Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki coaxial do Audionemesis DC-1 upgrad

pharel1

Rekomendowane odpowiedzi

ja używam belkina ale podobno można lepiej tylko już za sporo większe pieniądze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kumpel testuje kilka różnych, ten odstaje cenowo od reszty, jakościowo niestety też.

Ukryta Zawartość

O dobrej sieciówce to słyszałem że dużo daje w przypadku tego Dac-a. Ale wszystko w swoim czasie. Narazie skupiam się nad coaxialem. Czytałem dużo o tym belkinie. Boje się że dzwięk stanie się zamulony i ociężały.

Dobra już się nie wygłupiam. Robiłeś już może jakieś próby z kablami? A z tym antenowym to nie żart, warto spróbować, koszt praktycznie zerowy, a wrażenia niezapomniane, niekiedy się sprawdza bijąc na głowę markowe, zaznaczę, że nie zawsze, żeby nie było, że skoro nie słyszę różnic to nie powiniennem się wypowiadać.

Ale i tak obawiam się, że w Twoim systemie złożonym z HK to niewiele zmian usłyszysz. DC-1, jak ktoś już wspomniał jest wrazliwy głównie na transport, a ściślej na jakość wyjścia cyfrowego w odtwarzaczu, a to w Harmanie raczej do najlepszych nie należy. Większą poprawę niż zmiana, czy dobieranie kabla da Ci wymiana odtwarzacza.

Obecnie mam coaxiala Profigold bo wziąłem z subwoofera a chinch mam jeszcze gorszy bo za 4zł a to dlatego że z dnia na dzień kupiłem Nemesisa i nie chciałem czekać na zakup lepszych kabli. Sieciówke mam z komputera i niby mówią że transport powinien być super dobry żęby zagrało. A ja mam to podpięte wszystko do dvd belwooda i gra lepiej niż mój poprzedni cd Harman 750 modyfikowany przez Neel:-)Także jest wg mnie bardzo dobrze.

Daruj sobie belkina, troche drożej ale lepiej Profigold PGD4000, Sonus OliVa coax, znacznie drożej Stereovox. Ta droga z cyfrakami sprawdzona u mnie i niestety najdroższy jest najlepszy, a w planach czeka mnie upgrade DAC-a i bedę próbował Tara Labs RSC.

Z Sieciówek polecam coś z Artecha, Bartka, Shunyatę Diamondback. Na złość dla kieszeni niestety słychac wpływ drutów :(.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

" Większą poprawę niż zmiana, czy dobieranie kabla da Ci wymiana odtwarzacza."

Też prawda ale problem kabli i tak pozostanie.

"Ta droga z cyfrakami sprawdzona u mnie i niestety najdroższy jest najlepszy, a w planach czeka mnie upgrade DAC-a i bedę próbował Tara Labs RSC"

Masz na myśli Tara Labs RSC Reference?

xniwax, 24 Sty 2009, 15:27

>" Większą poprawę niż zmiana, czy dobieranie kabla da Ci wymiana odtwarzacza."

>

>Też prawda ale problem kabli i tak pozostanie.

Oczywiscie, że tak, ale uważam, że w tej kolejnosci należało by postępować, od wyboru źródła, a dopiero potem pod ten konkretny sprzęt dobierać kable. Kable są ostatnim szlifem systemu i tylko w ten sposób będzie mozna powiedzieć, że "zagrały" ;)

RSC Digital 75 ohm - 700zł lub RSC AIR Digital 75 ohm - 1kzł.

Ukryta Zawartość

post-8986-100005897 1232807921_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lechb

Problem w tym, że w przypadku audio nie ma czegos takiego jak ostateczny system i tu funkcjonuje prawo "nigdy nie mów nigdy" ;)

Nie chce się ładować w kupno cd dla lepszego sygnału. Nemesis będzie grał napewno z jakiegoś dvd, słyszałem że dobry sygnał jest w Pionerku dvd 310 i tego później spróbuje a narazie szukam kabli:-)

Jesli chcesz koniecznie zostac przy uniwersalnym plejerze to może coś z tych nowych Pionierów LX51 koszt to chyba ok 1,6 kzł. wyglada to solidnie i chyba tor cyfrowy bedzie odrobine lepszy a na pewno sam transport tam uzyty.

.

Pionierki albo AA 403

Ukryta Zawartość

post-8986-100005893 1232808787_thumb.jpg

post-8986-100005894 1232808787_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poczekaj jeszcze pare miesiecy na transport Audionemesis ;) ale bedzie drozszy od Advance Acoustic 403 (ostatnie zdjecie) o jakieś 1000 zł. czyli ok. 4kzł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.