Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheisery HD 800

reese

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

@adamgdansk, każ sobie zrobić real foto tych Sennheiserów, bo to najprawdopodobniej jest tak, że gość ma kontakt do hurtowni za Odrą, i jak pozbiera zamówienia, to dopiero poleci do tej hurtowni kupować, ale pewnie nie bierze pod uwagę, iż z racji dużego zainteresowania modelem HD800 spuszczą go po brzytwie długim terminem, bo w sklepach wszystko schodzi i hurtownik nie ma problemu ze zbyciem towaru, a wręcz przeciwnie. W przypadku HD800 nie poszedłbym na żaden inny układ niż pokazanie towaru u siebie na stanie, bo niektórzy tak już od marca kupują, a już mamy lipiec, który wcale nie jest pewny.

co by tu powiedziec - ja bylem pierwsza osoba ktora kupila HD800 od "MP3 store" na allegro - bylo to chyba poczatkiem czerwca albo nawet marzec ( juz nawet niepamietam ) - ostatnio to juz mi nawet na mail nieodpowiedzieli - wydaje mi sie ze poprostu to co robia sklepy w polsce pokazuje jak powazni sa to ludzie - gdyby znali rynek to wiedzieliby ze nawet jak zamowia 100 par to im to pojdzie i nierobiliby z siebie idiotow jakimis przedbiegami - a co do ceny to tez sie przejada - mysla ze zagraja sobie jak zwykle - zebrac zamowienia nakladajac super niska marze zanim jeszcze inni to zrobia - a tu niema - sennheiser trzyma cena twarda reka i ma ich w d**** - bardzo podoba mi sie polityka sennheiser w tym konkrtnym przypadku - szkoda ze kiepsko radza sobie z wejsciem i ciagle zmieniaja gotowe juz sluchawki ( najpierw poduszeczki teraz jakies pisczace sprezynki )

No niestety - życie jakie jest wiemy. Kolejny sklep, który szumnie mówi, że zdobędzie HD800 w kilka dni ;(

Zadzwoniłem tez od sennheiser.com.pl i dowiedziałem się, że słuchawy to raczej za kilka tygodni się pojawią a poza tym będą sprzedawana tzw. "sprzedażą selektywną", do określonych sklepów - aby uniknąć "psucia rynku", zaniżania ceny, allegrowania itp.

Ze względu na duży zbyt w USA - tam chyba głównie Sennh pcha wyroby póki co.

Kto w końcu jest oficjalnym dystrybutorem Sennheisera w Polsce? Bo wg strony www Sennheisera jest to jakas forma Aplauz spod Warszawy?

No produkcję mają niesamowitą! 1 para słuchawek miesięcznie na prawie 40 milionowy kraj,na USA pewnie 6 sztuk; to w Monako uwzględniając ludność i obecne tempo dostarczą pierwsze słuchawki po 100 latach-pewnie prawnukom księcia Reinera

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Właśnie spostrzegłem, że te HD 800 mają 320 g wagi (bez kabla), no to jak na moje standardy zdecydowanie za dużo i z taką 'wagą' to senki (zwłaszcza przy wielogodzinnych odsłuchach) mogą iść na drzewo!!!

A cóż to jest 320g? Przy dobrym rozłożeniu w ogóle nie będziesz czuł ciężaru. Jak staniesz na głowie, to obciążenie wynosi kilkadziesiąt kg. Kosz z owocami na głowie Afrykanki - kilka kg. Ciekawe, ile ważą długie włosy? Łysi to mają dobrze. :|

>Jak nie ma....na Audiohobby juz sluchaja..... :)

I co z tego niby ma wynikać? Głupota czy brak wyobraźni? ;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 21 Lip 2009, 14:22

>I co z tego niby ma wynikać? Głupota czy brak wyobraźni? ;)

Jak masz taka wielka wyobraznie to prosze opisz nam tutaj brzmienie owych HD800, bo przeciez prawdziwi fachowcy recenzje sprzetu audio pisza wlasnie z wyobrazni :"))

Halo halo, specjalna wersja dla pastwy:

Właśnie trwa klasyczna nagonka na jeleni, a pierwsze jelonki już są, jak widać. A one już w imię własnego czegoś-tam powiedzą Pastwie co słychać:)))

Trochę sensu poproszę.

Gdy zobaczyłem nowy model senków to się ostro zawiodłem :( Wygląda to jak chinskie słuchawki tomphsonica, kupione na targu :( Poprzednie wysokie modele to była klasa. Cena też mało atrakcyjna. Oby grały chociaż wyjątkowo zacnie...

Pisałem że trwa akcja "gdzie jesteś, jeleniu?". Niestety, szczodrobliwa Redakcja wpis wycięła...

Trochę sensu poproszę.

Fora komercyjne to rykowiska z definicji, więc uwagi ostrzegawcze są usuwane jako truizmy. :) Kolego GT, jak Cię stać, to się Grado PS1000 zainteresuj, albo może Ultrasone Edition 8. Te pierwsze słyszałem, zdecydowanie polecam. HD800 to podobno wzór dokładności i beznamiętności. Posłucham wkrótce, to się przekonam. PS1000 miałem w domu i słuchałem też kilka godzin na innym sprzęcie - rewelka!

• 1 miesiąc później...

Chętnych zapraszamy na odsłuch słuchawek Sennheiser HD800 w Białymstoku. Jest możliwość posłuchania ich na wzmacniaczu słuchawkowym, Vincenta KHV-111MK. Salon Audio, RMS.pl ul. Handlowa 7 Białystok. Istnieje możliwość użycia własnego sprzętu.

Wygoda użytkowania HD800 jest wręcz wzorcowa...., ale w mojej konfiguracji Technicsy RP F30 są lepsze......dynamiczniejsze, z mięchem, po prostu świetne, a HD 800 tyulko dobre.....szukam porządnego wzmaka do HD800, Forum608 nie ciągnie ich tak jak RP F30 Technicsa, 300 ohmów robi jednak swoje.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.