Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że firmy z każdą kolejną serią windują ceny.

Obserwowałem jakiś czas np. ceny subów, najpierw Velodyne wywindowały ceny najdroższych serii do abstrakcyjnych poziomów, a teraz Paradigm poszedł podobną drogą, np. Paradigm Studio Sub-15 kosztował nominalnie 14tyś, teraz zastąpiła go nowa seria i jego odpowiednik Prestige Sub-2000SW kosztuje 20 tyś. wzrost ceny o 6 tyś zł, szaleństwo.

Monitor Audio to samo, te ceny wchodzą na jakieś nierealne poziomy i nie jestem pewien czy tam jest duży skok jakościowy.

Z drugiej strony technologia tanieje, więc nowsze, lepsze nie koniecznie musi oznaczać droższe.

Tłumaczą się co niektórzy że euro poszło w górę i stąd ta niestabilność cen.Ja uważam że to ma niewiele wspólnego,ale mogę się mylić.

Pozostanie nam jeszcze możliwość złożenia się w trzech i więcej na jakieś kosztowniejsze audio ;-) Niech stracę,mogę słuchać ostatni :-)

Gwint raczej będzie jednak metryczny(jak pisałem chyba M6), calowy bardziej do dużych średnic. Chcialem się dowiedzieć jakie są wymiary kolca, tzn. średnica stożka, jego wysokość. Najlepiej jakby ktoś fotkę wrzucił. Pytam bo nie problem kupić, ale mam kolegę który zrobiły nowe z nierdzewnej stali, i mogę zachować oryginalny wymiar jak i taki który sobie zażyczę.

Edytowane przez marteo1981

ja jestem po zmianie MA GR10 na MA GS20..

roznica kolosalna w dzwieku mimo iz pokoj ma 20m2.

na chwile obecna graja z musical fidelity x-a2 ale juz czekam na vincent233 ktory bedzie na dniach :)

mam nadzieje ze z vincentem zagraja lepiej.....

pozyjemy,zobaczymy...

Winszuje zmiany :) rozumiem, że z mf nie bardzo Ci się zgrały Twoje nowe "maleństwa" - słyszałeś je grające z Vincentem czy strzelasz?

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Rozumiem Cię doskonale:) wypełnienie dźwięku było jednym z wielu "smaczków" jakimi oczarował mnie A32 ze stajni Arcama - i wciąż czaruje. Oczywiście moje kolumny to nie ta klasa co Twoje ale dla mnie to krok milowy w mojej wędrówce ;)

" A droga wiedzie w przód i w przód,

Choć się zaczęła tuż za progiem

I w dal przede mną mknie na wschód,

A ja wciąż za nią - tak jak mogę..."

Pozdrawiam ;)

Edytowane przez Gunthe

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

i juz po testach...

wzmacniacz mam od paru dni i testowalem go na wszystkie sposoby..

gra ladnie i czysto ,duza szczegolowosc,,taj jak lubie,ale....

moim zdaniem w prownaniu z musical fidelity xa2 jest inna scena.

to znaczy vincent jakby cofnal scene natomiast w musical fidelity scena byla mocno z przodu co mi sie bardziej podobalo...

i teraz dylemat...wolalbym go nie sprzedawac bo wyglada ladnie i gra super ale ta scena....moze kable zmienic?

Nie możesz zwrócić? Nie wiem czy miałbym ochotę na dokładanie do interesu kolejnych złociszy - tym bardziej, że efekt który oczekujesz uzyskać może być nieosiągalny...

• 2 tygodnie później...

W klubie cisza... rozumiem, ze kazdy delektuje sie swoimi paczkami :) ja niestety sprzedalem swoje cudne ma gx300 troche bylo zal... pieknie graly, ale coz przyla pora na zmiane, wiec zakupilem inne kolumny.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Troche paczek juz slyszalem i czasem serce podpowiada inaczej..... jednak moje ucho wie swoje :)

Zaszalałeś :)

Gratulacje i również czekam na kilka słów wrażeń. No i oczywiście zdjęcia obowiązkowe bo MA nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o wykonanie ;)

Gratulacje i również czekam na kilka słów wrażeń. No i oczywiście zdjęcia obowiązkowe bo MA nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o wykonanie ;)

Seria GX zawsze podziwiam za wygląd kiedy ją widzę. Niestety co do Platinium 200 czy 300 mam jedno zastrzeżenie (i tego MA może się wstydzić jeśli chodzi o wykonanie), chodzi o spasowanie górnego elementu (aluminiowej listwy), z obudową. Z pomiędzy listwy a lakierowanej obudowy wystaje niezbyt finezyjny kawałek gumy (uważam, że to sknocili), pozostałe elementy wykonania bez zarzutu :)

Dzieki. Fotki oczywiscie wrzuce. Jednak zanim zrobie pulapki basowe i przemaluje pokoj itd. to potrwa spokojnie miesiac.

Co do wykonczenia tej listwy fakt jest tam finezyjny kawaleczek i maja to wszystkie sztuki, ale juz wole to jak te nowe brzydale.

A tymczasem jezeli ktos jest zainteresowany GXC350 stan perfekcyjny to zapraszam na priv. Fotka centralki w temacie Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:) post #3775

Edytowane przez hifibloke

Dzieki. Fotki oczywiscie wrzuce. Jednak zanim zrobie pulapki basowe i przemaluje pokoj itd. to potrwa spokojnie miesiac.

Co do wykonczenia tej listwy fakt jest tam finezyjny kawaleczek i maja to wszystkie sztuki, ale juz wole to jak te nowe brzydale.

A tymczasem jezeli ktos jest zainteresowany GXC350 stan perfekcyjny to zapraszam na priv. Fotka centralki w temacie Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:) post #3775

Centralny tez z serii Platinum kupujesz? Czy zostajesz w stereo?

Witam

Posiadam w swoim kinie domowym 7.1: na przodzie RX2+RX-LCR oraz RS-FX+BX-FX.Pomieszczenie ma 12m2(3mx4m).Zastanawiam się na wymianą centralnego -na GX150. Czy się zgra z RX2?.Może lepiej wymienić RX2 na GX50?.

Edytowane przez leszekm

Ciekawa mieszanka serii:)

RX2 to dobre podstawki basik moze miekkawy, ale jak juz to wymiana na GX100 ma sens. Wymiana centralki przyniesie Ci najwiecej uciechy, tez mialem centralke z serii silver.

Mam takżę subwoofer REL T5 i amplituner Cambridge Azur 551R.

Czyli wymiana na centralny z serii GX ma sens?.GX100 są raczej dla mnie za drogie.Myślę także o wymianie FX-ów.Dwa komplety RX-FX raczej ciężko dostać a chciałbym polepszyć brzmienie kina. Zastanawiam się także na Silver FX bo GX-FX są za drogie.

Ja mam dwa komplety rx-fx i calkowicie wystarczaja to jest chyba ostatni element w moim systemie, ktory bym wymienil. Centralke gxc 150 masz na alle mysle, ze to bardzo dobra cena.

Dzień dobry.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy głośników Monitor Audio.

Mam możliwość zakupu głośników MR2 w dobrej cenie jednak wcześniej zastanawiałem się nad Bronze2.

Dlatego mam następujące pytanie: jak jest różnica w brzmieniu tych głośników?

Mm_x

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.