Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

A mi udało się kupić głośnikowe Van Den Hul - Magnum :)

W przyszłym tygodniu będe miał u siebie to porównam z obecnymi Van Den Hul - CS 122 jaki wpływ mają na mój system.

A następnie zrobie odsłuchy w biwiring-u, bo jeszcze nie testowałem wzmacniacza i kolumn w takim setup-ie. Na góre Van Den Hul - CS122 a na dole Van Den Hul - Magnum.

pozdro

"Lampa nie umiera nigdy"

Do tej pory zakup sieciówki i głośnikowych VDH był udany czyli porównując z opisem i zdjęciami ze strony VDH wszystko było w należytym pożądku :)

"Lampa nie umiera nigdy"

Tez jestem ciekaw jak ta seria M gra.

Wygląd straszny - przypominają mi się głośniki z początku lat 90 - te wysokotonowce i otwór bass reflex to wg mnie krok w tył jeśli chodzi o wygląd. Czarna okleina - to rozumiem innej nie będzie bo taka jest budżetowa opcja i będą tylko w tym kolorze? Jestem ciekaw jak wykończenie na żywo wygląda. Czekam na testy czy forumowiczów czy gazetowe - chociaż podejrzewam że to co się w gazecie pojawi to same ochy i achy będą za tą cenę.

Rodzi mi się też pytanie czy ta seria M to jest seria najniższa czy zastąpi BR (chyba nie??)? Czy chodzą już pogłoski czy jeszcze jakieś nowe serie wystąpią w tym roku? Czy coś nowego w ofercie się pojawi, czy też z serią BR albo Gold coś pokombinują?

no proszę :)

http://www.monitoraudio.pl/index.php?x=m

nowa bx zapowiada się ciekawie! bx2 jestem ciekaw tego monitora osobiście

mam rx1 ale nie wiem czy nie będzie zamiany ;)

Focal + Naim

Jestem po odsłuchach głośnikowego VDH - Magnum wpiętego w mój system :)

Spodziewałem się że będzie lepiej ale że aż tak bardzo hehe :))) Jest dużo dużo lepiej, rewelacja!

Za jakiś czas jak ochłone i przyzwyczaje się do obecnego dźwięku to zrobie biwiring: VDH-CS122 i VDH-Magnum. Napewno będzie jeszcze lepiej - poprawi sie wszystko ale na ile.... się okaże.

A tymczasem zainteresowanych jak to gra wysyłam do opisu VDH - Magnum.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

witam, rozgladajac sie na allegro, ceny serii M są mniej więcej takie same jak serii Bronze, czy miał ktoś możliwość porównania tych dwóch serii?

Bo tak się właśnie zastanawiam nad Monitor Audio.

za kilka godzin konczy sie moja aukcja na MA GS20, dzisiaj sobie sluchalem pare godzin, ehh, bedzie mi brakowalo tych cudeniek .....

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Hej od paru dni słucham w biwiring-u, VDH - CS122 na górze, VDH - Magnum na dole.

W skrócie - bardzo poprawiła się sttereofonia i dynamika, góra dostała jeszcze większej szczegółowości i jest czystsza wyraźniejsza. Średnica nabrała aksamitności i delikatności oraz powietrza. Niskie tony są lepiej zaznaczone i zdecydowanie schodzą jeszcze niżej!

Ps. Bardzo podoba mi sie że przy bardzo cichym słuchaniu późnym wieczorem 23 i później słychać wszystko wysokie , średnie i bas. Że nie jest jak kiedyś iż albo za mało jakiegoś zakresu lub był zamazany :)

Uważam że jeśli będe kiedyś wymieniał kolumny to tylko na takie które umożliwiają podłącznie biwiring by można wykorzystać w 100% kolumny jak i wzmacniacz.

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

bardzo duża różnica w całym paśmie, odyssey ma więcej detali delikatniej podawanych na wysokich rejestrach lepiej bas prezentuje średnica podobnie

http://www.whathifi.com/news/EXCLUSIVE-Monitor-Audio-updates-entry-level-Bronze-speakers/

są już ceny nowych BX! :)

Focal + Naim

wiesz co powiem ci ze odradzam ci tych kabli z MA

Mam wlasnie chord odyssey2 i powiem ci ze porazka

Tzn .

Jak wiadomo MA nie skapi sobie wysokich to w chordach jeszcze bardziej jest to pokazane , a bas nie schodzi tak nisko jak w moich starych monsterach. Sprawdzalem na 4 wzmacniaczach i taki sam efekt tnie niskie i pokazuje bardziej gore

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Różnica jest taka, że ja używam w tej chwili Chord Carnival Silverscreen, a więc jakby nie było ta sama firma, tylko model podstawowy, a więc mogę przypuszczać, czego sie spodziewać... Do tego Carat grający ciepło, z mocnym, poluzowanym na samym dole basem i delikatną górą i Xindak z podobnym balansem tonalnym, no i mam Ma Rx8,które mają dużo ciemniejsze brzmienie z większą ilością basu niż Rx6. Zobaczymy, dopuki nie przesłucham, nie będę wiedział:)

W "Audio- Video" piszą o Carnivalu: wyraźnie podkreślona góra i odchudzony bas, uproszczona przestrzeń i dynamika

Zaś o Oddysey: Otwarty, dynamiczny z realistycznym oddaniem rytmu i detali, niskie składowe mają znakomity ciężar i timing, naturalna średnica spójnie połączona z sopranami, zrównoważony pod względem barwy. Tak więc in plus dla brzmienia Oddysey..

Nie ufam za bardzo pismom branżowym, ale porównywali obydwa kable podczas jednej sesji odsłuchowej, a więc nie sądzę, żeby nie usłyszeli różnicy;)

Jeśli będzie pudło,pomyśle dalej, a kabelki z łatwością odsprzedam na Allegro:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.