecę we wtorek odsłuchać w 20m2 kef ls 50 nakierujcie mnie proszę z jaką elektronika mam tego słuchać będę słuchał w tym sklepie superfi.co.uk żeby mniej więcej wiedzieć co mają mi uszykowac myślałem nad audiolab 8200a sami oceńcie co mają w sklepie dzieki

Kurde polecę we wtorek odsłuchać w 20m2 kef ls 50 nakierujcie mnie proszę z jaką elektronika mam tego słuchać będę słuchał w tym sklepie superfi.co.uk żeby mniej więcej wiedzieć co mają mi uszykowac myślałem nad audiolab 8200a sami oceńcie co mają w sklepie dzieki

W tej cenie posłuchaj z roksanem K.K2 lub k3,regą elex-r.Tam u Ciebie pewnie na każdym rogu ulicy można posłuchać.Wczoraj Ls-ki męczyłem z moim heglem i krellem s300i

Edytowane przez newadec

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Roksan to b.mocny piecyk.Słuchałem kiedyś z moimi kefami,utkwiła mi w pamięci niesamowita swoboda grania i nieco ocieplona,wygładzona scena(w porównaniu do hegla).Z kefami taka charakterystyka to zaleta.Jutro opiszę więcej,na dzisiaj i jutro zaplanowałem w moich warunkach porównanie LS50 i Usher Dancer mini-x,te ostatnie w sklepie grały z jakimś marantzem z 6-tką z przodu.Pokój 20m2,pow. odsłuchowa ok 15m2,z b.dobrą akustyką,to akurat nie moje zdanie.

Edytowane przez newadec

Ok czekam na wieści? A czemu myślisz nad monitorami ? Myślałeś o większych klockach?

W tym pomieszczeniu,jak widzisz niedużym,nie mam problemu z basem.R900 słuchane codziennie pozbawiły by mnie resztki rozumu,bez urazy dla posiadaczy tego modelu.Stąd pomysł na monitory.

naim xs2, mam właśnie takie połączenie m kable anticables polecam.

Focal + Naim

Na lupaniu basem mi nie zależy!

Słuchałeś kiedyś dobrych , duzych kolumn ?

Nie o łupanie chodzi ale o swobodę i dokładność basu . Z małych wooferów nie uzyska się jednocześnie zejścia , dynamiki i szybkości .

źle mnie zrozumiałeś nie chodzi mi tu o to że podłogowe kolumny wala basem w małych pomieszczeniach bo tylko takie miałem w 12m2 i wiem że można słuchać bez najmniejszych problemów zależy jakie kolumny

Do metalu Kef to moim zdaniem chyba żaden. NIe chcę uogólniać, słuchałem r700,r900 przejrzystość separacja pierwsza klasa.

Brak ciężaru, gęstości wypełniena gitar. Niby wszystko ok. Równe całe pasmo, fajny z dobrym zejsciem bas, ale ostry rock i metal zaskakująco słabo. I żeby nie było- słuchałem z różnymi również mocnymi wzmakami.

Średnica niestety w stronę kliniczności i chłodu. Za to super rozdzielczo.

Lżejsze kawałki bardzo dobrze - metal wg mnie zdecydowanie nie.

Do metalu Kef to moim zdaniem chyba żaden. NIe chcę uogólniać, słuchałem r700,r900 przejrzystość separacja pierwsza klasa.

Brak ciężaru, gęstości wypełniena gitar. Niby wszystko ok. Równe całe pasmo, fajny z dobrym zejsciem bas, ale ostry rock i metal zaskakująco słabo. I żeby nie było- słuchałem z różnymi również mocnymi wzmakami.

Zgadzam się z tą opinią.Do rocka znajdą się lepsze kolumny,np.wspomniane paradigmy.

Gość

(Konto usunięte)

wg mnie naim xs2 napędza je choć pewnie więcej mocy by nie zaszkodziło, raczej zastanów się czy z heglem nie będzie za jasno ostro,

Z heglem h70 jasno? Słuchałem go z xavianami i było za ciemno...

Z rocka to nawet płyty Queen wypadają słabo

Te to akurat na każdym transparentnym systemie źle wypadają ...

A może to wina realizacji?

Gęsty tranzystor w klasie A jak Xindak A600E i kable XLO Signature 2 głosnikowe + XLO Limited bądź chociaz Unlimited interkonekt i nikt nie powie, że nie ma mięcha w KEF-ach gwarantuje :D

Oj nie przesadzajmy. Używane głośnikowe koło 4kzł i interkonekt poniżej 4kzł :D Do tej pory nie znalazłem dynamiczniejszego i gęsciej grającego interkonektu jak Limited a głośnikowe to już absolutne mistrzostwo pod względem żylastego gęstego grania bez odrobiny zamulenia. Z tymi kablami w komplecie mamy 2 x więcej basu i niskiej średnicy jak z dowolnymi kablami do kilku tysięcy. To są niesamowite pod tym względem przewody. Bas z nimi robi sie przepotężny i z takim wykopem i dynamiką oraz kontrolą że tego do niczego się nie da porównać a miałem nawet Shunyaty najdroższe IC i głośnikowe, drogie Synergistic, Wireworld i inne. Dopiero te kable pokazują ile jeszcze z dynamiki ginie na zwykłych przewodach. Ciężko to opisać, to trzeba usłyszeć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.